BURBERRY PRORSUM A/W 2012 Londra Defilesi 'nde EBRU ŞALLI Fırtınası !

Bugün bir ara tivit alemi tek kelimeyle Burberry Prorsum 'un Londra defilesinin istilası altındaydı. Bunda elbetteki Türkiye 'den davetli aktif twitter kullanıcısı birçok blogger dostumun olmasının da büyük payı var. Sanırım saniyede en az 10-15 tivit atılıyordu. TT oldumu dikkat edemedim ama 18:00 gibi önüm arkam sağım solum Burberry tivitinden geçilmiyordu. Kesin olan birşey varki sosyal medyayı en iyi kullanan markaların başında Burberry geliyor.



Bir evvelki sezonun defilesine Türkiye 'den davetli olarak Burcu Esmersoy katılmıştı. Bu sefer sırada plates kraliçemiz Ebru Şallı var.

Açıkçası tarz olarak Burcu Esmersoy 'u kendime daha yakın buluyorum. Genelde her giydiğini beğenirim. Kendine has bir havası var ve olabildiğince doğal bir kadın.

Ebru Şallı ise sıfır stil ve tarzla her daim giyinmesini öğrenemeyen bir kız çocuğu olarak beynimde sarsılmaz bir yere sahiptir.

Burcu Esmersoy 'un Londra defile kıyafetini çok beğensemde sizlerden gelen yorumların çoğu olumsuzdu. O yüzden şıklık anlamında başarılı olduğunu söylemek zor.



Ebru Şallı ise beklediğimin aksine gayet şık ve hoş görünüyor. Bunda mutlaka Burberry 'nin profesyonel ekibinin parmağı vardır. Benim bildiğim Ebru Şallı böylesi nefis bir Burberry Prorsum deri trençkotu seçebilecek kabiliyete sahip değil. Hele turkuaz renge gidecek en doğru makyajı bilmesine imkan yok. Mutlaka ya cart kırmızı ya da pembe bir ruj sürer gözlerede trençkota uyumlu mavi bir far çekerdi :)

Ekip profesyonel olunca zaten ortaya çıkan görüntünün kötü olma ihtimalide çok zayıf. Nitekim Ebru Şallı harika görünüyor. Renk çok yakışmış. Kıyafetinde herbir parça Burberry imzalı ama gözü yormuyor. Aksine şahane bir bütünlük yakalanmış. Saçlar güzel makyaj nefis herşey dört dörtlük.

Keşke ojelerde doğal bir renge sahip olup kırmızı olmasaymış ama bu kadarcık kusur kadı kızında bile olur diyorum ve Ebru Şallı başarıları için tüm Burberry ekibini kutluyorum !

Burberry bir sonraki defile için bakalım Türkiye 'den misafir ünlü olarak kimi seçecek ? Mesela ben olsam Berrak Tüzünataç 'ı seçerdim. Güzellik, endam, giydiğini yakıştırma ve taşıma kabiliyeti, doğal seksilik dendimi aklıma otomatikman Berrak Tüzünataç geliyor. Ama sosyal medyadan bihaber olması en büyük handikapı. Ya da Eda Taşpınar da iyi bir seçim olabilir. O bacaklarla Rosie 'yi dövermi bilemem ama en azından fiziği ve havasıyla epey ses getirebilir.

Ya siz olsaydınız kimi seçerdiniz ?


Görsel Malzeme:Ebru Şallı/Twitter - Burberry Türkiye/Twitter


Share

Yorumlar

  1. Ben olsam ezgi kİrameri secerdm belki onlar kdr "unlu" sayilmaz ama cok begeniyorum tarzini..

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. evet ezgi kıramer ortama çok yakışırdı fazlasıyla zarif ve şık ama sanki seçimlerinde buna değilde şöhret öğesine bakıyorlar gibi. ondan bu örnekleri verdim :)

    YanıtlaSil
  3. Ebru Şallı'yı ilkkez bu kadar beğendim. Yerinde olsam kim yaptıysa yakasını bırakmazdım:) Günlük hayat içinde tüyo almıştır inşallah karşımıza daha iyi çıkar bundan sonra:=) Çok güzel olmuş gerçekten trençkotun rengi harika ebru hanıma da yakışmış ama yüzü güzel değil bu kadının fazla zayıf o yüzden hiç çekici görünmüyor gözüme seksilik hak getire. Ama ben böyle organizasyonlara katılan türk ünlüleri gereksiz yere yerden yere vurmayı sevmiyorum. Kadını çağırmışlar gitmiş gayet de güzel görünüyor o yüzden benim için övgüye layık bir ebru şallı var. Lafım sana değil pelincim yanlış anlama yukarda yazanların hepsine katılıyorum umarım dediğimi anlamışsındır canım:) Gelelim kimi isterdim kısmına senin söylediğin ismler çok mantıklı pelin insanın aklına ilk gelenler. Ama ben olsam Tülin Şahin derdim. Yada Çağla Şikel'de olabilir. Ama Tülin Şahin daha ağır basan tarafta pelin'im. Post çok iyi olmuş resimler çok iyi eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. ama kadını yerden yere vurmuyorum ki gamzecim :) sadece beynimdeki ebru şallı nasıldır onu paylaşıyorum. yoksa bende çok beğendim ebru şallı 'yı.

    eveet bak tülin şahin aklıma gelmedi. kesinlikle doğru bir seçim olurdu.ama sanki o gitmişti evvelden.mi acaba emin değilim açıkçası başka birşeyle karıştırıyor olabilirim.

