MARY KATRANTZOU 'dan ARZU NESNESİ Bir ELBİSE..

 


Bu elbise benim için sezonun en hit elbisesidir. Kendisi günlerdir rüyalarımı süslüyor. Mesela en son geçtiğimiz gece gördüm. Butiğe gidiyorum. Askılardan birinde pırıl pırıl parlayan bu elbiseyi görüyorum. Üstümde denemeden hemen kasaya yöneliyorum ve işte o an rüyam kabusa dönüveriyor. Her seferinde aynı sahnede ter su içinde uyanıveriyorum :)

Mary Katrantzou bu elbisesine Jewel Tree adını vermiş. Çiçek desenli kadife üstüne taşlarla ipek kumaş karıştırılmış. Etek üstüne kondurulan pembe çiçeklerin işçiliği hemen göze çarpıyor. Elbisenin etek ve gövde arasındaki farklı desenleri bel bölgesinde müthiş bir ustalıkla birleştirilmiş. Eteğin tulip yani lale kesimi hayranlık uyandırıcı.



Peki bu elbiseyi ilk kim giydi diye merak ediyorsanız hemen söyliyeyim. Tabi ki Anna dello Russo. Tam da Anna 'nın tarzına yakışan bir seçim. Zaten kendisi uzun zamandır Mary Katrantzou hayranı. Her sezon Mary Katrantzou 'nun en gözde parçasını ilk Anna 'nın üstünde görebilirsiniz. İncecik fiziğine yakışması bir yana sıradışı ve özgün aksesuar kullanım becerisiyle de elbiseye hakkını vermiş. Christian Louboutin botları ve Kotur clutchı ile şahane görünüyor.





Bu elbisenin fiyatıda kendi gibi bir sanat eseri. Tam 14 bin 200 dolar değerinde. Yani yaklaşık 25 bin TL. Şimdi anladınızmı kasanın önünde neden ter su içinde uyandığımı :) Ama kanımca kesenin ağzını açmaya değecek bir parça. 3200 doları Isabel Marant botlara vermem ama bu elbiseye mümkün olsa gözümü kırpmadan bu parayı veririm. Çünkü kullanılan zengin malzeme bir yana bu elbise bir 10 sene sonra bile rahatlıkla giyilebilir ve vintage değeri yüksek bir parça. Üstelik kızıma miras kalabilecek değeri var.




Mary Katrantzou bu kadar parayı herkes veremiyebilir o zaman daha uygun fiyatlısınıda yapayım demiş ve kısıtlı malzemeyle bu gördüğünüz elbiseyide sunmuş. Fiyatı elbette orjinaline göre daha uygun. 2 bin 600 TL.



Bizde ise Mary Katrantzou hayranı 3 isim var. Feryal Gülman, Arzu Sabancı ve Aylin Tahincioğlu. Üçüde lüks modaya gönül vermiş isimler. Bakalım bu elbiseyi kimde göreceğiz ?


Share


Yorumlar

  1. Mary Katrantzou son doönemde kesinlikle en çok beğendiğim modacılardan biri. Elbise de rüya gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Elbiseyi ilk gordugumde "nefis bir vintage" adayi olur demistim. Aklima ikinci gelen de bu elbiseyi F. Gulman giyer mi idi :)
    İkisini de yazdigini gorunce karar verdim ki Bayan Gulman bunu kesin giyecek:))
    Benim butcemi isli olani zorlar ama sade olani hem fiyat hem de tarz olarak bana daha uygun.
    Alip kizima saklayacagim.

    YanıtlaSil
  3. sevgili mary uzun yıllar senin soyadını okumak için verdiğim çabaları es geçtim bebeğim ama bu elbise...sen bizi hep can evimizden vurmak zorundamısın acaba elbisenin fiyatına bakıyorum maaşımı düşünüyorum matematiğim yetmedi mary ..yapma bunu bize kızım yapma!!

    YanıtlaSil
  4. pelin beni mahvettiğini söylesem. bu nasıl birşeydir gözlerimi alamıyorum resmen. paranın gözü kör olsun. gerçektende düşünmeden alınacak bir elbise. her kuruşu değer.

