ROSA CLARA 'dan Yaz Gelinleri İçin İdeal Modeller !

Son günlerde beni gelinlik modelleri için epey sıkıştırır oldunuz. Bende sizler için haftasonu şöyle geniş çaplı bir araştırma yaptım. Yüzlerce markanın binlerce modellerine bakındım. Sayenizde kocaya gidip hadi 11. yılda nikahı yine tazeleyelim dememe ramak kaldı :) Aslında fena da fikir değil hani :)

İncelediklerim içinde en ama en beğendiğim marka Rosa Clara oldu. Benim zevkimi artık biraz olsun biliyorsunuzdur. Gelinlik bile olsa minimum abartı seven biriyim. Allı, pullu, çok detaylı modelleri sevmiyorum. Benim için gelin abartılı ya da şaşalı tarzdan ziyade sadeliği ve zarafeti temsil etmeli. Hani su gibi dediklerimizden olmalı. Kendi gelinliğimde öyleydi. Pronovias 'tan çok sade bir model seçmiştim. Tek pişmanlığım saçlarım olmuştur. Keşke daha sade bir model seçseymişim. Neyse artık yapacak birşey yok :)

Gelinlikte prenses etek diye tabir ettiğimiz etekleride pek sevmem. Hani olacaksa o bile en sade haliyle olmalı. Rosa Clara 'da buna çok güzel örnekler var. Straples kesimlerde asla ve asla göğüs çatalı görülmemeli derim. Gelinlikte seksapellik değil asalet olmalı. İlla dekolte derseniz o zaman sırt dekoltesini tavsiye ederim. Rosa Clara 'nın sırt dekoltelerine bayıldım. Minik fiyonklarla o kadar zarifler ki.



Rosa Clara 'nın 2012 koleksiyonundan en beğendiklerimi sizin için seçtim. Koleksiyonu Beymen Bridal 'da inceleyebilirsiniz. Tüm koleksiyon getirildimi bilmiyorum ama bulamazsanız bile fikir alma açısından epey zengin seçeneklere sahip.



Bahar geliniyseniz serin hava için ipince tülden bir bolero en iyi seçim olacaktır. Hele kenarları Fransız dantelli bolerolar düz kesim bir gelinlik üstünde harikalar yaratabilir.



Son zamanlarda gelinler bir taç sevdası tutturmuş gidiyor. Şayet bir asalet ünvanınız yoksa inanın son derece sakil duruyor. Taç yerine topuzunuzun üstüne kondıracağınız pırlanta bir tokanın çok daha hoş duracağına eminim. Mesela son resimdeki pırlanta çiçeklere bayıldım.

Gelinde devasa takılarda güzel durmuyor. Bizim kültürümüze uygun olmadığını biliyorum. Aksine kız tarafı erkek tarafı çekişmesinin sessiz ve derinden yaşandığı andır. Hele birde cemiyette isminiz varsa poz poz resimleriniz dergilerde yayınlanacaksa yaşanan çekişmeyi ne ben söyliyim ne de siz.

Şayet saçınızda pırlanta toka kullanmışsanız minik bir küpe yeterlidir derim. Tokanız saçınızın çok arkasına iliştirilmişse gelinliğinizin yaka kesimine göre gerdanlık takmanız kabul edilebilir. Ya da parmağınızda 10 karatlık bir yüzük olacaksa bunların hiçbirini kullanmayın. Bırakın tüm gece elleriniz kollarınız oynasın yeter :) Takılacak takılar için gelinliğinizin kumaşından yaptıracağınız minik bir kese çok daha şık duracaktır. Ama o keseyide elinizden geldiğince zarif taşımaya çalışın. Sapını bileğinize takın ve varla yok arası gösterin.



Duvakta da sadelik sadelik. Öyle mum gibi yapılı topuzdan sarkıtılmış duvakları sevmiyorum. En sevdiğim tarz burda ilk iki resimde gördüğünüz 20'ler jazz modeli. Ama tabi bu model en çok kalp yüz şekline sahip olanlarda güzel duruyor. Daha oval ya da uzun bir yüz kemiğine sahipseniz saçlarınızı açık bıraksanız bile olur.