    YanıtlaSil
  5. Lafım sana değil pelin'im:) Önceki postta da yazdım aynen katılıyorum dediklerine bende. Ama benim lafım gereksiz eleştirilere hani meltem cumbulvari olanlara:) Umarım anlatabildim. Tülin Şahin bence en süper isim gitmiş olabilir çünkü bu kadar doğru bir ismi atlamış olamazlar:) Atlamışlarsa büyük hata olmuş hemen telafi edsinler bir dahakine tülin gitsin:)

    YanıtlaSil
  6. Siren Ertan Çarmıklı21 Şubat, 2012

    Çeşitli ülkelerden modellerin de davet edildiği bir defilede Türk olarak Ebru'nun görülmesinden hoşlandım ben.Türk denildiğinde dünyanın çoğunun ne hayal ettiğini düşününce..Üstelik Ebru iyi bir Burberry müşterisidir bildiğim kadarı ile.Saçına,makyajına,trençkotun ona yakışmasına bayıldım.Sadece ben altına tayt giymeyi ve kırmızı ojeyi tercih etmezdim diye düşünüyorum.
    Sevgiler..
    S.E.Ç.

    YanıtlaSil
  7. O trençkota ben öldüm resmen, o nasıl güzel bir renk, zaten hemen siteye girip araştırmalarını yaptım fiyatı vs.. :) Makyajı da Burberry Beauty ekibi yapmış, zannediyorum ondan bu derece duru ve harika görünüyor. Yalnız ben ayakların görünmesinden ve stilettodan hoşlanmadım, yerine bir bootie ve deri pantolon daha mı iyi giderdi acaba diye düşünmedim değil.

    YanıtlaSil
  8. Siren Hanim'a tight ve oje konusunda katiliyorum. Boy resmini gorene kadar 8-9 numarayken, birden 4-5'lere dustu benim icin. Madem birsey giyecek, bari siyah skinny giyseydi. Bence en guzeli hicbirsey giymemekti. Bir de ayakkabilarda da sorun var gibi, ya da o tightin altina hic olmamis!!!
    ylz

    YanıtlaSil
  9. peki yeni kolleksiyonla ilgili fikirlerini neden soylemedim((((

    YanıtlaSil
  10. Evet ya, tayt nedir? Olmasaymis keske....ciplak vucuda giyilen bir trenckot ozelliklede bunun gibi deri ve dapdaracik, cok daha chic olurdu bence...
    Ama dogruya dogru guzel olmus Ebru Salli..renk cok yakismis, ben bir tek kafasinin vucuduna gore cok daha buyuk olmasi durumundan yine sinifta birakiyorum onu:) biraz kilo alalim Ebru hanim, biraz! bu bitmez inat niyee

    YanıtlaSil
  11. Harika bir trençkot kimde görsen beğenmemek mümkün değil.Ben bu kıyafeti Güzide Duran(yeni soyadını hatırlayamadım)ve Deniz Akkaya'nın üzerinde de görmek isterdim.Herhalde çok güzel taşırlardı.O tayt,o ayakkabılar,yüzünü daha da uzun gösteren o saç olmamış.

    YanıtlaSil
  12. Ebru Şallı tayta rağmen trenckotu güzel taşımış ancak böyle bir platformda estetikli yüzü 1 km öteden seçilen birinin yer alması Burberry için şaşırtıcı. Çünkü Burberry'nin geçmişten bu yana kullandığı yüzlere, yaptığı ünlü seçimlerine bakarsak hepsi seksapelini doğlalıklarıyla bütünleştiren isimler. bkz. rosie huntington whiteley, emma watson

    YanıtlaSil
  13. Ebru salli tight ve ojelerle kiyafeti bozmus.Ama bence E.S yanlis isim.guzel bir kadin ama manken endami,boyu,posu yok.Amac dikkat cekicek guzel bir kadin yollamaksa Siren Ertan veya Etel Baler'i yollasinlar.En azindan stillerini konustururlar.Ezgi Kramer de hos ama ben kac kez karsilastim,salona girdiginde donup kendine baktirmiyor,hic farkedilmiyor silik kaliyor.Ancak soyle bir durup inceliyince "ay ne hosmus,tarzmis" dedirtiyor.Ama Burberry cilerin amaci dikkat cekmek oldugu icin uygun degil diyorum.

    YanıtlaSil
  14. Bu arada trenchcoat la ilgili yorum yapmadim cunku bana ilham veren imrendigim bir kisi ustunde gormedikce nedense "aaa ben de istiyorum" olamiyorum.Ben de mi bi gariplik var ?..

    YanıtlaSil
  15. Ben ojeleri begendim ya dogruya dogru

    YanıtlaSil
  16. o tayt çok kötü durmuş ya
    kırmızı ojelede çok korkunç

    YanıtlaSil
  17. bence yaziniz biraz kirici olmus, onda bu kabiliyet yok gibi tabirler bana agir geldi. Anlinin akiyla temsil etmis bizi orda. guzel bir kadin, boy eksikligini de canli bir renk ile dikkat cekerek kapatmis bence. seneye tulin sahin'i ona cok yakisan bir tozpembe kiyafetle gormek isterim.

