İç Çamaşırlar Foraaa :)

 


Dantel bluz altına aynı renkten sütyen giyme modası bir kaç senedir aralıklarla devam etmekte. Ama son zamanlarda fazlasıyla popüler olmaya başladı. Hele geçtiğimiz haftalarda Sarah Jessica Parker 'ın beyaz Louis Vuitton elbisesi altına giydiği siyah sütyenle bu akım en üstü noktaya çıkmış durumda. Çünkü artık renkler kuraldışı olabiliyor.



İş zamanla sadece dantel altında kullanmaktan çıkıp geniş bir alana yayıldı. Bluzun renginden bağımsız seçimler, gömlek ve ceket altına ayan beyan kullanımlar da başladı. Buna birde üst bölgesi sütyen kesimli tek parça elbiselerde eklendi. Üstelik sadece sütyenle kalmıyor korse tarzı içliklerde kullanılmaya başlandı. Bununla ilgili ilk ciddi çıkışı birkaç senedir Lady Gaga 'da yakın geçmişte ise Grammy Ödülleri 'nde Fergie 'nin Jean Paul Gaultier güpür elbisesiyle gördük.




Türkiye 'de bu akımın en cesur ismi hiç kuşkusuz Hande Yener. Özellikle geçtiğimiz aylarda Bugün ne Giysem 'in finalinde sahneye kırmızı renkli tümü dantel elbisenin altına giydiği iç çamaşırlarla en akılda kalıcı görüntüyü verdi. Elbise Nur Yerlitaş imzalıydı ve elbette Lady Gaga 'nın Alexander McQueen elbisesinin çakmasıydı. Ama konumuz bu değil :)



Sosyetemde ise bu kadar cesur olmasa da en azından bluz altına sütyen giyme akımını bir hafta içinde hem Eda Taşpınar 'da hem de Ayşe Boyner 'de gördüm. Eda Taşpınar 'ın kombinasyonu çok hoşuma gitti. Tam baharlık cıvıl cıvıl bir şıklık. Su yeşili etek inanılmaz yakışmış. Dekolteyi ise başarıyla taşımış. Çantası, saçı, makyajı herşey harika görünüyor. Saçına çiçek kondurmasının sebebini anlamadım ama yine de fena durmamış.



Ayşe Boyner için iyi ya da kötü birşey demek zor. Her zamanki tarzında fazla göze batmayan ama satır aralarında son trendleri takip etmekten geri kalmadığını da görebildiğim bir kombinasyona sahip.

Bu akımı kendimde nasıl uygulayacağım derseniz işte size birkaç tavsiye ; Şayet şov dünyasından değilseniz kesinlikle Lady Gaga'lık yapmanın alemi yok. Siz en iyisi sadece sütyen akımını seçin. Ve eğer göğüsleriniz büyükse mümkün mertebe bu akımdan da uzak kalın. Aksi taktirde Kim Kardashian gibi sarkık memeli görünebilirsiniz ki şıklık anlamında uzun bir nonononono !! Ha eğer şık olmak umurunuzda değil sadece seksi görünmek istiyorsanız ya da hedefiniz karşı cins ise o zaman yaradana kurban derim :) Ya da Kirsten Dunst 'ın üstünde gördüğünüz genellikle spor yaparken giyilen göğüsleri iyice saran daha mütevazi modelleri seçebilirsiniz. Küçük ve orta boy göğüslüler her zaman şanslılar. Hem istedikleri modeli giymekte özgürler hem de dozunu ayarladıkları vakit ortaya çok klas bir seksapelite çıkarabilirler. Mesela Katie Holmes 'un siyah elbisesi altından görünen siyah sütyen bütünlüğüne bayıldım. Keza Miroslava Duma 'nın kıyafeti de çok yakışmış.

Bana gelirsek mümkün değil ne korse giyerim ne de sütyen gösterebilirim. Benim için bu akım birtek plajda ya da yat partilerinde sözkonusudur. O da iç çamaşır değil ancak bikini olabilir. Çekerim Missoni bikinilerimin üstüne şifon ipek karışımı Melissa Odabash kaftanlarımı işte o kadar :)


Share

Yorumlar

  1. Ayşe Boyner stil sahibi çok cici birisi. Bayılıyorum ona. Stili, yaşam tarzı ve konuşmaları hepsi çok tatlı.

    YanıtlaSil
  2. Lady gaga, hande yener al birini vur otekine herkes ic camasirini fora etsin ama onlar etmesin lutfen

    YanıtlaSil
  3. ben giysem muhtemelen kim e benziyceğimden ekseriyetle uzak duruyorum bu akımdan..lakin bilsem bende de SJP GİBİ durucak hiç düşünmem giyerim ama yok arkadaş yok ben 20 yaşındayım o 40 ama yok yani!!

