MARIE ANTOINETTE Olasım Var :)

 


Bana tarihte kimin yerinde olmak isterdin diye sorsanız hiç düşünmeden size vereceğim cevap Marie Antoinette olur. Tabi sonu hariç demem gerekiyor. Allah kimseye öyle bir son nasip etmesin. Marie Antoinette konulu tüm filmleri sıkılmadan defalarca izleyebilirim. Hakkında yazılan tüm kitapları birçok dilde okumuşluğum vardır. Konu bilindikmiş son belliymiş falan umurumda olmaz. O kadar severim kendilerini. Yaşadığı döneme her anlamda damgasını vuran bir kadındı. Özellikle moda alanında.

Marie Antoinette temalı birçok editoryel görmüşümdür ama bu sefer ki bir başka güzel. Tatler dergisinin şubat 2012 sayısında Yuval Hen 'in merceği ve Anna Bromilow 'un stylingi ile ortaya nefis bir çalışma çıkmış.

Tema gereği hem geçmişe gidiyorsunuz hemde 2012 yaz koleksiyonunun en nadide parçalarını son derece şaşalı bir stilde görebiliyorsunuz. Mücevherlerin güzelliği ve kıyafetle bütünlüğü ise baş döndürücü güçte.





Share

Yorumlar

  1. Muhteşemm!! Marie Antoniette'i ben de çok seviyorum, hakkında pek çok kitap okudum. Moda anlamında harikaydı bence de.

    YanıtlaSil
  2. Siren Ertan Carmikli23 Ocak, 2012

    Gordugum en guzel Marie Antoinette temali moda cekimlerinden biri. Cok guzel yakalamissin Pelin'cigim.
    Herkese sevgiler.. S.E.C.

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar Marie Antoinette temalı olan herşeye sarmış durumdaydım. Özellikle iç dekorasyon fotoğrafları biriktiriyordum güzel bir tesadüf oldu :)) Fotoğrafları çok beğendim...

    YanıtlaSil
  4. o zamanlarda yaşayıp kabarık elbiselerle salınmak isterdim ....

    YanıtlaSil
  5. Bu resimlerden sonra benim de Marie Antoinette olasım geldi:))Mükemmel görünüyor kıyafetler mücevherler herşey ama herşey süper!! Eline sağlık pelincim çok güzel bir post olmuş:))

    YanıtlaSil
  6. Cok basarili bir editorial olmus...Boyle temasina sonuna dek sadik kalan ve guzel hikayeler anlatan cekimlere bayiliyorum..Carine'm yapardi oyle seyler Vogue Paris'te, ah ah...

    Benim simdiye dek izledigim Marie Antoinette filmleri icinde en favori olanim Kirsten Dunst'li olandi..Senin favorin kim canim? :)

    YanıtlaSil
  7. son zamanlarda cok cok beyaz modellerin kullaniliyor olmasi beni rahatsiz ediyordu, burda konu ile alakali da olsa yine de gozume batti malesef ben ayni zevki alamadim. Son Brezilya moda haftasinda ulkenin yarisindan fazlasi koyu tenli olan bir model cennetinde podyuma sadece 2 esmerin ciktigini duymustum, o gunden beri takigim bu konuya.

    YanıtlaSil
  8. Pelin abla az önce o kadar sıkındım ki anlatamam..Bi nedeni yoktu ama içim de böyle bir nefret gibi bi şey vardı...Canım hiç hiç şey yapmak istemiyordu falan.Yani bu post beni iyileştirdi mutlu etti falan demeyeceğim tabi ama şöyle bi harekete geçesim geldi.İlk olarak Ben Marie antoinette'i çok yakından takip etmedim öyle filmlerini falan da izlemedim ama Sofia coppola'nınkini izlemeyi isterim çok. Neyse ilk olarak ben çok yakın incelemesem de onun bencil bir aristokrat olmadığını vatansever olduğunu düşünüyorum. Şu ekmek bulamıyorlarsa lafındaki pasta da ekmeğin iyi cinsiymiş ve onlara da ondan verelim gibisinden bi anlamı varmış diye duydum ben.. Bir de çalıntı elmas falan olayında da onun elması almak istemediğini duymuştum..Neyse biz editoryele geçelim ilk fotoğraf; bir kere o lv elbise muhteşemm! *.* styling de çok başarılı poz da... ikincisinde tam Marie Antoinette olmuş o Moschino nasıl da yakışmış =)Ben üçüncü resimdeki Vivienne Westwood elbiseyi pek beğenmedim ama yine de başarılı, dörtteki Chanel elbise pek olmamış gibi Ontuanet'ciğime ama mükemmmmeeel bi elbise *.* beşi de diğerlerine kıyasla pek beğenmedim ama güzel, altı çok hoş =)yedide çook hoş hele o şifon Prada =)sekizdeki Dior'a söz yok zaten =)