    YanıtlaSil
  18. esin ne düşünüyorsam o. buna biraz sesli düşünme diyelim.ebru şallı kafamda hiçbir zaman (ha bir kere arzu kaprol elbisesiyle oldu unutmamak gerekir) şık bir kadın imajı çizmediği için doğal olarak bu tarzda eleştirmem normal diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  19. doğrusu bana taytı kötü görünmedi.aksine çok yakıştırdım ben.belki bacakları çok ince olduğundan gözünüze güzel gelmemiştir ama seçimi doğru diye düşünüyorum.sadece oje renkleri çok falso geldi.

    YanıtlaSil
  20. ebru şallı nın bu şıklığında başkalarının parmağının olduğu aşikar. kendi becerisi olsa, biz onu tanıdığımız yıllar içrisinde bu şekilde şıklığını çok görürdük.

    şunu sormak istiyorum. oraya giden her türk hatun bizimi temsil ediyor. böyle bir misyonu kim veriyor?
    zaten bir ekibin profesyonel işinin bir parçası oraya katılan her kadına hangi milletten olursa olsun şık göstermek çünkü o kadınlar onların vitrini. belliki hiçbirinin tercihine bırakılacak basit bir iş değil bu.
    bizi çok güzel temsil etmiş lafından tiksinmeye başladım artık. yahu her kişi kendini temsil eder bir milleti değil. herkesi bir kalıba oturtmanın böyle büyük misyonlar yüklemenin işkencesi ne zaman bitecek artık.

    yurt dışına çıktığımızda lafımıza hareketlerimize her daim dikkat mi edelim aman biz türklere pis kaka demesinler. nedir bu eziklik. hem elin adamına niye kendimizi ispat edelim. otursun elin adamı ispatlasın kendini bana.

    bu arada oraya davet edilen her türk kadınına gelin kendinizi temsil edin denilmiyor. gelin pazarımızın türkiyeye bakan bölümünü siz pazarlayın kendi milletinize deniliyor.

    YanıtlaSil
  21. Ojenin yanında tayt benim gözüme daha çok battı farklı bir kombinde daha başarılı olabilirdi diye düşünüyorum. Bence Tugce Kazaz...

    YanıtlaSil
  22. Derya gerçekten seni tebrik ederim yazdığın her bir kelimeye içtenlikle katılıyorum. Kendimizi ispat etme çabasıyla hareket ettikce hiç bir zaman ispat edemeyeceğiz hep gayret eden konumunda kalacağız. Eziklik sendromundan kurtulmalıyız...

    YanıtlaSil
  23. Bende Derya'ya katiliyorum. Herkeste bir aman olsun yurt disina gitti bizi temsil etti, kotu laf etmeyelim kompleksi var. Burda turkleri esas temsil eden insanlar burda okumus ve/veya profesyonel olarak calisan ve insanlarin uzerinde entellektuel olarak bir etki birakanlar, kusura bakmayin ama Ebru Salli degil! Anlamadim boyle soyleyenler ne saniyor, burda hic okumus, kulturlu ve seviyeli turk yok, ingilizlere bizi tanitmak eski mankenlere mi kaldi?!
    Herneyse uzatmadan fotograflara gecmek istiyorum. Bi kere estetikten dolayi biraz bozulmus bile olsa Ebru Salli cok guzel kadin. Donup kendine baktiriyor. Acikcasi o renk trench coat benim tarzim degil kesinlikle ama koyu saclarina yakismis renk. Bir sonraki post'ta da yazdigim gibi ayakkabilarin acik olmasini absurt buluyorum. Ama onun disinda en cok absurt buldugum sacma, parmagi agzinda, manken pozlari. Dunyada kendini kanitlamis hangi stil ikonunda boyle basit pozlar gorulmustur?

    YanıtlaSil
  24. tayt kesinlikle falso, madem bacağı ince diye gözümüze öyle görünüyor, keske giymeseydi de öyle görünmeseydi madem.

    YanıtlaSil
  25. Bir önceki postta da söyledim ben Ebru'yu çok beğendim. Açık ayakkabı giymeseydi kesinlikle daha iyi olurdu. Taytına çok takılmadım aslında ancak yorumları okuyunca tekrar resimlere baktım ve taytsız da giyebilirdi trençkotu çünkü altına açık ayakkabı giymişti veya deri bilekte biten skinny pantolon giyip altına sivri burun siyah bir pabuç da giyebilirdi. Ama yine de ben çok beğendim. Makyajı, saçı, çantası çok sevdim açıkçası.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. O poz nedir -.- Kesinlikle tayt olmamalıydı bence. Ve benim düşüncem pro yardım almış ama kendisi oje ve taytı ekleyerek bi nebze katkı sağlayayım bari demiş. Derya'ya kesinlikle katılıyorum :) Ve Tuğçe the huysuz Siren Ertan olmaz bence çünkü Burberry'i pek tercih etmiyor ya. :)

    YanıtlaSil
  28. Ebru Salliyi yakindan gordunuzmu bilmem ama resimlerinden cok daha guzel. Zevkini bende begenmiyorum ayri. Tayti disinda elestirecek birsey goremiyorum. Keske onun yerine daha farkli bir cozum bulsalarmis

    YanıtlaSil
  29. Kim olmali sorusuna Yukardaki postuda gordukten sonra. Tugce Kazzaz diyorum. Oda yakindan baska bir dunyadan gelmis gibi cok farkli ve guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  30. Zeynep mutlu21 Şubat, 2012

