489 - KİM NE GİYMİŞ ? - Etel Baler

 


İşte gördüğüm ilk anda her detayını didik didik ettiğim bir kombinasyon. Elbette sahibi de Etel Baler. Yine sıradışı, farklı ve kendisine yakıştırmayı bildiği eşleştirmeler dizesi ile karşı karşıyayız.

Nefis güzellikteki tek parça pantalon etek Zeynep Tosun 'un 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonuna ait. Renk, kesim ve desenler birinci sınıf. Zeynep Tosun 'un farklı ve özgün tasarımları kendini hemen farkettiriyor. Etel Baler 'e çok yakışmış dememe gerek yok sanırım. Bu tarz orjinal parçaları başarıyla taşımasıyla ünlü.

Bu pantalon etek üstüne normalde düz genellikle de beyaz renkli bir bluz giyilir değil mi ? Tabi giyen Etel Baler ise aksine sınırları daha da zorlar ve gider ismini daha yeni yeni duymaya başladığım yeteneklerimizden Selda Şahbaz 'dan bir seçim yapar. Asimetrik kesim ve tek yanında pantalonun desenleriyle uyumlu mavi deri detaylı değişik bir tasarım.

Ve böylesi yerli isimlerin yanına en güzelinden bir Hermes Pochette ve Giuseppe Zanotti kullanır.

Herkesin beğenemeyeceği bu zor stili başarıyla taşıdığını düşünüyorum.

Birde Etel Baler hakkında minik bir bilgi. Dikkatinizi çektimi çekmedimi bilmiyorum o yüzden özellikle söylemek istedim. MAG Dergi 'nin Türk tasarımcılarla röportajlarını Etel Baler yapıyor. Soruları hazırlıyor, kıyafetleri tanıtıyor ve ortaya akıcı ve bilgilendiri bir kaynak çıkarıyor. Doğrusu bu konuda sosyeteye mensup tanınmış isimler arasında en doğru kişide karar kılmış olmalarından ötürü MAG Dergi 'yi de ayrıca kutlamam gerekir.



Share

Yorumlar

  1. neden türk tasarımcılar hep böyle garip kesimler peşinde. itkip defileleri olurdu yine oluyormu bilmem ama oraya katılan tasarmcıların hepsi böyle tuhaf kesimli kıyafetlerle katılırdı. bir tarafı kısadır ya üçgendir ya uzundur ve bunun gibi asimetrik kesimler. bizdeki türk tasarımcılar sanırım farklılığı, ortaya yeni birşey çıkarmayı hep bununla ölçüyor. üzgünüm ama ben sadece kısır tasarımcı derim böylelerine.

    YanıtlaSil
  2. Ben Zeynep tosunu çok başarılı buluyorum :)
    Etel hanımın pantolon , ayakkabı ve çanta kombinasyonu Cook beğendim , özellikle pantolonu çok başarılı buldum!10 numara:) fakat ben üzerine beyaz ya da mavi ipek (ya da benzeri uçuş uçuş olan bir kumaş) bir gömlek giyerek kombinlemesini ve sadece o güzelim pantolonu ortaya çıkarmasını tercih ederdim, üst olarak takımladigi şeyi ben biraz göz yorucu ve esas parça olan pantolonunu gölgelediğini düşünüyorum:) ama kendisini ve modacimizi tebrik ediyorumm:)) saclarını hafif arkadan toplasa daha Cool dururdu sanki:)) sizce??:)
    Selinn

    YanıtlaSil
  3. bence de cok goz yorucu bir kombin olmus, altta hem desen, hem zit renkler, hem de pantolon etek diye bi olay var. ustte tek renk, ve ozellikle onde ucu disariya sarkmayan bir tercihte bulunsaydi daha basarili olurdu. gomlek gume gitmis. dar bir kot veya deri pantolon ile cok bomba olurdu halbuki.

    pantolon etek olayina en son anaokulda irade disi bir baski ile girismis biri olarak sadece uzaktan bakarim.

    YanıtlaSil
  4. Kıyafetini pek beğenmedim :S ama makyajına bayıldım...

    YanıtlaSil
  5. Bence inanilmaz guzel ve orijinal olmus.Ama siz sakin evde denemeye kalkmayin:) cunku cok zor bir kombin,ustun ince bir zevk ve stil olmadan mahfolabilir.
    Etel baler'i kutluyorum.

