29 - GÜNÜN ŞIKI : Nevbahar Koç

 


Sanırım Nevbahar Koç 'u ilk kez bu kadar şık ve güzel görüyorum. Yazılarımı uzun zamandır takip edenler bilirki stil anlamında Nevbahar Koç eleştirdiklerimin başında gelir. Güzel bir kadın olmasına rağmen bir türlü kendisine uygun bir tarzı bulamamıştır. Seçtiği kıyafetlerin tuhaf kumaşları, kesimleri ve uygunsuz aksesuarlarıyla oldum olası sıkı rüküşlerimden biridir :)

Ama geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette (meşhur Türk kahvesi gecesi) o kadar şık ve güzel görünüyor ki elbette bunun sonucuda günün şıkı olmaktır.

Üstündeki kırmızı kadife elbise bir Atıl Kutoğlu tasarımı. 2011 IFW defilesinde sergilediği elbise koleksiyonun en sade en dikkat çekmeyen parçasıyken Nevbahar Koç 'un üstünde resmen kendine gelmiş, havasını bulmuş.

Renk çok yakışmış. Kesim ve kumaş kalitesi birinci sınıf. Ama tüm olay o düğümün üstüne kondurulan broş. Bundan başka hiçbir mücevher kullanmayarak en doğrusunu yapmış. Genelde makyaj tarzını da beğenmem ama bu kıyafetle çok uyumlu görünüyor. Saçını toplayabilirmiş ama bu da fena değil. Kesinlikle defilede ki stylingden daha başarılı bir şıklık ve estetik yaratmış.

Doğrusu Nevbahar Koç 'un en nihayetinde şık görünmesinde bir Türk tasarımcının payı olmasına sevindim.


Share

Yorumlar

  1. En beğendim nevbahar koç diyebilirim ama wooow dedirten bir şıklık değil benim adıma gözlerim kamaşsın isterdim ama olmadı inşallah birgün nevbahar hanım beni büyüler:))Elbisenin rengi ve modeli çok güzel nevbahar hanımı'da gitmiş ama bir şey eksik bana göre ne eksik onuda söyleyemiyorum ne ne ne acaba?? Işık,duruş,saç beğenmedim birşeyler var ama tam dillendiremiyorum.Acaba birtek benmi böyle düşünüyorum diğer yorumları okuyup tekrar yazıcam düşüncelerimi.Gelelim konu dışında olan ama beni çok etkileyen olaya.Sevdiğin aksesuarları okudum ve çok etkilendim Harry wintson'un büyüsünü de çözmüş oldum böylece:))) İnanılmaz güzel bir yüzük ve çok güzel bir evlilik teklifi hikayesi bayıldım.Allah bir ömür boyu ayırmasın pelin:))Söylemeden edemedim:)

    YanıtlaSil
  2. gamzeciğim teşekkür ederim çok naziksin :) Allahım hiçbir seveni ayırmasın !

    merak edenler burdan okuyabilir. konu ve post stardust memories'e ait olduğundan özel post yapmam yakışıksız olur. http://strdstmmrs.blogspot.com/2012/01/bloggerlarn-favori-aksesuarlarn-biliyor.html?spref=tw

    YanıtlaSil
  3. Elbisenin rengi, kumaşı inanılmaz güzel. Çoook beğendim ama Nevbahar hn. keşke biraz daha kendinden emin dursaymış.Böyle hafif kamburumsu, kafa öne doğru bir tuhaf çıkmış.İlla kusur bulacaz ya:)))

    YanıtlaSil
  4. bende duruşuna takıldım elbiseyi gösterememiş
    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Yuzune bakmadan, elbiseyi cok begendim. Rengi detaylari cok hos bir elbise. Modasi gecmeyenlerden.

