2012 IFW 3.Gün - adl Cengiz Abazoğlu

 


3. günde sadece adl Cengiz Abazoğlu 'nu konuşmak istiyorum.

Öncelikle her anlamda çok beğendiğim Ana Beatriz Barros 'u IFW 'e getirdiği için kendisini tebrik ediyorum. Kadın podyuma o kadar yakışıyorki her bir karesine hayran kaldım.

Koleksiyona gelirsek ; sizi bilemem ama bana ilk bakışta Gucci 'nin 2011 Fall'unu anımsattı. Aynı 70'ler havasını, renk skalasını, etek kesimlerini, kürk yakaları ve silüeti rahatlıkla görebilirsiniz.

O yüzden gözüme güzel gelen birçok parça olsada yaratıcılık ve tasarımcılık anlamında son derece vasat bir koleksiyon.. Kişisel Notum : 5


Share

Yorumlar

  1. Pelincim ben defiledeki unluleri yazmayi,koleksiyonu yazmaya tercih ediyorum bugun, cunku koleksiyonda ne yazik ki 1 parca bile yok begendigim!!
    Eda Taspinar'in etegi nefis, Asli Kosif dozunda siklardan, Derin M. cok hos ama makyajini acilen degistirmesi lazim, cok soluk, hasta gibi duruyor yuzu. Buse Terim, Asli Sen, Isil Recber icin soyleyecek soz bulamiyorum, o kadar kotu. Bir de hayal kirikligi yaratanlar var ki, Didem Antebi ve Feryal Gulman (ceketi buyuk gibi, kollari uzun geldi bana).
    Yeliz

    YanıtlaSil
  2. Kadın çok güzel.Adriana'dan güzel.Manken dediğin böyle olur hem yüzü hem fiziği güzel.

    YanıtlaSil
  3. Derin mermerciye cem uzan yaramadimi ne iyi gozukmuyor eski hallerinden eser yok .
    Eda taspinarin elbisesini bende beyendim fishnet coraplarla seksilik yakalanmis lacivert beyaz bir elbiseydi . Bora kozanogluyla gelmis yakisikli cocuk valla gozumu alamadim ,oda sevgilisine uyup louboutin spor ayakkabi giymisti tum bloggerlar resmini cekiyordu:)zimbali olanlar varya hani..
    Feryal gulmanin cekedi pantalonu noldu anlamadim fenaydi siradandi daha iyisini beklerdim beyenmedim. Isin gormus ve fedaileri : mert aslan, hakan ozturk,yaprak aras yanyana on sirada oturmus memnuniyetsiz tavirlar sergiliyorlardi.. Didem antebide hayalkirikligi buse terim vasat otesi vucuduna uymayan bir kiyafet giymisti kotuydu.. (arka siralardan bildiren : yasemin:)

    YanıtlaSil
  4. Ben gucci olduğunu anlamadan beğenmiştim koleksiyonu bayağı favori parçalarım vardı. Sonra sen twitter'da gucci çakması deyince renk değiştirdim. Emek olmayan birşeyi beğenemem en sinir olduğum şey emek hırsızlığı. O yüzden Cengiz Abazoğlu ofsayt benim için. kötü olsun senin olsun dimi ama:)) Ana şahaneydi ne kızlar var dünyada allahım çarpıldım resmen. Onun hatrına bende 5 veriyorum:))

    YanıtlaSil
  5. Gucci FW2011 defilesini tekrar baştan sona süzdüm, bence Cengiz Abazoğlu kolleksiyonuyla arasında o kadar fazla benzerlik yok. Renk skalası kesinlikle farklı. Cengiz Abazoğlu'nun bir tarafta saks mavisi diğer tarafta turkuaz yeşili olmak üzere iki ayrı rengine karşılık Gucci'nin, petrol mavisi-turkuaz arası bir tonu var. Abazoğlu'nun kırmızı-şeker pembesi tonuna karşılık Gucci'de burnt orange var. Abazoğlu'nun etekleri diz üstü, Gucci'de diz altı. Silüet, eh burada benzerlikten söz edebiliriz. Ama şunu da hatırlamak lazım, Abazoğlu'nun bu kolleksiyonu, Adil Işık gibi bir AVM markasında satılacak, daha orta sınıf bir kolleksiyon. Dolayısıyla Gucci'ye göre çok daha "dumbed down", daha basit parçalardan oluşması normal.

    YanıtlaSil
  6. Kullandigi renk bloklari, kurk yakalar, deriler, yuksek belli culotte dan dokulen sifon etekler bana cok tanidik geldi coskun. Tabi herkesin algisi farklidir ama hissettirmisse vardir bir sebebi ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.