    YanıtlaSil
  6. Her parcayi tek basina alsam olurmu die dusundum. Evet ollabilir. !! Oncelikle bu kadar detayli bir pantolona o bluz hic uygun olmamis. Boylesine orjinal olmaya farkli olmaya calisilan bir butunlukte o en klasiginden Hermes cantanin ne isi var Bu yil tasarim ayakkabilar ortaligi kasip kavururken duz elbise ile giyilebilecek tarzda bir ayakkabiyada hic anlam veremedim. Yani birsey yapiliyorsa bari hakkiyla olsun
    Tasarimcilara hic sozum yok ama eslestirme olmamis. Ethel hanim sade duz o yesil elbisesiyle aklimda kalsin istiyorum. Bu goruntuyu siliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Pelin, Etel Baler'e son zamanlarda çok sinir oluyorum biliyorsun değil mi? Çünkü her geçen gün çok daha güzel görünüyor, her bir öncekinden daha güzel ve şık giyiniyor da ondan sinir oluyorum. Ben yorumların aksine çok beğendim. Aslında oldukça iddialı ve farklı tarzı çok başarıyla taşımış. Pantolonun rengi, modeli çok farklı. Ama ben ennnnnn çok o üzerindeki bluzu sevdim. Bluzun mavi detayı ve Etel hn.ın o boncuk güzel gözleri inanılmaz güzellikte. Maşallah diyeyim.

    Ve belirtmeden geçemicem ben de son zamanlarda Zeynep Tosun tasarımlarına fena sardım.Çok başarılı ve yetenekli birisi. Çok güzel seçimler yapıp, ortaya çok güzel kalitede parçalar çıkarıyor.

    YanıtlaSil
  8. Bir şey daha eklemek istiyorum. O bluzu bir de dar, bilekte biten jean pantolonla kombine edeceksin nefisss olur.

    YanıtlaSil
  9. Ben BAYILDIMl
    Cok farkli bir tarz.
    Curetkar
    Orijinal
    Ayrica roportajlari da gordum.Normalde okudugum bir dergi olmamasina ragmen Ethel hanim icin aldim.Dergi de guzelmis arada.Roportaji konuya cok hakim birinin yapmasi cok farkediyor.

    YanıtlaSil
  10. Uzun yillar N.Y'da yasamis biri olarak sunu soyliyebilirim ki bu lady NY sokaklarinda dolassa bir suru blogger resmini ceker.Ama maalesef Turkiye'de insanlar sadece duz bir elbise ve dolgu topuktan anliyor.Yorum yazan arkadaslari incitmek istemem ama umarim bir gun bizim insanimiz da orijinal ve farkli olmayi taktir etmeyi ogrenir.
    BUGUNE KADAR BU ULKEDE GORDUGUM EN BASARILI LOOK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolgu degil platform ayakkabi demek istedim

      Sil
  11. ben kombinasyonu cok cok begendim. evet riskli, yorumlardan da belli oldugu uzere, ancak etel cok guzel yakistirmis ve stil sahibi oldugunu bir kez daha gostermis. sosyo-ekonomik sinifdaslari gibi sadece modaya degil tasarimlara deger vermesi kesinlikle takdire deger. kendisi dame de sion dan arkadasim olur, her zaman giyim kusama cok onem verirdi, simdi artik cok daha bilincli ve kendine has bir durusu var..

    YanıtlaSil
  12. Marc Bauer19 Nisan, 2012

    She is awsome! Great style ! Who is she? Does she have a lookbook?

    YanıtlaSil
  13. Ulu Pelin,Papis,Alara,Seyhan C.,stylist ve adsiz modanin kitabini yazan arkadaslarim sizlere katiliyorum.

    Degisik,yaratici,tam E.B'den beklenilicek bir kiyafet.herkesi sasirticak,yeni fikirler vericek.pelincim "bu kime ait" yapsaydin eminim yuzde yuz hepimiz bilirdik.Tabi sen de E.B gibi bizi sasirtmayi ve meraklandirmayi sevdiginden hayatta koymazsin.