    Kusura bakmayin ama tulin sahin diyenlere bayagi bir guldum.ebru salli nin tarzi yok diyorsunuz,tulin sahinin var mi?manken olarak kendilerini taktir ediyorum ama kirmizi haliya ve marka imajina yakismak icin klas,karizma,stil gerekli.Bu kiyafetleri surekli tasiyan ,artik bu isin piri olmus isimler secilmeli.Yoksa stiling i yapmislar ama bozmayi basarmis durumu ortaya cikiyor.siren ertan,etel baler,feryal gulman olabilir bence de.illa da manken diyorsaniz tugce kazas'a itirazim yok.tuba unsal da guzel tasiyor ama lv onu kapti.

    YanıtlaSil
  31. ebru salli yi begenmiyorum ben de giyim anlaminda ama uzerindeki cok yakismis guzel tasimis kendisinin sectigini de sanmiyorum ayrica ayakkabiyi ben de begenmedim ojeler cok batiyo tayt o kadar rahatsiz etmedi ama gercekten yurtdisinda turk deyince insanlarin kafalarinda inanilmaz tipler var ben de yurtdisinda yasiyorum ozellikle amerikada Turkiye nin varligindan haberdar olmayanlar var neyse konuya donersek ben de Ezgi Kiramer i tercih ederdim yabanci basinda moda anlaminda sanki ebru sallidan daha cok taniniyor cok da yakisirdi ):)

    YanıtlaSil
  32. Esma Sultan21 Şubat, 2012

    Ebru Şallı ne giyerse giysin hali tavrı havası oldukça avam, güzellik bir bütündür. Ben trenchcoat dışında hiçbir şeyi beğenmedim açıkçası, kemer, çanta, ayakkabı hepsi ayrı dünyalardan sanki... Berrak Tüzünataç iyi bir fikir, Tuğçe Kazaz da keza

    YanıtlaSil
  33. Pelin yorumlarına bayılıyorum =) Hep böyle sesli düşünmeye devam et=)

    Ayrıca Ebru Şallı ne kadar styling ekibiyle çalışırsa çalışsın alaturkalığını bir türlü silemiyor =)

    YanıtlaSil
  34. Eda taspinar gitsin bi sonraki defileye hemde en en ennnn iddali burberry defile koleksiyon parcasini giyerekten:)) kadin havali, giydigini tasiyabiliyor enfes bir vucudu var eeee daha ne olsun ??:) tulin sahinden gina geldi bana nolur bi yerede o gitmeyiversin yalvariyorum:/ ezgi kiramerde gidebilir cok asil gorunumlu stil sahibi bir kadin oda yakisir burberry defilesine. Siren ertan fazla klasik ve kontrollu giyiniyor sikici diyorum ve izninizle geciyorum .ebru salliyi niye goturmusler anliyabilmis degilim stil yok tarz sifir vucudu deseniz orantisiz bir vucut sadece zayif o kadar ee niye o zaman??

    YanıtlaSil
  35. Tartışma yaratmak istemem elimden geldiğince dikkat ediyorum ama tülin şahin'i söyleyenlere gülerim demek biraz ağır bir yorum. Ebru şallı'yla tülin şahin'i kıyaslarsam tülin alır götürür tülin'e haksızlık edilmesin. Sonra herkesin görüşü kendine sen eda dersin ben tülin derim başkası ebru der tatlı tatlı işte tartışıyoruz. Sanki biz dedik diye tülin mi gidecek:) Tuğçe Kazaz da yakışır ama içimden bir ses diyoki gitse orda palas paldiros durur. Son halleri gözümün önünde cool olcam derken güzelliğine yazık ediyor bu kadar palaslık kaldıramıyorum ben. O yüzden tuğçe gitsin istemem diyeceksiniz ki ekip düzeltiyor burbery giydiyor ne kadar kötü olabilir. İşin içinde ekipte olsa burbery de olsa tuğçe orda palas paldoros kalır. Kızın ruhu öyle bu aralar:) Neyse fazla uzatmıyım bende heryerde tuba ünsal'i görmekten sıkıldım o gitmesin mesala:)) Amaaan neyse uzar bu mesele öperim pelincim. Ebru'yu kim seçti niye seçti bilemem ama seçenlerin vardır bi bildiği kızda özenmiş bezenmiş gitmiş defileye süper olmuş. Ben beğendim. İlk kez böyle şık göründü kadın o bile yeter ne halleri geliyor gözüme vallahi bu gül suyu güüüll!!:)

    YanıtlaSil
  36. Eda taspinar veya sivasli cindy diyen arkadaslar bizi Cinli zannettiler,biz de herseyin cakmasi var uzulmeyin diye dusunduler heralde:))))
    saka bi yana eda nin o kadar cakma olayindan sonra hicbir marka tarafindan istenicegine inanmiyorum,dogru da olmaz.Kendisi zaten israrla yolunda devam ediyor.
    Bence Ebru Salli kotu bir secim olmamis,sadece kapidan iceriye kadar takip edilmeliydi ,bir saniye bile styling i bozmasi icin yeter cunku:))
    Tugce Kazas'i bilemedim...
    Feryal Gulman cok hos olsa da bu is icin biraz olgun diye dusunuyorum.
    Siren Ertan,Ethel Baler,Ezgi Kiramer fikrine bayildim.Guzeller,stil sahibiler,kulturluler.En azindan kameralarin karsinda duzgun lisan konusurlar.Onemli detaylar bence...

