Seda Domaniç ' li Tarihi bir VOGUE Resmi !

 


Dünyadaki tüm Vogue editörleri Japonya FNO için bir araya geldi ve bu gördüğünüz tarihi fotoğraf için yerlerini aldı. Japonya 'da yaşanan deprem felaketine destek olmak amacıyla düzenlenen FNO Japonya, 5 Kasım'da Tokyo'nun alışveriş bölgesi Omotesando'da gerçekleşti.

Ne kadar etkileyici bir resim değil mi ? Bir Türk olarak gurur duymamak imkansız. Peki kimler var sayalım. Bunun için resmin üstüne numaralar koydum. İsimleri böylelikle rahatlıkla takip edebilirsiniz.

1. Yolanda Sacristan (İspanya)
2. Kirstie Clements (Avustralya)
3. Anaita Adajania (Hindistan)
4. Christiane Arp (Almanya)
5. Angelica Cheung (Çin)
6. Franca Sozzani (İtalya)
7. Mitsuko Watanabe (Japonya)
8. Anna Wintour (Amerika)
9. Alexandra Shulman (İngiltere)
10. Victoria Davydova (Rusya)
11. Emmanuelle Alt (Fransa)
12. Anna Harvey (Brezilya ve Yunanistan'ı temsilen)
13. Seda Domaniç (Türkiye)
14. Rosalie Huang (Tayvan)
15. Myung Hee Lee (Kore)
16. Eva Hughes (Meksika ve Latin Amerika)
17. Paula Mateus (Portekiz)

Anna Wintour elbette ki en ortaya oturtulmuş. Gazete ve dergilerde sağ sayfanın reklamı soldan sayfadan daha pahalıdır. Çünkü insanoğlu refleks gereği ilk sağ sayfaya bakar. Bu da o hesap olmuş. Bir resimin ister istemez her zaman en orta noktasına bakarız. Ve bu tarz toplu resimlerde hep en önemli ya da saygın kişi ortaya oturtulur. Etrafınada yavrucuklarını toplar :) Üstünde Marni 'nin 2012 koleksiyonundan en beğendiğim elbise var. Çok yakışmış. Ama Manolo ayakkabılarının rengi son derece alakasız.

Genelde herkes abartısız ve güzel giyinmiş. Renk olarak ilk göze çarpan Seda Domaniç 'in elektrik mavisi saten tulumu. Tulumun yaka kesimi YSL 'i andırıyor ama değil. Umarım bir Türk modacıdan giyinmiştir. Kimin tasarımı çıkaramadım. Bilen varsa paylaşsın lütfen.

En cool elbette ki Emmanuelle Alt. Kadının duruşu bile bir başka. Kıyafetleri her zaman ki maskülen havasında. Gıdım makyaj yok, saçları en doğal halinde ama bunca sessizlikte avaz avaz içlerinde en stil sahibi benim diyor. Zaten işin beceriside budur. Hayran olmamak imkansız. Resimde tek bir çanta bile yokken Emmanuelle 'in yanıbaşına Alexander McQueen clutchını koymasına bayıldım.

Yolanda Sacristan 'ın fiziğini ve tarzını bizim Elle'den Melis Ağazat 'a benzettim. Gayet hoş.

Christiane Arp 'ın soğuk ve donuk ifadesini stiliyle bütünleştirmesini oldum olası severim.

Rusya 'nın meşhur marka takıntılığını Victoria Davydova iyi resmetmiş. Üstünde Miu Miu elbisesiyle resimde en marka kokanı.

Franca Sozzani 'yi dantel karışımı siyah bir elbiseyle görmeseydim şaşardım. Neyse ki saçlarını güzel toplamış. Makyajı ve aksesuar sevdasıyla kendine has stilini ortaya koymuş. Anna Wintour gibi yıllardır aynı ayakkabıları giyen bir başka ünlüde Franca'dır. Özellike ucu sivri ve kısa topuk olmalı.

Alexandra Shulman tam bir hayal kırıklığı. Koskoca İngiltere Vogue 'un başında ol ama bu kadar silik görünmeyi başar. Bu da bir başarı olsa gerek.

Paula Mateus sanki bir baloya gider gibi giyinmiş. Gereksiz bir abartı ama neyse ki elbiseyi olabildiğince sade kullanarak büyük bir yanlıştan dönmüş.

Uzakdoğu editörlerinin tümü siyaha sarılmış. Büyük bir olasılıkla ana temanın bir yas üstüne kurulmasından olmalı. Tabi resme bu açıdan bakarsak en sırıtanlar Seda Domaniç ve Alexandra Shulman oluyor. Geri kalanların hepsinin siyah ve pastel tonları seçmesinin sebebi bu olabilir.

