1 DÜĞÜN 5 GELİN !

Haftasonu Hande Ataizi trafiği çok yoğundu o yüzden Yazıcılar 'ın düğünü arada kaynadı mı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz :) Böyle bir düğün ve davetli geçidi kaçırılacak hele hele konu edilmeyecek gibi değil !

Malum benim düğünlerde hassas olduğum bir konu var. Ve bunu fırsatını bulduğum her an bıkmadan usanmadan yineliyorum. Lütfen düğünlerde beyaz rengi geline bırakın ! Giymeyiverin şu beyazı yahu. Beyaz ve kardeş renklerden mümkün mertebe kaçının. Çok mu zor anlamıyorum ki. Gelinin özel isteği olmadıysa adab-ı muaşeret kurallarına göre düğünde beyaz Gİ-YİL-MEZ !!

Alın işte size bir düğün 5 gelin durumu !



Gelin Merve Eyilik Akgün 'ün şanssızlığı Emine Boyner ve Hande Ataizi 'nden sonra evlenmiş olması :) O kadar sade ve güzel görüntülerden sonra bünyem birdenbire klasik otel düğünlerine ve ağır takılara adapte olamıyor. Gelinliğini tam olarak görememezinde etkisi olmalı. Bu fotoya baktığımda birtek buketi çok hoşuma gitti dersem fazla mı acımasız olurum acaba :)

Şimdi gelelim diğer gelinlere ;



Burcu Erçil. Elbisesinin dikimini ve üstten geçen tül detayı beğenmedim.



Serra Türker 'in krem renkli elbisesi çok güzel. Kumaş ve dikim dört dörtlük. Üstünde de çok iyi durmuş harika taşımış. Hele böyle bir elbise altına giydiği ince bantlı ayakkabı seçimine bayıldım. Görünüm anlamında herşey ince bir zevkin göstergesi. Lakin iş makyaja gelince orada sınıfta kalmış. Böylesi bir elbiseyi bu denli koyu makyaj yaparak resmen katletmiş.



Bir diğer gelinimiz ise Dilek Türker. Güzel bir seçim yapmış. Genel görünümü hoşuma gitti.



Nazlı Yazıcı 'nın elbisesi yakışmış. Ama saçlarının önden görüntüsünü ve dore renkli taşlı portföyünün formunu beğenmedim.


Share

Yorumlar

  1. yani dünya üstünde, kumaş kartelasında, hayal gücünde bu kadar renk varken neden düğüne beyaz giyilir anlayamıyorum. aklım almıyor. kayınvalidem ve annem izin verse davetiyeme "bayanların beyaz ve tonları giymemesi rica olunur" yazdıracak kadar bu konuya takık olan ben bunu abartarak dünyanın ennn büyük görgüsüzlüğü olarak nitelendiriyorum. benim düğünümde de vardı ve inan o kişileri hiç unutmadım ve unutmayacağım. bu kişilerin ezik olduklarını ve kendini göstermeye çalıştıklarını düşünecek kadar da ileri götürüyorum olayı!! rahatladım biraz içimi dökünce :)

    YanıtlaSil
  2. aynen giymesinler beyaz "gelinlik" mumkunse! coookk beyaz isteniyorsa da kisa modeller tercih edilmeli.. neticede gelinin bir gunu var, rol calmanin alemi yok.

    fashiononboard.net

    YanıtlaSil
  3. Aslında ben serra türlerin elbisesini beğendim ama maalesef renkten dolayı out:(((
    Zeynep t.

    YanıtlaSil
  4. aynen bence de serra türker in elbisesi süper. ama dediğin gibi renk ve makyaj yüzünden süper görünecekken eh işte olmuş.

    ZO ve fashionOnBoard ne yazdıysanız altına imzamı atıyorum arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  5. Valla Tuana s.nin kıyafeti mint yeşili çünkü onları düğünde uzaktan gördüm begüm e.,serra t.,lara t.,begüm g., melisa k,hepberaber oturuyorlardı ve acik renklerin arasında mint yesiliydi ben gordummmm...lara Türker de cok hoştu ama onu. Fotosu yok fakat onun tuvaleti de maalesef acik renkti... Melisa kanatlı bayağı seçiliyordu o gece:) ayrıca gelin inanılmaz guleryuzluydu damatta keza oyle, Merve cok hoş olmuştu bence sizin dediğiniz gibi sadece çiçek diil yani... arkadaslarıma mutluluklar diliyorum...
    Damla

