2012 MISS TURKEY Vol.2

2012 Miss Turkey 'i bir saniyesini bile kaçırmadan izledim. Twitter takipçilerimle hem dedikodu yaparak hem de kızları didik didik ederek pek bir eğlendik :) İlk 2012 Miss Turkey postumda kraliçe seçilen Açalya Samyeli Danoğlu 'nu favori göstermiştim. Ama yarışma sırasında mayolu ve kıyafetli geçişlerde bir adayım daha belirginleşti. O da Çağıl Özge Özkul 'du. Favori Tuğçe Kurşunoğlu 'nun esamesi okunmuyordu. Fazlasıyla silikti. Bir diğer favorilerden Buse Varol 'un ilk 10 'a bile kalmamasına sevindim. Üzgünüm ama günümüzde artık 1.72 boyla en güzel seçilmek neredeyse imkansız. Kraliçe seçilmeden de twitter 'da eğer ben güzelden anlıyorsam bu işi 1 ya da 4 numara alır demiştim. Ve dediğim gibi de ilk 2 güzelimiz 1 ve 4 numara oldu :) Tabiki de yarışanlar arasından diyorum çünkü hiçbiri içime sinen ahım şahım güzelliğe sahip değil. Çağıl Özge Özkul 'un 1.80 civarı boyuyla yürüyüşü ve endamı süperdi. Yüzünün kemik yapısı çok zarif. Narin bir kızımız. Bu yüzden parladı zaten. Açalya kızımız kraliçe seçildi ama gülerken gencecik yaşta yanak ve ağız çevresindeki çizgiler rahatsız edici. Birde dikkatimi çeken diğer unsur ilk 4 'e seçilen tüm kızlarımızın diş ve ağız yapılarının dört dörtlük olmaması. Ülkemizi temsil etmeden hepsinin acilen bir ortodontiste gitmesini salık veririm. Öyle kızlarla yarışacaklar ki en azından bu kusurlarını hemen örtüversinler.

Ve geçelim davetliler bölümüne ve kızların kıyafetlerine. Yarışmadaki kıyafetlerin hepsi Erol Albayrak imzalı. Kendisini bilmem etmem. İşin eğitimini almışmıdır almamışmıdır hiçbir bilgim yok. Şayet almışsa ve ortaya bu kadar kötü ve Arap işi kıyafetler çıkartabiliyorsa ben havada karada eğitim almamış ama zarif çizgiye sahip modacıları tercih ederim.

Geçen senenin güzelleri Erol Albayrak tasarımları içinde hediye paketi gibiydiler. Hele bir tanesi kabusum olabilecek kadar unutulmayacak bir görüntü içindeydi. Kafaya elbisenin kumaşından bir bandana mı ne geçirmişti. Gençlik, sadelik, romantizm, zarafet adına birşey görmek imkansız. Hepsinde bir orta yaş kadın gibi görünme halleri. Off çok feciydiler yazarken bile içime fenalık geliyor.



Mesela Simge Tertemiz 'i ele alalım. Kıyafeti Erol Albayrak. Elbisenin kesimi çok yakışmış. Fitting iyi yapılmış. Güzel de taşımış. Ama kumaşın ağırlığı, parlaklığı ve taşları o kadar fazlaki ortada zarafet namına hiçbir şey yok. Göz makyajı çok kötü. Kız çok güzel olmasına rağmen tüm hatlar makyaj adı altında harcanmış gitmiş. Birde topuzun rengiyle saç dip renginin farklı olması son derece kötü görünüyor. Son günlerde çok görüyorum bu tarzı. Topuz sapsarı diğer taraf koyu kumral. Gerçekten feci bir görüntü.