    YanıtlaSil
  4. Eda'cığımın bu kıyafeti dah aönce ben de görmüştüm ve çok beğenmiştim. Saten olarak gördüğüm giymesi epey riskli olan o kumaşı/eteği nasıl da falsosuz taşımış. Bayıldım. Çiçeğine de çok takılmadım ben. Olsun o da yakışmış ona:))

    YanıtlaSil
  5. Bu akıma tam anlamıyla bayılıyorum! Sadece dantelden de değil gömlekten,transparanlardan, bluzünün kenarından ama özellikle ceketin içine!
    Şuna hele sinir oldum çakmasını yapmaya çalışıyorsun da seninki ucuz tül perdelere benzerken Gaga'nın Alexander mcQueen'inin işçiliğine bak birde!
    Neyse bu arada ben eda taşpınarın look'unu hiç beğenmedim. Bi kere bluz ve etek midir tek parça mıdır onu hiç sevmedim. Saten çok potlu olmuş ve mint yeşilinin tonunda bir cırtlama var. Ama asıl söyliyeceğim şey;
    Bülent Cankurt bildiğin Charlotte Olympia Daryl'ye CL demiş. Daha ne beklersiniz?
    www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/cankurt/2012/04/15/trendy-siklik

    YanıtlaSil
  6. Bitirmeden göndermişim pardon :D
    Ayşe Boyner'e gelirsek komik olmuş. Beğenmedim.Saç stili çok hoşmuş dimi? :)
    Bir deee adsızcığım, bir kere kendisi bu akımın ilk öncülerinden! Gaga'yı Hande Yener ile bir tutman hakaretten de öte küfürdür bu resmen!

    YanıtlaSil
  7. bu akım bence baya güzel ve havalı. onayım var yapın hanımlar:D

    YanıtlaSil
  8. bayıldım edaya süper olmuş canımm o ya ne giyse süperr__________

    YanıtlaSil
  9. Ben eda taspinar a hayran kaldim .. Bahari getirdigi nefis olmus renkler super, ayagindaki charlotte olympialar cok cok cok guzelll !!

    YanıtlaSil
  10. Eda taspinarin elbisesi cok hos , Hareketli kumasdir saten bacagini attinmi burusur esner cok normal pot degil onlar. Saci guzel havali ama ben en cok cantasiyla ayakkabilarina bayildim canta louboutinmi ? Zannetmem ama.. Ayse boyneri beyenmedim beyaz icine siyah ic camasir ihhh kotu bir goruntu:)esra

    YanıtlaSil
  11. Eda hanimin sacindaki cicek disinda herseyini sevdim , klasik tarzi kendisine cok yakistiriyorum. Ayakkabilar saheserrrr:))

    YanıtlaSil
  12. sjp nin siyah elbisesinde ve diane kruger in kırmızı elbibesinde çok şık olmuş. o da elbisenin bir parçası gibi göründüğü için beğendim. biraz madonnavari geliyor bu iç çamaşırı gösterme. madonna nın o ilk ucuz göründüğü zamanlar gibi:) baktımmı bir çok hatunda çok şık görünüyor ama sanırım bunda biraz tutucuymuşum ben.

    hande yener bu gaga yı talit etme sevdasından vazgeçmeli. gaga nın o imparatorluğu tek kişilik bence başkaları taklit edince çok sırıtıyor. gaga yı öyle taklit eden aman aman kimse yok dünyadada. deniyolar ama bir süre sonra pes edip bırakıyolar çünkü gaga nın tek olayı bu zaten.

    eda taşpınarın eteğini çok beğendim normalde asla tercih edeceğim bir renk değil ama gayet klas duruyor.

    ayşe boyner bişeyler yapmaya çalışıyor ama olmuyor.

    YanıtlaSil
  13. pelin abla bu tip bluzlerle ten regi astar gibi birşey giyilebilr mi hiç bişey yokmuş gibi iyi bir terziye yaptırılmış

    YanıtlaSil
  14. Ben acikcasi bu akimi pek semoatik bulmuyorum. Ayse Boyner cok seker. Eda taspinari hic begenmedim Sacindaki gule soyliycek laf bile bulamadim.

    YanıtlaSil
  15. Eda hanimin kendisinide tarzinida beyeniyorum. Surekli yenilik pesinde olmasi hosuma gidiyor. Herzaman farkli tarzlara burunuyor. Etek bluzu cok klas durmus renkler nefis ozledik yaz gelsin artik. Elif boyner ne yapmaya calismis anlamadim olmuyor.

    YanıtlaSil
  16. Sjp nefis otesi, diane kruger cok zarif ve elegant gorunuyor. Ayse boynermi eda taspinarmi derseniz acik ara eda derim/mint rengi giymis olmasi yeterlidir benim icin, model olarak elbiseyi pek beyenmesemde yine her zamanki zarafetiyle ustalikla tasimayi basarmis eda hanim bu kiyafetide.ben sacindaki cicegide sevdim , bilmem degisik olmus batmadi gozume yani. Saclari makyaji guzel bu sefer gozlerinde koyu renk kullanmamasi yerinde olmus. Kesinlikle beyendim.

