Eda Taşpınar 'ın Taklitlerine Büyük Markalardan Yakın Markaj !

Sevgili dostlarım sevgili takipçilerim sizler için müthiş bir moda dedikodum var ! Ne yapıyorsanız 5 dakikalığına bırakın beni dikkatlice okuyun çünkü bomba haberler özel alaka ister :)
 
Dedikodu diyorum ama aslında gerçeğin ta kendisi. Beni twitter 'dan takip eden okuyucularım geçen hafta Eda Taşpınar 'ın copycat Chanel kıyafeti hakkında attığım tiviti hatırlayacaklardır. Bilmeyenler için aşağıda görselini paylaşıyorum. Bu tivitim sonrası öyle bir kıyamet kopmuş ki sormayın !
 
 
İstanbul Chanel mağazalarının iyi müşterilerinden olan X hanım (hayır kendisi sandığınız gibi bu blogda fazla konu edilmeyen bir isim. Ama kendisini afişe etmek istemedi o yüzden ismi bende saklı) bu tivitim sonrası hemen Chanel mağazasını arayıp orjinaline 8500 euro verdiği bu Chanel kıyafeti iade etmek istediğini söyler. Çünkü kıyafetin "taklidinin" çok tanınan bir ismin üstünde görülmüş olması işin tüm büyüsünü bozmuştur. Chanel mağaza müşterinin haklı tepkisine anlayışla yaklaşır ve geri almayı kabul eder. Ama sebep olarak bu taklit olayı resimli belgelerle birlikte Chanel 'in Paris merkezine rapor eder. Merkez olaya büyük bir tepki gösterir. Aynı günlerde İstanbul 'da bulunan bir üst düzey Chanel yöneticide bu durumla yakından alakadar olur. Sonuçta yasal yollara başvurulmak istenir hatta kendisine bir yazı bile yazılmak istenir ama hepinizin bildiği gibi bu "esinlenme" olaylarında ki yasal boşluklar ortada. Eda Taşpınar ile şahsen görüşme yerine biraz daha yakından izlenmeye karar verilir.
 
 
Ve bu fırtına sonrası öğreniyorum ki bu konuda rahatsız olan sadece Chanel değilmiş. Bir çok lüks marka Eda Taşpınar 'ın "esinlenmelerinden" şikayetçi çünkü Chanel örneğinde olduğu gibi taklidi görünür görünmez orjinalini alan müşteriler paralarını geri istiyormuş. Markanın iyi müşterisi olanlar iade konusunda şanslılar ama yeni bir müşteriyse ne yazık ki iade konusunda ciddi sorunlar yaşanıyormuş. Ortada dönen paralar da öyle azımsanacak ölçüde değil. Tabi bunu duyunca şöyle geriye doğru gittim. Gerçekten de sezonun hit bir parçası Eda Taşpınar 'ın üstünde görüldükten sonra hiçbir sosyetik isim orjinaliyle görülmüyor.
 
Memleketin moda ikonu sayılan ismin kulis arkasında yaşattıkları ne kadar bize has bir özellik değil mi ? Ben daha ne esinlenmeler ne Brands For Less giyip orjinaldir diye gezinenleri biliyorum da herşeyin zamanını bekliyorum :) Bu yazıyı yazıyorum ama sanmayın ki Eda Taşpınar 'ı sevmem. Aksine twitter ve instagram 'da ki samimi ve sıcacık yaklaşımıyla kendisini pek bir severim hatta tarzını da beğenirim. Ama benden uyarması. Bu taklit olaylarında çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüsünde ne olur Allah Kerim !
 
Gossip Girl gibi yazımın sonuna XOXO 'yu da koyup topu size atarım ve köşeme çekilirim :)
 
UYARI : Bu konu blogumun ismi ya da linki yer almadan haber yapıldığı taktirde yasal işlem başlatılacaktır!
 

Yorumlar

  1. Sahsen ben ne yapabilirler bilemiyorum. Dergilerde gördüğün kıyafetlerin terzide dikilmesinin yasaya aykirı olduğunu hiç sanmıyorum. Yeter ki Eda Hanım bu benim tasarımım demesin. Bu arada Eda hanımın giydiklerini hangi sosyetik hanım giyebiliyormuş merak ettim doğrusu.

    Aylin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eda taşpınar normal biri değil ama. giydikleri sayfa sayfa her yerde yayınlanıyor. sen ben yapsaydık kimi rahatsız ederki :)

      Sil
  2. Eda Taspinar eger ki unlu markalarin islerini kopyalayip, uzerine ayni markanin etiketini bassaydi sorun olurdu ama Turkiye'de farkli bir etiket bassa bile arada ufak nuanslar birakirsan sorun olmaz. Kaldi ki Eda T. Bu isin ticaretini yapmiyor, kendi giyiyor. Yani marka "ticari olarak yipratildim, haksiz kazanc var" diyemez.
    Sevgiler
    E.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama ortadaki nüansı kaçırıyorsun. eda taşpınar herhangi biri değil her gün her kıyafeti sayfa sayfa yayınlanan incelenen biri. ticaretini yapmasa da markaya konu ettiğim şekilde maddi zarar veriyor olması bile yeterli.

      Sil
  3. Şahsen ben de Eda Taşpınar'ın samimiliğini, sıcak kanlılığını çok seviyorum. Çok iyi bir insan olsa da bu konu artık epe bir baydı! Bunu neden yapıyor ki? Yani ne yararı var kendisine? Modadan anlayanlar tanıyacak zaten giydiğini ki bu da bir hakaret moda için. Yani tanınsa kötü bir görüntü tanınmasa ne anlamı var? Ve ben moda sevgimde dollayı bu işlerden bu kadar rahatsız oluyorsam bunlara bu kadar para harcayan insanlar ne hisseder gerçekten?
    Ve bu işbir sanat.
    Aynı zamanda üzülerek söylüyorum ki Eda Taşpınar bu konu da bir cezalandırılmaya uğramalı. Gerek yasal bir cezalandırma gerek Moda otoriteleri tarafından bir cezlandırılma.
    Yani daha kısıtlı bir para harcamak istiyorsa ona göre alışveriş yapsın ya da yardım alsın. Arada Zara, Topshop kıyafetlerle görmeyi tercih ederim bu çakma kıyafetlerdense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.

      Sil
    2. Cakma tasarim yapan Zara giymesini destekliyorsunuz yani? Bu biraz celiskili degil mi? Kendi diktirince yasal cezalandirma almali, INDITEX diktirince tercih sebebi.

      Sil
    3. Zara'nın da H&M'in de çakma tasarımları var da hepsi çakma mı demek?
      http://goo.gl/jNYjZ
      http://goo.gl/bscWS ?

      Sil
  4. Biri yasal bosluktan faydalaniyor dogeri de hakli olaak binlerce euro verdigi kiyafetin cakmasini gormek istemiyor.
    Aslinda bu hep yasanan bi konu, herkes kendi cephesinden hakli ama EdaTaspinar kalkip da benim tasarimim demesin lutfen iki tul ekledi dye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun için diyor mu bilmiyorum. ama bir aralar kopya kıyafetlerine kendi tasarımım dediğine kulaklarım şahittir.

      Sil
  5. Bir insan moda konusunda bu kadar iddali olur ve iconcan gibi lakablar bile takilirsa bu tip konulard daha dikkatli olmasi gerekir. Ya ozgun bir stili olsun, kendi yaratsin , ya orjinalini giysin. Ama biraey yapsin. Sokaktaki herhangibiri terziye goturup bana bu elbiseyi yaparmisin durumu degil Eda Taspinar durumu

    YanıtlaSil
  6. Bence bunu yapmamasi gereken tek kisi Eda Taspinar, cunku kendisini meshur eden tek sey zaten giyim kusami. Ayni modelden gidip diktirmek soyle dursun, bilinen modelleri giymekten kacinmaya mecbur bir yerde, eger yarattigi "cool" tarzi devam ettirmek istiyorsa. Umarim kendisi telif haklari denilen seyin Bati'da nasil hayati bir mesele oldugunu, emek hirsizliginin bir insanin cocugunu calmaya yakin bir suc olarak algilandigini biliyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar dikkat çekmesinin sebebi de budur zaten. batıda olsa bu kadarla kurtulamıyacağı kesin.

      Sil
  7. Markaların şikayete yüzü var mı:)?? Herkes birbirini taklit etmiyor mü . Yani kadın içten dantel ekletmis Ya da sutyenini göstermiş birebir aynı diyebilir miyiz kaldı ki bunu zaten bı cok ünlü marka yapmıyor mü.hiç bisi yapamazlar. O sosyetik şikayetçi Hanım'da bı garip yani eda para verip alsa rahatsız olmicak ama para vermedi diye mı oluyor:s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaneee :)

      Sil
    2. kraldan çok kralcı olmayalım lütfen. ortada bariz bir emek hırsızlığı sözkonusu. başkasının yarattığına 2 dantel eklemekle gezinmek memleketin ikoncan lakaplı birine en azından etik olarak yakışmıyor.

      Sil
  8. Sevgili Pelin

    Ellerine saglik, cok atlatma haber olmus.