Gelin buketi için örnek resimler yok ama bu konuda söylemek istediğim tek şey lütfen gelinliğinizin önüne geçecek kadar büyük boylarda olmasın. Gelinliğin rengini de kırmasın. Mümkünse aynı ton renklerde seçeceğiniz buket ideal olacaktır. Fazla ve büyük boy yapraklardan da olabildiğince kaçının derim.



Rosa Clara nedimeleride düşünmüş ve gelinlerin arasına katmış. O sırt dekolteli gelinlik bir içim su. Nasıl da zarif bir kesim. Sırtı tek bandaj saran model ise tek kelimeyle rüya gibi ! Ama ben çok kıskanç bir hatunum. Bu nedimelerden hiçbirini istemem böyle gelenide eşşek sudan gelinceye kadar döverim nikah sonrası da balayı değil hapsi boylarım :) Aynı şey düğünüme gelinlik benzeri elbiselerle gelenler içinde geçerli ! Öyle Avrupalarda okumuşum, 4-5 dil biliyormuşum, iyi aile eğitimi almışım falan bunların hiçbiri hayatımın en önemli 2. günü için geçerli değil üzgünüm. Tek beyaz giyen ben olmalıyım ! Öyle cenazeye gider gibi siyahlar da giyilmeyecek. Siyah giyinecekse de tamamen kapalı değil bir yerinde tüller müller olacak ki baktığımda stresime stres eklenmesin :) Hele birde yazın evleniyorsam herkes rengarenk cıvıl cıvıl giyinmeli. Kendi düğünümde davetlilerin kıyafet tipini belirtmedim. Ne yalan söyliyim bazı arkadaşlarım tavsiye etti ama açıkçası bana kırocanlık göründü. Sonuçta ünlü değilim, kapımda 100 adet gazeteci beklemiyor, resimlerden milyon dolarlık cukkalama yapmayacağım için gerek görmedim :) Ama şansıma herkes önceden sözleşmiş gibi bir haziran düğününe yakışır şekilde renk cümbüşü içindeydi ve böylelikle kimseyi dövmeme gerek kalmadı :)

Umarım Rosa Clara 'lar şu ara gelinlik sorunu yaşayan gelin adaylarına bir nebze olsun çare olmuştur. Sizlere Rosa Clara modellerini bulabileceğiniz Beymen Bridal 'ın adres ve telefonunu da vereyim.

Rosa Clara
Beymen Bridal
Abdi İpekçi Caddesi No:23/1
4.Kat Nişantaşı İstanbul
0212 373 48 00


Benim söylediklerim dışında eklemek istedikleriniz varsa lütfen paylaşalım ve fikir alışverişinde bulunalım.


Share

Yorumlar

  1. ben evlenseydim işte bunun gibi olurdumne bi ram fazla ne bi gram az http://1.bp.blogspot.com/-fkuXYuW3h40/T4vg4IxPG-I/AAAAAAAANdw/FJga_8s_Qsw/s1600/vestido_de_novia_rosa_clara_116.jpg yada bunun gibi ?? http://3.bp.blogspot.com/-7jFnUppZwYI/T4vjVV9sDPI/AAAAAAAANio/DFIwIuPVIqc/s1600/vestido_de_novia_two_105.jpg offf evlenmeme en az 10 yıl var ve ben bu kadar kararsızsam gelinleri düşünemiyorum....ama o kate in gelinliğine benzeyen üst modelde çok güzzel ayrı konu :)) o değilde bu model kraliyet akademisinde büyüdü galiba yemin ediyorum 10 yıllık prenses mary bile bu kadar güzel duramaz bu gelinliklerle :D

    YanıtlaSil
  2. Haftasonu ben de Beymen Bridal a ugradım. Rosa Clara inanılmaz sade :) yani gelin dediğin az biraz süslü olsun canım. hatta yorumum suydu annem 2.ye evlense bu gelinlikler ona uyar. Vakko'da Wera Wang birkaç model güzeldi. ama gönlüme göre hala bulabilmiş değilim :/

    sevgiler,

    sibel

    www.sbldmrc.com

    YanıtlaSil
  3. en baştan 2. gelinliğe ve nedimeler için olandanda 2. sırt dekolteliye bittiiiim:)

    YanıtlaSil
  4. hepsini cok ama cok begendim, hele sirt dekolleti gelinlik, valla tekrar evlenesim geldi, gelinlikler cok güzelllll!!!!