    YanıtlaSil
  6. Merve cok guzel, kibar ve guleryuzlu bir gelindi. Sen sadece buketini begenmis olabilirsin, tabi ki senin zevkindir. Ancak dugununden 2 gun sonra bir gelini elestirmek sadece acimasizlik degil, ayip, son derece gereksiz ve icinde baska kotu duygular barindiran bir davranis. Hepimiz katildigimiz dugunlerde gelinle ilgili yorumlar yapiyoruz, bu kadar dogal birsey olamaz. Ama o insan o geceye aylarca hazirlanmisken bu yorumlari gelinin duyabilecegi ya da gorebilecegi sekilde ve yerlerde yapmiyoruz elbette.
    Blogunun konseptine ve insanlari elestirmene kimsenin diyecegi bir soz olamaz, senin secimin senin kendi ozel alanindir, isteyen okur isteyen okumaz. Ancak isini layigiyla ve kaliteyle yapmak diye bir durum da var. Herhangi bir insani bir davette giydigi kiyafetiyle makyajiyla elestirmek bir yana, aylarca o geceye hazirlanmis bir gelini elestirmek bambaska birsey. Kiyafetlerin detaylarini inceleyip elestirirken arada yapici bir malzemeler cikabiliyor. Ancak goruntunun bile net olmadigi bir resimden bir gelini begenmedim demenin manasi olmadigi gibi kimsenin ilgisini cekecek bir konu bile degil. Sadece o insani ve yakinlarini sinirlendirmis ve uzmus oluyorusun.. Tabi bu da senin secimin, sen belli ki boyle bir rahatsizlik duymuyorsun. Bu cok acik. Ama bu tarz islerde bazi hassas cizgiler var, onlari gorebilmek cok onemli. Tabi bu hassasiyeti herkesten beklemek de bizim yanlisimiz oluyor. Arada boyle dusuncesizlikler de oluyor tabi. Aslinda su yorumu yazarken bile ne ile ugrasiyorum diyorum ama acikcasi kendimi alamiyorum bir yandan da...
    Cocugun varmis diye okudum profilinde, umarim ona da bu tarz davranislarinla ornek olmazsin. Dogru, iyi ve yapici bir insan olmayi ogretirsin. Yikici elestirel ve patavatsiz olmak cok kolay cunku.
    Evin

    YanıtlaSil
  7. Yazımda gelinliğin ayrıntılarını göremediğimi belirtmişim. Ne önden ne etek ne üst hiçbirşey belli bile değil. buna görede ne düşünüyorsam onu yazdım. üstelik burda yeri geldi gelinler ve gelinlikler de eleştirildi, beğenildi beğenilmedi. yeni birşey değil. ayrıca kişinin "objektif" bir şekilde bir kıyafeti eleştirmesi düşünsesizlik değildir. düşüncesizlik, gelinle aşık atarcasına beyazları çekip düğüne katılmaktır. Giysileri eleştirdiğimizi unutup, bir insanın eşine, ailesine, çocuğuna dil uzatmaktır. Umarım anlaman gerekeni anlayabilmişsindir.

    YanıtlaSil
  8. Artı benim evladıma vereceğim terbiye hakkında konuşmak kimsenin haddi değil. eleştirini yaparken gösterdiğin düşüncesizlik ve patavatsızlık örneği için de tebrik ederim seni !

    YanıtlaSil
  9. Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

    Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.

    yazmışsın ama bakıyorum da eleştiri kaldıramıyorsun. hele hakaretin en agırı da senden gelince komik oldu.

    YanıtlaSil
  10. Düğünlerde gelin dışında beyaz giyen diğer misafirlere ben de gıcık oluyorum. O kadar beyaz giymek içlerinde varsa baka zamanlarda bu heveslerini gidersinler.

    Gelinin buketi çok güzel. artık renkli çiçek buketleri ne kadar da iç açıcı oluyor klasiğin dışında.Gelin hanımın gelinliği net göremediğimden gelinliği için bir yorum yapamıyorum. Klasik straplez seçim kabarık gelinlik işte. Zaten sen de aynı şeyi belirtmişsin Pelincim.

    YanıtlaSil
  11. A-aaaa! diğer yorumları okudum da şimdi şaşırdım. Pardon da Pelinin hakaret içeren sözlerinin olduğu bir yazı göremiyorum ben burada. Sadece buketi beğendiğini yazmış ne geline kötü söz söylemiş ne de daha yıkıcı bir eleştiri yapmış. Neyin muhakemesi yapılıyor ki???

    Kaldı ki Pelini sanal alem dışında yakinen tanıyanlar olarak onun ne kadar yapıcı, pozitif ve insan gibi insan olduğu bilen biri olarak keşke siz de böyle yorumlamasaydınız.

    YanıtlaSil
  12. "bakıyorum da eleştiri kaldıramıyorsun. hele hakaretin en agırı da senden gelince komik oldu". Pelin'in patavatsiz demesineyse bu cumle, stylishinsights'in yorumunun patavatsiz ve dusuncesiz oldugu dogru. Ben burda Pelin'den bir hakaret goremiyorum. Zaten gelin'e bir kotu laf da yoktu ortada. stylishinsights olayi abartmis. Ayrica kusura bakmayin bir gelin ya da yakinlari biri sadece buketini begendi diye kirilip uzulecekse, ciddi anlamda bir kendine guvensizlik var demektir. Daha onemli bir isleri yok biri blog'da bunu yazdi diye mi uzuluyorlar?! Biri benim icin bunu soylese, onun fikridir ben kendi zevkime gore giyindim hazirlandim begenmeyen begenmesin diye dusunurum, cok da takmam.