    Ancakkkkk;

    Istedigi kadar ben satmiyorum desin. Marka imajina zarar verilmesi ve dolayisiyla maddi kayip (urunlerin iade edilmesi, creative kadronun maliyeti)ve manevi kayip (markanin reputasyon kaybi) beraberinde tazmin hakkini getirir. Bu olay da soyle gelisir. Chanel bu durumu Turkiye de ortagi bulunan Fransiz bir hukuk burosuna devreder. Buro yakindan takip eder ve ilk firsatta harekete gecer. Kanuni olarak bosluklar olmasi olasi olsa da mevcut uygulamalar ve alinan kararlar mahkeme icin yeterli olacaktir. Zeynep T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkiye'de hicbir is mahkemesi 1 kisi markanin urunlerinin benzerini diktirdi ve bunu davetlerde giydi diye, guyen kisiyi tazminata mahkum etmez.
      O zaman o modaevlerinin bu memleketteki pekcok terziyi dava etmesi gerekir.
      Hepimiz biliyoruz ki, bunu ticari olarak yapanlar var ki, onlar hakkinda hic dava konusu duyduk mu?

      Eda T. Konusunda marka takibe alsin, ben onun giydigi taklit giysiler yuzunden zarar gordum, iste bu sebeple bana aldigi elbiselerini iade eden musterilerim var, desin; bu tuketiciyle marka arasinda gerceklesen bir hadisedir, subjectiftir, ispati mumkun olmadikca tazminattan da bahsedilemez.

      Ote yandan Velev ki Huysuz'un babasinin eserleri konusunda durum farkli. Bu fikri mulkiyeti olan eserlerin taklidi telifi odenmedihi takdirde ispat Ve tazmin edilebilir... Diye biliyorum.
      E.

      Sil
  9. Aslinda astronomik fiyatlara kiyafet satan markalarin kreasyonunu terzisine diktirmekte bir sakinca görmuyorum.. Amaaaa eger sen göz önunde bir insansan, her giydigin basinda yer aliyorsa, giyim kusaminla ünlü olduysan, bu hatayi yapmayacaksin..
    Bence bu taklitcilik Eda Taspinara yakismiyor.. Ve yine göz önunde bir insan oldugu için, ben bu taklitciligi emege saygisizlik olarak görüyorum.. Kiyafetini iade eden müsteriyi anliyorum, Sonuç olarak Eda bu markaya zarar veriyor..
    Bence Chanel Edayi dava etse bu yönden kazanma sansi var..
    Son olarak bütün bunlari bir Eda hayrani olarak yazdigimi söylemeliyim,ama gerçekler acidir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam söylemek istediklerimi yazmışşsın, sağol. Bence kıstas medyada bu sahteciliğin ifşa olması, sağda solda yeralması. Yoksa sen ben nişanda düğünde chanel in modelini diktirip giysek kimin haberi olacak ne sakıncası olacak?

      Sil
    2. lara çok güzel dile getirmişsin söylediklerinin hepsine katılıyorum. bu kadar tanınmış kılık kıyafetleri mercek altına alınmayan biri olsaydı eminim kimsenin umurunda bile olmazdı.

      Sil
  10. Pelin bence bu haber sana gelirken biraz şişirilmiş, markanın Eda Taşpınar üzerinde hiçbir etkisi olamaz. Konuşmaktan vazgeçme takibe alma yakında durumu tekrar düşünecek olma işi saçma. Eda'nın kimseye karşı sorumluluğu yok. Beğendiğini diker giyer hatta benim tasarımım bile diyebilir. Chaneller Pradalar YSLler önce Zara'yla H&M'le başa çıksın kolaysa. Kıyafetini alıp iade eden hanıma gelince, parasını verip alınan giysileri sosyetedekilerin hepsi birbiriyle bir örnek seve seve giyiyor. Eda para vermedi diye mi sorun olmuş, komik yani. Bu olayın bazı detayları bana inandırıcı gelmedi. Ayrıca Eda'ya kızmadım tam tersine destekleyesim tuttu. Go Eda Go.

    A.S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şişirilmiş değil hatta inan hepsini yazmadım. çünkü sadece chanel değil bunun gibi birçok marka var şikayetçi olup da susan. atladığın bir detay var ki asıl sorunda bu zaten. bu işi sen ben tanınmamış kişiler yapsak kime ne kim ne diyebilir ki ? ama eda taşpınar ünlü ve her kıyafeti her yerde ayrıntısıyla yayınlanan biri. bu kişilerin bu gibi konularda hele hele bir de ikoncan lakapları varsa çok dikkat etmeleri gerekir.

      Sil
  11. Ancak Türkiye'de kabadayılığa, kıroluğa ve emek hırsızlığına özenilir, bunlar desteklenir zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anca Turkiye. Bir Cin mesela hic kopyalamaz canim anca bizde.

      Sil
    2. Başkası kopyalamaz demedim farkındaysan. Bir daha oku istersen yorumu? :)

      Sil
    3. Kelime oyunu yapmaya gerek yok zannedersem. "Ancak Turkiye'de emek hirsizligina ozenilir, bunlar desteklenilir.". ANCAK Turkiye'de degil, onu kasttettim. Neden bir ulkemizi asagilama modasi var anlayamiyorum.

      Sil
    4. Ülkemi aşağılamak değil çoğunluğun görüşlerini, fikirlerini belirtmiştim ben ama :)

      Sil
  12. Çok tuhaf bir durum. Eda Taşpınar'ı çok severim. Burada tek kabahati kopya ve esinlenerek diktirmesi ve benim tasarımın ben yaptım demesi. Yani kenarına köşesine bir şey eklediğinde iş kurtuluyor sanırım kendince. Ama şu var ki artık her marka birbirinin modellerini çalıyor, tasarımlarında ve modellerinde kullanmıyor mu? Taklit çantalar n'olacak? Herkesde, her kalite iyi çakma çantalar var mesela. Sosyetimizin Chanel kıyafeti iade eden hanımını da çok haklı buluyorum. Ben olsam ben de gıcık olurdum. Çünkü yukarıda değindiğim gibi çakma çantalar herkesde var ama TR'de ikoncan diye ortaya çıkarılan, bir yer edinen ve ilah haline getirilen medyatik bir hanım da olunca durum gerçekten farklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eger o kiyafeti aldiysam begendigim icin, kendime yakistirdigim icin alirdim. Baskasinin cakmasini giymis olmasina da guler gecerdim, kendini rezil ediyor anca diye. Kiyafeti cakmasi giyiliyor diye vermek komplekstir bence. Bazi seyler oturmamistir.

      Sil
    2. Ama bir de şu var kendi ortamında ya çok göz önünde olan ve takip edilen bir hanımsa ne olacak? Bence kompleksle alakası yok. Senin düşüncene saygım var Adsız ama bir de madalyonun öbür yüzünden bakmalı diyorum.

      Sil
    3. Yani benim demek istedigim: Takip edilsem zaten mensubu oldugum cevre de Eda Hanim'inkinin calinti oldugunun farkindadir ve benim orijinali tasidigimin bilincindedir, ben niye araklayan birisini bu kadar takayim ki? O zaten kucuk dusuyor, onun zaten dedikodusu yapiliyor.

      Ustelik bu kiyafet yaaa.. Ok sanat eseri ama kiyafet ya.. Ulkemiz dort bir yanda sehit verirken benim yedigim lokma agzimdan gecmiyor. Kendi evladim bu sene uzman hekim oluyor, o askere gidecegi zaman ne yapacagim diye dusunrken 20 milyara yakin bir kiyafet aldiysam onu mu takicam ya.. Ben o kafadayim. MODA MODA MODA bir yere kadar.. Moda benim beynimi uyusturmazdi. Bu kadar takilmazdim yani.

      Sil
  13. Ama şu da var ki " Taklitler asıllarını yaşatır" :) En basiti şu haberle bile Chanel ihtiyacı olmadığı halde reklam yapmış olmadı mı:)

    YanıtlaSil
  14. Yıllardır Vakko LV benzeri çantalar yapıp üzerine kendi logosunu koymadı mı? Ona kimse bir şey yapamıyorsa Eda ya hiç bir şey olmaz. Bu arada Eda çıkıp ben İkoncanım mı dedi ben onu atlamışım. Benim bildiğim giydiği hemem hemen her şeyi çok güzel taşıdığı için ona bu lakap magazınciler tarafından konuldu. Bu arada elbiseyi geri veren hanıma da bir şey diyeceğim yok.Şahsen ben de Eda Hanımın giydiği bir şeyi giyip gözukmek istemem. Sonunda bloglarda hangisi daha güzel taşımış diye anket konusu olmak var.Valla haksız rekabete girer bu durum.

    Aylin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa lütfen eda taşpınar bir kitap mı yazdı bir resim mi yaptı yoksa yetenek yarışmalarından mı çıktıda haberim yok. kendisinin şöhreti sosyetik sevgili ve sıradışı giyimiyle oldu. güzel ve seksi kıyafetleriyle şöhretini pekiştirdi. ikoncanı kendi takmasa da hala bu lakabın ekmeğini yediğinin eminim o da farkındadır.