    YanıtlaSil
  17. Eda hanimin elbisemi etek bluzmuneyse o giydigi kiyafetini rengi disinda beyenmedim ama sunuda soliyimki saten hemde dapdar saten giymek hemde acik renk cesaret isidir ve fizik ister - fiziginin avantajini kullanarak bircok kisinin yanindan gecmiycegi kiyafetleri tercih ediyor olmasi enteresan ve guzel ve kesinlikle ona farklilik katiyor.Ama lutfen o gulmudur karanfilmidir nedir bilmiyorum o cicegi kafasina kondurmasin bida !!!! Kendimi yesilcamda gibi hissettim bu kiyafetlede uyumlu bulmadim. Ayse boyner e bobo filan diyorlarbence diil hala tarzini aradigini dusunuyorum dahada olmus dememize cok var bence ..

    YanıtlaSil
  18. No-yo-no:( lutfen ic camasirlari icerde kalsin gozukmesin! hic ama hic sevmedim bu modayi nedir yani seksi desem degil ilgi cekici desem (herseyi gordukten sonra ilgi cekici ne olabilirki)degil , sadece banal diyebilirim yada gereksiz. Ayse boyneri sevmedim tarz desem degil Degisik desem degil ne olmus anlamadim . Eda taspinar i sevdimmi sevmedimmi bilemedim renkden yakaladi beni seviyim diye ugrasiyo sanki ama ya ne biliyim fena Degil . En azindan aksesuar secimiyle beni etkiledi ayakkabi guzel canta degisik derken o gule geldi sira o gul nedir o nasi yani hic olmamis diyim diyorum sonra butunune bakinca oluyor gibi geliyor.ya dedigim gibi lutfen bu modayi es gecelim ic camasirlari olmalari gerektikleri gibi icerde kalsinlar. Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  19. Guzel beyendim . Yabancilarin bazilari cok abarmislar daha sade olanlari gozu yormuyor ve zarif. Ayse boynerin tarzini beyenirim ama bu sefer olmamis. Beyaz dantel kiyafet icine siyah sutyen isi beni bozuyor . Illa bu moda kullanilicaksa daha az goze sokarak yapilmali. Eda hanimin kombinini beyendim yakismis kendisine. Ama ordada sutyen batti gozume . Ispanyol vari olmus bu sefer. Ayakkabilar nefis ama rengi cok iddali ben sahsen tercih etmezdim. Genel olarak iyi ama.

    YanıtlaSil
  20. fazılhan ben artık çok biliniyor diye Olympia 'yı yazmamışım bile :) bu sefer ilk kez kendi kendine yazmış anlaşılan :)

    eda evet ten rengi yapılabilir ama şahsen yapılması taraftarı değilim. ten rengi sütyen çok sakil duracaktır.sütyen yerine ten rengi vücudunu iyi saran bir içlik giymen çok daha şık olacaktır diye düşünüyorum.

    bence bir saten hele açık renk saten bir etek eda taşpınar'ın taşıdığından daha iyi taşınamaz arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  21. Vucudu guzel herseyi tasiyabilir. Ama Eda Taspinarin giyim tarzindan hoslanmiyorum. Bazen iyi birsey cikiyor. Ama bu cart saten etek ve tek tarafa toplanmis gullu sac modeli iihhhh.
    Mina

    YanıtlaSil
  22. Pelin hanim ben size tamamen katiliyorum . Eda taspinar basariyla tasimiz kiyafeti, guzel kadin zaten . Elestirmem gerekirse tek soyliyebilecegim sey sacindaki cicek onu pek sevmedim. Ayse boyner degisik tarzda birisi fakat bu sefer pek beyenmedim dantelide ne kendisine nede yasina yakistirdim. Fusun

    YanıtlaSil
  23. Eskiden moda olup gozumde demode hal almis seylerin yeniden portlemesine tahammul edemiyorum.bu modayida sevmedim sevemedim. Ayse boyneri hic beyenmedim konusmaya bile gerek yok. Eda hanimi beyendim baharin renklerini klasik model elbisesiyle guzel kombinlemis. Hasir vintage vari gorunumlu cantasini acayip beyendim.size asil danismak istedigim sey bu mint rengini nasil renklerle kombinlememiz gerektigi illa boyle acik pembe acik sari gibi renklerlemi biraraya getirsek daha iyi olur? Tesekkur ederim . Seda

    YanıtlaSil
  24. EvrimKuzey19 Nisan, 2012

    Çünkü sen çok asil bir kadınsın Pelinim..

    YanıtlaSil
  25. iç çamaşırı
    kullanımı bence çok önemli ağırlık vermek lazım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.