STİL KEŞİF : Rooney Mara

Rooney Mara sayesinde yeni bir ismin moda dünyasında nasıl yükseldiğini daha doğrusu yükseltildiğini görebiliriz.

Günümüzde star olabilmek için sadece yüksek bütçeli bir filmin başrolünde oynamak yetmiyor. Bunun yanında moda anlamında da bir stil oluşturabilmelisin ki takip edilirliğin artabilsin. Buna en güzel örnekler Emma Watson, Olivia Wilde ve Kate Bosworth hatta Sienna Miller 'ı bile gösterebilirim. Hollywood 'da ahım şahım büyük başarıları olmasa da hepimiz harıl harıl ne giymişler hangi markaları kullanmışlar diye didik didik ederiz bu isimleri. Çünkü modanın gücünün farkındadırlar. İşte bunlara son günlerde bir isim daha katıldı. Rooney Mara.

Kendisi David Fincher 'ın yönetmenliğinde The Girl with the Dragon Tattoo 'nun Hollywood versiyonunda ikonik karakter Lisbeth Salander 'ı canlandırdı. Ve son günlerde programı uluslararası galalarla epey yoğun.

İşte bu aşamada meşhur Hollywood tarzı PR, stil danışmanlığı ve menejerliğin sihirli değnekleri devreye giriyor.

Eski cici kız imajına bye bye denir ve canlandırdığı Lisbeth Salander karakterine paralel androjen bir stil oluşturulur. Mermersi cildine uyumlu saç rengi ve stili seçilir. Buna uygun makyaj ve duruş uygulanır.



Önemli moda günlerinde görünüp Anna Wintour ve Diane von Furstenberg gibi isimlerle yakınlık oluşturulur. Fiziğine uygun büyük markalardan seçimler yapılır. Bir Vogue 'un kapağına çıkmadan stil ikonu olmak imkansızdır. Yapılması gereken röportajlar ve görülmesi gereken TV programlarıyla hedefe roket hızıyla ilerlenir.

Benim ilk dikkatimi beyaz Givenchy elbisesiyle çekti. Çok yakışmış da bu kim demiştim kendi kendime. Şayet bir beyaz Givenchy 'den çıkıp sizlere bu postu yazıyorsam modanın star olma yolunda ne denli büyük bir önem taşıdığını bir kez daha görmüş oldum.



Givenchy elbiseyle bir içim su. Elbiseye çok güzel bir kimlik katmış. Saçları ve makyajı kusursuz. Göğüs bölgesinde potluklar olmasına rağmen bir bütün olarak çok beğendim.



Sırt,kol ve eteklerde tül detaylı Prabal Gurung marka siyah elbise içinde müthiş gözüküyor. Christian Louboutin ayakkabı seçimi de yerinde.



Roksanda Ilincic marka tulum tarz olarak çok yakışmış. Ama paçaların fazlasıyla uzun olması ve kumaşın buruşmuş hali çok rahatsız edici.

Fazla detayını göremediğim siyah elbisesi de yakışmış. Sadece teni fazla soluk.

Rodarte püsküllü ceket ve pantalonla fazla erkeksi bir hava içinde. Ama bir şekilde beğendim.

Ama en beğendiğim Calvin Klein marka pudra renkli elbisesi oldu. Teninin rengiyle elbisenin rengi şahane bir uyum içinde. Makyaj ise bonus olmuş. Tek kelimeyle kusursuz.

Şimdi bunca resimden sonra bir de eski haline bakın derim. Ne dersiniz sizce de Rooney Mara markası doğru yolda değil mi ?



Share

Yorumlar

  1. Şeke kız Candy'den gerçekleşen dönüşümü cidden çok başarılı olmuş. O rol için seçildiğini duyduğumda hiç yakıştıramamıştım ama bu haliyle Lisbeth karakterine de cuk oturmuş.