      Sil
  15. Eda Taşpınar gibi güzel bir kadın bence bu olaylara girmemeli,ben onun güzel kıyafetlerle haber olmasını isterim,beğeniyorum ama bence eksi puan almasını sağlıyor bu haberler kamuoyunda.Şahsen ben moda öğrencisi olsam gözümde değer yitirirdi bu haberlerle,hoş yine yitiriyor ve hiç dostu yok mu biri kolundan çekip doğrusunu öğretsin.Çok yalnız sanırım,bu da ikinci düşündüğüm konu oldu.Oysa kendi fikirleriyle öne çıkabilecek bir karizması var, keşke daha bilinçli davransa ve adını harcamasa.
    Bende potansiyel chanel müşterisi olsam istemezdim, o kadın müşteriyi de tebrik ediyorum,doğrusunu yapmış.Eda Taşpınar orjinalini giyseydi her zaman yani adı böyle çıkmasaydı sizin sevdiğiniz Feryal Gülman gibi bir isim olurdu şüphesiz.İnsanlar kendi şansını kendileri yaratır, onun da hayatta başarısızlığı bu oluyor demek ki.

    YanıtlaSil
  16. Oran Taylan :)

    YanıtlaSil
  17. senden korkulur valla çok iyi yakalnmış bir foto bu ama ben eda taşpınarı çok beğenirim hatta aramızda gerçekten taş gibi deriz ( güzel anlamında) :) chanele 8400 euro veren kişiler için pekte sorun olmasa gerek diye düşünüyorum. Bu paralarla kıyafet alışverişine çıkan bir bayan taklitlerini pekte önemsemese gerek:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taşşşlığına kimsenin lafı olmaaz sanırım. hatun hoş giydiğini yakıştırıyor ben de birçok kez konu etmişimdir. :)

      Sil
  18. @Zeynep T'ye katılıyorum. Her ne kadar burası Türkiye de olsa karşı tarafta Fransız dev bir moda evi var. Bu işin peşini bırakmaz.
    -
    Bir de çakma diken değil bundan rahatsız olan kompleksli oluyor ya. Resmen komik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o komplekssiz dedim mi.. Aksine kendini rezil ediyor dedim degil mi? Ben sahsen baskalari icin giyinmiyorum. Aksi pek saglikli degil.

      Sil
    2. Bence de başkası için değil kendin için sanat içindir moda. Birbirimizi yanlış anlamış da olabiliriz. :)

      Sil
    3. fazılhan ya ne kadar yapıcısın hayran kaldım ağırbaşlılığına :) Keşke herkes senin gibi olsa.

      Ayşegül

      Sil
  19. eda taşpınar giydiği kıyafetlerin gerçek olduğu varsayımıyla, hermes çantasıyla,sevgilisiyle gazetelerin 2. sayfasında yer aldı. elbiselerin çakma olduğu anlaşıldı bu sefer manşet haber oldu. üstüne tv, reklam dünya paralar kazandı. sanki parası yokmuş gibi hala taklit kıyafetlerle bide bizim mahallede de değil bildiğin sosyetenin göbeğinde sosyetik olarak dolanıyor...cezasını ödemelii ayrıca fotolar yan yana durunca edanın araklaması(tasarımıı:)) çok oryantal duruyorr

    YanıtlaSil
  20. Boyle kor goze parmak taklit tasarimlar giymek, cok da parasi olmadigini gosteriyor bence. Aileden anormal zengin bir insan degil bildigim kadariyla. Su anki servetini de "it girl" olmasina borcludur buyuk oranda. Bu tur yakistirmalari magazin muhabirleri yapmis olabilir ama, kendisinin de pek bir itirazi olmadi: sekil 1, bilerek ve isteyerek poz vermis. Bunlarin hepsine OK, herkes bir yolunu bulup para kazanma derdinde gunumuzde, anlasilabilir bir sey. Fakat, madem boyle bir titr'in var, koskoca markalarin taklidini giymeyeceksin kardesim, cunku abes kaciyor. Stil ust bas oldugu kadar hayat durusuyla da ilgili bir sey. Biraz bunun eksikligi bence. Karsilastirmali bir ornek olarak bkz: Tuba Unsal. Kendisi de soyluyor zaten, istedigi markalari giyebilmek, istedigi sanat eserlerini alabilmek icin, abuk subuk TV programlari falan yaptigini. Ama taklitle de adi anilmiyor iste boyle. Begenirsiniz begenmezsiniz, ama hayatta bir durusu var. Mesele biraz da bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel ve tam da benim gibi düşündüğüm bir yorum. eline sağlık :)

      Sil
  21. eda taşpınarın tarzını da kendisini de tanımamama rağmen çok severim.ama bu çakma kıyafet işlerine girecek en son insan olmalı bence.bu kadar da göze sokulmaz yani kendini rezil ediyo bence..sadece kıyafeti iyi taşıyo o zaman fiziğinden dolayı başka bi numarası yok o halde eda'nın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok severim kendisini. şahsıyla bir sorunum olamaz. hem tivitte hem ig da o kadar şeker ki. her yoruma tek tek içtenlikle cevap verir çok şeker. ama o iş ayrı bu iş ayrı :)

      Sil
  22. Çok güzel bir post ve de çok ilginç bir tartışma konusu. Diğer yorumcuların konuya yaklaşımlarını ilgiyle okudum.

    Eda Taşpınar fıstık gibi bir bayan ve de giydiği kıyafetleri çok güzel taşıyor. Çarpıcı, dönüp baktıran bir havası var. Böyle esinlenmelere gerek duymadan, kendi stilini ortaya koysa daha hoş olabilirdi.

    Ancak ben bu olayda Chanel’i haksız görüyorum:
    * Bu kıyafet tamamen Chanel’in orjinal tasarımı mı? Siyah dar pantalonu, uzun pelerini ya da geometrik yaka detayını Chanel bu tasarımla ilk defa geliştirmiş değil. Bu kombinasyon ile ilgili bir patent (ya da benzer bir hukuki “sahiplik” belgesi) sahibi olduklarını da sanmıyorum. Mesela bir uzakdoğulu çıkıp “benim dedem benzer kıyafetler giyerdi, Chanel dedemden ve bizim kültürümüzden kopya çekti” diyebilir pekala. Konu giyim kuşama gelince, orjinallik ya da esinlenme nasıl tanımlanıyor?
    * Diğer bazı yorumcuların belirttiği gibi, Chanel ve diğer lüks markalar, Zara, H&M gibi taklit edip çok ciddi maddi gelir elde eden kurumları niye yasal takibe almıyor? Bir Eda Taşpınar’ın peşine düşmeleri garip.
    * Birçok kişi lüks markaların aynı kıyafetlerini giyip, pişti oluyor. Eğer Eda Taşpınar bu kıyafetin orjinalini giyseydi, kıyafeti iade eden kişi bu şekilde bir tepki verecek miydi? Kıyafeti iade eden kişinin tutumunu komik buluyorum.

    Naçizane fikrimi paylaşmak istedim; eminim katılanlar ve de karşı çıkanlar olacaktır.
    Feride

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Feride,
      Eğer; Eda kopya çekmeden, hep orijinal markalarla görülseydi bence Chanel'e kıyafeti iade eden hanım bu kadar tepki vermezdi veya kıyafeti iade etmezdi. Ama Eda adını çıkardı dokuza inmez sekize! Maalesef durum bundan kaynaklanıyor.

      Sil
    2. Cok iyi ya :D "dedem de bunu giyiyordu" :D :D Cidden oyle yani.. Hic alisilmisin disinda da bir sey degil ki bu tasarim.. Ustelik yorumcularin belirttigi gibi daha Chanel Zara'ya ses cikaramiyor.

      Sil
    3. * kıyafet chanel 'ın yeni sezonundan yani herkesin bu aylar içinde giyeceği koleksiyondan. benzerliği anlamnız için resmide koydum. yakası, kesimi herşey birbirine uyuyor. tek fark kumaş ve dantel detay. patente girmeni anlamadım.olay büyük bir markanın yeni sezonunda sergilenmiş olmasıdır. yoksa moda hep tekrardan ibarettir :)
      * ben bu konuda aralarında bir anlaşma olduğunu düşünüyorum. bu kadar kör gözüm olduğuna göre ya ciddi bir yasal boşluk var ya da büyük markalarında işine geliyor olmalı.
      * orjinali olsaydı elbette kıyafet geri gitmeyecekti. dediğin gibi herkes birbiriyle defalarca pişti oluyor zaten. buna da çoğu gülüp geçiyor önemsemiyorlar fazla :)

      Sil
  23. Çok şaşırdım ben ya :)

    gorgeousofmyworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. Aslında zannediyorum bu çark biraz esinlenmelerle(!) dönüyor.. Normal hayatımızda giydiğimiz markalar özgün değil, hani Zara'nın bahar sezonundaki mirror efektli elbiseyi biri giydiğinde kimse 'Aaa Mary Katrantzou çakması giymiş' diye suçlanmıyor veya Mango'nun Miu Miu taklidi elbise için de aynı sey gecerli. Hatta diktireceğimiz çoğu zaman şurası McQueen'e benzesin, burası Elie Saab olsun diyoruz.. Bunlar artık bizim için gayet de normal şeyler lakinnnn.. Sosyetik ünvanın var, cok tatlısın, Türkiye standartlarına göre inanılmaz bir fiziğin var. Hani sen oraya 2 tül ekleyince evet elbise modifiye oluyor ama 'daha olmus' olmuyor.. Düsününce evet bunda ne var ki, demek ki Eda öyle seviyor ama aynı şekilde 250 tl ye aldığın montu %70 indirimde görmek bile can sıkıyorken 8500 euro filan.. Bunlar büyük rakamlar... Ben onun yerinde olsam madem ortaya güzel işler çıkaran bir terzim, kalıpçım var, kendi tasarımlarımı giyer, böyle olaylara mahal vermem.. Eee bir it-girl kolay yetişmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm sorun eda taşpınar 'ın ünlü biri olmasında. aksi taktirde bu kadar olay kopmazdı.