Karşımızda Asena. Elbette söz konusu Asena olunca mesleğine uygun bir seçim yapmasını yadırgamamak gerekir. Elbisesi Şehriban İpek tasarımıymış. Bu şekilde silikonlu memeleri görmeyi sevmiyorum. Benim beğendiklerim Anja Rubik 'lerin Natasha Poly 'lerin sunduğu tarzda bir seksapellik. Böylesi bir bronzluk üstüne badana gibi makyaj yapmakta bize has bir özellik. Ortada beğenebileceğim tek bir unsur bile yok. Ha Asena 'yı severim orası ayrı :)



Seçkin Piriler 'in saçlarının sarılığı felaket. Çok suni çok yapay. Suratında manasız bir makyajı. Ve bu kıyafetle elinde leopar desenli bir çanta. Ayyy bayiliciğiiim şimdi !! Birde bu kızcağıza nasıl hazırlandığı soruldu ya ben ne diyim artık ?!



Ömür Gedik pullu payetli bir elbiseyle. İşte bu örnekleri görünce neden elin markasının bu tarz bir elbiseye 10 bin dolar etiket koyduğunu anlayabiliyorum. Bel bölgesi oturmamış, fazlalıklar orantısız bir şekilde ortaya çıkmış. Böyle bir geceye giyilmemesi gereken bir seçim.



Ve biraz olsun nefes alalım da iyi olanlara geçelim. Demet Şener Kutluay çok hoş kırmızı bir elbiseyle. Elbisenin minik fırfırlarını Valentino, Lanvin ve Prabal Gurung 'a benzettim ama bu modeli bulamadım. Bel yan oyuklar yüzünden ilk görüşte Gurung dedim ama yok bulamadım. Hangi markanın olsada ortaya şıklık anlamında güzel bir görüntü çıktığı için memnunum. (Elbisesi Zeynep Tosun 'a aitmiş )Elbisenin genel kesimini ve uçlardaki hafif fırfır detayı çok beğendim. Güzel taşımış farklılığını konuşturmuş. Hele bu rüküşlük içinde Demet Şener 'i gidip öpesim geldi o derece :) Makyajını beğendim. Aksesuarları güzel. Hele zümrüt küpeler çok yakışmış. Ten rengi ince bantlı stilettoları ideal bir seçim. Kısaca Demet Şener Kutluay çok iyi görünüyor.



Geçelim Tülin Şahin 'e. Elbisesi kendi tasarımıymış. Ön kısmı alalade hatta hatlarına iyice oturmamış olsada zaten herşey sırt bölgesinde. Taşlı askılarla çok zarif hoş bir kıyafet çıkmış ortaya. Havası ve duruşuyla da gecenin kesinlikle iyilerinden.



Gecede en beğendiğim şıklığı sona sakladım. Zeynep Tosun 'u kendi tasarımı içinde görüyoruz. Kıyafetine ba-yıl-dım ! Eteğin kesimine ve uzun kuyruğuna, fransız dantelini andıran bluzun kesimine ve rengine hayran kaldım. Bluz içine giydiği sütyen seçimi ise dört dörtlük. Acaba bluzun bir parçasımı bilmiyorum ama ortaya çıkan görüntü harikulade ! Birde kıyafete uygun aksesuar seçimi son derece güzel. Benim için gecenin en rafine şıklığıdır.


Share

Yorumlar

  1. zeynep tosuna bende bayıldım harikaaa______

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası Demet Şener tarz olarak karışık geldi bana. dökülen eteği,omzundaki volan, kemerindeki çiçekler romantik bir havadayken belindeki pencere daha fütüristik. hal böyleyken o kocaman taşlı takılarını oturtamadım bir türlü. her telden çalmış gibi biraz..

    YanıtlaSil
  3. Demet Şener'i beğenmedim.