    YanıtlaSil
  13. Kendimi tutamiyorum bu aksam....

    Beyaz renk bir dügünde sade ve sadece! geline aittir. Bu nasil bir acimasizca davranis,düsünce ve saygisizlik geline karsi. Bütün gece gelinin ve damadindir. Masallah misafirler kendilerini rakip görmüsler beyazlar icinde bir dügünde. Olacak sey degil....

    Sevgiler
    Funda

    YanıtlaSil
  14. Aslinda gri ve bej tonlarida flasda beyaz parliyor. Ama yaz dugunlerinde. Beyazdan genel anlamda kacinmak lazim. Elbiselerden bazilari hos aslinda ama yazik olmus
    Gelinle ilgili yazin gayet yerinde en ufak rahatsizlik verici bir cumle yok Pelin sanirim yorumcunun seninle kisisel bir sorunu ver. Yada kendiyle.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Pelin,

    İşin zor, kimi kendini övüyor, arada yakın olmak istediği kızı ekliyor, fakat yazı biçimini hiç değiştirmiyor. Kimi ise ben her şeyi bilirim, anlarım merve'yi korumak bana düşer hem ben de geçenlerde evlendim hem de eyilik işte takılırız, bağlantıyı sağlamlaştırmalıyım diyor...

    Ama en azından sonuncusu altına ismini de yazıp bütün bonusları topluyor ve iş bitiriciliğini gösteriyor kendince...

    İşin zor bu kızlar 25-26 yaşında, yuva kuruyor ya da kurmak istiyorlar ama arada hesabı kitabı da atlamayıp üstüne düşeni yapıyorlar yine kendilerince...

    Ne diyeyim, işin zor. 30 yaş ve üstü mü yapsan bu blogu... Hani hesap ve kitaplar bitmiş olsa... Hande Acar'ı bu kadar eleştirirsin, o buna takılmyordur eminim. Eminim Merve de takılmamıştır, bu kadar özgüveni var.. Ama işte herkesin hesabı farklı

    YanıtlaSil
  16. Düğünlerde beyaz giymemek konusunda hemfikirim
    ancak Pelin Hanım moda hakkında bir blog yazarı olarak
    renkler arasındaki farkı (mint yeşili, gri, açık sarı,
    boz kahverengi vs.) farkedebiliyordur sanırım..
    Bu renklerin resimlerde flaş ile olduğundan daha
    farklı çıkabileceğini de düşünmüştür. Değil mi!?!?!

    YanıtlaSil
  17. Evin Hanim (stylishinsights.com ) , gercekten uzuldum ne kadar ayip bir insanin kucucuk cocuguna laf etmek bir gencecik anneye ukalalikla cocuk yetistirme dersi vermeye kalkmak ve kotu dileklerde bulunmak. Ne kadar acimasiz, seytanca, nefret dolu. Sizin yazinizi okurken kanim dondu ve ilk defa bu blog da yprum yapmaya karar verdim... Pelin hanim moda elestirisi yapiyor isi bul..Ve aslinda cok kibar da yapti ..SAKIN OLUN...Bakin Evin hanim burasi bir moda ve sosyete blogu .Begenmiyorsaniz bakmayin , ama insanlara -aslinda- SIZ HAKARET ETMEYIN..ve burasi Pelin hanim'in blogu, Pelin hanim istedigini yazar istedigi gibi yazar bazi ahlak kurallarini bozmadigi irka, dine, seksuel tercihlere hakaret etmedigi surece.. Ve burda da kibarlikla gorusunu yazdi..
    Biraz rahatlasiniza bir bardak cay icin, bir bardak sarap icin, bir kutu dondurma yiyin , yoga yapin, meditasyon yapin daha da iyisi kocanizla/sevgilinizle guzel bir seks yapin . Valla, bu ciddi, seks insana en guzel antidepressan.. rahatlayin ya.. soyle gidin bir kahkaha atin ama kimsenin kucucuk cocuguna coluguna laf etmeyin AYIPTIR AYIPTIR.. Nadire Kevseroglu

    Bu arada Pelin Hanim sayfanizi cok begeniyorum..Gercekten ..Bir ricam var, Anthony Vaccarello 'dan guzel kolleksiyorlar da eklerseniz cok sevinirim. Size ve Ailenize mutluluklar dilerim..

    YanıtlaSil
  18. Nadire Kevseroglu cok sekersiniz yorumunuz ne kadar icten ve samimi cok tesekkur ederim ;) Antony V. yi elbette sirasi geldiginde zevkle konu edecegim. Ayni temennileri ben de sizin icin dilerim sevgiler ;)

    Her zaman yanimda olan YC, Papisim, Merve ve Huysuzum size ne desem az iyiki varsiniz ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.