      Sil
  25. Eda da böyle yaparsa biz ne yapalım yahu? Hergün ne alsak ne giysek diye canımız çıkıyo :) Demekki beach güzeli olmakla ikon olmak arasında fark var.

    YanıtlaSil
  26. Bakın elalemin Polonyalı sıradan yabancı blooger'ı bile MMM'nın 2012 koleksiyonundaki modelini almış DIY olarak uygulamış ama altına da yazmış ondan kopyaladım/esinlendim yaptım diye de belirtmiş. Ne var ki yani bunu şu markadan görüp beğenerek yaptırdım veya yaptım dese? Bir yerleri mi eksilecek?

    http://www.olastory.com/2012/09/diy-pleated-margiela-skirt.html

    YanıtlaSil
  27. Ismi lazim degil bir dergide calisiyorum ,bu taklit olayi patlamadan once "kiyametiniz nerden?" Dedigimizde "chanel,balenciaga..." Gibi unlu markalarin adini soyluyordu.YANI GOZUMUZE BAKA BAKA TAKLIDI ORIJINALI OLARAK SATMAYA CALISIYORDU!!!!
    taklit olayi patladi,soylemini degistirdi "benim tasarimim" oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet böyle dediği zamanları oldu. sonra dediğin gibi kendi tasarımıma döndü şimdi de DIY diyordur herhalde. yani öyle dediğini ümit ediyorum :)

      Sil
  28. Yorumlarin hepsinin bakis acisi cok ilginc :) Bence elbiseyi geri veren kadin taklitlere karsi bir protesto amaciyla geri vermis olabilir kiyafeti. Kendisini hic dinlemedik.

    Ote yandan ben de modayi oyle umursamiyorum. Hatta umursayacak vaktim yok. Sabah evden kendimi zor atiyorum, gunde yuzlerce hasta bakiyorum, nobet tutuyorum vs. Haftasonu gelince tek istedigim esofmanlarimi giymek oluyor. Zaten Ankara :D Sıhhiye'de Chanel giymem abes :D Onun icin bu kadar moda diye delirenlere go get a life diyesim geliyor da.. Ben oyle bir yasamdan asiri sikilirdim, bunalirdim, kendimle ugrasmaktan kafayi yerdim. Hayata gelis amaci her gun baska kombin yapmak, "face of the day", "outfit of the day" midir? Iyi ki hayattaki amacaim o degil. Gunlerce uykusuz kalip hayat kurtarmak benim icin daha doyurucu. Ustelik en sonunda giydigimiz sadece beyaz bir kefen. O da mi Chanel :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuzu ve bakis acinizi cok begendim. soylemeden gecemeyecegim.

      Sil
    2. bende hergün hasta bakıp her gün hayat kurtarayım diye debelenip sonra dayak yemekten, artık itibar görmemekten sıkılır bunalırdım. moda ile ilgilenmeyip üstüne bir moda blogu takip edip ayy ne sıkıcı hergün ayrı combin uğraşılırmı demekte ilginç:) ben sanmıyorum moda ile ilgilenip sonrasında sadece boş boş aylak aylak gezindiklerini. sürekli bu kişileri hayatta amaçsızmış gibi gösterip kendi yaptıkları işleri çok erdemli göstermekde itici geliyor bir yerden sonra. hayat bir bütün hepimiz bu bütünün bir çarkıyız, herkes bir renk. birilerinin varlığını gereksiz gibi göstermek boş iş. iş meslek kişilik karakter fikir ne olursa olsun herkes birbirine ilham veriyor. işte hayat budur.
      sürekli burada bu tür yorumlar yapıp buradaki katılımcıları, burada haberlere konu olan kişileri küçümsemek gibi bişeye çıkar bu yorumdan. ben çok erdemli iş yapıyorum siz boş boş takılıyorsunuz diye naralar atmak pek erdemlice değil ya. amaç habere yorum yapmak değil birilerini küçümsemek kendini övmek için kendince fırsatı kullanmaktır bu.

      Sil
    3. Bu bloga bir yakinimla ilgili bir haberi google link verince girdim birkac gun once, modayla ilgilendigim icin degil. Nitekim modaya da ben yon vermiyorum. O sezon ne cikarsa satin alip giyerek modaya uyuyorum o ayri. Ancak bu site bence cok kaliteli. Yazari oldukca emek veriyor ve ilgilendigi, bilgisine guvendigi konular hakkinda yaziyor gozlemledigim kadariyla. Ayrica hayatinin bundan ibaret oldugunu sanmiyorum. Elestirim ne kendisine ne de burayi okuyanlara degil. Elestirim modayi asiri ciddiye alan, hayatini onun etrafina kuran (Tabi ki meslegi moda tasarim vb. olanlar haric.) ve boyle her gun ne giydim diye sacma sapan postlar (Cunku tum vaktini bir kot bir t-shirt giyip bakin bunu giydim diyip fotograf cekmek, izleyici toplamak icin cekilis duzenlemek, hic izlemedigi bloglara sahte yorumlar yazip bana da beklerim diyerek gecirmek KAFA BOSLUGUDUR KIM NE DERSE DESIN.) yapmaya vakit ayiranlara, disinden tirnagindan arttirip tum parasini kumas, deri parcasina verip onunla sinif atladigina inananlaraydi.

      Doktorun degerini anlamaya umarim bir gun ihtiyaciniz kalmaz. Ben ne doktorluk en erdemli meslektir dedim ne bir sey. Bu vatan ugruna canini feda etmeye hazir askerlerimizin bizden daha kutsal bir meslek yaptigina inanirim. Onun haricinde her meslek onemlidir. Isın ozu de meslek degil emek kutsaldir. Ben orada bu isi yaparak mutluyum dedim, tercihimdir dedim, bu beni doyuruyor dedim.

      Son olarak da doktorlara dusmanca tavir takinan herkes nedense doktor olmak isteyip de olamamistir....

      Sil
    4. Derya'ya kesinlikle katilmiyorum, zaten bu da yeni cikti eger moda bloguna bakmissan demek ki sen de moda hastasisin, alttan laf sokuyosun ama bizden birisin mantalitesi. Herkes sunu anlamali, elestirildigin zaman aman begenmiosan okuma,bakma diye diye televoleden bu gunlere geldik. Bunu en baslarda en agir yapsn da Pelin'dir. Biz de bole, okuyup anladigina sukret, bu blog benim istedigime sallarim kafasindaydi. Blogun cok uzun zamandir takipcisiyim, kimse aksini iddia edemez cunku biliyorum be kadar laf sokmali yorumlar yaptigini insanlara ve her ne kadar blogu sevsem de kendisine taa o gunlerden beri hep supheyle yaklasiorum. Koca parasiyla giyinip celebrity muamelesi goren, resmen ev hanimligiyla fan kitlesi olusturan kadinlar var bu ulkede. Sagolsun Pelin de hic yardimini eksik etmedi bunlardan.

      Sil
    5. doktorlara neden düşman olayım yahu:) 2 kızkardeşim doktor ne kıskanırım ne yerin dibine sokarım ne de aman aman doktor oldunuz tepemde oturun derim:) mesleklerine bakarak kişi ayırt etmiyoruz. sadece bu blogda yorum yazarken," nerede insanlık bir elbiseye bu kadar para verilir mi, insan 7/24 kıyafet düşünr mü gibi bir durum algılaması yaşıyor kimileri. yok arkadaşım böyle bir durum. moda sitesi ise elbet moda konuşacağız. siyasi fikirlerimizi ya da okuduğumuz son edebi eseri tartışmaya gelmiyoruz buraya. konuya 1 cümlelik yorum yapıyorsun snra kendini yüceltip birilerini al aşağı ediyorsun. bu hoş değil. ara ara da yapılıyor bu. burada konu olan o ünlü simalar bile belirtiyor biz bu kadar çok zaman harcamıyoruz diye. ama ısrarla burada bir kitle bu kişileri böyle görmek istiyor bunun sebebie sanırım kendilerinin daha faydalı olduğunu düşünüp ego orgazmı yaşamak istemeleri. kendinizi iyi hissetmek için birilerini yermenize gerek yok diyorum ben:)

      Sil
    6. birde neden doktorlar hep doktor kimliklerini heryerde ortaya atar bunu anlamam:) hadi sokakta acil bir durumda olduğunda bilelimde gidelim ama sanalda bunu demek niye? farklı bir muamele mi bekleniyor? "ben doktorum sizden daha iyi, daha farklı ve en doğru olanı düşünürüm demek için mi, açılın ben doktorum deniliyor:)

      bir adsızdan diğer adsıza geçeyim:) kimse okuma gelme başka yere git demiyor. aksine gelenlere buradaki kişilere boş insan muamelesi yapma deniliyor çünkü bu niyetle geliniyor. bu bloga bir çok kişi geliyor ama kimse "bu blog benim istediğimi yaparım" gibi bir üslup ile karşı karşıya gelmiyor. dediğin olsa hergeçen gün okuyucu sayısı azalır ama aksine artıyor.