    YanıtlaSil
  4. Seçkin Piriler'in elbisesini yanılmıyorsam Vakkorama'da görmüştüm. O elbisenin üstünde muhteşem siyah deri ceket vardı vitrindeyken. Ayakkabılar ve o kolye o çanta ile caaanım elbiseye yazık olmuş diyorum!! Ömür Gediğin ayakkabıları çok fena o elbisenin altında. Demet Şener'in elbisesi çok tanıdık benim içinde sanki biri daha giydi diyesim geliyor :) Lanvin olma konusunda katılıyordum fırfırlarının daha büyük volanlı olduğunu fark ettim kıyafetlerinde. Kemerde olan detaylardan dolayı elbisenin Türk modacısına ait olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmak istedim :) Tülin Şahin'i hiç beğenmedim. Topuzu makyajı hem çok fazla hem elbise hiç güzel oturmamış çok sıradan görünüyor. Zeynep Tosun'u görünce aklıma SJP geldi :) http://bit.ly/Mj2a9L Zepnep Tosun'un daha iyi olduğu kesin :) Aksesuar seçimini saçını ve makyajını sevmedim maalesef.

    YanıtlaSil
  5. yine döktürmüşsün şekerim...
    nefis yorumlar bayıldım..
    öncelikle kızımız demişsin ya çok güldüm sanki çok yaşın varmış gibi!!!!
    Benim favorim Tulin Şahin bayıldım.. en ama ennn...kötüde her zamanki gibi Asena sanırım o göğüslere iyi para verdi ki bu kadar insanın gözüne sokuyor....çok çirkin bir görüntü...

    YanıtlaSil
  6. Selam:)
    Demet senerin elbisesi zeynep tosun imzasi tasiyor. Akmerkez zeynep tosun magazasinda vitrindeydi biara;)

    YanıtlaSil
  7. Simge Tertemiz, 90larin assolistlerini andiriyor. Birazdan Turk sanat musikisini icra edecek.Asena'nin ozellikle ayakkabilarindan nefret ettim. Seckin Piriler, tarziyla Yalan Dunya'nin Tulay'ina sıkı bir rakip olabilir. Omur Gedik'i fena halde Billur Kalkavan buldum.Demet Sener zumrut kupe ok, ama kalan aksesuar ve de ozellikle o kemer icin ofsayt diyorum. Tulin Sahin'in elbisesinin onu berbat hatta cok kotu, arkasi sanki baska bir elbise ait gibi. Zeynep Tosun'un camasiri dantelse, yani ici gorunuyorsa onu da sevmedim...
    Bu arada Pelincigim kucuk bir hatirlatma, Erol Albayrak "Bugun Ne Giysem"in finalinde juri uyeligi yapmisti, Tulin Sahin'le kankaydilar, ve de Tulin Sahin ona ait lacivert bir elbise giymisti.

    cumartesi postu ne kadar mutlu ediyor bilemezsin:) Sevgiler:)

    Inci Mercan

    YanıtlaSil
  8. Demet senerinde elbisesi sanirim zeynep tosun tasarimi

    YanıtlaSil
  9. 1.72 boyla nasıl güzellik yarışmasına katılınmıyormuş anlamıyorum. 1.72 hem doğu , hem avrupa'da kabul edilir bir uzunluktur. Best model da seçmiyoruz. best model da bile 1.72 artık dünyada kabul ediliyor. 1.68 ( pardon gerçekte 1.65) lik Kate moss tan sonra, dünya 1.70 ten ufak boylu bir sürü far eastern modellerle kaynıyor. Bizimkiler bırakın 1.70 olsun da, güzel olsun. önce güzel olsunlar.

    YanıtlaSil
  10. Boy dedigin ne ki. Ikinci guzel secilen boyu olmasa bakilmaz. Bir dusunur musunuz? 1ve3 disinda secilenleri anlamadim. Yuruyus ogrenilir. Gulup odayi aydinlatan sadece bunlarin ikisi. Secilenler arasinda. Vucudu suluk gibi ikincinin. Kadin vucudu biraz daha kasli ve ayni zamanda yuvarlak olur. 1 ve 2 gibi. Ideal. Boy uzun guzel bir sey ama kisa guzel guzelse ne fark eder. Turk milleti ayrica ortalama cok uzun degil bunu niye kendi aramizda dislayalim.