    YanıtlaSil
  37. ben bir turk kizinin basarilarini duyunca bir kadin olarak ve bir turk olarak gurur duyuyorum acikcasi. belki bazilarimiz bu milli duyguyu hissetmiyorlar, ama her birey sadece kendini degil ait oldugu ulkeyi de temsil ediyor. bunu kendileri misyon edinmeseler de kamuoyu boyle goruyor. buna bir nevi reklam olarak da bakabiliriz. onlar bana kendilerini ispat etsin demek lafta kolay, ama insan her an her sekilde kendini temsil ederken ait oldugu grubu da tanitiyor bir yerde. malesef yurt disinda yasayinca anliyorsunuz, insanlar bizi iran gibi bir yer saniyor. ve tek bir kotu ornek bizi alip genel kamuoyunun gozunde fersah fersah geri atiyor. 10 yildir yurt disindayim, bir orhan pamugun, cengiz abazoglu'nun, fazil say'in turkiye tanitimi icin yaptiklarini bir "one minute" ortadan kaldiriyor iste. o yuzden yabanci cahil insanlara modern yuzumuzu gosterebilen herkes benim icin bizi basari ile temsil edebilmistir. yani Ebru hanim kotu bir temsil yapsaydi, turkler de boyle zevksiz iste diyenleri sizler turkiyede duymuyorsunuz.

    YanıtlaSil
  38. Gamze kimseleri beğenmiyorsun bence sen git ))))

    YanıtlaSil
  39. Nihan ben beğeniyorum ebru şallı'yı'da Tülin'i de. Bu mavili hali süper olmuş Ebru'nun gereksiz yere kimseyi beğenmemezlik yapmam. Yazdıklarım üstte tülin gitsin diyenlere gülerim yazan okuyuca. Onun dışında noo problem. Ama sende şaka yaptın biliyorum nihan:) üstelemeye gerek yok o sebepten:)

    YanıtlaSil
  40. Nazli bende yurt disinda yasiyorum ve daha onceki yorumumda da soyledigim gibi Turkleri burda temsil eden insanlar profesyoneller, sanatcilar, giyinmesini cok bilmeyen eski bir manken degil bence. Ayrica sen Ebru Salli'ya bakip da modern bir goruntu mu goruyorsun? Bence guzel ama avam, basit manken pozlari veren, defileye giderken tayt giymis bir kadin var ortada. Bu beni cok mu rahatsiz etti? Hayir. Kiz gitmis iste defileye olmus bitmis, milliyetci bir misyon yuklemenin luzumu yok bence. Ha ille de yuklemek istersek, Ben Ebru Salli'nin su goruntusunu birine gosterip de gururla Burberry defilesine Turkiyeyi temsilen gelen bu kiz, stil olarak bizim yapabildigimizin en iyisi bu demem. Basimiz kapali degil, Iran degiliz onu gosterelimle bitmiyor is.

    YanıtlaSil
  41. sevgili nazlı buradaki başarı nedir? ebru şallının bir markanın pazarlamasını yapması mı senin milli duygularını şahlandırıyor:)
    ebru şallı orada arzı endam ederken "ayyyy ne mutlu bana ülkemi amanda nasıl temsil ediyorum" mu diyor yoksa "ohh bu hava bana 1 sene yeter "mi diyordur. milli başarıyı bu kadar basite indirgemeyelim.

    orhan pamuk diyorsun da adam ermeni soykırımı var türkler bunun bedelini ödemeli diyorken sen nasıl gurur duydun bununla anlamadım. bu adamın tek bir kitabını bile okumamışsındır ya neyse:)

    bir türkün rüküş görünmesiyle aman bu türkler de ne zevksiz dediklerinde eziklik duyuyorsan durum vahim:) her yazdığına bir makale yazılırda, burada yer işgal etmeyeyim ve uzatmayayım fazla ama kendini biraz sorgula bilgini artık türk tarihi ile ilgili. en azından geçmişede gitme, alnını dik tutacak bir gökhan hotamışlıgil var bu isimle en az 20 sene başını dik tutarsın:))

    YanıtlaSil
  42. evet Gamzecim şaka yapmıştım biraz da seni kızdırmak içindi ))))

    YanıtlaSil
  43. bir ustteki postta ebru sallinin iki yanindaki bayan da tayt giymis, burberry nin styling'i olduguna kanaat getirdim o acidan.
    yine de sonuc kotu degil, bence modern genc bir kombo olmus.

    YanıtlaSil
  44. 7 senedir yurtdisinda, cesitli ulkelerde yasamis, mimar bir kadin olarak "ulkeyi temsil"'in Ebru Salli'ya kalmadigini dusunuyorum, kaldiysa da vah haline bu ulkenin. Zaten ne kadar temsil ettigi de toplu resimde ortada!! YC yazdiklarinin hepsinin altina imzami atarim. Neyse daha fazla uzatmadan, Ebru Salli OL-MA-MIIIISS!!