Kim ne giyinirse giyinsen sonuç ; bir Türk olarak Seda Domaniç 'in de yer aldığı bu resmin bende yarattığı gurur ve mutluluk duygusu.


Share


Yorumlar

  1. Sadece Emanuelle Alt'in degil, Kirstie Clements'in de yaninda cantasi var hic farketmemissin Pelin. Seda Domanic kilo mu almis, botoks mu yaptirmis ne? Hem sisman hem de kotu gozukuyor, ayrica YSL'I bu kadar andirip da YSL olmayan bir tulum giymek fazla 'cakma' olmuyor mu yaa? Bence Seda bayagi kotu durmus. Emanuelle cok klas her zamanki gibi. Acaba Carine bu karede olsaydi o ne giyerdi diye dusunmeden edemiyor insan. Ayrica Carine olsa kesinlikle Emanuelle gibi assagida oturmazdi diye dusunuyorum!!!

    YanıtlaSil
  2. eveeet haklısın o çantayı görmemişim :)tek suçlusu AmQ :)

    belkide YSL 'dir bilemiyorum ama bu renk ve paça boyunda görmedim hiç YSL tulum o yüzden kesin konuşamıyorum. üstelik satende yapmadı YSL. saten her zaman riskli bir seçim zaten. kalıp gibi durmadığından her daim kötü görünebilme riski vardır. bencede potluKlar ve görünüm hoş değil. ama genel olarak gurur duyulacak birşey olduğu için fazla konuşmak istemedim doğrusu. yüzünde botoks olduğunu sanmıyorum. ama bu yüz tipine keşke saçlarını açık bıraksaymış. saçını toplayarak yanakları daha ön plana çıkarmış. offf meğersem ne çok söylenecek şey varmış :)

    YanıtlaSil
  3. Off berbat duruyor Seda Domaniç :/ Bu ne hal ? İki dergi karıştır be kadın :P Emmanuelle forever !!! <3
    .gülşah

    YanıtlaSil
  4. böyle bir fotoğrafta seda domaniç'in olması çok hoş bir durum ama ben de pek beğenmedim görünüşünü, fazla eğreti durmuş sanki !!

    YanıtlaSil
  5. Seda Domaniç'in bu karede olması gerçekten gurur verici yalnız milliyetciliğim kabardı.. Niye yerde oturuyor?? Emmanuel Alt'ın altında ufak da olsa bir platform var... Kıyafeti inanılmaz basit duruyor.. Sanki bir gün önceden anneannesi dikmiş gibi.. Dahi asil bir tercih yapabilirdi... ama yine de iyi ki varsın Vogue Türkiye...:)

    YanıtlaSil
  6. Seda Domaniç'in altında platform olmaksızın yerde oturması benim de milliyetçilik duygularımı canlandırdı.Ancak bu karede yer alıyor olması oldukça gurur verici.Fakat üstündekini beğenmedim.Sanki güne giden bir ev kadını havası var.Stil sahibi bir duruşu olmasını beklerdim.

    YanıtlaSil
  7. Sanirim kolyesi Luxuryshoppers.

    YanıtlaSil
  8. Bu Emanuelle Alt'ı her gördüğümde bana Bennu Geredeyi hatırlatıyor.Makyajsız halleri ve salaş tarzdan olsa gerek.

    YanıtlaSil
  9. Anna Wintour'un durumu nedir böyle yaaa? Bu kadını hiç beğenmiyorum.Ne tarzını ne de kılık kıyafetini.Birşeyin yakışmadığı tiplerden.O saçları desen, makas alıp elime kesesim geliyor.

    YOLANDA SACRISTAN ve CHRISTIANE ARP'ın duruları da pek havalı yalnız. Yine de SEDA DOMAİÇ'e haksızlık etmeyelim evet daha farklı tercih yapabilirdi ama olan olmuş.Bir de hakikatten Emmanuelle in bile altında bir platform varken bizim Seda'cık direkt yere oturtulmuş, yuh yaaa!!!

    YanıtlaSil
  10. Acikcasi platform olayi beni fazla rahatsiz etmedi. Sayet bunlara girersek beni dediginizden daha rahatsiz eden unsur Emmanuelle Alt'in sirtini donuk oturmasi. Gorgu kurallarina gote muthis bir kabaliktir. Seda Domanic'in pozu ise bana Nesrin Topkapi 'yi andirdi. Tipik bir oryantal danscilarin poster pozu. Ama onun sucu yok. Bu resim icin kombilir onceden ne gibi planlar yapilmistir.

