2012 İlkbahar-Yaz Sezonunu İncelemeye Devam Ediyoruz..

 


Moda dergilerinin mart sayılarıyla beraber 2012 ilkbahar-yaz sezonunu kapsayan editoryeller çıkmaya başladı. Defileler haricinde sezonun en hit parçalarını bu şekilde görmeyi çok seviyorum. Ben seviyorsam belki sizde seversiniz diye paylaşımlara devam ediyorum.

Avustralya Harper's Bazaar yeni koleksiyonları incelemek adına güzel örnekler sunmuş. Jessica Stam 'ın şahane göründüğünü söylememe gerek yok. Kıyafetleri detayları ve fiyatlarıyla birlikte görebilmeniz için kolaj yapmıyorum.

Yalnız birşey çok dikkat çekici ve tuhaf. Louis Vuitton 'un 2012 yaz sezonu fiyatlandırması şaşkınlık verici. Mesela kapakta ve iç sayfalarda da gördüğünüz kokteyl elbisenin fiyatı tam 61 bin $ (116 bin TL). Buna bakarsak timsah derisi Louis Vuitton beyaz ayakkabıya 6 bin 500 Euro denmesi normal geliyor insana. Acaba elbisede çok nadir kullanılan bir teknikmi uygulandı da o yüzden bu kadar pahalı diye işin erbabı birine danıştım. Hayır uygulanan sıradışı bir teknik yok. Hatta elbise üzerine eklenen swarovski taşların alış fiyatı toplasan 500 $ etmez dedi :) Belli ki bu sezon direkt Rus, Arap ve Japon zenginlerini hedeflemişler. 100 tane satacağıma 10 adet satayım yeter demiş.



Kıyafetler içinde en çok mavi/beyaz Chanel 'i ve pudra renkli Dior 'u sevdim. Prada body'lerin işçiliğine bayıldım. Miu Miu 'nun siyah bluzu ise çok klas.


Share

Yorumlar

  1. hepsi birbirinden güzel ama bir elbiseye 116 bin tl vermem içim aylık kazancımın 10 milyon dolar olması gerek. bunu illegal kazanan insan verebilir bu parayı ancak. bir iki kişi o ayrı.
    diorun elbisesi chanelin elbisesi ve lanvin in elbisesi en beğendiklerim.

    YanıtlaSil
  2. Ben lv'yi anlayamadım yani ev fiyatina elbise yapıyorsun ama hiçbir özelliği yok. Bu elbiseyi zenginlar almaz,hem zengin olupta hemde marka giymeyi bir halt sananlar alır. Bakın işte ben bu elbiseyi aldım giyiyorum havalarında olur böyle insanlar ki bu insanların umrunda olmaz bana yakıştımı yakışmadı,önemli olan sadece fiyatıdır onların için.O yüzden lv şimdilik benden uzak olsun:) Beğendiğim tek parça var o da dior, chanel ehh idare eder havalarında:)) NOT: Lv bantlı ayakkabıları göremedim pelin?:)

    YanıtlaSil
  3. gamze LV elbisenin altına giyilenden bahsediyorsun sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Resmi büyütüp baktım detaylı evet o ayakkabılar da var söylediklerim içinde ama benimkilerinin önünden metal kalın bir bant geçiyor hatta bordosu bile var.Anlatabildim sanırım:)

    YanıtlaSil
  5. Marc stratejisi bu sezon ulasilamamazlik herhalde. Çünkü. Artık ulaşılabilir lüks diye bir kavram var. Her yerde hem kaliteli hem orijinal hemde seçkin işçiliğe sahip, üstelik özel malzemeyle üretilmiş okadar cok urun varki. Lüks modaya dunyanın parasını yatiranlar birde bakıyorlar daha hesaplı bir yığın sık insan var. Peki onlar kendilerini nasıl ayrıcalıklı hissedecekler, yadda lv nasıl chanel yada hermes i geçebilir. Sanırım nadir olanı bulup üretmekle üstün sınıf kavramına hizmet etmek istiyor olmalı. Eminim bu ürünleri fiyatlarından dolayı protesto edip alanlar azalmayacak hatta statü göstergesi olarak bir çok neurich in üzerinde göreceğiz. Bence herkez secimlerinde ve ödediği bedelde özgür olmalı ama umarım bunları giyenlerin verdikleri vergilerde statü göstergelerini zorlar.

