Decarnin mi Rousteing mi ?

 


Olivier Rousteing 'in Balmain 12-13 koleksiyonu Paris Moda Haftası 'nda en beğendiklerimin başında geliyor. Decarnin 'in rock'n roll tarzı silüetlerinin yerini Rousteing 'in her biri buram buram lüks kokan şıklığı aldı.

Decarnin 'in seksi ve eğlenceli kadını artık daha sofistike ve olgun. Vatkalar yumuşamış, her bir parça kristal ve inci işlemeleriyle birer sanat eseri kıvamında. Olivier Rousteing 'in Balmain kadını adeta mine işlemeli ve mücevherli Fabergé yumurtaları gibi.

Decarnin 'in Balmain 'in de sıradan pamuklu bir t-shirt 1500 dolarlık etiket taşırken en azından Rousteing 'in işçilikte adamı sarhoş edici becerisi verilen her kuruşa değer dedirtiyor.

Valentino 'nun yaşattığı yumuşak ama etkileyici geçişin aynısını Balmain ' de de görüyorum. Olivier Rousteing 'in ilk görevi Christophe Decarnin 'in başarılı çalışmalarını devam ettirmekten sorumlu olmak ama görünen o ki bunu yaparken kendi stilini ortaya dökmekten de geri kalmıyor. 26 yaşındaki Olivier Rousteing bakalım daha beni ne kadar şaşırtacak :)




Share

Yorumlar

  1. Nefis bir iscilik, pazartesine boyle baslamakne guzel oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Bende bayıldım. Olivier candır hayattır!!:) Balmain en sevdiğim markalar arasında. Ama fiyatları çok uçuk insanı sinir edecek kadar pahalı.Senin dediğin gibi en basit bir parça bile el yakıyor. Şimdi Olivier kaliteyi daha yukarı çekti işçilik çok daha iyi düzeyde ve insan verdiği paraya acımıyor. Özellikle balmain demek ceket demek benim için. Geçen sezonlarda bir ceket beğenmiştim siyah önden gümüş detayları var hatta beyonce giymişti. O kadar beğendim ki rüyalarıma giriyordu aldım ceketi 2ay falan sonra bir arkadaşımla buluşucağım aaa bir baktım üstümde benim ceket. Bir şok oldum bi gerildim sorma gitsin:)) Dedim ne kadara aldın 850 milyon deyince tansiyon 2'ye düştü bende az daha ölüyordum. Ben o kadar bayılmışım karşımda 850 milyon diyo bana. Hani çok yakın arkadaşım olmasa dalacaktım:)) Sonra yandan yandan incelendim ceketi aynı gibi bir fark göremiyorum kumaşına baktım arkadaşıma sarılma bahanesiyle fark yok gibi deliye döndüm:)) Sonra 1-2 sene geçti aradan arkadaşımın ceketi pert olmuş. Benimki hala ilk günki gibi. Dedim Gamze sen boşuna bayılmadın o parayı rahatladım:) Okuyorsa arkadaşım şimdi çok gülecek:)) Pazartesi pazartesi bu post bana iyi geldi sağolasın pelin'im:)

    YanıtlaSil
  3. oooofff muhteşem harika:) ne kadar ulaşılmaz gelde gözüme şimdi :(

    YanıtlaSil
  4. Ben nette ilk gördüğümde givechy hc sanmıştım açıkcası. Sonea balmain olduğunu görünce şaşırdım .bende seninle aynı fikirdeyim işçilik muazzam . Parami markaya değil Kumasa işçiliğe emeğe harcarım .26 yaşındaki bu zevk ve işçilik sonrası için eminim herkesi şaşırtmaya devam edecektir.

    YanıtlaSil
  5. Ben aslında detay ve işçilik konusunda yorumlara katılıyorum. Eskiden bu kadar ince detay görmek daha zordu. Ancak Balmain'deki hep aynı olan o çizgi korundu. Designer değişimini bilmeyen biri bunu farketmeyebilir. Bu bazen iyi olsa bile bence bazı markaları sıkıcılaştırıyor. Balmain her ne kadar super cool olsa da - bazıları için bence her geçen gün daha da aynılaşıyor. Belki de Frida Giannini'nin Gucci'ye kattığı hava değişimi gibi bir değişim bekliyordum ama onu bulamadım. Gerçi benim anladığım kadarıyla siz benimle aynı fikri paylaşmıyorsunuz. :)

    YanıtlaSil
  6. Sanat eseri resmen. Hani muzelere gidip eski zamanlardan inanilmaz islemeli, kaliteli, sasali kiyafetler gorursun ya, bu da onlar gibi :)

    YanıtlaSil
  7. siteyi açar açmaz offffff dedirtten bir konu daha:) bende detaylı işciliği olan bu tür kıyafetlere sanat eseri olarak bakıyorum. ve mest ediyor beni. koleksiyonumu bunlarla doldururdum. o çok uçuk rakamları bu tür elbiselere hiç acımadan verebilirim ve 2-3 asır sonra benim gibilere ne salaklar varmış denilmez:) tekrar tekrar baktırıyor her bir parça.

    YanıtlaSil
  8. Aynen ben de çok beğendim :)

    bazı parçalarda (genellikle ceket ve üstlerde) Balmain çizgisinden hiç ayrılmamış, kilit parçalarda ise ya harmanlamış ya da tamamen kendi stilini göstermiş :) Ben genel olarak Olivier Rousteing ve Balmain gördüm ama Versace detayları da vardı gibi geldi bir elbiseyi ise Alexander McQueen'e çok benzettim. Özgün değil demek istemiyorum tam tersi çok özgün ve yaratıcı bence direk bir Olivier Rousteing olarak çıkyor esnlenme yok. Ama sonuçta ne kadar bu sektörde de olsa da yeni bir isim.

