2012 IFW 1.Gün - Atıl Kutoğlu , Gamze Saraçoğlu , Tuvanam

 


Eveeeet Bir İstanbul Moda Haftasına daha merhaba diyoruz ve hemen uzatmadan konuya giriyorum.

İlk defile Gamze Saraçoğlu 'nun 'North Face' koleksiyonu . Gamze Saraçoğlu ne yazık ki her yeni koleksiyonuyla bir eski koleksiyonunu aratan yeteneklerden. 3 sezon önceki koleksiyonunu çok beğenmiştim ama ne yazık ki devamı gelmedi. Defiledeki hiçbir kıyafet heyecanlandırmıyor. Onca parça içinde sadece ilk resimdeki pilili eteği beğendim o kadar. Bolca kullandığı kürk eklentileri sevmedim. Bazı parçaları Zeynep Tosun 'u andırıyor. Kendine has havasını hiçbir kıyafette göremedim. Üstelik bazı siteler dikişini epey övmüş ama benim gördüğüm bunun tam tersi. İşçilik son derece vasat. Bunu anlamak için kıyafetlerin üzerindeki potluklara, koparcasına gerilen düğmelere ve ütüsüz kumaşlara bakmak yeterli. Sanırım defile öncesi mankenlere fitting yapılmıyor. Yapılsa ortaya resimlerde göreceğiniz gibi potluklar çıkmaz çıkamaz. Kişisel Notum : 4




Tuvanam ise Gamze Saraçoğlu 'nun aksine her geçen gün kendini geliştirenlerden. 'Ciddiyet Parodisi' koleksiyonunu beğendim. Her zamanki gibi farklı kumaş türlerini birleştirmiş. Tuvanam tarzı kalabalık kumaşlara eskiye göre fazla rastlamasakda her parçada Tuvanam 'a özgü Viktoryen ve romantik havayı görebiliyorum. Sırtta bolca kullandığı dekolteleri çok beğendim. Genel olarak olgun ve kendinden daha emin bir koleksiyon olmuş.
Kişisel Notum : 7



Atıl Kutoğlu 'nun IFW hayalkırıklığı tam gaz devam ediyor. Bu konuda takdire şayan bir istikrara sahip. Sanırım en büyük sorun Atıl Kutoğlu 'nun kendine has etnik kumaşlarından ve çizgisinden kopmaya başlamış olması. Eskiden Atıl Kutoğlu dendimi aklıma ilk gelen birbirinden nefis kumaşları olurdu. Artık bunun yerini deriler ve kürkler aldı. Gerçektende kullandığı deriler son derece kaliteli. Her koleksiyonunda yer verdiği kürk ceketler ve yeleklerde birbirinden güzel. Bunun dışında kalan tüm parçalar son derece sıradan. Osmanbey Rumeli Caddesi 'ne çıkayım bunların benzerlerini yarım saatte bulurum. Triko serisi tamamiyle manasız. Sanırsınız ki Stefanel defilesi. Deride kullandığı derin dekolteleride sevmedim.

Defilede en hoşuma gidenler kürk yelekler, siyah kolları pencereli ,nar çiçeği renkli, tümü payetten sırt dekolteli elbiseler ile nasıl olduysa en nihayet birinin aklına gelip de podyuma serilen ipek halı. Kişisel Notum : 6

Sosyal medya ve çevremden gördüğüm kadarıyla IFW 'nin ilk gün organizasyonu ve sergilenen koleksiyonlardan memnun kalan neredeyse yok. Bugün ve yarının bu durumu değiştirmesini ümit ediyorum.

Ayrıca görsel malzemeler içinde Markafoni 'ye ayrıca teşekkür etmem gerekir. Bu konuda en hızlı ve en detaylı site.


Share

Yorumlar

  1. G.Saraçoğlu'nun kürk detaylarından nefret ettim,senin de dediğin gibi eski sezonlarını mumla aratıyor,yüksek yaka detayını ne kadar beğenmiştim!ben de sadece ilk resimdeki eteği sevdim,piliselerin uçları biri sağa biri sola bakıyor,Koton'un pilise etekleri bile bu kadar kötü değildir,ya o dikişler felaket.Tuvanam bana göre fazla karışıktı,çoğunlukla birkaç modelden fazlasını sevmezdim,ama bu koleksiyon rafine,net.Atıl Kutoğlu'nun sadece kürk yeleklerini sevdim,desenlerini ve onun tarzıyla çok alakasız bulduğum çok seksi deri dekoltelerini hiç sevmedim.