    YanıtlaSil
  11. ömür gedik sen çalışıyosun sevgilin en çok kazanan sanatçılardan, demet şener karı koca zamanında para bastınız, stil danışmanı da tutmuyosanız ne yapıyorsunuz paraları :))simge tertemiz yalan dünyada hasibe erenin kardeşi rolünü hakkıyla oynar :) oda ordan kazanır da aklı selim insanlara emanet eder kendisini :)))

    YanıtlaSil
  12. Zeynep Tosun! nasıl güzel bir kıyafettir o.. yorum yapamadım sadece bakakaldım..

    YanıtlaSil
  13. Tülin Şahin bu tür davetlerde hep beyaz giyiyor yani kendini artık çok tekrarlıyor. Acil saçını başını tarzını değiştirmeli.

    YanıtlaSil
  14. Başak Basie02 Haziran, 2012

    Gecenin en şıkı bence Tülin Şahin. Gittikçe güzelleşiyor bu kadın. Türkiyedeki tek Topmodel.

    YanıtlaSil
  15. Tulin Sahin gecenin en iyisi Ancak bana gore asiri zayif. Sanki kafasi daha buyuk gibi. Asenaya yorum bile yapmiyorum. Ben Demet Senerin elbisesini begenmedim Ama renk secimi cok dogru olmus. Hep boyle renkli giyinmesini diliyorum. Omur Gedik ise ne desem. Kalakaldim.

    YanıtlaSil
  16. Ayy Omur G bu kadar kotu degildi nolmus bu tarz nedir boyle Allah askina cook kotu hersegiyle,elbisenin durusu,payetler,cicekli ayakkabilar uff yoruldum sayamiycam.Demet S mr spak kaslariyla yine karsimizda;cok iyimsersin Pelincim bence saydigin markalardan esinlenmis yerli bi tasarimci.Ben en cok Tulin Sahini begendim Sivasli Cindy lakabini unutturdu vallahi bi guzellik zerafet geldi ona.cagla sikeller, deniz akkayalar,Demet senerler kotuye bu kiz iyiye gitti bence.sirtida cok guzel tebrik ediyorum onu sevgiler !

    YanıtlaSil
  17. Tulin Sahinden baska kimseyi begenemedim.

    YanıtlaSil
  18. ben en çok demet şener'in elbisesini beğendim, küpeleri bu elbiseye hiç yakıştıramadım ayrı.. tülin'in sırt dekoltesi nefes kesici, ön kısım hayal kırıklığı.. zeynep tosun çok şirin olmuş gerçekten.
    kötüler için yaptığın yorumların ise eksiği var fazlası yok! :/
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Tülin Şahin gündüz acayip kombinler yapıyor.Davetlerde ise Hollywood yıldızları gibi oluyor..İşte budur .Star tv deki programında çok güzel giyiniyor.

    YanıtlaSil
  20. Missturkey de bulunan birisi olarak konuşulanları, yaşananları söylüyorum:)Önüm arkam sağım solumun tüm konuştuklarını duydum çünkü.Tülin Şahin salona 10 dakika kadar geç gitdi,gece başlamıştı sunucular sahnedeydi.Bir girdi tüm salon gözünü alamadı o beyazlar içindeki Tülin'den.Kitlendi herkes. O ne endamdır o ne fiziktir.Tanrım tatildemiydin Tülin'i yaratırken :)Ama bu konuşmalar sadece Tülin'in o an içeriye girdiği 2 dakika boyunca sürmedi.Gece boyunca herkesin konuştuğu tek şey bu oldu. Tülin Şahin'in gün geçtikçe nası güzelleştiğini ve o 18 yaşındaki kızların bile Tülin ile yarışamayacağını ve tüm kızları cebinden çıkarabileceğini konuşuyordu tüm salon.Reklam aralarında herkes yanına fotoğraf çektirmek için akın ediyordu.Önceden uzaktan takip edip beğenirdim ama öyle fanatikçe değil. O geceden sonra artık 1 numaralı idolüm.Herşeyini örnek alıyorum artık!