    Sevgiler, Ayse

    YanıtlaSil
  5. Grace Kelly replikası güzel olmuş. İki senedir takip ediyorum Pelin ilk defa yorum yazıyorum, benim için bağımlılık haline geldin, cumartesi gece bir umut diye girdiğimde postlarını görüp nasıl mutlu oldum anlatamam. Emeğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. EvrimKuzey16 Nisan, 2012

    Bu ne zerafet.. bu ne asil gelınlıkler.. hakıkaten hepsı bırbırınden guzel. Tek tek baktım.. ellerıne saglık Pelinim.. yıne harıka bır post.

    YanıtlaSil
  7. 17 yaşındayım daha ama http://4.bp.blogspot.com/-ABWCo43xdWc/T4viaX_5ssI/AAAAAAAANgk/H0dsTVtn9YE/s1600/vestido_de_novia_rosa_clara_209b.jpg o kadar çok beğendim ki alıp evleneceğim zamana kadar saklayasım geldi... bunların içinde insan nasıl melek olmasın ki :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de gelinligimi beymen bridaldan aldim ama kenneth pool. Ne gelinlik one gecti ne ben. Resmen butunlestik. Ben de sadece kupe takmayi dusunuyorum. Yalniz ayakkabi sorunsalim. Beyaz ayakkabi isremiyorum. İstedigim gibi bulamadim pabucciye yaptiracagim sanirim. Ay cok heycanli. Esas cikis sarkim ne olacak onu bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Gecen hafta bir dugune gittim ve Rosa clara idi gelinlik. Cok begendim. Zaren herkes cok begendi. Burdaki modellerde birbirinden guzel.

    YanıtlaSil
  10. İnsanlarin beyaz giymemesi konusuna katiliyorum. Ben bir ara davetiyeye yazsam mi diye bile dusundum hatta :) ama gelinlik alacaklara soyle bir tavsiyede bulunmak isterim nacizane, hic aklinizda olmayan bir model giydiginizde cok guzel durabiliyor veya cok begendiginiz bir model uzerinizde guzel durmayabiliyor. Pelin'cim gelin ayakkabilari ile ilgili de bir post yapar misin?

    YanıtlaSil
  11. Fazlasıyla reklam kokan bir post olmuş...

    YanıtlaSil
  12. Gelinlikler çok sade bir şiklık içinde bayıldımmm.
    Benim gelinliğimi Siren Ertan yapmıştı kendimi içinde çok güzel ve rahat hissetmiştim. gelinliği yaparken kendisi o kadar özeniyorki nerede bir kusurun varsa örtüyor ve dört dörtlük bir gelin oluyorsun gelin olacaklara kesinlikle tavsiye ederim.

    gülnihan

    YanıtlaSil
  13. emelcim çok zarif bir seçim benimde favorim :)

    sibel işte bana o dediğin tarz çok ters geliyor. ama tabi zevk meselesi hepimizinkinin aynı olması imkansız. gönlünde yatanı tez zamanda bulmanı dilerim :)

    fn_kn o sirt dekolteye bende bayıldım.hatta gelinlik için değil bir kıyafet içinde güzel bir örnek.

    ayşe ben yeniden olmasada tazelemeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım :)

    huysuzum biliyorum tam senin beğeneceğin tarzda bu modeller.

    jbck öncelikle aşkolsun diyorum. lütfen daha çok katılımcı ol ve iyi kötü düşüncelerini bizlerle paylaş.benim en büyük ödülüm bu 2 satır bile olsa sizlerden gelen yorumlardır :)

    evrimcim canım senin de beğeneceğinden emindim yanılmamışım :)

    gencecik okurum sevgili adsız genç olabilirsin ama gelinlik konusunda aklına birkaç model yerleştirmek adına inan bunun yaşı maşı yok :)

    zeynep ayakkabı konusunu ele alacağım söz :)

    merve birçok markaya bakındım ama en çok rosa clara'da takıldım. daha doğrusu en fazla modeli bu markadan beğendim.

    evet adsız bu bir reklamdır çok zekisin bravo.beğenilerimi paylaştığım her postum bir reklamdır bilesin :)

    gülnihan siren ertan 'ın gelinlikleri benimde kulağıma geliyor sık sık. bir girdinmi çıkamıyormuşun zaten. sanki kendisine dikiyormuş gibi önemsiyormuş ki zaten bu işte başarılı olmanın sırrı da bu değil mi ?

