Paris 'in Yeni Efendisi Marc Jacobs mu ?

En nihayet Moda Haftaları sona erdi. Bu sefer sizlere Moda Haftalarını analiz edemedim. Tüm suçlu IFW 'dir. Manasızca (evet bunu söylemek acı verici ama hissettiğim tam olarak budur) IFW 'yi herşeyiyle analiz edeceğim derken arka arkaya gelen tüm NY, Milan ve Paris defilelerini kaçırdım. Ama izlemedim sanmayın. Hepsini tek tek izledim, inceledim. Ama ne kolaj hazırlayacak ne de yazı yazacak yeterli zamanı bulamadım. Bu işler çorap söküğü gibidir. Bir kere ucunu kaçırdınmı bir daha yakalayabilmek çok zor. Ama bazı koleksiyonlar var kı bunları es geçmek olmaz. Mesela Paris Moda Haftası 'nda Louis Vuitton 'un F/W 12.13 koleksiyonu.



Kaiser 'ı kalpten götürecek biri varsa sanırım o da Marc Jacobs 'dur :) John Galliano 'nun afaroz edilmesinden sonra büyük bir ihtimalle Karl Lagerfeld artık Paris 'in tek efendisinin kendisi olduğunu düşünmüştür. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı ne yazık ki. Marc Jacobs denen bir çılgın son 2 sezondur görsel anlamda öylesine şaşalı defileler yaratmayı başardı ki insan ister istemez bunun ucu nereye kadar gidecek diye düşünmeden edemiyor. 2 dev markanın çekişmesi denizaltılar, uçaklar, saraylar, atlıkarıncalar derken bu seferde Louvre içinde bir tren istasyonunda devam ediyor. Gerçi bu tren istasyonu konseptini John Galliano taa 98/99 koleksiyonunda kullanmıştı. Trenin adı da Diorient Express idi. Lakin sunum birbirlerinden çok farklı. Dior 'un teatral kostümleriyle dekor ne kadar uyumsuzsa Marc Jacobs 'un yarattığı dekor kusursuz bir uyumu temsil ediyor.

Ses, ışık, makyaj, koreografi herşey ama herşey hayranlık uyandırıcı. İnsan bu denli estetik bir sunumla kıyafetlerin güzel olup olmadığını bile düşünemiyor. Acaba Marc Jacobs 'un da istediği bu mu ?!

Defileyi birkaç kere seyrettikten sonra bana düşündürdükleri şunlar oldu ; Koleksiyon New York 'da sunduğu Marc Jacobs Fall 2012 'nin devamı gibi. Aynı silüetler, aynı şapkalar..Sadece LV 'de kullanılan malzemeler daha zengin o kadar. Geniş yaka ceket ve kabanları sevmedim. Şapkalar sinir bozucu çirkinlikte. Belle epoque denemiş ama böylesi biçimsiz olanlarını ilk kez görüyorum. Eteklerin ve elbiselerin hepsi birbirinden güzel. Kullanılan malzemelerin güzelliği hayranlık uyandırıcı. Aksesuarlarda çantalar nefes kesici güzellikte. İlk kez LV 'nin timsah derisine bu kadar ağırlık verdiğini görüyorum. Seyahat çantalarının hepsi birbirinden güzel. Ayakkabılar pek ilgimi çekmedi. Marc Jacobs öyle bir koleksiyon sunmuş ki ne tam sevmedim diyebiliyorum ne de çok sevdim.

Ama bir koleksiyon görsel şovla nasıl zengin bir sunuma sahip olabilir derseniz size şu aralar sadece Marc Jacobs'lu Louis Vuitton 'u örnek gösteririm !


Share

Yorumlar

  1. Müzik hakkında bilgin var mı Pelin, kimin bu harika müzik?

    YanıtlaSil
  2. Bahsettiğim ilk başlangıç müziği:))

    YanıtlaSil
  3. Buse müzik ;

    "A Gentleman's Honor" by Philip Glass

    YanıtlaSil
  4. benim de bu ara yeni takıntım marc jacobs oldu:)

    YanıtlaSil
  5. Chanel defileside çok güzel onunla ilgilide post yapmalısın bence

    YanıtlaSil
  6. nihan chanel konusunu çok işledim ben bile sıkıldım artık :) o yüzden değişik konular ele almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Çantalar bundan daha güzel sunulabilirmiydi bilmiyorum. Koleksiyonda güzel parcalar vardi ama o güdük pantalonlar beni benden aldı. O paça boyundaki pantalonlar kime yakışıyor bilmiyorum. Yakışanı da görmedim.

    Aylin

    YanıtlaSil
  8. bu kadar sasaali defilenin arkasindan gelicek fiyatlari bekliyorum merakla gecen sezonki carousel den cikan elbiselerin guzelligi ve fiyatlarini bastirir bu tren sanki:)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten büyüleyici ve çok gösterişli olmuş daha önce ben izlemiştim o zaman da hayran oldum şimdi de büyülendim:)) Marc Jacobs işi biliyor. Gerçekten koleksiyon o kadar parlak değil ama insan kendini şova kaptırıyor göremiyor koleksiyonu ben kaç kere izledim gözüm hiç koleksiyonda değildi. Çantalara baktım takıntım var diye o kadar:)) Eğer amacı buysa jacobs'un amacına ulaşmış gibi görünüyor:)

    YanıtlaSil
  10. Mart Vogue'daki Marc Jacobs yazısının üstüne bana da hiç imkansız gelmedi bu :)

    YanıtlaSil
  11. Dediginiz gibi bu koleksiyonun fiyatlarini simdilik tahmin bile edemiyorum. Ama haute couture siniflandirmasi gorecegi kesin. ;)

    YanıtlaSil
  12. Hayııır bunu demee :( O g**ü b**lu İFW için güzelim fashion weekler sensiz :( Ama hepisinin analizi gelicek ondan bişi demiyorum gelicek dimiii? Neyse, ilk olarak şunu demek istiyorum ki bu şova aşığım ama koleksiyonu heç beğenmedim. Koleksiyon benden sınıfta kalır fakat şova mükemmel tren koreografi her şey. Canlı veriyordu tenefüste bakmıştım bir tek treni görmüştüm vurulmştum ama koleksiyon cidden çok kötü geldi bana. Aralarda beğendiğim parçalar var ama genel olarak yo yo yo. Bana tam olarak Marc Jacobs'ın devamı olarak gelmedi ama andırıyor ki lv ve Mj arasında ilk kez bu kadar benzerlik oluyor. Şapkar iğrenç. Çantalar da çirkin seyahat çantaları ise çok hoş o ayrı ;) Apparel %80'ini beğenmedim ayakkabılar hoşuma gitti. Genel olarak şov olağanüstü koleksiyon vasat bile değil bence.. Fiyatlar gene uçucak zaten beğenmediğim için içime oturmaz ama bu sefer :)

    onun dışında şu polyvoreda yapyığım şeyler şuydu; PFW deflelerne giden biri varmış da ona styln yapıyomuşum er defileye neyle gitceği için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.