Eğlenceli mi Saçmalık mı ?

 


Vivienne Westwood 'un birbirinden renkli ve şirin görünümlü Lady Dragon for Melissa ayakkabıları pek bir sevildi. Piyasa sürüldüğü 2009 'dan beri de her sezon yeni çeşitler ekleyerek bu ilgiyi günümüze kadar taşımayı bildiler. Benim pek tarzım olmasa da doğru şekilde giyenlere bu $149 değerinde ki ayakkabıları çok yakıştırırım.

Ve görülen o ki bu plastik ilgi daha uzun bir süre devam edecek. Çünkü YSL , en favori modeli tribute 'ün plastik olanını piyasaya sürüyor. Hem de 500$ satış fiyatı ile !!!

Ayakkabının hem kendisi çirkin hem de fiyatlandırılması. Maddesi plastik olan bir ayakkabıya 500$ ödenmesini beklemek markanın müşterisini enayi yerine koyması demektir. Bundan daha usturuplu daha çirkin bir sizi öyle bir hipnotize ettim ki ne satsam alırsınız demek olamazdı.

Şimdi ben böyle diyorum ama eminim ki gelecek yaz plajlarda kokoş görünmeyi marifet sanan yığınla tanınmış ismin ayaklarını süsleyeceklerdir.

Sizce gereksiz bir tepki mi gösteriyorum yoksa aynı mı düşünüyoruz ?


Share

Yorumlar

  1. olayı çok güzel özetlemişsin bence, tamamen katılıyorum...

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle aynı fikirdeyim igrenc gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. Ben katiliyorum Pelin. Birak YSL'e plastik ayakkabilar icin $500 odemeyi, ben Stella McCartney'nin suni deri urunlerine bile bir suru para odemem sahsen. Ama fiyati bir yana, deniz terligi olmadiktan sonra ben plastik ayakkabiyi ayagima girip sokaga cikmam. Fakat eminim sayilari az da olsa bunlari giyip, kendine yakistirip, eglenceli gorunup basitlestirmeden kombine edebilecek insanlar vardir. Fakat cogunlugun Kim Kardashian havasinda giyicegini tahmin ediyorum :) YC

    YanıtlaSil
  4. bu gerçekten hem zevksizlik hemde görgüsüzlük kanıtı olabilecek bi ayakkabı..katılıyorumm

    YanıtlaSil
  5. sana tamamen katılıyorum.
    beni rahatsız eden bir konu daha var.
    tabiki sosyetemizin high end markalara düşkülüğü anlaşılabilir bir durum, onların yerinde olsam muhtemelen bende bu markalara servet harcayabilirdim.
    fakat benim rahatsız olduğum illa mı lüks marka giymek zorunda olmaları.. Kate Middleton gibi üzerlerine arada birde ZARA elbise geçirseler, sosyeteleinden birşey mi eksilir?

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle aynı düşünüyoruz!!!Çuvalı 100 TL ye satılan hammaddeden yapılan ayakkabı? niye giyeyim?? heryer yeterince plastik zaten..

    YanıtlaSil
  7. tabiiki saçmalık. 500$ ile çok daha eğlenceli şeyler yapılabilir kanımca ))))

    YanıtlaSil
  8. Ben herkesi kendi haline bırakıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Pelincim,hayatta giymem diyorum saçmalık diyorum baskada bisey diyemiyorum;) bu arada plajda bunu giyen birini görürsem cooook gülerim gercekten

    YanıtlaSil
  10. katy perry giyse yakistiririm belki ben...
    gecen sene jimmy choo'da pvc morse flat yapmisti, fiyatini hatirlamiyorum ama seker renklerinde cok guzel ayakkabilardi.
    indirimden turuncusunu alip, yagmurlu gunlerde eskitmistim doya doya ama YSL'nin $500lik plastikleri icin yorumsuz kaldim

    yazin playda sacli fonlu, yuzu full makyajli ilk kimin ayagina goruncek bakalim

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar saçma da bulsak sadece marka diye bu plastiklerin birçok görgüsüzün ayağında görüleceği kesin.500$'a yazık!Her yanım altın saçsa bile o parayı bunlara vermenin hiçbir eğlenceli yanı yok...