    YanıtlaSil
  11. EvrimKuzey08 Kasım, 2011

    Onu bunu bılmem ama.. Seda Domaniç yerine gıpta ıle baktıgım nadır kadınlardan bırıdır. Ilk Vogue Turkıye cıktıgı zaman, kendısının getırıldıgını gordugumde bır hafta aklım bu kadında kalmıstı.. kendısı bu dergının Turkıye ye gelmesı ıcın en cok ugrasan ısım ıdı. Senı her okudukca Pelın, keske dıyorum Seda Hn senı tanısa idi. Eminim etrafında gormek ısteyecegı ısımlerden olurdun. Vogue sayfalarında senın esıntılerını okumak sahane olurdu.. hep, gızlı kalmıs özel bir pencere oldugunu dusunuyorum cunku.

    YanıtlaSil
  12. ben o dönemi epey hararetli yaşadım. burada kim gelmeli kim gelecek sohbetleri çok koyu yaşandı. ben ferhan istanbullu yu çok istemiştim. olmadı olamadı ama seda domaniç ilk açıklandığında noluyoruz demiştik bir çoğumuz. alt yapıda moda ile ilgili hiçbir deneyim ve birikim yokken vogue 'un başına getirilmesine çok şaşırmıştım. zaman geçti ve diyebilirim ki işini gayet iyi yapıyor. ama imaj olarak çok zayif. ece sükan fazla ön planda. stil anlamında başarıyı bırak fazla ön planda olmayıda sevmeyen bir yapısı var belli ki. bu kişisel bir seçimdir ama ünvanın vogue'un patronu olunca olmuyor işte. ortak tanıdıklarımız var. gayet güzel şeyler duyuyorum. o şirret kadın yöneticiler vardır uyuz olurum onlara. alakası yokmuş seda domaniç 'in. bunun için koca bir aferin ama stil anlamında profesyonel bir destek almalı diye düşünüyorum. ve daha çoook davetlerde görmek istiyorum. ne giymiş diye didik didik incelemek ve eleştirmek istiyorum :))
    çok gurur verici şeyler söylemişin saol ama vogue türkiye beni hiç sevmez şekerim. malum ece sükan haberlerimden sonra bendeniz tükaka listesinin en başlarında olabilirim. :)

    YanıtlaSil
  13. Pelincim eğer bir vogue editörünün stil anlamında profesyonel yardıma ihtiyacı varsa vahhh vahhh diyorum. Açıkça söyleyeyim resmi büyütmeden önce " kim bu yaaaaa" dediğim kisinin resmi büyütunce Seda Domanic 'oldugunu görmek beni sarstı ...bence o tabloda yer almasinin en büyük nedeni yillarca fransa amerika vogue larina abone olup vogue Turkiye ye ac olan bizleriz... Ayrıca
    AW un stili olduğunu düşünüyorum CR ve EA yada bir çok vogue editörünün .Stilin herkes tarafından beğenilen bir şey olması gerekmiyor bana gore..AW sacının durumunda stilinin bı parçası yada EA in salas görünümünün vs vs vs ama Seda Domanic e bakınca bir şey göremiyorum. Bence ES bu yüzden on planda .tabi bilir kisi değilim ama aklımdan geçenleri yazmadan duramadım

    YanıtlaSil
  14. allaşkına vogue türkiye kim ki baş tacı edilsin seda domaniç! kendi halinde bi dergi uluslararası baktığımızda. seda domaniç'ten stil değil "yöneticilik" bekledikleri çok açık. amaç avrupa'yı amerika'yı tüketenlere yeni bir adres sunmak hepsi bu. ayrıca alexandra shulman bence bu fotoğrafta en kötü görüntüyü veren kadındır. demek ki vogue uk olmak bile yetmiyor bazen :)

    YanıtlaSil
  15. EvrimKuzey09 Kasım, 2011

    Ece Sükan kimdir peki?? :)) boşversene Pelin.. sonucta okuyucu olan biziz.. bızım ne dusundugumuzun degerı var.. deger de ortada ki bır blog bu noktalara gelebılıyor..otesı yok. Ama cok ıyı bıldıgım bır sey var ki.. hele kı dergıler ınanılmaz ızole bır hayat yasarlar.. kendı ıclerındekı renklı, sahane.. ve zevkın ucu bucagı olmayan meslegın tadını cıkarmaktan gozlerı dısarıya kapanır. Senın kadar bu ınsanları ıyı tanımıyorum.. dedıklerın muhakkak kı dogrudur.. Seda Hn ı da tanımam.. okudugum kadarı ıle bılıyorum.