    YanıtlaSil
  45. bu podyum disindaki Ebru Salli'yi elestiriyoruz, ama bu podyumdaki ES kirmizi ojeler disinda kotu degil ne stil olarak, ne de manken olarak. (O kirmizi ojeleri de ben kendim gormemistim, dikkatimi bile cekmemisti yazilanlari okuyunca baktim aradim.) Stil olarak yapabildigimizin en iyisi degildir bence de, ama hic te fena olmamis yani, ben basarili buldum. Ozellikle de manken olarak basarili buldum: mavi deri benim gunluk kullanabilecegim birsey degil, ama bu kombin bana o kemeri ve cantayi kesinlikle sattirdi yani. Ikisi olmazsa birini alacagim.

    YanıtlaSil
  46. Arkadaslar,
    Hepinize cok tesekkur ederim. Begenilerini veya aksini yazan yorumlariniza saygi duyuyorum. Misyonumu tamamladim ve geliyorum. Benim icim kendi adima, marka adina ve ulkem adina oldukca rahat.

    Ebru Salli Tan

    YanıtlaSil
  47. ay bir yorum yazayim dedim, oku oku bitmiyor :) Sonucta Burberry ve Ebru Salli amaclarina ulasmislar, bakin nasil da konusulmus. Dolayisi ile basarili bir kolaborasyon olmus.

    Asil diyecegim de, ben yurt disinda Fazil Say'i konserde gorsem, Dani Rodrik'i kongrede dinlesem, Tugce Kazaz'i da yabanci bir podyumda gorsem gurur duyuyorum, ne yalan soyleyeyim. Cogunlugun da boyle oldugunu dusunuyorum, meslek ayirt etmeden, isini iyi yapan herkesle gurur duyuyorum. Manken diye birini asagilamak olmaz.

    Cesitli ulkelerden gelen davetlilerin icide Turkiye'den katilimci bir tek insan olunca teknik olarak o ortamda temsilimizi de o insan yapiyor. Manken birinin podyum gibi bir davette bizi temsil etmesi vay halimize bir durum degildir, normaldir bence.

    YanıtlaSil
  48. ebru şallı tan ın yorumu için teşekkür ederizzz...

    YanıtlaSil
  49. Ben Ebru Şallıyı bu kadar yere vuran yorumlara katılmıyorum. Neden herkesin heryerine, herşeyine bir kusur arıyoruz. Kusur bulanları çok merak ediyorum acaba kendileri herhangi bir davette nasıl giyinecek, nasıl oje sürecek, nasıl makyaj yapacak v.s.(Birçok bloggerın nasıl da rezil olduğunu bırak bloggerları IFW'e gelen yüzlerce ünlüyü ünsüzü de gördük yani basından(!))

    Zeynep'in dediği gibi Burberry amacına ulaşmış gayet de başarılı bir şekilde. Ebru'yu da seçmeleri, alıp oraya götürmeleri gayet de kıvamında ve çok iyi olmuş. Biraz daha hoşgörülü olalım yahu, ne çamur atmalar, neler...

    YanıtlaSil
  50. Bir baska Zeynep22 Şubat, 2012

    Evet Zeynep ve Didem, hem konusuldugu icin basarili, hem de bir diger arkadasin dedigi gibi manken olarak bana da o cantaya en azindan magaza'ya gidip baktirtacak Ebru hanim.

    Zeynep hanim yalniz degilsiniz, ben de Tugce Kazaz NY'ta defileye ciktiginda her yerde resimlerini arayip tekrar tekrar bakmistim. Manken veya ne, isini iyi yapan herkes beni temsil edebilir anacim :)

    Blogunuzu cok begendim bu arada, tebrik ederim. herkese sevgiler.

    YanıtlaSil
  51. Nihan:))))))) Bu arada Ebru hanımın yorumu çok samimi okumaktan zevk aldım.

    YanıtlaSil
  52. Burda insanlarin birbirleriyle tartismasini hos bulmuyorum ama bazen bir yorumu gorunce o kadar sacma geliyor ki dayanamiyorum. Ne camur atmasi ne alakasi var allah askina?? Iyi o zaman Pelin buraya yazmasin, kimseyi elestirmesin, bizde okuyucular olarak bosuna negatif bisey soylemeyelim. Cunku herkesin hos gorulu olmasi ve baskasinda kusur bulmamasi lazim! O zaman neden yaziliyor bu blog? Elestirmek camur atmaksa cok begenmek de yag cekmek mi oluyor o zaman?!

    YanıtlaSil
  53. Yorumlarınızı okumak çok zevkli hepinize teşekkürler. Yine ortalık şöyle bir alevlenmiş ama bunlar elbette olacak herkes kendi düşüncesini ifade edecek :)Ebru Şallı Tan 'ın bizzat düşüncesini bizlerle paylaşması ise ayrı bir güzel. Bu vasıtayla kendisine de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  54. Bence seneye Ece Sükan gitmeli.