    YanıtlaSil
  6. N.K. haftanın şıkı oldu, başımıza taş yağacakkkkkk:)))

    YanıtlaSil
  7. Yazinin basligini okuyunca once inanamadim, Nevbahar Koc ve chic olmak?? Seninde dedigin gibi Pelin'im, kendisinin daha onceki tarzlari ve kumas secimleri hep "ne alaka? bu ne kilik?" dedirten cinsti amaa bu resimleri gorunce pek begendim:) hala umut var dedim:)

    Bros detayi gercekten cok basarili olmus, ben hafif kambur durusunu da begendim..Baska bir cekicilik katmis sanki bu utangac durusu kendisine, sahi bu kadin oyle duruyor iste: shy!

    Bende kendi blogumda SS12 favorilerimden kolajlar yaptim, seversin bence:)

    http://followtheheelsatnight.blogspot.com/2012/01/ss12-favs.html

    http://followtheheelsatnight.blogspot.com/2012/01/isabel-marant-ss12.html

    YanıtlaSil
  8. Şöyle baktım idare eder dedim sonra Michael Kors tulumun ardından bunu öpüp başımın üstüne koymam gerektiğini fark ettim..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Pelin hanımcım
    bence siz iltifat buyurmussunuz ama gercekler siz iltifat etmekle ortulmuyor.

    Gamze sizin de benim de bilip dillendirmedigimiz sey bence ayni.:)
    Nevbahara hic bir sey yakismiyor !!!Yani altindan kumasa sarsan i-ih..
    Ne yaparsa yapsin oyle kalacak.

    Elbise sanırım Atıl Kutogluna ait yanılıyor da olabilirim?.
    Atıl Kutoglunu son birkac senedir takip ederim, çok başarılı bir isim.Tasarımları da mükemmel.Kıyafet cok sade bir o kadar elegan.

    Mankendeki duruşa bakın bir de nevbahara.Kutoglu tasarımından ziyade nevbaharda eskimiş burulmuş kötü kalite bir KADIFE PERDE gibi durmuş.Hiç yakışmamış.
    Makyaji bir felaket.O gozlerdeki yukarı çekilmiş lila farlar ne oluyor acaba? o kadar far surulur mu?

    Daha çok sürse daha güzel olacağını sanıyor yazik.

    Yanaklarda asiri miktarda cream blush. Gözlerinin çok güzel ve bakışlarının öldürücü olduğuna umutsuzca inanmış; her makyajda mutlaka kullandıgı bir ton eyeliner.Herkes hergun eyeliner kullanıcak diye bir sart yok ki.

    Kimi makyajda sadece rimel +khol + far kullanilabilir, veya sadece rimel ve guzel bir ruj da surulebilir.Defalarca collagen filler enjekte edilmekten artık üst kavisini kaybetmiş dudaklara garip renklerde kalem, abartı glosslar rujlar sürmeler.
    Durusu tuhaf.Gerci yuruyusu de oyle.Ayaklarini atisi,bacaklari bi garip.Sorunun ne oldugunu tam cozemedim ,belki ortopedik bir rahatsizligi vardir omurlarinda sorun olabilir ya da kemik erimesi filan mi var acaba? Anlayamadim.Yururken sanki dizinden bacagi kirik da, ayagini savrulurcasina diger ayaginin onune atiyor.Bunu resimlerinden de cok net anlayabilirsiniz.

    Pelin hanım bu tasarımın fiyatı neydi acaba siz bilirsiniz.Keske o para hayir isine filan bagislansaydi cunku ne giyerse giysin ne surerse sursun sonuc degismiyor.

    Ben ilk gordugumde cidden bu burus perdeyi nerden almis diye dusundum
    Komik...

    YanıtlaSil
  10. bende duruşunu sevdim. gözüme batmadı. kibar bir duruş bence.

    sevgili adsız yazımı nasıl okudunuz bilemiyorum ama zaten elbisenin atıl kutoğlu olduğunu yazmışım. nevbahar koç'un stilini bende defalarca eleştirmiş biriyim ama çok şükür sizinki gibi insanlara önyargılı yaklaşmıyorum. bu kıyafetiyle gayet hoş görünüyor. bunun aksini dile getirmek için ya gerçekten müthiş bir zevksizliğe sahip olmanız gerekiyor ya da bir kuyruk acınız olmalı. çünkü yorumunuz çok acımasızca ve kişisel bir sorununuz varmış gibi geldi.