    YanıtlaSil
  12. Benim malzemetakintim vardır.sunihicbirseyi sevmem ister bedava ister 500 dolar olsun.üstelik cok sagliksiz hele birde ayakkabı olunca burnuma fena bir KOku geldi.

    YanıtlaSil
  13. Senin bu her açıdan bakabilme özelliğine hayranım.. sen her kesimin insanısın Pelin ve bu konuda o kadar ısrarcıyım ki sadece bu blogla kalmamalısın,bu konuda cıddı bır boşluk var bu pıyasada.

    YanıtlaSil
  14. güzel bir kombin seçneğiyle 50 tl veririm olmadı 60 ama kalanı ....kesinlikle katılıyorum sana gerçekten enayilik

    YanıtlaSil
  15. yalnız olmadığımı görmek sevindirdi. fikrini paylaşan herkese teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  16. Burada yirum yazan herkese katiliyorum korkunc bir model ve alti ustu plastik, petrol artigi bir ayakkabiya 500 dolar verilmez. Ama bu ulkede ben Burberry'nin dunya cirkini plastik cizmelerine 300-400 Tl veren binlerce insan goruyorum. Sirf Jimmy Choo diye yine plastik botlara 300 euro verenleri de biliyoruz. Ustelik 2-3 sene o festival botlari yok satti. Yine bu kis basinda Louis Vuitton'un plastik fetish boot'larinin fiyati 1500 TL'ye yakindi sanirim. Yine bu botlar da yok satti.
    Saniyorum luks tuketimi sevenlerde markanin algisi ve o markaya sahip olma istegi urun-fiyat hesabiNi yaparken rasyonel dusunebilmeyi engelliyor.
    Zaten moda da bu irrasyoneligin ta kendisi galiba.
    Burdaki pek coguna gore fahis fiyatli bu plastik ayakkabi simdiden bazilarin hayalini suslemeye basladi belki de. Belki birilerinin ayaginda gorsem guzel bir kombinle begenebilir miyim acaba :)

    YanıtlaSil
  17. örnek olarak verdiğin fetish botlardan ben de aldım :) ama değeceğini düşünerek aldım. ne kadar kauçuk olursa olsun hem kullanılırlığı bakımından hem de güzelliği açısından aldığıma kesinlikle pişman olmamışımdır. yağmurlu havalar ve topuk sevenler için ideal. üstelik LV diye bas bas bağıran bir modeli yok hem de giydiğimi bir sezonda harcamam senelerce giyerim.
    ama burberry'ler konsuunda hak veriyorum dediğine. çünkü sıradan hiçbir farklılığı yok. binlerce markada aynı modeli bulabilirsin. ama en azından çizmedir, kışta yağmurda ayağın en iyi dosttudur ve marka sevenler için idealdir.
    ama bu ysl çok çok başka birşey. hem görsel hem kullanım hem de fiyat olarak elle tutulacak hiçbir özelliği yok.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, yine ben, hemen ustteki Adsiz:)
    Ben de Sif guzel koktugu icin Melissa'nin kirmizi kadife Topuklu ayakkabisini aldim ama sadece 1 kez giyebildim. Aylara Stella McCartney'nin bir cantasini aradim, buldum, deri falan drgil ama sirf zincirleri hosuma gittigi icin degerinin ustunde para verdim.
    Senin de fetish botlar icin soyledigine katiliyorum. Ben bulsam o botlari ben de alirdim.
    Soylemek istedigim aslinda moda sozkonusu oldugunda satin alma davranislarinin mantiktan ziyade duygularla yapildigi. Satin almaya iten nedenlerin de kisiye gore farklilastigi.
    Kimseyi elestirmiyorum ve ben de katiliyorum bir plastige 500 dolar verlmez ama modeli guzel olsaydi biz kadinlar ( en azindan buyuk bir kismimiz) parasina bakmaz, magazayi arar, listeye adini yazdirirdi.

    YanıtlaSil
  19. Plastik olsa da güzele verilir ama bunlar ne ya ? Ben bi kere tribute'u pek seven birisi değilim ruganı güzeldir ama.. Plastiği daha da beter olmuş, çirkin kalitesiz ve pahalı sevenlere şiddetle tavsiye ederim.. Ama asıl YSL beni hayal kırıklığına uğrattı ;(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.