    YanıtlaSil
  55. Ya yazmiyim yazmiyim diyorum ama velev ki huysuzum inanilmaz komiksin ya. Tam ciddi ciddi yorumlari okurken seninkine denk geldim bastim kahkahayi:) ve her zaman da bana gore ve bence cogu insana gore dogru seyler soyluyorsun. Dusuncelerine katilmadigim belki hic olmamistir, ayrica dobrasin da. Bir de yanina cok komiksin. Hep yorum yaz sen e mi:)

    YanıtlaSil
  56. vayyy vallahi twitter'a rakip bir sosyal platform olmuş burası :) kaç blog vardır ki kıyafetini eleştirdiğimiz ünlülerde gelip yorum yapsın :) yakında victoria beckham cığımda yorumlarımıza katılırsa hiç şaşırmayacağım pelincim :))) burberry bence seni götürsün he he :) ebru şallı deyince aklıma hep çoook eskiden barbie bebek reklamında oyuncak bebeği canlandırdığı hali geliyor :) kim gitsine bende kesinlikle berrak tüzünataç veya tuğçe kazaz derim hem doğal hem seksi.. hele ki berrak tüzünataçın o maskülen seksi havası çok etkileyici geliyor..

    YanıtlaSil
  57. evet bazı insanlar var ki kendileri hakkında olumlu olumsuz fikirlere saygı duyarlar bizi şaşırtırlar ve kendilerini sevmemize sebep olurlar :)

    badem limon ben mi dedin ? haha sabahıma renk verdin teşekkürler :)

    o zaman seçenekelrimizi toparlarsak ;

    tülin şahin - evet
    tuba ünsal - evet ama LV kaptı
    berrak tüzünataç - koca bir evet ama sosyal medya fakiri.
    tuğçe kazaz - evet ama o da sosyal meyda fukarası.
    ezgi kıramer - kocaman bir evet ama istedikleri ünlü profiline uymuyor.
    ece sükan - onun davet edilmesine gerek yok vogue giriş kartına sahip.

    aslında aklımıza bu kadarcık isim gelmesi bile başlı başına ne denli moda ikonu yoksunu olduğumuzu gösteriyor :(

    YanıtlaSil
  58. Pelin'im Begüm Şen'in üstünde aynı trençkotu gördüm sanki. Bir begüm şen gördüm sanki:))) HT'de çocuk organizasyonu pelin'im:)

    YanıtlaSil
  59. Peliiin!!! Begüm şen'in üstündeki başka bir trençkot. O zaman markası ne pelin?? post istedim bak şimdi. Kırma beni:)

    YanıtlaSil
  60. Ben çok beğendim.Gayet canlı ve sade olmuş.Kemer trenckotta harika durmuş.Tayt gözüme kötü gelmedi.Ama ojeler biraz fazla olmuş gerçekten.Tebrikler Ebru Şallı.

    YanıtlaSil
  61. Sevgili Derya,
    Ben kokeni Ispanya Yahudisi olan bir ailenin Turk kiziyim. Buyuk dedelerim seneler evvel hosgorusune mutesekkir oldugumuz yeni vatanimiza gelmisler, iki kusaktir da Turk cocuklar yetistirmisler. Dolayisi ile onerdiginiz gibi sadece bizim tarihimizi degil, bir cok ulkenin tarihini de canli taniklarindan dinlemek, nasil kosullarda Turkiye'yi vatan edindigimizi ogrenmek firsatim oldu. Bu mutesekkirlik duygusu sebebi ile insanlarin aklina Turk deyince gelen yanlis imajlardan eziklik hissetmiyorum, ama bunu gayretle duzeltmeye calisiyorum.

    O.Pamuk'u ben edebiyatci kimligi ile sevdim, degerli bir yazar olarak kabul eder, her daim de onun yazarligi ile gurur duyarim. Ama diger mevzuya gelince hicbirseyi tartismanin tabu olmadigi bir Turkiye'yi kendimize yakistiriyorum. Ben de bir azinlik Turk'u olarak Orhan Pamuk'un bu konu hakkindaki goruslerini (katilayim veya katilmayayim) aciklayabilecegi bir ulkede yasamak istiyorum. Herkes sizin sandiginiz gibi tek tip Turk degil, farkli gecmislerden, yollardan, birikimlerden geliyoruz. Illa Turk olunca Ermeni mevzusunu acti diye O.Pamuk tu kaka olmuyor hepimiz icin.

    Beni bu cevabi yazmaya ikna eden birinci sey O.Pamuk'un hic bir kitabini okumamissindir deyisiniz oldu. Beni sanirim cevrenizde gormus olabileceginiz bir konu hakkinda bilmeden atip tutan biri sandiniz. Universitede ders kitabi yerine Cevdet bey ve Ogullarini okuyarak sabahlamis bir edebiyatsevere ayip ettiniz.

    Kesinlikle ayni fikirde olmak zorunda degiliz, ama birbirimize ve fikirlerimize saygili olmaliyiz. En son paragrafta da kucuk cocugunuza nasihat verir gibi kirici ve patronize eder bir tavirla yazmaniz da beni bu cevabi yazmaya iten ikinci unsurdur. Bu noktada moderatorumuz Pelin hanima sesleniyorum; yorumlarin gozden gecirildigini saniyordum. Sadece kufur icin mi bu? Acikcasi bazen tek bir kufur icermeyen bir yazi onlarca kufurden daha da baskici olabiliyor.

    Saygilarimla,
    Nazli Selin.

    YanıtlaSil
  62. Nazlı Selin
    Yorumlarda en önem verdiğim şey küfrün,hakaretin ve rencide edici ifadelerin olmamasıdır.
    derya 'nın yorumunda bu 3'ünüde görmüyorum açıkçası. evet alaycı bir tarz var ama herkesin düşüncesini ifade ediş tarzını kontrol etmeye kalkarsam bu blogu kapatayım gideyim daha iyi. lütfen bu konuda sizlerde beni anlamaya çalışın.olabildiğince iştirak olsun istiyorum ama her şekilde suçlamıyorum ve bu beni çok üzüyor. rica ediyorum biraz esnek olalım.