    YanıtlaSil
  11. Ben bu ara neredeyse her post'un altina yazilan upuzun nefret dolu, moda disina cikan ve kisisel elestiriye kacan sonra da buyuk bir tartismaya donen, uzatilan yorumlardan cok sikilmis durumdayim bunu belirtmek istedim. Kimseyle de tartisma gibi bir derdim yok ama nasil herkes fikrini paylasiyorsa bende bu konuda paylasmak istedim. Moda elestirisinden cok birbirini cekemeyen insanlarin mahalle tartismasina dondugune inaniyorum bazi konularin. Bu kadar kaliteli bir blog'un altina bunlarin yazilmasinin yazik oldugunu dusunuyorum.

    Elbiseyi de yakistirdim hos olmus Nevbahar hanim! Insallah boyle devam eder diyelim :)

    YanıtlaSil
  12. YC inan o kadar uğraş veriyorumki yorumları ayıklarken.son günlerde tonlarca yorumu silmek zorunda kaldım.kişilerin düşüncelerine sansür uygulamak istemiyorum ama bazen söylenenler dediğin gibi alakasız yerlere gidebiliyor. benide anlamaya çalış lütfen.

    YanıtlaSil
  13. Haklisin Pelin benim elestirim kesinlikle sana degildi. Senin ne kadar zor durumda kaldigini tahmin edebiliyorum ve elinden gelenin en iyisini yaptigini da farkindayim. Benim yazmamin sebebi bu tarz yazilari yazanlarin gormesi ve belki birilerinin rahatsiz oldugunu farketmeleri icindi. Sen cogunu silsen milleti susturmus gibi olucak, hepsini biraksan hakarete giricek o yuzden bunu kontrol etmenin senden cok yorumlari yazanlarin elinde oldugunu dusunuyorum. Bu yuzden de buraya yazdim sana ayri mesaj atmak yerine. Opuyorum x

    YanıtlaSil
  14. Sevgili adsiz hakkaten ne bu nefret boyle Nevbahar hanima? Ustelik onu "ortopedik rahatsizligi var, kemik erimesi geciriyor" falan deyip yargilamalar nedir? YC'nin dedigi gibi biz burada kilik kiyafet tartisiyoruz ama asla ve asla insanlarin fiziksel ozellikleriyle dalga gecmiyor, onlari asagilamiyor veya rencide etmiyoruz. Benim kisileri elestirirken dozunu iyi ayarlamak icin kullandigim 2 altin formul var ve eminim siz bunlari cok iyi biliyorsunuz ve gunluk hayatinizda uyguluyorsunuz..Ise yaradiklari tarafimdan milyon kez kanitlanmistir.

    1- "Kendine soylenmesini istemedigin seyleri baskasina soyleme."
    2- "Istedigini soyleyen, istemedigini de isitir."

    sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Pelin, son zamanlarda blogun moda günlüğünden dedikodu forumuna dönüştü.

    Senin için söylemiyorum.
    Tabii sen yazmadın ama yayınlayan sensin. Sorumluluğu da sana ait oluyor haliyle.

    Ben açıkçası bu insanların şirretliğine üzülmeye başladım. Devamlı bir boklama kötüleme hali var herkeste.

    Bırakın çocuklar, herkes istediği kadar rüküş, zevksiz olsun.
    Önemli olan kalp kırmamak. Kıyafet eleştirisi bahanesiyle dedikodu yapmayın.

    Buraya yorum yazan yüzlerce kişi gerçek hayatta ne kadar ak akçe acaba?
    Ya da hanginiz çok iyi giyiniyorsunuz?
    Kaç tanenizin sosyal ilişkileri güçlü? İş hayatı çok başarılı?