    YanıtlaSil
  2. Dün seni takip ettim twitter'da Gamze Saraçoğlu defilesi için yazdıklarını görünce Markofoni'ye o gözle girdim kesinlikle sana katılıyorum çok vasat bir koleksiyon olmuş.Ben pileli eteği bile beğenmedim. Tuvanam daha güzel elbiselere bayıldım zaen genel olarak tuvana büyükçınar'ı beğenirim her sene gösterdiği gelişme takdire şayan. Atıl Kutoğlu'nun erkek koleksiyonu dahil hiçbirşeyini beğenmedim.Erkekler çok feminen olmuş,bayanlar sıradan geldi senin de söylediğin gibi. Genel olarak seninle aynı fikirlerdeyim pelincim. Ayrıca organizasyon sıfırmış herkes bulduğu yere oturmuş,fazla kalabalıkmış balık istifi gibiymiş davetliler yani organizasyon da zayıf. Eee buna hiç şaşırmadım zaten pelin ne beklenir bizim ülkeden şahane bir organizasyon mu:) karışıklık normal. Bakalım bugün ne olacak?:)

    YanıtlaSil
  3. ben gamze saraçoğlundan nefret ettim çok itici bir defile inanamadım halbuki ilk defilesindeki bütün parçlara bayılmıştım ne olmuş anlamadım. normalde tuvannamın o çingene kıyafetlerini de sevmezdim ama ifw de başarılı şeyler yapıyor. ve atıl kutoğlu anlayamıyorum bu kadar büyük tasarımcı ünvanını alacak ne tasarladı hiçbir zamn beğenmedim. ya türkiye ne zaman adam gibi bir orgaznizasyon yapıcak merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. a. kutoglu defilesi ile en güzel yorum luxuryshoppers dan geldi: 'elie saab meets osmanbey pulları' birbirinden nezih insanlar ezgi ve lian bile nası çıldırmışlar ki böyle bi tweet attılar ahahahahahahah

    YanıtlaSil
  5. Tasarımlar mı iyi değil yoksa doğru mankenlerle buluşmamış mı bilemedim. Sanki provasiz hemen giy çık olmuş gibi. basta Gamze saracoğlu olmak üzere sanki tasarimlar mankenlere biraz büyük gelmiş ve sanki dikişi yeni bitmişde ütüsuz bir sekilde alacele podyuma fırlamışlar gibi geldi fotolara bakınca.

    YanıtlaSil
  6. Eveet öncelikle şunu söylemek istiyorum belki ön yargı diyeceksiniz ama ben İFW'de 7'den üzeri not vermem büyük ihtimalle çünkü güzel de desem kendi moda haftası içinde ve Pelin ablanın bu kişisel puan sistemini çok beğendiğim için ben de uygulamak isterim :) Gamze Saraçoğlu evet kötü ama ben o kadar sevmedim değil. Ayakkabılar hoş bence gördüğüm iki model olsa da (Ha ben olsam alır mıyım hayır) Yırtmaç ve cut-outlardan görünen kalın çoraplar hoş bir styling bence kulanılabir ama kendi o elbiselerle değil tabi (Allah korusun) Onun dışında kürk detaylı bluzler hoş casual bir görüntüde kullanılabilir (alınası) ve ilk fotoğrafı genel olarak beğendim. Ama asıl mesele fitting berbat! Notum;5
    Gamze Saraçoğlunu beğendiğimle kalmayıp Tuvanamı beğenmediğimi söylesem? Valla zevklerimiz tutmadı bu sefer. Tuvanam kendini geliştiriyor orası kesin konu güzel Viktoryen bir romantiklik var ama baktım mı hoşlaşmıyorum elbiselerle :( Gamze Saraçoğlunu da daha casual görüntü için beğenmiştim ama abiyede veya high-fashioned chic tarzında daha iyisini isterim ve Tuvanamdaki abiyeler hitap etmedi bana notum; 5 ama Saraçoğlundan daha çok takdir ediyorum nasıl oluyosa :D Atıl Kutoğlunu hiç beğenmedim desem dicek bi şeyim de pek yok çoğu dediğine katılıyorum özellikle Stefanel konusunda. Ama hiç bir şeyi beğenmedim hele o çanta ne öyle tasarımdan yoksun! Notum; 1 Neyse umarım sıradakiler daha güzeldir. :)

    YanıtlaSil
  7. Ifw iptal edilsin bence her moda haftasinin kendine has dokunus ve cizgileri vardir ornekle bir koleksiyona bakipta onun londrami paris moda haftasinami ait oldugu hemen anlarsiniz bizimki ruhsuz cizgisiz ne oldugu ne yazikki belli olmayan tasarimcilarin bulusmasi gercekten hayal kirikligi seyredilmeye deyen tek kisi var oda zeynep tosun ama o bile anladi kendini geri cekti....

    YanıtlaSil
  8. Beni heyecanlandirip, parcalarin benim olmasini istedigim tek koleksiyon Tuvana Buyukcinar'in. Sevgili okuldasimi (Mimar Sinan Univ.)tebrik ediyorum, hem de 2 kere. Annelik de eminim cok yakismistir ona...
    Yeliz

    YanıtlaSil
  9. Atıl Kutoğlu o kadar kötü ki...Hele de hırkalı , çizmeli o kıyafete diyecek tek bir söz bile bulamıyorum Stefanel bile değil olsa olsa Batik olur. Orada olsaydım bu defileye nasıl geldim diye kendi kendime hayıflanır dururdum .Mankenleri de en az kıyafetler kadar kötü göürünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Birkaç IFW'dir dikkatimi çekiyor, monokrom kumaş kullanımında pek çok IFW tasarımcısı sanki sözbirliği etmiş gibiler. Tamam kumaşları asimetrik kesimlerle, dantellerle, bol pilelerle hareketlendirmeye çalışıyorlar, ama burada bile hep aynı yolları izliyorlar gibi. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.