    YanıtlaSil
  21. Off ne giysem diye uyanıyordum sabahları,taa ki @tulinsahinfan i takip edene kadar , çünkü Star Tv deki programında giydiklerini ve sokakta çekimler yaparken ki kıyafetlerini fan leri anında bizlere ulaştırıyorlar. Mesela Zara'da gördüğüm bir ceketi nasıl kombinlesem diye düşünüyordum.Bir baktım Tülin Şahin ceketi giymiş ve müthiş kombinlemiş. Yeni stil perim Tülin ! :)

    YanıtlaSil
  22. Bir çok kişi dile getirmiş bende eksik kalmayayım :) Tülin Şahin muhteşem görünüyor.Demet Şener'in de bir magazin programında yakın çekim gösterdiler yüzü bir tuhaftı :S Nerede o eski güzelliği.

    YanıtlaSil
  23. adsız bak yazımı iyice okursan 1.72 boyla EN güzel seçilmek zor demişim. yoksa elbette katılırsın ama en iyi seçilmek için boy uzunluğu artık neredeyse şart. çünkü bu kızların katılacağı diğer yarışmalarda boy ortalaması çok yüksek. yüzün ne kadar güzel olursa olsun boyun bu civardaysa seçilmiyorsun.

    demet şener 'in elbise bilgisi için teşekkürleeer harikasınız :)

    tülin şahin fanları sarmış burayı :) herkese yorumları için teşekkür ederim sevgiler :)

    teşekkürler özlem tuana :)

    curcunam doğru tahmin zeynep tosun 'muş bravaaaa :) zeynep tosun 'u ben komple beğendim. aksesuarları da ayrı bir güzel ve uyumlu geldi. sjp 'nin bile şansı yok. çok klas bir sekasapelite bayıldım :)

    YanıtlaSil
  24. simge tertemiz'in elbisesi bir zamanlar diane kruger'in giydiği Christian Lacroix elbiseyi andırmıyor mu? :) Tabi onun pek ucuz bir versiyonu :)

    Zehra

    YanıtlaSil
  25. Demet Kutluayı çok beğendim. Ömür Gedik yazık hiç aynaya bakmamış mı o elbiseyi giymeden önce. Hiç yakışmamış hiç hele o ayakkabılar ne?? Ne perhiz ne lahana turşusu:) Yazık valla.

    Tülin'in de sadece sırt detayı güzel ön kısmı hususunda seninle hemfikirim.

    YanıtlaSil
  26. Bir önceki yorumumda yazmayı unutmuşum. Zeynep Tosun'u ve onun tasarımlarını çoook seviyorum sanırım ben de onun fan'ıyım:)

    Kıyafeti de kendisine çok yakışmış ve tam giyilmesi gerektiği gibi hakkını vererek giymiş elbisenin üst kısmı için özellikle. İlaveler, astarlar olmaması çok başarılı.

    YanıtlaSil
  27. Gecenin en şıkı bence Tülin Şahin. Gittikçe güzelleşiyor bu kadın. Türkiyedeki tek Topmodel.

    YanıtlaSil
  28. Zeynep Tosun'un cantasi size de tanidik geldi mi? Bugun ne giysem gala'da Zeynep Tosun tasarimi elbise giyen bayanin elindeki canta:) Demek ki Zeynep Hanim hem elbise tasarlamis hem de cantasini odunc vermis:) cok hos!

    YanıtlaSil
  29. Ikinici secilen yalan soyluyor sci dogal falan degil. Bildiginiz siyah saclidir kendisi. Ornek olmak istiyorum genclere demesi uzucu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.