    YanıtlaSil
  6. Dolce&Gabbana , Prada , Dior ve LV favorilerim oldu. Çekimlere göre seçtim, harika görünüyorlar ana mesela LV elbisenin bu kadar güzel olmadığını biliyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Mukemmel bir spring editorial'i daha...Zaten ben Jessica Stam'in hastasiyim, kiz oyle bir duruyor ve bakiyor ki cop torbasini bile 10.000$'a sattirir valla..

    LV'ye uctugun yerden cabuk don diyorum..O ne fiyatlar yaa..ki bende severim lux markalari ve lux tuketimi ama yuh yanii..Gercekten senin dedigin gibi zengin Arap seyhlerini ve onlarin guzide eslerini dikkate alarak yapmislar fiyatlandirmayi galiba!

    Bende Givenchy Pre-fall 2012 lookbook'unu cok begendim ve blogumda yayinladim canim, sen ne dersin? Guzel dimiiii:)

    http://followtheheelsatnight.blogspot.com/2012/01/givenchy-pre-fall-2012.html

    YanıtlaSil
  8. Marka yeni bir konumlandırma yapmak istemiş, bu kadar rekabetin içinde çok normal.
    Özellikle high fashion markalar için gerçekten fiyat-değerlilik oranı yapılıyor mu? Zannetmiyorum. Alım gücüne göre bir karara veriliyor. Sonuçta benzer bir marka herhangi bir elbiseye 3-4.000 TL fiyat koyunca ürün başına elbisenin maliyeti(sadece üretim değil reklam falan da dahil) bunun çok ama çok aşağısında oluyor.
    Her şey bir yana, para vermek isteyen alır, giyer; en doğal hakkı. Ayda belli bir miktarın üzerinde para kazanan bütün insanların da illegal yollarla bunu elde ettiğini ima etmek sadece büyük haksızlık olur.

    YanıtlaSil
  9. jessica stam'a bakmaktan elbiselere odaklanamadım:) ama lv hiçbir zaman tarzım olmadı chanel de. senden moda haftasının yorumlarını merakla bakliyorum. Dior defilesini görmüşsündür bütün sezonları birleştirip defile yapmış kendine ait hiç bir tasarım göremedim hatta bazıları birebir eski dior kıyafetlerin aynısı bakalım sen ne diyeceksin.

    YanıtlaSil
  10. hakaret e küfür yayınlamadığın için hanımkız modelimden çıkmadan LV ye defol be adam delirdin mi sen demek istiyorum ama dedi ya çıkmıyorum kendi klasımdan ..o değilde marc jacobs amca acaba bu fiyatlar karşısında yorum yapsa ne derdi a:ne ki bu ben 958439584309 tl ye kalem yapıyorum sadece b: emel git geber sende sanki düşse fiyatları alabileceksin c: sanane!! ben cevabımı buldum sevgili pelin o yüzden fazla meşgul etmeden terkediyorum burayı ;))

    YanıtlaSil
  11. Marc'cım canım, BU ne lan böyle?! Güzelim koleksiyonun halletmişsin! Hadi timsah derisinde bi mazeretin vardı da bu elbiseye 10 bin tamam 15 bin falan bile tamam ama 61 bin ne gardaş olmadı sen o sade bodysuitede 209472864189409211 euro iste tamam canım? Neyse asıl benim merak ettiğim bizim Türkiye'mizin Nişantaşı Lv'sine ne olacağı? Cruise'lar mı doldurucak sırf yoksa bu güzellikler sahipsiz mi kalacak yoksa sosyetemiz paraya delicesine kıyacak mı?! Marc'cım sana sonsuz saygımı gönderiyorum(!) =) Evet editoryel; O güzelim Dolce & gabbana elbise içindeki yüksek belli ve sutyen ile çoook hoş =) küpeler çook güzel =) 2. fotoğraftaki prada bodysuit'i pek beğenmedim şahsen ama takılar aşık olunası =) 3. fotoğrafta bir tek şu Miu miu stole'u beğenmedim.. Givenchy elbise ve bluz çok hoşuma gitmedi.. Ben Chanel elbiseyi da pek beğenmedim =(..6'daki Dior elbise ve yüükler çooooooook güzel O.O 7'deki Nina Ricci eteği beğenmesem de bu tür sutyen kalem etek ve üst düğmesi kapalı ceket kombinlemesine ba-yı-lı-yor-um..8'deki parada bodysuitle gene hoşlaşamadık ama yeşile nazaran daha çok sevdim..Ve güzeliiiim lv elbise =( 10. fotoğrafta da Lanvin elbise ile mükemmel bir görüntü..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.