      Sil
    7. Allah askina ya :D muhendis olsaydim da butun gun proje kafa patlatiyorum derdim. Meslegim bu kadar mi goze batiyor anlamadim ki :D Yani ya kimsenin meslegini hicbir yerde soylememesi lazim; cunku ego tatmini falan, ya da bu sadece bizim meslege has (size gore). Ha saklayayim ben hep, olur da ozel muamele gorurum falan. Yahu devlet memuruyum ne muamelesi :D Amma takildiniz ya su doktorluguma.

      Sil
    8. Koca parasiyla almasina bir sey demedim. Hatta alinmasin da demedim. Elestirmeden okuyalim bir ya. Moda diye dort donup durmaktansa, hayati buna endekslemektense bu sahislar kafa doldurmali dedim, elestrimi yazdim ne var bunda gucenecek?

      Ustelik Velev ki kardesim sen elestirilerini savurup durunca hos da baskasi yazinca mi gucune gitti anlamadim. Bak burayi boyle mesgul etmek istemiyorum. Dilersen mail yoluyla tartisiriz. Yeter.

      Sil
    9. Sen de bana kardeşim diye hitap etme o halde lütfen.

      Hastahaneden yazdığımı hiçbir yerde yazmadım, izindeyim, ailemleyim. Hayır bu nereden çıktı anlamadım :D Nasıl saptırmadır bu.

      O senin takdirindir, ayrıca kimse elime düşmüyor benim, istirham ederim.

      Sil
    10. Töbe töbe dün de izinde olduğumu yazdım ya :D Vallaha daha başka bişey demicem :) Komplo teorileri çıkacak birazdan :)

      Sil
    11. iş burda kopmuş :) herkesin hayat görüşü ve hayattan aldığı zevkler tatlar farklıdır. benim de ilgi alanım moda. burda da benim gibi modadan keyif alanlar buluşur aramızda konuşur tartışırız. derya 'nın dediklerine sonuna kadar katılıyorum. hem moda sana keyif vermeyecek hem de buraya gelip yaptığım işi ve takipçilerimi kendini överek aşağılayacaksın. sonra da beni yanlış anladınız diye bıdı bıdı edeceksin. burayla o değerli vaktinizi harcamamanızı dilerim. sevgiler.

      Sil
  29. Haa birsey daha var "BEN INGILTEREDEKI BUYUK MAGAZALARIN SATIN ALMALARININ EN IYI MUSTERISIYIM ,DAHA MAGAZAYA GELMEDEN BANA YOLLUYORLAR" diyordu hanfendi.Hatta turkiyede buyuk bir magaza ona satin alma yapsin diye anlasti kendisiyle.tabi hepsi fossss cikti.Bu kadar yalan,bu kadar atmasyon,bu kadar kandirmaca... Bence hastalik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda Taşpınar'la Hakan Yıldırım yalanlarıyla battıkça batıyorlar. Birileri bunlara bir dur demiyor mu? Bu ne özgüven, ne ego şişikliği?

      Sil
    2. hmmm ben bu zamanlarını hatırlamadım ama demişse hiç şaşırmam :) yanılmıyorsam vakko ile anlaşmıştı dimi ?

      Sil
  30. bu haber bile ona gölge düşürür bence. bir nevi tescillenmiş gibi bişey oluyor araklama olayı. açıkcası bende sinir olurdum 8500 euro verip manşetlerde benim değil onun boy boy resminin görünmesine. sonuçta bir camia içinde o kadar para veriyorsam evde eşime çoluğuma çocuğuma göstermek için değil. bu işin raconu budur. sonra kalkıp biri bir değil iki değil defalarca bunu yaparsa ve her seferinde araklanmış kıyafetlerle o sayfalarda boy gösterirse insan kendini salak yerine konulmuş hisseder. açıkcası şaşırıyorum eda taşpınarın bile bile bunu yapmasına, kadının bir cazibesi var ama bu tür basit şeylerle baltalıyor. demek ki oldukça yetenesiz ki kendi tasarımı olan bişey çıkaramıyor ve ortada moda ikonu ama tasarımcı olarak moda ikonu olarak dolaşıyor. valla sinir bozucu. firmalar adına değil bu firmalara büyük paralar verip bu kıyafetleri alanlar için sinir bozucu bir durum bu. röportajlarını bende okuyorum ve her seferinde kendi ağzından çıkan kelimeleri gördükçe ciddi ciddi inanıp "vay be ne kadınmış" diyorum. iyi modacı değil ama iyi pazarlamacı sanırım:)

    YanıtlaSil
  31. ET olayinda oldugu gibi fikri hirsizliklar is mahkemesinde sonuclandirilmaz. Bu cok acik HIRSIZLIK olayi icin, Turkiye dekiler, muhtemelen yabanci dil sikintisindan, yasada bosluklar var vs vs diyip rahat rahat benim tasarimim masallarina girsinler ancak Avrupa bu konuda bizim kadar bos degil.
    Ama daha vahimi bu HIRSIZLIK in kabul gormesi, takdir gormesi.
    Iki olay arasinda sonuclari cok farkli olsa bile temel fikir acisindan hicbir fark yok:
    Ayamama deresi tastiginda Evkur un urunlerini selden toplayip satanlar ki ayni olayda urunleri toplayip firmaya geri verenler de vardi (temel fikir emek vermeden kazanmak), bu olayi "Zaten yagma Turklerin tarihinde var, gocebe bir milletiz" diye yorumlayan cahil yazarlar (temel fikir emek vermeden kazanmayi mesru kilmak). Bunun yaninda bir Chanel'e sahip olmanin verdigi hazzi, fiyati olan 8500 euroyu odemeden (uretim surecindeki maliyet, kadro maliyeti, pazarlama maliyeti)almayi maharet goren ET (yine emek vermeden bu hazzi kazanmak). Zeynep T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyrun ikinci yorumumun açıklaması Zeynep T'den.

      Sil
    2. ellerine sağlık zeynep t. :)

      Sil
  32. 8500 euroluk kıyafet alıp giyiyen kadının trajedisidir bence bu olay.Sen o kadar para ver sonra gazetelerde aynı kıyafetin ki bence dantelli koyunca çok daha güzel olmuş çakmasını gör.Artık Eda taşpınarın zekasına kızdığından dolayı bence elbiseyi geri vermiştir.

    YanıtlaSil
  33. bizim sınıfta bi öğrenci vardı.sınavlarda başarısını kopyalaması karşılığında diğerlerinden kontör-tl-yemek-ya da sadece popüler olmak gibi belirli şeyler alırdı. bilmiyorum ama belkide chanel gibi ünlü markaların zara ve H&M yle aralarında bi anlaşma olabilir. bu yüzden onları dava etmiyorlardır.madalyonun diğer yüzünü es geçmeyelim.birçoğunuz modayı önemsemeye bilir ancak bir kıyafet için 10larca kişinin ekmek kazandığını unutmayın.evet biraz kötü olabilir bi kıyafete 10 binler vermek ama adamların sadece bir mağazası yok.binlerce kişinin yevmiyesi var-yol parası-yemesi-elektrik-su doğalgaz vs. var.marka tanıtım yüzlerinin aldığı paraları unutmamak lazım.ortada binlerce kişinin emeği var.hani 1 mayısta işçi bayramını kutluyoruz ya işte bu sadece türkiye için ya da 12 saat çalışanlar için değil emek sarfedenler için.ETnin amacının ne olduğunu ancak ondan öğrenebiliriz. atılan bir topun amacını bilmeden bir topla savaş çıkarmanız çok yanlış.hani siz beğeniyor olabilirsiniz o kıyafeti ancak onda olan aklı sana da vermiş yaradan sen niye kullanmıyorsun.hadi ünlü olmak için kullandın bu kozu bundan sonrasına sen uğraş.biliyorum ki medya sadece bizimki de değil böyle var olanı taklit edenlere ün verir,iş verir,vade verir.çünkü hak etmek için uzun bir zaman ve uğraş gerekir.1 akşamda 4 kıyafet giyenle ayda yılda 1 çıkıp 1 giyen arasında çok fark var.pelin abla sen dahi diyosun x ismi gecelerde daha sık görmeliyiz diye.chanel birşey yapamaz.edaise dahada baında yer alır.bizede atalarımıza kulak vermek düşer'zenginin malı züğürdün çenesini yorar' :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.youtube.com/watch?v=1LVptO7o4L8
      "-That blue represents millions of dollars and countless jobs.."

      Sil
    2. çok güzel demişin eline sağlık. daha çok basında yer almasına gelince yaptıkları yüzünden imajıyla çok ters bir etikete sahip. şayet bugün ismi taklitçilikle anılıyorsa bunda tek suçlu kendisidir.

      Sil
  34. Derya hanim doktorlugunuz,hayat kurtarmaniz takdire sayan ama sormasi ayip: madem bu kadar yogunsuzunuz ve bu konulari bos buluyorsunuz o zaman moda blogunda ne isiniz var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Hanim derken yanlis gordunuz galiba, o bana yorum yazmisti.

      Belirttigim gibi, siteyi yakinimla ilgili bir habere google bu siteyi link verince kesfettim. Moda bos istir demedim. Ustelik terzilik bir meslektir. Ayrica herkesin hobileri olabilir.

      Bu blog sahibinin yaptigi is benim elestirdigim insanlarin ugrasi gibi degil. Biraz magazinsel, biraz bilgisel (marka uzerine), biraz elestirel, sohbetle tatlandirilmis alt yapisi dolu bir site. Kendisi ne giydim, ne ictim, ne yedim, tabagimda ismarladigim yemek bu sekilde geldi diye resimlerini cekmiyor.