    Inceleye inceleye bir hal oldum.Pantalonun desenleri etekinkilere birlesiyor.Desenlerin icindeki tonlar ayakkabidan ,cantaya,bluzun kenarina kadar her yere sicramis ama bagirmadan,klas bir sekilde.



    Cok profesyonel cok


    Roportajlardan burada okuyunca haberim oldu.Internet sitesi de varmis derginin.sectigi isimleri,sorulari,cekimleri cok begendim.Arada baska birsey de kesfettim.mag zamaninda Etel baler le de roportaj yapmis.Pelin resimleri gormelisin.

    YanıtlaSil
  14. Ben paris'te yeni tasarimcilari satan bir magaza icin alim yapiyorum.Turkiye'de takip ettigim isimlerin basinda geliyor Etel Hanim.Hem genel tarzini ,hem Turk modacilari kullanmasini cok seviyorum.O kadar takip etmeme ragmen bazen onun ustundeki seyleri ilk kez duyuyorum,ve bunu paylastigimda onlar da ilk defa duyuyor oluyorlar ve cok hoslarina gidiyor.Bu blogun katkisini da inkar edemem.Cok tesekkur ediyorum size.Kiyafet cok avantgarde.kesinlikle stil sahibi.

    YanıtlaSil
  15. Yikiliyoooooooo stil ikonu budur

    YanıtlaSil
  16. Electric blu su an bence hermes'in en guzel rengi.Kiyafetini de cok guzel tamamlamis.Saclarinin dogalligi hos.Eeeee ne de olsa etel baler bu ,gercekten giyinme isini en iyi isim.

    YanıtlaSil
  17. Ben hiç sevemedim yahu. Neden böyle hissettim bilmiyorum ancak bir karmaşa, bir gariplik var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek oldugun icindir.Erkekler dekolte olmayan herseyi karmasik bulur zaten:)

      Sil
  18. yılbaşından birgün önce blogu keşfettim(çok geç kaldım değil mi) sonra müptelası oldum iki günde bir bakıyorum(bu benim gibi maillerini 4 ayda kontrol eden bir bilgisayar düşmanı için rekordur).bu güne kadar hiç yorum yapmadım ama etel hanımın giyim bilgisi,tasarımcıları takip etmekteki hızı,güzelliği,tatlı gülüşü karşında huzurlarınızda saygıyla eğilmek istedim.daha güzel giyinen kimseyi tanımıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Selin Kaman19 Nisan, 2012

    Bu sabah ben de bu resmi habertürk'de gördüm,
    Elimde büyüteç resme yapışmış hayran hayran incelemeye çalıştım.
    Sen çok yaşa Pelin'
    Sen olmasan hayatta tahmin edemezdim;o kadar yeni isimler seçiyor ki tahmin etmek mümkün değil.
    Etel Baler'e benden 10 tam puan.İki farklı ve uçuk markanın kıyafetlerini böyle bir uyumla birleştirmek herkesin yapabiliceği bir iş değil.
    Röportaj işine sevindim,zaten elime dergi aldığımda Etel Baler'i görmezsem gidip paramı geri istiyesim geliyor :))))

    YanıtlaSil
  20. Raw food blogspot19 Nisan, 2012

    Etel Hanim selda sahbaz ile de roportaj yaparmisiniz?kismet roportajindan sonra modabyte'tan 2 kismet yuzuk,zeynep tosun roportajindan sonra bir zeynep tosun elbise aldim.Bu ay ne alicagim merakla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  21. Etel Baler'ı çok takdir ederim ama bu kombini hiç beğenemedim :/

    YanıtlaSil
  22. London Bee20 Nisan, 2012

    Iste bizim londrada sevdigimiz goruntu bu ; kendinden emin,farkligi vurgulayan,biireysel,unique! E.B'yi londra moda haftasinda gormek isterdim ,eminim ortaligi kasip kavururdu!

    YanıtlaSil
  23. Joanne T. Stuberg20 Nisan, 2012

    Audacious i loooooooovedddd it,this is what everybody needs in this country.