    YanıtlaSil
  16. bademlimon09 Kasım, 2011

    ne olursa olsun direk yere oturtulmamlıydı, hakaret kabul ediyorum, herkesin altında azda olsa bir platform var, yada ayakta duruyorlar ama seda domaniş yere fırlatılmış gibi duruyor, fotoğrafı görünce ilk düşündüğüm bu oldu, inşallah başka birileri de yazmıştır diye yorumlara baktım neyseki tek değilmişim

    YanıtlaSil
  17. Bence direkt yere oturtulmasından daha kötü bir durum var ortada. Umarım tulumu YSL'dir. Yoksa daha kötü rezil olmuş olur Seda Domaniç.Eğer değilse Ece Sükan'dan sonra 2. taklit skandalı olur Vogue'da. Tabi bu defa bütün dünya ya rezil olur Vogue Türkiye.

    Bijouxbeat

    YanıtlaSil
  18. moda bu kadınların ayaklarının altında yatıyor ama hepsi üstüne çıkıp bi güzel çiğnemiş. bu ne yaaa . bu kadar ben de giyinirim. koskoca moda editörlerisiniz.bu kadarmıdır yani stil adına göstereceğiniz

    YanıtlaSil
  19. Seda Domaniç, kariyerine tezat bir şekilde, "stilsiz" duruyor bu fotoğrafta. Maalesef olmamış:(

    YanıtlaSil
  20. Seda Domaniç'i bilmesem tanımasam bu fotoğrafta hangisi Türk deseler ilk seçimim onu parmakla gösteririm. Yorumlara katılıyorum Vogue editörü değilde çekime en yakındaki günden bi kadını çağırmışlar gibi...

    YanıtlaSil
  21. bana kalırsa yerde oturuyor diye milliyetcilik duygularınız kabarmasın bundan bile bir kompleks çıkarmayalım Türk halkı olarak ))) Resme ilk baktığımda dikkatimi çeken ilk kişi Franca Sozzani oldu. Duruşundaki asalet beni çok etkiledi diyebilirim. Pelincim Vogue seni sevmeyebilir ama biz seviyoruz buda yeter ama dimi

    YanıtlaSil
  22. Bence Seda Domaniç'e haksızlık ediliyor biraz. Ben de tarzının bir Vogue editörüne yakışmadığını düşünüyorum, modanın en önemli insanlarından bu kadınlar, bir tarzları, duruşları olmalı tabii ki. Ama bütün Vogue editörlerinden aynı performansı beklemek yanlış olur, şık olmak kolay ama tarz ve karizma sahibi olmak öğrenilen bir şey değil maalesef. Tarzını beğenmediğimiz Anna Wintour'un ne kadar karizmatik olduğu ortada. Bence bu sektörde zevk ve stil kadar karizma da etkin. Bu fotoğrafa baktığımızda İngiliz Vogue editörünün de son derece silik göründüğünü görüyoruz, bütün editörlerin insanın aklını alacak bir tarzları yok.
    Seda Domaniç bence çekim konseptine, yüz hatlarına ve fiziğine uymayan bir seçim yapmış, atıl durmuş üzerindekiler. Bir yorumda yazıldığı gibi "yönetmek" için seçildiğini düşünüyorum onun. Elbet bir gün tarz yaratacak bir Vouge Türkiye editörü de çıkar :)

    YanıtlaSil
  23. Şimdi yere oturtulmuş diye eleştiriyoruz. Arkada dursa niye arkada diyecektik.Fotoğraf tekniği açısından platforma otursa Anna Harvey ve Myung Hee Lee' yi kapamış olur. Zaten boyları kısa. Bence art niyetli düşünmeye gerek yok bu konuda. Kabak gibi en öne koyuvermişler işte kadını daha ne olsun :D Bi de Emmanuelle Alt'ı tarz falan bulmadım. Bildiğin kaba! Sırtını döndüğü yetmemiş bi de ayakkabısının altını göstermiş tövbe tövbe :)

    YanıtlaSil
  24. Uzun bi aradan sonra burdayım :] bu resim çok hoşuma gitmişti ilk gördüğümde zaten ama dikatimi çeken iki şey vardı bir Anna Wintour 5 dk kesintisiz baktım çok hoş değil mi? Onunla çalışma imkanını nasip etsin bana uf yaşlandı korkuyorum :( 2. Seda Domaniç çok kötü görünüyor masalef ki..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.