    YanıtlaSil
  5. gerçektende rüyaları süsleyecek kalite ve güzellikte. bayıldım bayıldım bayıldımmm

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Tutturella elbiseyi ilk gördüğümde aynı şeyi düşündüm tam yazacaktım ki senin yorumunu gördüm. Ben bu kadar guzel ifade edemezdim ama Yorumunun altına imzamı atıyorum :-))

    YanıtlaSil
  7. femmefatale27 Ekim, 2011

    bu elbiseyi bu kadar kişinin nasıl olup beğendiğini anlayamıyorum, çok rüküş görünüyor bence, şu aha uygun fiyatlı olanı eh işte ama diğeri ilkokulda elişi derslerinde yaptığımız çirkin ev süslerine benziyor :/ ya da ben çok zevksizim...

    YanıtlaSil
  8. Bu Mary ne kibar ne nazik bir insan, ne hanımefendi kadın. Herkes alamayabilir diye düşünmüş, kimsenin gözü kalmasın diye ucuzunu da yapmış, ama ucuzu da 2600 TL, olsun hiç yoktan iyidir. Her gün kumbaraya 1 TL atarsak emekliliğimizde alırız:)

    YanıtlaSil
  9. muazzam bir elbise. asıl ben bu elbsieyi beğenmeyeni anlayamam :) ama ben bunu giyersem hayatta bir yere oturamam. o çiçeklerin üstüne nasıl oturulurki yazıktır günahtır canımdır ciğerimdir :)

    YanıtlaSil
  10. Tuturella 'nın yorumlarını okumak çok keyifli. yine geberdim gülmekten. ve çok doğru bir noktaya parmak basmış. benide katın aranıza :)

    YanıtlaSil
  11. Harika bir elbise icin harika bir yazi..

    YanıtlaSil
  12. Elbise hoş, ama Anna dello Russo'ya hiç ama hiç yakıştıramadım. Salkım sacak saclarla hiç olmamış, elbise zaten 3 desenin birbirine karışımı, saçlar ve ayakkabılar son derece sade olmalı diye düşünüyorum. Runwayde de aynı botlarla eşleştirilmesine rağmen botları da bu görüntüyle hiç mi hiç bağdaştıramıyorum. Ama model üzerinde yine de bir nebze daha hoş görünüyorlar.

    Zehra

    YanıtlaSil
  13. tuturellanın bi tarafından bende de var :) mümkün değil girmez
    ama elbise çok güzelll özellikle üst-alt kısım arasındaki geçiş çok ustaca..

    YanıtlaSil
  14. tutuşum candır canandır birtanedir :) ah siz birde sohbetlerimize tanık olsanız :)
    bende bu elbiseyle oturamayanlardan olurdum. minicik bir yeri bozulacak diye yeminle saatlerce kazık gibi durmaya razı gelirdim :) ama acısız modamı olur olmaz elbette ki :)

    YanıtlaSil
  15. Ben de "zevksiz" beğenmeyenler grubundanım :)

    YanıtlaSil
  16. pelincim topshopla ortak çalışması olucakmış hatta şu link den sneek peak e bakabilirsin sanırım herkes bundn çok mutlu olucak :):) http://www.elleuk.com/news/fashion-news/first-look-at-mary-k-s-topshop-dress

    YanıtlaSil
  17. gizem bilmiyordum bunu teşekkürler. umarım kendi koleskiyonu kadar önem verir. şayet vermezse ortaya çok tuhaf bir desen çümbüşü çıkacaktır ki bu versace 'den bile kötü olabilir. bekliyorumm büüyk bir merakla :)

    YanıtlaSil
  18. Bulaşar güzel bir şey yapıyorsun ama internetteki satış sitelerinde gördüm yan dikişleri hiç oturmuyor bozuk bir görüntü veriyor. Bence en basit terzi bile çizgileri denk getirmeye çalışır bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  19. ayşegül ben kusur görmemiştim ama sen dedin şimdi tekrar inceleyeceğim.

    YanıtlaSil
  20. sevgili ayşegül dediğin gibi inceledim ama ben bir kusur bulamadım. bulamadığımada sevindim açıkçası :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.