    YanıtlaSil
  63. Mert arslan24 Şubat, 2012

    Sevgili Pelin
    Nazli Selin'e ictenlikle katiliyorum.
    Orhan Pamuk gibi nobel baris odulu almis bir yazar bizi temsil etmiyorsa kim ediyor?derya'ya sorarim!Bir fikrine katilmiyorsun diye dunyaca unlu bir yazari cope atmak bagnazlik ve dar goruslulukten ibarettir!
    Lutfen biraz daha acik gonullu olalim ve farkliliklari kucakliyalim.Farkli dusunenleri,farkli giyinenleri,farkli etnik kokenleri kucaklamayi bilmedigimiz surece sadece gerileriz.
    Yilmaz ozdil iki gun onceki yazisinda "suc isleme potasyeli olan cocuklari yurumeden oldurelim" diyen ogretim gorevlisini aciga aldilar,ama onu o salonda dinleyen ve siritan yuzlerce insana ne oldu? Diye sormustu.
    Bu yorumumu da Derya'ya hak veren diyen insanlara yolluyorum!

    YanıtlaSil
  64. Mert arslan24 Şubat, 2012

    Ayrica sevgili pelin
    Deryanin ifadelerinde heralde ebru salli'yi rencide edici ifadeler aradin.cunku bence orhan pamuk'u ,yorum yazan nazli selin'i rencide edici ifadeler gani...
    Kusura bakma
    Blogun muthis keyifli,yazilarin cok guzel ama yorum yazanlarin seviyesinden biraz supheliyim

    YanıtlaSil
  65. mert arslan blogumu takip ettiğin ve beğendiğin için teşekkür ederim.
    aslında son yorumunu yayınlamayacaktım.ama kendinle ters düştüğünü anlatmak adına yayınlıyorum.asıl en büyük rencide edici senin yorumundur.kimseyi senin gibi düşünmüyor diye aşağılayamazsın. hiçkimsenin böyle bir hakkı yoktur.
    derya kendi düşüncesini alaycı bir tonla söyliyebilir ama nazlı buna en güzel cevabı yine kendisi vermiş.
    orhan pamuk olayına gelince. kendisi hepimize malolmuş biridir. politik yaklaşımlarını bende doğru bulmuyorum. hatta kendisini sevmem ve romanlarını alıpda bir tanesini bile keyifle okumayanlardan biriyim.. sırf popülermiş yada nobel almış diyede sevme yada beğenme zorunluğum yok.ha nobel alması elbette gurur verici ama alanda türklüğüyle gurur duymuyorsa ben duymuşum neye yarar ! orhan pamuk 'u sevmemek insanın seviyesinide belirlemez ayrıca. 2 yabancı üniversite bitirmiş 5 dili ana dili gibi konuşan biriyim ve orhan pamuk'un romanların sevmiyorum. zaten insanın seviyesini orhan pamuk 'u beğenme ve taktir etmek belirliyorsa vay halimize o zaman !
    yanlış anlaşılmasın lafım OP 'u seven yada gurur duyana değil, orhan pamuk'u sevmelisiniz, gurur duymalısınız aksi halde seviyesizsinizdir diyene !

    YanıtlaSil
  66. sevgili pelin teşekkür ederim bende tam destan yazıyordum ki ama sen gayet iyi özetlemişsin hatta cuk oturtmuşsun:) daha iyi anlatılamazdı:)
    bu arada "ben yahudi ama türk kızıyım" diye soyumuzu sopumuzu belirten ifadelerle başlayacaksak her söze, o zaman kayıtlara geçsin "soyunda çerkezlik ermenilik lazlık olan" biri olarak...:))

    YanıtlaSil
  67. bu arada kendimi öğretmenine şikayet edilmiş çocuk gibi hissettim. bir daha yapmayacağım öğretmenim desem:))

    YanıtlaSil
  68. orhan pamuk nobel barış ödülü almadı ki ayol...

    YanıtlaSil
  69. Ben de "Nobel Baris Odulu"'nu okuyunca cook guldum. Seviye, seviye diye buraya destanimsi yorum yazanlara bir daha soyle bir kendilerine bakmalarini tavsiye ediyorum!!!

    YanıtlaSil
  70. Orhan Pamuk "Nobel Edebiyat Ödülü" almıştır Mert bey'cim.
    Ayrıca bir blok izliyecilerinin seviyesini blog sahibi nasıl belirliyebilirki. Bloga
    üye olurken bir seviye tesbit testi mi çözülecek? Burası bir blog sizinki gibi bunun seviyesini belirlemeniz çok zor elbette. Zaten bloglara ait olmayanlar bir süre sonra sistem dışına doğal olarak itiliyor kendiliğinden ayrılıyorlar. Bir polemik yaratmak istediniz sanırım bunuda ziyadesiyle başardınız fakat kalp kırarak oldu bunu bilesiniz....

    YanıtlaSil
  71. Bu hatayi nasil yaparsin Pelinnnn :) Plates degil Pilates :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Hatayi" değil "hatayı"; "nasil" değil nasıl; "Pelinnn" değil "Pelin; "degil" değil "değil" olacaktı.

      Sil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.