      Hayati moda uzerine kurmak beyni uyusturmaktir. Obsesif bozukluktur.

      Sil
    2. Kendisi degilim ama cevap: sen sorasin diye.
      Sirf seninki gibi yorumlar yuzunden soguyorum resmen bloglardan ya. Kimse elestiremez mi, sorgulayamaz mi? Bu ne tek tip bakis acisidir, ya hep ya hic yaklasimidir ben anlamiyorum.

      Sil
    3. burda deryalar ve kişiler karışmış o yüzden kime ne yazacığımı şaşırdım :) ama blogumun tarzının ifade edilişi hoşuma gitti teşekkürler :)

      Sil
  35. Pelin, bu postunuz Vatan Gazetesinin internet sayfasında "Sosyeteyi Karıştıran Kıyafet" başlığı altında Özlem Ülkü imzasıyla yayınlanmakta. Haberiniz olmuştur mutlaka ama yine de içim rahat etmedi:) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ayrıca vatan gazetesinde ve bugün de posta gazetesinde yer almış.

      Sil
  36. Adsiz yorumlari okumaya bayildigimi bilirsin ama bu seferkiler üstun zeka òrnekleri artk adsiz arkadaslarn isimlerini saklama geregi duyan sosyetik hanimefendi olduklarndan sùphem yok ps. hepsi degil tabiki kmi kastettigiiu anladin sen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eger benden bahsediyorsaniz "ustun zekali diyerek"; cok zeki oldugumu soylemedim. Demek ki doktor oldugumu soyledigim icin siz default olarak ustun zekali oldugumu dusundunuz. Nedir bu doktor olamama kompleksi ve doktorlara yapilan sozlu ve fiziksel saldirilar?

      Adimi yazmadim; cunku herhangi bir blog'um yok, mail adresim olarak da universite hastahanesinin mail'ini kullaniyorum. O yuzden herhangi bir giris yapamam. Anonim olarak yazmak sapiklik mi?

      Beni cok merak ediyorsaniz Ankara Universitesi genel cerrahi servisine gelebilirsiniz. Hemsirelere ben modavesosyete'ya yorum yazan doktorunuzu merak ediyorum diye sorun, biraz bekleyin, tanisiriz elbet.

      Sil
    2. Iyi de doktor oldugunuz icin sizi kimsenin kiskandigi veya icini gecirdigi yok ki!?! Bu kaniya nereden vardiniz?? Elbette doktorluk kutsal bir meslek, hayat Kurtariyorsunuz, otesi yok. Ama olamayanlar utansin vari yaklasiminiz hic hos degil.

      Sil
    3. "üstun zeka òrnekleri artk adsiz arkadaslarn isimlerini saklama geregi duyan sosyetik hanimefendi olduklarndan sùphem yok ps. hepsi degil tabiki kmi kastettigiiu anladin sen :D"

      Bu sekilde yazdiginiz icin dedim. Dalga gecer gibi "ustun zeka ornekleri" demeniz. Ustelik beni baskasi gibi yazmakla sucladiginiz icin. Olamayanlar utansın da demedim, en super meslek de bizimkisi canim diye bir yaklasimim yok, bilakis. Nitekim genellikle boyle tepkileri veren insanlar bir iki yerde iclerinde kalan bu seyi citlatiyor. Daha fazla bu konuda yazmak istemiyorum.

      Sil
    4. daha fazla yazmak istemiyorsan yazma ayrica ben orda ne demisim dön tekrar oku allahim ya bazi insanlar var oldukca tanidik sosyeteden ama isim vermeden yaziyolar dedim üstteki yorum bana ait degil ayrica doktor olmanida umursamiyorum kimsenin meslegini umursamiyorum ben cunku adim zatn sadecebenemel ben insanlarin ne is yaptiklariyla ilgilenmiyorum sadece olmaya calisiyorum !!!

      Sil
  37. Konuyu saptırmasak?

    Eda Hanımın kıyafetini konuşsak?

    Niye insanlar birbirine saldırmak zorunda ki?

    Derya Hanım inanın okurken ben utandım.

    "bende hergün hasta bakıp her gün hayat kurtarayım diye debelenip sonra dayak yemekten, artık itibar görmemekten sıkılır bunalırdım."

    Kliniklerine girince elimiz ayağımızın birbirine dolaştığı, neredeyse selam çakacağımız doktorlarımızı, odalarının kapısından çıkar çıkmaz yerden yere vurmaya, itibarlarını zedelemeye çalışmaya ne kadar da meyilliyiz. Azıcık karnımız ağrısa aman doktor canım doktor ama.

    Sizin de doktora, öğretmene, polise, memura şiddet uygulayandan, bunu destekleyenden bir farkınız yok.

    Ne kadar ayıp. Şok oldum. Yazmadan duramadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün yazdıklarımı anlayacağını umut ediyorum:))

      Sil
    2. ne yazık ki derya 'nın söylemek istediğini anlamamışın.

      Sil
  38. Son donemleri bilmiyorum ama gecmiste zara ve mangoya dava acildigini ve zara ve mangonun yuksek miktarlarda tazminat odediklerini duymustum. Hatta aramizda vay be ne para kazaniyorlar ki tazminat odedikleri halde hala devam ediyorlar diy de geyigini yapmiatik. Simdi belki anlasmalari vardir. Aksi bence mumkun degil. Fikri mulkiyet hukuku alanim degil hic anlamam ama Eda'nin konumu itibariyle, chanel'i zarara ugrattigi asikar ama bu mesela Turk hakimlerine nasil anlatilir o da ayri dert ama olmayacak is degil. Elbisenin fiyati kadar bir tazminat alinabilir diye dusunmekteyim ben. Ama ben chanel olsam davayi kazanamayacak olsam bile sirf edayi ugrastirmak icin acardim bu davayi. Ve evet edayi ben de sempatik bulsam da bence de bu konuda ceza odemeli. Sen ben terziye diktirsek problem degil de kadin alenen markalari zarara ugratiyor. Hukuki acidan bakacak olursaniz mimari tasarim, resim veya moda tasariminin korunmasi acisindan fark yoktur. Siz bazilarini bos, bazilarini gerekli, bazilarini sanat bulabilirsiniz ama neticede hukuki olarak eserden bahsedip bahsetmedigimizdir burada tartisma konusu olacak olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh be biri sonunda mantikli bir sey yazdi. Sagol Zeynep. Millet amma ajitasyoncu cikti.

      Merve T.

      Sil
    2. zeynep durum aynen yazdığın gibi. ellerine sağlık teşekkürler.

      Sil
  39. Hayir canim izindeyim. Sayfayi da refresh ediyorum cevaplari gormek icin haliyle. Mevzu kapansin bir daha tobe.

    (Site sahibi cok ozur dilerim alinmayin.)

    YanıtlaSil
  40. Aboooovv konu nerelere gelmişşş

    Bu bu sitede hep oluyor. İsteyen istediğini yazar yahu size mi kalmış ne yazılcağı? İsterse canim mantı çekti bu saatte yazar. Pelin yayınlamaya uygun görüyorsa yayınlar.

    Burası siyaset yeri bilmem ne değilimş, sadece moda konuşulurmuş.

    Kaldı ki yazılanlar ne felsefik, ne moda dışı. Biri moda boş demiş (bakin modaya getirilen bir eleştiri) biri de bu kadar para vermem falan demiş (yine modanın pahalı oluşu falan.). Ne var diyemez mi? AAAooov yok hayir sen sadece cok guzel olmus cnm yksms bgndm optm mck mu yazsin istiyorsun.

    Hemen müdahale bu ne yaw

    Adsıııııız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha bayildimmm bu yorumaaaa

      Sil
    2. çok şekersin :) yorumları yayınlarken neler çektiğimi bir bilseniz şaşarsınız ve halime inan acırsınız. istiyorum ki herkes dilediğini belli sınırlar içinde ifade edebilsin. ama bu istemek gördüğün gibi bazen alakasız yerlere de götürüyor konuyu.

      Sil
  41. Tam olarak bir acilin ben doktorum vakkasi yasanmis. Bir cok insanin sanirim hayat kurtarmasa bile manen tatmin oldugu, kendini birilerinin isine yarar hissettigi bir isi, ugrasi vardir. Bazilarinin günlük hayatinin neredeyse tamamini kaplar, bazilari giyinmek veya modayi sadece takip etmekle ugrasarak hayatina renk katar kendince. Ben dünyanin en sIkIcI giyinen ve ayda ancak bir defa alisverise giden insani olmama ragmen bu blogu ve bircok baska moda blogunu takip etmekten zevk aliyorum. Ne güzel zevk aldiklari seye zaman ayirabiliyorlar ve benim "face of the day" veya "outfit of the day" fotograflariyla, fikirleriyle gözümü senlendiriyorlar. Bence siz de ne güzel cok stresli isinizin arasinda kendinizi oyalayacak, ayakta durmanizi saglayacak bir ugras bulmussunuz. Simdi türkcesini bilemiyorum ve nasil anlami kaybolmadan cevrilir bilmiyorum, tip disinda hersey daha az ulvi olsa ve sizin baska hicbir zevkiniz ugrasiniz olmasa almancada cok güzel bir terim var bununla ilgili "Fachidiot" tan baska birsey olmazsiniz.
    Onun disinda Eda Taspinar hakkinda birsey söyleyeyim, sevgili bloggerimiza saygisizlik etmek istemem :). Su post un altinda önerilen baska alakali postlar var. Iste onlarin basligina bakinca bunun hic masum bir esinlenme oldugunu anlariz sanirim. Giydigiyle para kazanan, medyada yer alan birinin yaptigiyla benim senin gibilerin eltimin dügününde dergi götürüp elbise diktirmem bir degil, olamaz. Az ulvi isimden kaytarmak icin bu kadar uzun yazmam cok iyi oldu güzel oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında pek yorumda bulunmam da, bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.

