KADININ YAŞI YOK !!

 


Kadının sadece adı değil artık yaşı da yok ! Karşınızda Carmen Dell' Orefice. Moda tarihinin en yaşlı modeli. Yaşının 80 olduğunu söylesem inanırmısınız ?! Çok taktir ediyorum bu yaşta güzelliğini ve zarafetini korumayı bilen kadınları. Kendisi bana gri ve beyaz saçları sevdiren tek kadındır. Yıllar geçer ama güzelliği ve zarafetinden hiçbir şey eksilmez. Elbette yüzü resimlerde göründüğü gibi kusursuz değil. Kırışıklıkları var. Hatta dozunda estetiğide var. Ama en azından birçokları gibi hataya düşüp de estetiği abartmıyor. Mesela elmacık kemikleri dolgu ama o kadar yakışmış ki sadece hayran kalabilirim. İnce silüetini koruması en büyük avantajı. Yoksa şu alttaki resmi nasıl verebilir ki.

Yaşına göre giyinmesini biliyor. Genelde siyah ve beyaz seçimler yapıyor. Saçının telinden ayak parmağına kadar buram buram bir Chanel kadını.



Daha 15 yaşındayken resmini gördüğünüz Vogue 'un kapağını süsledi. Kapaktaki kız için şimdinin Carmen 'i demek çok zor. Şimdiki yaşıyla çok daha güzel ve zarif diyebilirim.



Tabi ister istemez bizim 80 yaş üstü ünlülerimiz aklıma geliyor. Mesela Ferhunde Verdi (?), Betûl Mardin (85), Gülriz Sururi (82) ve Yıldız Kenter (83). Hepside hala zarif hanımefendiler. Ama Betûl Mardin 'in yeri ayrıdır. Adeta bir yürüyen kültür abidesidir ve fiyonklu gömleği en güzel taşıyandır.

Carmen Dell' Orefice 'in hayatını en ince detayına kadar merak ediyorsanız size muhteşem bir görsel zenginlik tavsiye edeceğim. Yolu Londra 'ya düşenlere 16 Kasım 2011-14 Ocak 2012 tarihleri arasında Fashion Space Gallery: London College of Fashion sergisini kaçırmayın derim.

Yani demem odur ki, Allah bana böyle 80'li yaşlar nasip eder inşallah..


Share


Yorumlar

  1. ya bende çok beğeniyorum bu teyzemi:))ama dediğin gibi yaşlandıkça herşeyi daha iyi oturmuş sanki,zaten kemik yapısı çok güzel,çok zarif...

    YanıtlaSil
  2. Kadın isterse yaşını gösterir aslında

    YanıtlaSil
  3. bence de hayran olunası bir kadın :) şimdiki hali gençlik haline bin basar aslında :) ehh, bize de böyle yaşlanmayı ummak kalıyor sanırım ;)

    YanıtlaSil
  4. betül mardin'in gerçektende yeri ayrıdır. çok sever ve sayarım giyiminede hastayımdır. benim rahmetli anneme çok benzerdi fiizksel olarak. ondanda olsa gerek çok başkadır benim için betül mardin.

    YanıtlaSil
  5. Sanırım etetik operasyonlar söz konusu olunca işin sırrı miktarı . Her yerim mükkemmel olsun barbie bebeklere benzeyeyim motivasyonlu olanlar korkunç ve evet barbie bebek plastikliğinde gözükmeye mahkumken dozunda , kişinin sadece ufak rötüşlar ve beğenmediği bir yerine uygulananlar ise gerçekten "estetik" olanlar oluyor bana kalırsa . Yani bir Ajda Pekkan gibi umutsuzca 20 li yaşlarında gözükebilmek için heryerinize estetik yaptırıp sürekli şaşkın gözükebilirsiniz ya da 80 yaşında bile zarafet sahibi olabilirsiniz .

    .gülşah

    YanıtlaSil
  6. EvrimKuzey10 Kasım, 2011

    Yorumlar o kadar guzel kı.. ekleyecek hıc bır sey kalmamıs.. sadece altını bir de benim cızmek ıstedıgım bır konu var.. Böyle bir post'u hazırlayabilecek TEK insansın. Her gun ayrı feyz alıyorum.

    YanıtlaSil
  7. sevgili dostlarım güzel sözleriniz için hepinize teşekkür ederim. sizler benim enerjimsiniz :)

    ve hepimizin dediği ve altını önemle çizdiği gbi : herşeyin fazlası zarar ! hele estetik söz konusu olunca bu işin geri dönüşü bile eskiyi aratabilecek oranda risk taşıyor. o yüzden bu işe kalkışmadan önce çooook ama çok dikkatli ama herşeyden önce bilinçli bir estetiksever olmak gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  8. Allah 80 yasima geldigimde hala beni guzel gorunmek icin ugrasan bir kadin olmaktan korusun.Aslinda her daim bunu amac edinmekten korusun.

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel bir kadın, 15 yaşındaki halinden çok daha güzel, yüz hatları, kemikleri oturmuş falan.inşallah biz de böyle güzel yaşlanırız, amin :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kadın yaşlandığında daha güzel olmuş :)) Bazı insanlar öyle yaşlandıkça güzelleşiyor. Ayrıca zerafetine hayranım seninde dediğin gibi allah banada nasip eder inşşşş bu yaşlarda :))

    YanıtlaSil
  11. güzel bir esteik yapmış ki yapmışsa,çaktırmadan,hatları bozmadan...
    hadi kimin yaptığnı da söyle de ağzım açık kaliyim:))
    seyhan

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten inanılmaz bir kadın. Türk hanımlarından verdiğin örnekler de inanılmaz. Müthiş kadınlar bunlar, umarım ben de onlar gibi yaşlanabilirim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.