    YanıtlaSil
  2. hahaaa hepsi önce bir FREDDY'nin kabusundan geçiyor:)
    korku filmi hastası olduğumdan-çocukluğumdan beri izlerim-freddy aşığıyım mesela :))
    ilk bölümlerinde johnny deep vardı örneğin.
    son filmde de bu kız oynuyordu,aa ne hoş demiştim hatta :))


    bu aradaaa çekilişim vaaarrr:)
    PIRLANTA KOLYE ister misinizzzz :))

    http://fashionozge.blogspot.com/2011/12/pirlanta-kolye-hediyem-size1yasinda.html

    YanıtlaSil
  3. Belgesel tadında anlatmışsın. Çok güzel bir post olmuş ellerine sağlık:) http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Markanın malzemesi olmak böyle bir şey herhalde. Yeni halı karizmatik görünerse de modanın hizmetinde bir obje hatta ruhu çalınmış gibi geldi. Baktığımız şey kızın kendisi değil elbiseleri. İlk halinde ise kızın kendisi. Onun icinde zor bir secim olmalı.

    Bu arada cok gerçekçi ve çarpıcı bir post yazdığın için tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. Vogue Amerika Kasım sayısının da kapağında yer aldı Rooney Mara. Marchesa metalik payetli bir elbise giymiş ki, müthiş! Bir de filmin galasında giydiği Givenchy elbiseyi andıran iki beyaz/krem elbisesi var bir de, bunlardan tek omzu açıkta bırakan Vera Wang elbise rüya gibi. Yalnız, ben bu hatunun orjinal halini daha çok sevdim. Tıpkı Nicole Kidman'ın kıvır kıvır kızıl saçlı, çilli halini sevdiğim gibi...

    YanıtlaSil
  6. Zorla stil yaratmak böyle birşey...Givenchy elbisesi ile Rooney Mara her ne kadar hoş gözükse de eski stiliyle kendi olması çok daha güzel...Alakasız olacak belki ama bu filmin İsveç versiyonunu çok beğenmiştim,özellikle de Noomi Rapace Lisbeth Salander rolünde oldukça iyiydi.Bu başarılı filmin tekrardan bu kadar yakın tarihli Hollywood versiyonunun çevrilmesine bir anlam veremedim.......?

    YanıtlaSil
  7. Bu filmi buyuk bir merakla bekliyorum cunku kitabi cok begenmistim! Rooney Mara'yi ise inanilmaz cool buluyorum..Styling'ini yapanlar gercekten cok basarili..
    Isin moda anlaminda bir diger ilginc tarafi ise, H&M'in hazirladigi ozel kapsul koleksiyon olmalidir bence..Sirf bu koleksiyonu sergileyebilmek icin New York'ta kisa sureligine pop-up bir butik bile acildi! Gorsel tasarim uzmani biri olarak bu akilli marketing taktiginin ve ilginc magaza dekorasyonun fotograflarini kendi blogumda yayinladim..merak edenleri soyle alalim:)

    http://followtheheelsatnight.blogspot.com/2011/12/h-girl-with-dragon-tattoo-pop-up-shop.html

    YanıtlaSil
  8. beğendiğinize sevindim teşekkürler :)

    bende isveç versiyonunu seyrettim ve bayıldım. trilogy'nin hepsini bir günde bitirdim ve bende bittim :) ama ilk kez bir uyarlamayı kitaptan daha çok sevdiğim için amerikan versiyonunun işi zor. gerçi daniel'ciğim var ama yine de zor işte :)ha bu arada rooney 'in lisbeth konusunda noomi 'den aşağı kaldığını düşünmüyorum. tiplemeler ikisinin de çok başarılı. bekliyorum sabırsızla vizyona girmesini :)

    neslie'ciğim teşekkür ederim. resimler harika eline sağlık :) ve bana kesinlikle hitap etmeyen bir koleksiyon :)

    YanıtlaSil
  9. Var ya ben onu Vogue'a çıkana kadar tanımıyodum :D Ben çok aşırı beğendiğimi söyleyemem ama güzel bir stili var.. Prabal Gurung içinde çok güzel olmuş benim favoroim o :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.