      Ben eroin bagımlısıym bu benim hayatım bundan zevk alıyorum istediğimi yaparım diye yaşayabilir myiim? Adam öldürmek benim özgürlüğümdür. Alkolsüz yaşayamam. Günde 80 kez el yıkamak bana inanılmaz keyif veriyor bu benim hayatım ?

      Tabi ki bazı şeylere müdahale etmek, eleştirmek doğal. Zaten kimse hiç modayla ilgilenmesin denmemiş okuduğum kadarıyla. Aşırısı zarar demiş.

      Doktor olan arkadaşımız, diğer insanlar ölsün, benim dışımda herkes aptal dememiş?

      Hatta burada bulunan kimseye direkt eleştiri getirmemiş. Ona bir anda mesleğinden ötürü saldırırsanız altında ben de bir şey ararım yani.

      Öte yandan evet, burada bizler vakit geçirmek için bulunuyoruz. İş stresimizi atıyoruz, buraya yorum yazan insanların %95'i zaten orta tabakadır ve bu kıyafetleri alamaz, ama hoşumuza gidiyor.

      Cansu

      Sil
  42. ESINLENMEKLE KOPYALAMAK ARASINDA FARK VARDIR VE EDA O CIZGIYI COKTANNN GECTI VE URETEN HERKES ADINA YAPTIGI COOOKKK YANLIS VE AYIP.KENDINI DERGILERDE BOY GOSTEREBILMEK ADINA BU DURUMLARA SOKMASI ACIKLI.

    YanıtlaSil
  43. Eda Taşpınar'ın maddi gücünün yetersiz olduğunu düşünüyorum; yoksa alım gücü olan hiçbir insan göz göre göre böyle şeyler yapmaz.

    Gerçi alım gücü yetersiz olan medyatik bir insanın da yapmaması lazım. Türk milleti nereden anlayacak ya diyor olabilir.

    Bu arada Pelin, bloglara adsız yorum yazanlar trol gibi görülüyor. Neden? Yani ben Derya Hanım gibi mesela fake bir isim altında google hesabı açsam, onun adsızdan farkı ne oluyor ki?

    Ben arada sırada yorum yazmak için google hesabıyla uğraşamam valla. Kendi mail adresim de tam adımı içeriyor. Kimse de kendini o kadar afişe etmiyor, gerek de yok. Adsız yorum yazılmasından Pelin rahatsız olsaydı, Anonim seçeneğini engellerdi.

    YanıtlaSil
  44. Aramzda hukukçu varsa Eda Taşpınar'a yasal ceza verilmesnin mümkün olup alamayacağı hakkında bize bilgi verebilir mi. Cidden çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  45. Sonu ankara uni'nin adıyla biten bir mail adresi ile yazdığını belirtmiş sanırım. Ben de bizim iş yerinin mail adıyla griş yapamıyorum mesela.

    YanıtlaSil
  46. İçim şişti resmen. Sırf şu polemik yorumlar yüzünden yeminlen soğuyorum ya blogtan.

    YanıtlaSil
  47. Anafikir yine saptı !! Herkese cevap yorumumu ilerki günlerde yazacağım ama acilen şu doktor hemşire muhabbetini keselim demek istedim. Konumuz Eda Taspınar ve kıyafeti ;)

    YanıtlaSil
  48. geçen gün bir bloggerın instagram hesabında prada baroque lu fotoğrafının altındaki yorumları okuyordum, birisi "kahrolsun çakmalar" yazmış, hesap sahibi bayan da çok sinir olduğunu üstelik o gözlüğün kendisinde 2 rengininde bulunduğunu yazmış.. bende o meşhum gözlüğe bakırköy c.tesi pazarından 20 lira vererek sahip olmuş biri olarak sırıta sırıta bi hal oldum (: modayı takip ettiğim pek söylenemez ama kimi sezonun bazı parçalarını gerçekten beğeniyorum, demin anlattığım prada gözlüğü ilk olarak takip ettiğim g lounge blogunun şirin sahibesi gizemde görüp vuruldum, kesinlikle markası değildi çekici gelen,tasarımı hoşuma gitti, fiyatını öğrenincede ufak çaplı bi şok yaşadım.. pazarda aynı gözlüğü 20 liraya bulup aldım.. bi sorun bana neden aldım (: eşimle bir AVM nin otopark katında bulunan ünlü bir oto yıkamanın sahibiyiz, bugün bayramın 2.günü ve eşim çalışanlarımızdan bir kaçına izin kullandırdığı için kıyafetlerini çıkartıp yıkama kıyafetlerini giyip araba yıkıyor şu an ve bende evde karnımı kaşıya kaşıya blogları okuyorum...eşim soğuk suyun içinde cebelleşirken o gözlüğün orjinalini alıp takmak benim fıtratıma ters... harcama kuvveti fazla olup o gözlüğün 2 değil tüm renk ve desenlerini alıp takan kişiyede saygı duyarım ama ben orjinalini takmıyorum diye eziklenmeyide kabul edemiyorum bir türlü (: bunları yazmamın sebebide yukarda bir arkadaşın modayı aşırı ciddiye almakla alakalı olan yazısına bir girizgah hazırlamaktı.. bir moda bloggerlığı birde stil bloggerlığı vardırki ben her daim stil bloggerlarını daha bir iştahla takip etmişimdir.. taklitçilik bir markanın dizaynını alıp dantel eklemekten çok daha aşağılarda malesef. geçen sene asosun bordo deri clutch ından, kotonun yeşil, yandan yırtmaçlı mini yeşil eteğinden gına gelmişti bana..birbirinin kopyası kombinler, marka manyaklığı ve sonuç olarak birbirinin kıyafet klonu insanlar.. vitrinde mankenin üzerinde gördüğü kombini komple alıp giymekte bana göre taklitçiliğin bir başka çeşitidir.

    geçen gün sevgili moda(e)ratör ün blogunda kaleci volkanın eşinin giyim tarzını anlattığı çok güzel bir yazısında "her istediğini alıp giyebilme şansına sahip olduğu halde lüks bir kıyafeti çok ucuz başka bir kıyafetle kombinleyip kendinden bir şeyler katması" ndan bahsetmişti. Eda T. da da bu tarz, markaya değil de stile yönelik kıyafetler görseydik şahane olmazmıydı.. üstüne tuz biber eken şeyse cidden alım gücü olduğu halde bu denli göz önündeyken taklide kaçması.. ha ben dışarda Eda Hanımı bu kıyafetiyle görsem chanel olduğunu anlamam, marka, moda bilgim yerlerde sürünüyor ama kendisininde içinde bulunduğu cemiyetin ve bu işten anlayanların zekalarına büyük bir hakaret oluyor (: markaya yapılan haksızlığa değinmiyorum bile.. ha pazardan taklit gözlük almışsın da buraya gelip çemkiriyosun da diyebilirsiniz haklı olarak ama bütçeme göreydi de ben mi almadım a dostlar diyebilirim bende ((:

    YanıtlaSil
  49. Pelincim oncelikle olaganustu bir post,moda yazarlarini gecmistin artik gazetecilere de fark attin! Harikasin! Doktor hanim olayinin bu kadar uzamasinin nedeni bence herkesin doktor hanimin eda taspinarin meshur arkadasi oldugunu dusunmesi.Bu da artik kimseninin edaya guvenin kalmamasindan kaynaklaniyor.Bence en kotu sey de zaten insanin kendini bu guvenilmez duruma dusurmesi.Hicbir davranisi gercek gelmiyor.
    Konu acilmisken bir gun dunya sonu programini seyrettim yarismaci kiza "bu yaptigini kim giyer? Bunu sokakta giyebilir misin?" Diyor habirem.Yahu esas senin giydiklerini sokakta giyebilirmisin? Kim giyer? Iste bu kadar kendini bilmiyor,bilmedigi gibi de ustelik baskalarini elestiriyor,insaf yani! Ben sahsen gormeye bile dayanamiyorum.


    Seda Albey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seda son paragrafına koptum :) bende denk geldim o programa ve aynı şeyi düşünmüşüz :)

      Sil
  50. Eda Taşpınar bu kadar muazzam bir fiziğe sahipken bu kadar ucuz yollara başvurmasını hiç anlamıyorum. Yukarıda bir arkadaş hatırlatmış, ben de hatırlıyorum "mağazalar önce bana gönderirler" dediği röportajları. Zaten bu olayların patlak verme sebebi, kendisinin inatla, üzerine basa basa "orijinal giyiyorum" demesi, sonra ayyuka çıkıncada "ben tasarladım"a dönmesiydi. Fizik çok güzel evet ama tutum ve böyle alt tarafı giysi de olsa, bu kadar basit bir konuda bile rahatlıkla yalan söyleyebilmesi sorun. Aldım terzime diktirdim dese ayıp değil ki, göz göre göre insanları aptal yerine koyarcasına yalan söylemek çok kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte hep derim aynı şeyi hakan yıldırım da da yaşadık. kişiler kendilerini yalanla dolanla ifade etmeye başladıkları zaman sonradan yaşananlarda suçlu sadece kendileridir.