    YanıtlaSil
  9. Bu arada @Esin affına sığınarak söylüyorum ki bazı elbiseler gerçekten esmer hatta ve hatta zencilerin üstünde çok hoş duruyor örnek Mark Fast ama yani burda Marie Antoinette söz konusu =) senin de konuyla pek ilgili değil dediğini gördüm sadece düşüncemi belirtmek istedim =)teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. benim gibi sizlerinde beğenmesine çok sevindim. bu tarz beğendiğim güzellikler ve taktire şayan çalışmalar oldukça sizlerle paylaşacağım.

    benide en beğendiğim sofia coppola 'nın MA 'i. kostümlerin şaşası, renkler, çekim herşey kusursuzdu.

    MA dönemin en radikal kişiliğiydi. pozisyonu gereği çevresindeki çemberi kırmayı başaran sıradışı bir kişilikti. eğlenmeyi seven, modadan keyif alan, kadının sadece eş ve anne kimliğinin dışında insan olduğunu kendince betimleyen biriydi. o ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler sözü için tarihçiler yeni yeni böyle birşey dememiştir demeye başladılar.

    sevgili esin beyaz modeller konusunda senin kadar tepkili değilim çünkü beyaz tene aşık biriyim :) o kadar beyaz bir tenim yok ama olmasını isterdim açıkçası. bu çalışmada ise beyazı geç bembeyaz bir durum var çünkü MA dönemini çağrıştırması için bu şart. O dönem asilzadelerin hepsi suratlarına bembeyaz pudra sürerdi.

    curcunam bence nefis bir fikir. mutlaka yap da keyif alayım okumaktan. eminim çok iyi bir iş çıkaracaksındır.

    sevgili siren senin beğeneceğinden emindim :)

    neslie ne düşünüyorsun emmanuelle 'in yönetiminden. ben şimdilik gayet memnunum gibi. carine kadar cesur olmasada bence kendi tarzını oturtuyor gibi geliyor bana. ne dersin ?

    YanıtlaSil
  11. Aman Allah'im ya off kendimden gectim yemin ediyorum:) siz begenmis olabilirsiniz ama ben asik oldum! Kendimden gectim:) ya ben donem kiyafetlerine okadar hayranim ki anlatamam. yani modadan cok moda tarihiyle ilgiliyim galiba. Surekli internetten arastiririm, nereden ulasabilirsem diye bulmaya calisirim, cogu donemi ezberledim bile. Yalnizca kiyafetleri icin 15-20 donem filmi izlemisimdir hangi donem oldugu farketmeden. Her neyse kisaca kendimden gectim ben bu postu incelerken ya:) Pelin sen ne muhtesem bir insansin ya yanimda olsan sarilirdim valla su an. Yerim seni ya coook sagol:) off takilar, elbiseler hangi birini soylesem begenmedigim tek bir sey bile yok ya belki gozum dönmus halde baktigimdan da olabilir bilemem gerci:) bu nasil bir stylingdir ya.

    Ayrica su beyaz tenli model konusunda fikir belirtmek istiyorum. Ben de cok gicik oluyorum. Nefret ediyorum hatta bembeyaz modellerden. Hele boyle bazilari soluk beyaz, beyazin dibi filan oluyor, hepsini olduresim geliyor kiskancliktan:) ne gerek varsa okadar beyaz olmaya. Yok olsun hepsi. Pis beyazlar sizi.

    YanıtlaSil
  12. Pelin'cim, Carine'in kovulmasina neden olan son isini dergicide gordugumde sinir olup almamistim..Hani sende postunu yapmistin ya, Tom Ford'la birlikte ufacik ufacik kizlari escort'lar gibi giydirip, makyaja bulamislardi, ne lanet bir cekimdi o! Iste o zamandan sonra bende bir antipati olustu ve ne yalan soyliim, sogudum dergiden...Sonra Emmanuelle'in ilk sayisini gordum, i-ih dedim..karakter kaybolmus, Carine'im kendi bindigi dali kestigi gibi Vogue Paris'i de bitirmis gitmis..

    Ama iste moda oyle bir yilanki surekli kabugunu degistirip, bizlere yenilenmis, tazelenmis yuzunu gosteriyor..Seninde dedigin gibi Emmanuelle sonunda tarzini oturtmaya basladi, ve bende boylece son sayiyi aldim ve keyifle okudum:) Kate Moss'un David Bowie kiligina girdigi kapagi ise o kadar cok sevdim ki, cerceveletmeyi dusunuyorum!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.