    YanıtlaSil
  24. çok övmüşsünüzde avrupa da ölüp biterler diye. bu tür tasarımcılar bizde en az 20 senedir var. stilistlik kurslarına gidin, görücüye çıkardıkları ilk tasarımları bu tarz farklı asimetrik kesimlerden ibarettir. bu kesimleri yapanlarda bahar korçan ın etkisindenmi kurtulamıyolar yoksa bu kadını modanın şahımı sanıyolarda "bizde böyle yaparsak olur" mantığımı hakim bilemiyorum. tek bildiğim en az 20 senedir bu tarz kıyafetleri görüyorum ben. pelin yazmasa türk modacı diye, kesinlikle bir türkün elinden çıkmış derim. bu görüntüde güzel olan 2 şey var. etel balerin yüzü ve ayakkabıları. gerisi ofsayt

    YanıtlaSil
  25. Benim gordugum ve okudugum kadariyla E.B toplum icinde en cok sevilen isim.Onun bile siradisi goruntusunu kaldiramiyorsaniz,kimseninkini kaldiramazsiniz demek.Ben sahsen sevdim,bittim,bayildim.

    Feriha

    YanıtlaSil
  26. BENDE ETEL BALER İN KOMBİNİNİ PEK BEĞENMEDİM FAKAT BİR GERÇEK VAR Kİ GİYDİĞİ HER KIYAFETİ ASİL DURUŞUYLA ÇOK GÜZEL TAŞIYOR...

    YanıtlaSil
  27. Ice-cream and pancake20 Nisan, 2012

    Harbi,mert,zevkli kizsin Pelin.Artik her sabah gazete,dergi yerine seni okuyorum.Gazetedeki moda yazarlarinin 3. Sinif moda anlayisindan ve aylik dergilerdeki stil yaratma zorlamasi zevksizliginden gina geldi.Hele bir tanesi var ki her sayi kendi hilkat garibesi ekibini carsaf carsaf basiyor,guliyim mi agliyim mi bilemiyorum.neyse sagol,varol senin sayende moda soleni yasiyoruz.Yukardaki kiyafete hakkini vermissin bir kez daha.Ben de bayildim.Hadi 40 beden vucudunla giy desen giyemem tabi.Ama giyebilenide taktir etmek lazim.Zaten bana kimin gardiropunu istersin deseler direk etel baler derim.Tabii yaninda da iclerine girebilmem icin bir diyetisyen,detokscu,Allah ne verdiyse...vermeleri lazim.

    YanıtlaSil
  28. fatos karagulle20 Nisan, 2012

    Ben mag dergiyi cok begeniyorum.
    Etel hanim yazmaya basladiktan sonra daha da cok begenmeye basladim.Bir kere turk tasarimcilara destek vermek icin ugrasmasi cok guzel.Onun gibi insanlarin turk tasarimcilari begendigini gorunce ben de artik "yazik parami yabanci markalara bosaltmiyim,ulkede kalsin" mooduna girdim.

    YanıtlaSil
  29. Yorumlari okudum yorumumu yazmadan. Sasirdim acikcasi. Yorum yapanlarin bu isi bilmedigini yazana bile rastladim. Universiteyi Londrada okudum 4 yil NY sohoda yasadim. Bu kilikla gezen insanin resminin cekildigini gormedim. Bir tane dunyaca taninmis sevilen moda icon olmus bir kisinin soyle bir kyafetle resmi varmi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir suru blogger resmini ceker dedim,dunyaca bir une kavusur,hayati uzerine biyografiler cekilir demedim:)) street style sayfalarini ve bloglarini kastetmistim Iremcim.bu kadar sene yurtdisinda yasamis biri olarak kiyafeti begenmedigine sasirdim ama zevkler ve renkler tartisilmaz.

      Sil
  30. Tam tahmin ettiğim gibi :) böyle farklı düşünceler ve beğenileri görmek çok hoşuma gidiyor.

    Etel Baler bence farklı yaklaşımı ve cesur eşleştirmeleriyle son derece dikkat çekici. Ve evet dediğiniz gibi asil bir havaya da sahip. Eskiden çok Chanel giyinirdi ve kendine has yaratmak istediği stilini ortaya çıkaramazdı. Ama ne zaman yerli tasarımcıları daha fazla seçmeye ve giymeye başladı işte o andan itibaren çok ama çok doğru bir yönde ilerlemeye başladı.

    Kendisini zevkle ve keyifle takip ediyorum(z) !