      Sil
  51. çalıştığı kanal Beyaz tv'ye kadar düşeni artık hiçbirşey paklayamaz......

    YanıtlaSil
  52. Ben şahsen bir doktorun moda konusunda fikir yürütmesini çok sevindim.Demek ki tıp dışında başka şeylerle de ilgileniyorlar.Çok güzel hareketler bunlar

    YanıtlaSil
  53. o kadar kimlik bunalımlı ve ergen bir milletiz ki, moda ikonu yaptığımız kadın bile intihalci! düşünün artık. olaya modasever gözümle de sosyolog gözümle de baktığımda durum aynı. eğer kendine maleder ise yasal işlem başlatılmalı. hah bunu Eda'yı çok beğenen, takdir eden biri olarak söylüyorum o ayrı.

    ben doğururken büyütürken neler olmuş neler bitmiş diyorum, Pelin'cim sana da radar lakabını takıyor köşeme çekiliyorum.

    sevgili Velev Ki Huysuzum, sen ne kadar huysuzlansan haktır. okuduklarıma çok çok üzüldüm. diyorum ya, ergen özenti bi milletiz biz. doğu-batı arasına sıkışmış, gelişmişlikle gelenekselin arasına sıkışmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Seda ne de güzel özetlemişsin. Çok sevdim.

      Sil
    2. sedacım çok öpüyorum canım. tam da senlik bir ifadeyle nefis bir şekilde özetlemişin durumu. eline gönlüne sağlık :)

      Sil
  54. vatan gazetesinden özlem ükü'nün yaptığı habere baktım, "sosyeteninde takip ettiği blog modavesosyete.blogspot.com da iddia edildiği üzere yazıyor... artık arkadaş uyardıktan sonra mı düzeltti bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendeki vatan gazete ve internet sitesinde yazılan ise " sosyetenin çok yakından takip ettiği www.modavesosyete.blogspot.com 'da yer alan iddiaya göre diye yazıyor.

      Sil
    2. Ben vatan gazetesinin internet sayfasında haberi ilk okuduğumda bloğun ismi kaynak olarak gösterilmemişti. O yüzden Pelini uyarmıştım. Bahsedilen ifadeler daha sonra habere eklendi. Bu konuda bir etkim olduğunu düşünmüyorum ama aksini düşünmekte hiç fena değil:) Pelinimiz için herşeyi yaparız:)

      Sil
  55. eger son royal wedding hakkinda post yapmazsan gercekten merak etmeye basliycam pelin :D tatil bu kadar uzatilmaz sen bi bloguna bak sonra yine yaparsin ayrica aycosu cok ozldk biraz foto plzzzz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha canımmm :) yok her düğün çekmiyor beni. günüme anıma göre değişiyor bu durum. bir de bu aralar çok wedding yaptım mola veriyim dedim :) tatil uzun sürdü ben de sıkıldım bugün yarın dönüşüm yakındır :)

      Sil
  56. Hersey bir yana bu posttan cikardigim sonuc eda t bile bulundugu konuma ragmen ezik cikmistir,ozguvene sahip olmadigini anladik bence

    YanıtlaSil
  57. kesin edayı markalarına katmayı düşünüyorlardır.
    bence yerinde olur.zaten bu kadın mankenlerden güzel taşıyor elbiseleri.çakma makma ama fıstık gibi oluyor her giydiği elbise.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama olayımız fıstıklığı değil çakmalığıdır.

      Sil
  58. pelin postla alakasız olcak ama,
    zevkini ve seçimlerini çok beğeniyorum blogunda ve ig de gördüğüm kadarıyla. böyle kendi dolabını tanıtan, favori parçalarını gösteren bi post hazırlasan çok süper olmaz mı?
    eminim rüya gibi bir dolabın vardır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kocamdan izin almayı başarabileniniz olursa neden olmasın :) ancak instagram da ara ara alışverişlerimi paylaşıyorum. onda bile ayağıma giyip foto çekemiyorum. gerçi bu aldıklarımı yayınlamama bile sinirleniyor ya..durum o kadar vahim anlayacağın :)

      Sil
    2. ben eşinin bu davranışını çok takdir ediyorum pelincim. şu zamanda eşini bu kadar sakınan ve değer veren biri yok gibi bişey. soyu tükeniyor böyle adamların:) aman kıymetini bil. insan kendini değerli hisseder böyle adamların yanında.

      Sil
    3. teşekkür ederim deryacım bak bu yoruma bayılacağına eminim :) bazen sınırı çok aşıyor beni deli ediyor ama allahtan ben de öyle görüneyim bilineyim takıntılı biri değilim. bir şekilde orta yolu buluyoruz :)

      Sil
    4. tv'de moda programi da yapamazsin o zaman :((((

      Sil
    5. hehe yok hiç şansım yok zaten ne işim var yahu maşallah ortalık moda programından geçilmiyor :) çok sevgiler :)

      Sil
  59. blogların yarıştırılmalarına uyuz oluyorum. bu tekliflerin hiçbirine hiçbir zaman sıcak bakmadım bakmıyorum ve bakmayacağım da ! katılanlara başarılar derim orası ayrı :)

    YanıtlaSil
  60. Farklı düşünce tarzlarına açık olalım ki Instagram'da tek bir yoruma ablasını, çalışanını, stajyerini olaya dahil edip millete ayar veren Buse Terim'den farkımız olsun. Gerek yok. Dilek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu olayı bilmiyorum o yüzden birşey diyemiyorum

      Sil
  61. bana mi oyle geliyor yoksa bu ender rastlanabilecek talihsiz bir pisti mi? markanin LV olmasi anlasilir ama orada hepi topu kac kisiler ki? 5 kisiden 2 si ayni seyi giymis:)

    YanıtlaSil
  62. Linkide burda.

    https://lh4.googleusercontent.com/-OIHs5KOtHIA/UI1fzWm9guI/AAAAAAAACic/cy1S9HrSk6o/s640/blogger-image-1758785398.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. instagram da görmüştüm bu kareleri :) bu LV 'nin özel davetinden olduğu için özellikle giyildiğini düşünüyorum. yani istanbul 'daki herhangi bir davet değil.

      Sil
    2. edişimi çok seviyorum o ayrı ama yaptıgı tamamen farklı keşki söylese mesela ilham aldım diktirdim dese kendi tasarımım demesi olayı farklılaştırıyor chanel de dünya markası kendine göre haklı yönleri var cünkü verdiğimiz paralar az buz paralar değil___ tabi taklitçilik böyle geldi böyle gider ünlü olan her markanın taklidi var türkiyedede yurtdışındada çok kötü ama aslı olsun olmazsada hiç olmasın ben bir kotla bir tişörlede şık olabilirim demeli insan ve edada aynen böyle şık olabilecek biri yinede inşallah bu son olur diyorum çünkü edayı çok seviyorum birde o bayanın yerinde olsam giyinir süzülürdüm aslı bende taklitler utansın diye :)___________

      Sil
  63. hiiiii habere bak ve ben son görenlerdenim :O Eda için ben de bir şey diyemeyeceğim ama bu "fazladan esinlenmeleri" ile insanları salak yerine koyması öldürüyor beni :)) Eskiden belki yutturabiliyordu ama yok anacım şu devirde artık kimse yemez. Kendini kandırmaktan başka bir şey değil bu!

    YanıtlaSil
  64. Bir de dava açılırmış ve ET davada "Bunlar benim tasarımlarım onlar benden çaldılar" dermiş, ne gülerim ne gülerim.

    YanıtlaSil
  65. Ben Eda Taşpınar'ı beğeniyorum.Hatuna ne giyse yakışıyor fakat markaların birebir modellerini çok çok uygun fiyatlara kendine diktirmesi gerçekten çok ayıp.İşin magazin kısmı var sonuçta durumun iyiyse gidersin o markanın tasarımını giyersin ya da illa kendi markası ya özel dikimi olacaksa tasarımını da özgün yaparsın.Bu şekilde yapması çok yanlış.

    Sevgiler

    Zuhal..

    YanıtlaSil
  66. yalnız eda taşpınarın uyarlamaları coğunlukla orijinallerden güzel! :)

    YanıtlaSil
  67. kötü sanatçılar taklit eder, iyi sanatçılar çalar diye bi laf vardır.

    ğicossadan sevgiler.. birde benimde bi bloğum var moda bloğu demeye bin şahit lazım :)) sürekli fotoğraf paylaşıyorum. burdan bana link verir misiniz 1 tane 2 gün dua ederim size :)

    YanıtlaSil
  68. iyi yapmış chanel . birde böyleleri çıkıp bu işten bir sürü para kazanıyorlar

    YanıtlaSil
  69. Karma is a bitch diyerek konuyu hortlatıyorum. yukarıda yapılmış 1500 yorumu okuma zahmetine girmeyeceğim ama eğer son chanel ve valiz ticareti elbiseleri haberi doğruysa, üzgünüm ama edanın bir bildiği varmış demek istiyorum:):)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.