BUNA İHTİYACIMIZ VARDI..

 


Ülkemde hergün 3 kadın töre ya da namus cinayetiyle öldürülüyor. Kadının her anlamda ezildiği ve sömürüldüğü ülkemde bazen sevindirici ve gurur duyulacak gelişmelerde yaşanırmış meğersem.

Ve bu ülkede öyle kadınlar var ki Financial Times'ın "Dünyanın En Güçlü İş Kadınları" listesinde ikinci sıraya çıkıyor.



Sadece Güler Sabancı değil, Suzan Sabancı Dinçer 'de dünyanın en büyük holding iştiraklerinin değerlendirildiği listede, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak finans sektörünün en güçlü temsilcileri arasına girdi.

Güler Sabancı ile yıllar önce tanışıklığım olmuştu. Gerçekten müthiş bir kadın ! Hele rahmetli Sakıp Bey ile sigara üzerine girdikleri iddiaları o kadar sevimli ve samimiydi ki beni bıraksanız saatlerce yerimden kıpırdamaz ve dinlemeye devam ederdim. Güler Hanım 'ın paketlerce sigara içmesine çok üzülürdü Sakıp Bey. Güler Sabancı ile çok gurur duyduğunu da her fırsatta dile getirirdi. Ve o zamanlar ki bu bahsettiğim en az 12-13 sene önce, Güler Hanım 'ın çook büyük işler yapacağını söylerdi. Güler Sabancı hala sigara içiyor mu bilmiyorum ama Sakıp Bey en azından bir iddasını kazanmış oldu.

Böylesine başarılı kadınlarımızın sayısının daha da artmasını diler ve bu güçlerinden en azından birazını mağdur kadınlarımıza da harcamalarını dilerim..


Share


Yorumlar

  1. bu blogda duyarlı, aklıselim, sosyal, duygusal zekası yüksek bir blogger var. sadece moda değil, yüksek kalite bir blog. ellerine ve kalemine sağlık, yüreğine sağlık pelin'cim:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel dile getirmişin pelin. evet gurur duyuyoruz doğrudur ama birazda şirketleri dışına çıkıp cehennem azabı yaşayan kadınlarımızlada ilgilenmeliler. tivitte epey geyiği yapıldı bunun. ne acı değil mi ? artık şuursuz ve duyarsız ama en önemlisi alaycı bir millet oluverdik. bir kadın olarak her ikisinide canı gönülden tebrik ediyorum. teşekkürler sizlere.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler güzel sözleriniz için. valla haberi okuduğumda nasıl gurur duydum anlatamam. çok değerli insanar bunlar. bu kadarla kalmamasını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Böyle Çelik ladylere bende hem bayılıyorum hemde kıskanıyorum. Senin model olarak böyle örneklerle sadece disiligin değil aynı zamanda kişiliğin gelismesi icinde katkidabulunman cok anlamlı.

    YanıtlaSil
  5. ilk yoruma katılıyorum. böyle kadınlar süper, tebrik ederim onları

    YanıtlaSil
  6. Bayan olarak başarılarına her zaman hayran kaldığım 2 insan, guru verici.Bunların yanında bilinenlerden Arzuhan Yalçındağ, Ümit Boyner,Ayça Dinçkök ve ule Zorlu'ya da iş kadınlığını çok yakıştırıyorum ve hayranlığımı dile getirmek istiyorum.Çok isterdim bunlar gibi çoook başarılı bir iş kadını olarak adımı duyurabilmek.Ama olsun onları burda görmek bile en az kendimmiş gibi hissettirdi bana.

    YanıtlaSil
  7. Türkiye'de gençlerin kendisine rolmodel seçmesi için maalesef medyada doğru örneklerin öne çıkarılamaığını düşünüyorum.Bugün genç kızların hatrı sayılır bi kısmının aklında 'sırtını birine dayayıp rahat etme' düşüncesi varsa bunun sorumlusu biraz da medya..Böyle başarılı iş kadınlarına gençlere rolmodel olabilecek kadar ilgi gösterilmeli medyada başarı örnekleri daha sık yer almalı dizilerde evde oturup gün boyu alışveriş yapıp kahve içen kadın hayatları yerine ayakları üzerinde durabilen güçlü kadın profillerine ağırlık verilmeli diye düşünüyorum.Çok güzel bi konuda post yapmışsın tebrikler..

    YanıtlaSil
  8. Gurur duydum! Boyle insanlara ozenmeli gencligimiz, fashionable princess'in dedigi gibi, boyle insanlar rol modeli olmali! Paylastigin icin cok tesekkurler Pelin! YC

    YanıtlaSil
  9. Televizyonda gördüğümde inanamamıştım ama büyük başarı tebrikler ve yaşasın :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.