    Başkalarına ADSIZ yorumlar yazarken yorumlar HADDİNİ FAZLASIYLA aşıyorsa o zaman yorumları yayınlamamak da blog sahibesine düşmeli bence.

    En nihayetinde buraya yazılanlar sonsuza dek o insanların adı google'da tıklandığında çıkacak.

    ADSIZ yorumlar veya fake isimler ardından yüze söylemeye ASLA cesaret edemeyeceğiniz şeyleri, açık sözlülük kisvesi altında buraya yazıp insanların adını kirletmeyin.

    Bunları özellikle Nevbahar Koç'a nefret kusan ve Fatoş Sarıgül'ün postunda cemiyet hayatına saldıran kişilerden sonra belirtmek istedim.

    YC nikli arkadaş -yorumlamazsan milleti susturmuş olacaksın- demiş. Bana kalırsa böyle konuşacak insanlara söz verilmesine, meydan açılmasına gerek yok zaten. Susturulmalı.

    İnsanları kötülemek isteyenler çok delikanlıysa gerçek isimleriyle site açıp orada yazsınlar düşüncelerini. Bakalım o zaman bu yazdıkları yorumların onlara getirdiklerinin karşısında durabiliyorlar mı?

    Senden bu konuyla ilgili hassasiyet bekliyorum Pelin. Blogun ilgi görsün istiyorsun ama ilgi arttıkça sorumluluklarının da arttığını bilmelisin.

    herkese kolay gelsin

    Serra T.

    YanıtlaSil
  16. sevgili serra t. yorumlarda hakaret ve küfür olmadıkça hepsini yayınlıyorum. fatoş sarıgül postu altına yapılan yorumda kişi, hiçbir ad vermeden kendi bakış açısına göre sosyeteyi nasıl agıladığına değinmiş. üstelik dediklerinin çoğuda moda ve stil anlamında. nevbahar koç yorumunda ise dili sert olsada dediklerinin özeti hiçbir şeyi üstüne yakıştırmadığıdır. ortada yine ne bir hakaret ne de küfür var.

    burda şu şununlaymış haberin varmı bak şunu dün gece şurda gördüm yanında şu vardı tarzı yorumlar yapılmaz. kim evlenecek kim boşanacak diye post yapılmaz ve konuşulmaz. dolayısıyla burası bir dedikodu blogu değil.

    keşke mümkün olsada yayınlamadığım yorumları görebilseydin. işte o zaman bu konuda ne kadar hassas olduğumu görmüş olurdun.

    ilgi görmek istiyorsun demeni çok yadırgadım doğrusu. 3 sene içinde ilk kez böyle birşey söyleniyor bana. tabiki ilgi görmeyi isterim ama bu hiçbir zaman ilk hedefim olmamıştır.ben bu işten para kazanan biri değilim. cebimden çıkmıştır ama cebime 5 kuruş girmemiştir. tek gayem sevdiğim modayla merak edilen sosyete dünyasını birleştirmek olmuştur.

    öyle bırakın herkes rüküş olsun demekle olmuyor ne yazık ki. çünkü buranın amacı o bırakın dediğiniz şeylerden oluşuyor.

    dediklerimi anlamanı ümit ederim.düşüncelerini samimiyetle paylaştığın içinde teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Bence bu blogun ozelligi biraz da genis bir yelpazedeki ilgi alanlarina hitap etmesi, ki bu da Pelin'in becerisi.

    Ornegin ben bu blogun "sosyete"den cok "moda" kismiyla ilgilenenlerdenim. Oyle ki, bircok "sosyetik" Turk ismi, ilk kez burada duyup goruyorum. Yurt disinda yasadigim icin dergi takip etme durumum yok, acikcasi Turk sosyetesinin hayati cok da ilgi alanima girmiyor. Ama Pelin onlari konu ettiginde yine de okuyorum, cunku ben Pelin'in modayi yorumlayisindaki derinligi seviyorum; moda gozunu seviyorum; dilini seviyorum.