    Ben şöyle düşünüyorum, Christophe Decarnin uyduruk penye elbiseleri 20 bin lirayken bu elbiseler lv'ın fiyatlarına çıkar büyük ihtimalle geçer bile. Ha değer mi lV'dan daha çok değceği ve o penyelerin 20 bini hakedişinden daha çok değceği kesin ama fiyatlar dudak uçuklatacak cinsden olucak bence...

    İşçiliğe, malzemelere hayran kaldım tasarımlara laf yok. Kişisel notum;8 o da beğenmediğim detaylar olduğundan.. Zamanla onlar da oturur bence kendisinde :)

    Beş favorim var ama alıcak olsam ilk ikisini(*'lı) tercih ederdim :)

    http://www.vogue.com.tr/Libraries/Balmain-2012-13-k%C4%B1%C5%9F-Paris/2012-2013-Sonbahar-Kis-Balmain-defile-15.sflb.ashx(sadece ceket :3)**

    http://www.vogue.com.tr/Libraries/Balmain-2012-13-k%C4%B1%C5%9F-Paris/2012-2013-Sonbahar-Kis-Balmain-defile-31.sflb.ashx **

    http://www.vogue.com.tr/Libraries/Balmain-2012-13-k%C4%B1%C5%9F-Paris/2012-2013-Sonbahar-Kis-Balmain-defile-04.sflb.ashx

    http://www.vogue.com.tr/Libraries/Balmain-2012-13-k%C4%B1%C5%9F-Paris/2012-2013-Sonbahar-Kis-Balmain-defile-06.sflb.ashx (ceket)

    http://www.vogue.com.tr/Libraries/Balmain-2012-13-k%C4%B1%C5%9F-Paris/2012-2013-Sonbahar-Kis-Balmain-defile-11.sflb.ashx

    YanıtlaSil
  9. fazılhan AmcQ beni hayalkırıklığına uğratanlardan. tek bir parçayı bile beğenmedim ve o fırfırlar beni deli etti :)

    Olivier 'nin asıl görevi Decarnin'in çizgisini devam ettirmek. yazımda bunun altını önemle çizdim.yani marka yeni bir kimlik istemiyor.Eskinin devamı niteliğinde olmalı.Ama öyle güzel yapmışki Decarnin 'in son 2-3 sezonda kendini tekrar etmeye başlamasını bertaraf edip ortaya yepyeni fresh ve hakkıyla lüks denilecek bir koleksiyon çıkarmış. eminim her biri ev fiyatında olacaktır ama bu işçilikte kimsenin buna itirazı olacağını sanmıyorum. çünkü hepsi el işçiliği ve kristallerle incileri bu denli ustalıkla iliştirmeninde emeği ucuz olmamalı.

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel bir kolleksiyon. Ama sanki bana devam gibi degil Taptazape bir kan bir degisim gibi geldi Balmain son 2 sezondur hicbir yenilik yapmiyor kendini tekrar ediyordu. Bu kolleksiyon ise sapka cikarticak gibi.

    YanıtlaSil
  11. Hakikaten sanat eseri gibi bir koleksiyon ama ben yinede Balmain'in o rock'n roll havali, skinny, i-don't-give-a-damn tarz asi kizlarini ozlicem..naapiim Pelin'im, wild hearts can not be tamed!

    YanıtlaSil
  12. Evet Decarnin kesinlikle kendini tekrar ediyordu yaratıcılıktan yoksundu. İyi ki bıraktı da yerine Olivier gedi. İlk koleksikyondan gönüllere taht kurdu. Decarnin'den iyi olmakla kalmayıp yepyeni daha mükemmel bir Balmain yarattı.

    Amq'ini ben de beğenmedim f/w 12-13 ama en alt soldaki siyah elbise AmQ andırmıyor mu? :)

    YanıtlaSil
  13. Ha bi de O kristaller gerçek mi? Eğer gerçekse k**ı kırık LV elbiseler o paraya iken bu elbiseler servet eder O.O

    YanıtlaSil
  14. Şu var bide ya sonuçta balmain bu kate moss ceket alırken fiyatìna bakmiyp adamlar ünlù bunu kullanp fiyatlandirma yapiyolar belkide haklilar bilemiyorum yapmayin kizlar biz nelere etmeyen paralar verdik ama şu bi gercek bunun yerine mary katrantozudan bi elbise tercih ederim bn ;))

    YanıtlaSil
  15. pelin hanım pierre balmain diye ayrı bir marka mı var balmain den farklı alışveriş sitesinde farkı koleksiyonlarını gördüm

    YanıtlaSil
  16. Sinem, Hayır benim bildiğim kadarıyla yok :) Pierre'ciğim Balmain'in kurucusu. Hangi site bu acaba? Bazı siteler orjinal olduğunu iddia edip çakma satabiliyor :)

    YanıtlaSil
  17. fazılhan epey kristallerin her biri gerçek.

    ben ikisinide tercih ederim sadecebenemel ayırt edemem doğrusu :)

    fazılhaaaannn :) sinem evet pierre balmain diye ayrı bir marka var. Balmain 'in fiyat olarak daha ucuz yeni bir alt markası. daha geçen eylül ayında kuruldu hemde. çok taze anlayacağın. pierre balmain den olivier sorumlu değil tamamiyle bağımsız bir tasarım ekibiyle çalışılıyor.

    YanıtlaSil
  18. luisaviaroma alışveriş sitesinde gördüm teşekkür ederim cevaplarınız için

    YanıtlaSil
  19. Ahahahha :D Ben de öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.