    YanıtlaSil
  14. hiiii pelincimmm beni için post yapmışsın sanki :) rose clara'nın modellerine ben de bayılıyorum.Benim dantelli modeller hoşuma gidiyor.Gelinlik konusunda nasıl kararsızım bi bilsen keşke yakın arkadaşım senin gibi zevkli biri olsa da yakıştı mı dediğimde düzgün cevap alabilsem:)

    YanıtlaSil
  15. Pelincim teşekkürler bu güzel fotolar icin:)) inceliyorum sürekli :) sanırım benim sevdiğim tarz 4. Sıradaki ilk iki resimdeki gelinlik modelleri:) gelinlikte asıl duydugum terzi, ki kendisi gelinlik terzisiymis 'strefan mikof' ( soyadını yanlış yazmadıysam)acayip dikiyormuş zaten bilen ya biliyor, ya da duymamış hiç. sanırım özellikle gayrimüslim cevrenin bildigi biri ki onların zaten işçiliği her konuda tartışılmaz:)) Melisa kanatli'nin da gelinliğini o dikmişti notunu alıp resmi kesmiştim. Bu gidişle ben de ona diktiricem sanırım. Model topluyorum:)) hiç diktiren var mı?????? Telefonunu bulamıyorum yeri de belli değil:(((
    Helpp mee:((((((((
    Selin

    YanıtlaSil
  16. Benim paylaşmak istediğim şey su gelinlikler de sizcede göğüs dekoltesi olmalı mı olmamalı mı? Ben olmamasından yanayım :) gelinin masum ve güzel olması lazım bence seksi değil ve, Asıri makyaj da yapılmamalı , hele ki şimdi evlenme yası büyüdüğüne göre biraz kart göstermiyor mü bazılarını ne bilimm :) yani tabiki yüz hatlarının vs ortaya çıkması lazım özellikle çekilen fotolara göre düşünülüyor ki bence doğru ama dozu ayarlanmayinca çok kötü gozukebiliyor:)
    Selinn

    YanıtlaSil
  17. Pelin hnm,

    Yeniden evlenmeyi su nedenden dolayi istiyorum, 1. Gelinlikler super, 7 yil once boyle model alternatifleri yoktu 2. Milleti eglendirmekten kendi dugunumde eglenemedim. kocam haric simdiki aklim olsaydi herseyi cok farkli yapardim :-))))
    O yuzden yeniden evlenmeyi daha dogrusu tazelemeyi 10.yilda istiyorum :-)

    Ayrica su adsiz kimdir? Reklamlar falan filan, kacdir goruyorum gereksiz yorumu. Inanilmaz, moda blogundaysak tabiki markalardan bahsedecegiz. Arkadas adresi sasirmis galiba. Zaten siz gereken cevabi vermissiniz :-)

    sevgiler. Ayse

    YanıtlaSil
  18. Jojee'cim canım sen kararsız kaldıklarını bana bir mail at öncesinden. Elimden geldiğince yarımcı olmaya çalışırım :)

    selincim dediğin Stefan Mikof 'dur.valla sınırlarımızdaki en iyi terzidir kendisidir.hakkaten dediğin gibi inanılmazdır.dur bakim soracam senin için telefonunu tanıdıklarıma. cevabı yine buraya yazacam taki et lütfen.

    benim tercihim çatalın görülmemesi. ama daha yeni girdiğim postta coco rocha 'nın zac posen gelinliğinde hafifçe görünmesine rağmen çok kibar durmuş. dolayısıyla kişinin vücut yapısıylada çok alakalı.göğüs ölçün ne kadar azsa dekolten o kadar iyi durur derim.

    ayşe ben 10. yılı kaçırdım hedef 15 :)

    YanıtlaSil
  19. Selin stefan mikof telefon 0212 2460974 ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.