    Serra Hanim'in yorumuna ben de sasirdim, cunku boyle bir blogu yaratabilme kapasitesinde olan birisinin takipci sayisina tenezzul edecegini dusunmek sanirim bu blogu cok iyi tanimamaktan kaynaklaniyor. Pelin sadece butun iyi niyetiyle herkese yetismeye calisiyor :)

    YanıtlaSil
  18. Pelin'cim kendini her zamanki gibi cok seviyeli ama bir o kadar da "ben boyleyim, kabul ederseniz" tarzinda -ki sende en cok begendigim taraf- ifade etmissin, isabet olmus:)

    Benim anlamadigim nokta sudur: bazi okuyucular blogunun "dedikodu, insan kotuleme etc." bloguna donustugunu soyluyor, hani nerede oyle bir post? Seni yillardir takip ederim, bir o kadar da yorum yazmisligim vardir ve kalibimi basarimki burada asla gerzek dedikodu postu gormedim, gormicemde.nokta.

    Haa, soyle bir durum var ama, blogun gun gectikce daha cok ilgi&alaka goruyor ve yeni kisiler seni takip etmeye basliyor. Sen hepimizin background'unu bilemezskin ki? Ayrica oyle bir sorumlulugunda yok..Iste bu binlerce kisinin yine binlerce farkli kafa yapisi ve yorumu var ve o yorumlar bazen haddini asabiliyor, hedefinden sasiyor ve sonucta ufak polemikler yaratiliyor.. Yanii illa da bir suclu bulacaksak eger senin postlara degil buraya sevimsiz yorumlar birakan arkadaslara bakmaliyiz...

    Ama biliyor musun, bence o da OK, yani hayatta neyi ne kadar sansurlu yasarsaniz o kadar akvaryum baligi olur cikarsaniz bence ki asil o durum pek sıkıcıdır!! ingilizcede sevdigim deyimlerden biri aklima geldi, biraz street lang ama bence durumu guzel ozetliyor;

    "Don't hate the game, hate the player." :)

    YanıtlaSil
  19. Beğenince nefret edenler ortaya çıkar beğenmeyince fanları -.-

    YanıtlaSil
  20. ne kadar gereksiz uzadı bu iş. üstelik nevbahar koç hakkında gayet güzel yorumların olmasına rağmen. eskiden çok daha sivri dilliyken zamanla bunu sende görememiş olsamda her zaman aradaki dengeyi en güzel şekilde kurmanla sevmişimdir ben bu blogu. ve tüm bu gereksiz laf yetiştirme işide hep ışıl reçber konu edildiğinde gelir başına farkındamısın.bu blogu açıldığından beri takip ederim ve nadiren bu şekilde coşmalar yaşanır. ki hiç unutmam ralf tezman derin mermerci olayında bile hepimizi susturmuştun yeter kıyaslama yapmayın ayıptır günahtır diye.çok haklıydın ve beni susturmuştun.ünlüler hakkında birçok olumlu olumsuz yorum yapılırken sosyeteye neden iltimas geçilecekki. elbette arada tartışacaz sevdiğimizi koruyacağız fikrimizi savunacağız ve birbirimizi yiyeceğiz :-) bunda ne sakınca olabilirki.tersine bu blogu tekdüzelikten çıkaran birşey. serra t. büyük olasılıkla serra tokar olmalı. ismiyle katılımda bulunduğu ve fikirlerini paylaştığı için bir okuyucu olarak kendi adıma teşekkürlerimi sunarım.