    YanıtlaSil
  31. Bu kadar karmaşık kombini bu kadar zerafetle başka kimse taşıyamazdı sanırım. Etel hanımda dışarı yansıyan gerçekten değişik bir enerji var ne yapsa benim gözüme hoş görünüyor. Giydikleri tek tek baktığımda gerçekten çok güzel parçalar ama bunları birleştirmek de cesaret isterdiki kendisi bunu ziyadesiyle başarmış.

    gülnihan

    YanıtlaSil
  32. arkadaslar vallahi bu kiyafeti ben de hic mi hic begenmedim. kendini ispata calisan tasarimci kostumu gibi. itkib ornegini veren kisiye de sonuna kadar katiliyorum. ama asil soylemek istedigim sey Papis'e; nal gibi mavi lens takmis birisine BONCUK GOZLU diyemek bana cok komik geliyor. bunu Etel Baler hakkindaki birkac postun altindaki yorumlarda farkettim. Mavi gozlerine cok yakismis, gozlerini ortaya cikarmis gibi soylemler var. bence renkli lensler cok yapmacik duruyor ve bunun modasi 90'larin sonunda bitti. hadi Etel Baler cok bayiliyorsa mavi lens taksin da en azindan BONCUK GOZLU demeyelim bence :) cunku degil...

    Zeynep P.

    YanıtlaSil
  33. Ben zeynep tosun'a bayılırım bu yüzden o üzerindeki çeket mi yelek mi anlayamadığım şeyle pantalonu öldürmesine sinir oldum.

    YanıtlaSil
  34. Pelincim etel baler ve chanel demisken Aysegul dinckok'un sergisine bu senenin en hit chanel ceketini giymis.Kiyafete tum detaylariyla bayildim.Onun postunu yapabilir misin?Ozellikle kitap cantayi cok merak ettim.ht deki resimlerde sendeki kadar detay belli olmuyor.Catlicam!

    YanıtlaSil
  35. Etel Baler'in gözlerinin lens olduğunu hiç sanmıyorum. Hiç lens gibi durmuyor. Ben onu hep bu gözlerle gördüm şimdiye dek. En doğru cevabı kendisi verir.Lens veya değil arkadaş. Eğer lens ise de çoookk da yakışmış ve gayet de benim için boncuk göz!

    YanıtlaSil
  36. evet lens ama bencede gayet yakışmış

    YanıtlaSil
  37. Valla unlu olmak zor sey ,kadincagizin tirnak ucuna kadar mercek altina aliyoruz,cogu zaman cizgiyi asiyoruz,onlarin ise bize ayni uslupla cevap verme sanslari yok.Pelin sen ne kadar en iyi niyetinle ve muthis gayretinle cevaplari belli bir duzeyde tutmaya calissan da bazen cizgi yine de asiyor.

    YanıtlaSil
  38. Abide ablacığıma katılıyürüüm :)

    YanıtlaSil
  39. Trashionist20 Nisan, 2012

    Etel hanim ne yapsa o kadar cok yorum aliyor ki okumak zor oluyor,42 yorumun hangi birini okursun?ben bir tek son 10 u okudum ,ben de sergideki chanel ceketli tarzi cok begendim ,bu kombinde insanlarin tarzi olabilir veya olmayabilir ama gayet uyumlu renk ve sekil acisindan.Risk almaktan korkmadigi icin takdir ediyorum.yeni formlar gormek beni her zaman sevindiriyor.

    YanıtlaSil
  40. Ya tapilacak ya nefret edilecek bir kiyafet .ama herkes etel baler 'e o kadar tapiyor ki kimse nefret edemiyor.belki de tarz yaratmak icin gerekli olan budur;once kendini sevdirmek sonra kafanin dikine gitmek.

    YanıtlaSil
  41. Cok guzel bir kadinnnnm

    YanıtlaSil
  42. Lens mens Papiş'e ve VelevkiHuysuz'a ve Nihan'a katılıyorum.Benim için de Etel hanım boncuk göz. Hem de Mavi, maviii masmaviiiii gözleri boncuk maviiiiiii:))

    YanıtlaSil
  43. Ben bu look a bayildim. Inanilmaz . Resmen ustunden akiyor giysi...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.