    YanıtlaSil
  21. pelin eleştirileride olgunlukla karşıladığını görmek harika.bende bu laf dalaşından hoşlanmayanlardanım.ama seni çok iyi anlıyorum.okuyucunun düşüncelerine değer vermeni taktir ediyorum.elbette küfür ve hakaret olmadıkça her türlü yoruma yer verilmelidir.yeri geldiğinde kişilerin geçmişleride konuşulur, yaşam tarzlarıda.ama ölçülü olmak kaydıyla.üstelik ben ortada kötü ve bu kadar tepkili yaklaşılacak birşey görmüyorum.zamanında feryal gülman'dan tut siren ertan'a kadar herkesi eleştirdik burda.ama şimdi bak yaklaşımları yüzünden hepimiz ne kadar seviyoruz onları hatta toz kondurmuyoruz:)bu da bir erdemdir çünkü.ben sevmediğim birçok kişiyi bu blog sayesinde sever oldum.lütfen bunuda gözönünde bulundursun insanlar seni eleştirirken.
    GAYE Ü.

    YanıtlaSil
  22. Ben kendi adıma söylemek isterim ki.Gereksiz tartışmayı bende sevmiyorum.Bende gül saygı'da yaptım pişman oldum.konu uzadı uzadı ben bile işin içinden çıkamadım.Birdaha zaten öyle birşey yapmam:) Fatoş hanıma nevbahar hanıma yazılanlar ise çok gereksiz.Ben fatoş hanımı da eleştirdim ama saygı çerçevesinde yaptım bunu.Zaten sosyete adıp tutanlara da kendimce birşeyler yazdım.Nevbahar hanıma ise böyle nefret kusmak ne gereksiz.ışıl hanımla ilgili ben konu dışıyım zaten. birşey demedim benim üstüme mal edildi.Kendimi savunma ihtiyacı duydum. eğer zamanınızı alan gereksiz yorumlar yaptıysam özür dilerim hepinizden ve tabiki senden pelin:)

    YanıtlaSil
  23. ben serra adına üzüldüm açıkcası. hayata bakış açısı onun her daim üzülmesine sebep olacak. tanımadığım biri hakkında kişilik analizi yaptım bak:) bunu 1 yorumcuya yapıyorsak sosyete simalarına 40 katır mı 40 satır mı deriz biz:) şunu özümseyemiyoruz sanırım; çok çabuk değişen çok çabuk tüketen bir zaman diliminde yaşıyoruz. aynı zamanda röntgenci ve teşhirci bir dünya olduk. haliyle bunun getiriside götürüsüde fazla ama hangisi diğerine göre daha fazla bende bilemiyorum:)
    şimdi ünlü olmayı, göz önünde olmayı seviyorsam istiyorsam bu beni her şeye açık hale getirir. bir nevi yoldan gönüllü çıkmak. 15-20 sene önceki ünlüler için google diye bir şey yoktu tabii balık hafızamız işlerine geliyordu. ama şimdikilerin google gibi bir gerçeği var ve bunu bile bile çıkıyorsa bu er meydanına sefasının yanında cefasınıda çekecekler:)
    serra nın ifadesiyle bir boklama bir şirretlik söz konusu ama 100 yorumdan 10-15 yorum için geçerli olur ki ben onun gibi adlandırmıyorum bunu. burada daha çok iyimser yorumlar ve beğeniler var. bazen bu durum bana sıkıcı geliyor hatta:)
    pelin in yayınladığı yorumlar bana göre adil, hatta bazen şaşırıyorum bu yorumu nasıl yayınlama cesareti göstermiş diye. bir başkası es geçerdi diye düşündüğüm çok oluyor. senin yorumunu yayınlamasıda zaten bunu gösteriyor. peline böyle övgü düzeceğim aklıma gelmezdi bu arada:))
    birde serracım hani burada yazmayın gidin kendi sitenizi açın orada yazın diyorsun ya bence sen oralarada gider burada yazmayın derdin:) sonuçta burasıda kişisel bir site:)

    YanıtlaSil
  24. Zamaninizi ayiripda dusuncelerinizi paylastiginiz icin sizlere tesekkur ederim. :)

    YanıtlaSil
  25. elbiseyi yakışmış gerçektende.Annesi afet karacanda nevbahar hanımda atıl kutoğlunu tercih ediyorlar.nevbahar hanım evlenirken nasıl bir gelinlik tercih etmiş merak ettim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.