Sezonun Lüks Markalarına Karşı Koyamayanlar !

İşte benim yazmaktan en keyif aldığım konu. Sezonun hit ve lüks markalarından neler seçilmiş ve kimler giymiş ! Bu post sayesinde haftalardır bu hangi marka diyen sorduğunuz maillerinize de topluca cevap vermiş oluyorum. Gönül isterdi ki çok daha farklı markalar seçilsin hatta yeni yeni markalar öğrenilsin ve giyilsin. Ama sosyetem bu konuda ne yazık ki yenilikçi değil. Her sezon Mary Katrantzou, Peter Pilotto, Prabal Gurung, Stella McCartney, Lanvin arasında dönüp dolaşıyoruz. Ha şikayetim var mı derseniz hayır kesinlikle yok ama insanoğlu işte doyumsuzuz ve bunun da çaresi pek yok gibi :)

Lüks ve hit parçalarda hala Feryal Gülman 'ın eline kimse su dökemiyor. Neredeyse her markada kendisini göreceksiniz. Bu kıyafetleri nasıl ne zaman seçiyor hala aklım almıyor. Ve biliyorum ki özel bir yardım da almıyor. Her kıyafetinin alışverişini kendisi yapıyor kendi uğraşıyor. İddia ediyorum Hollywood da bile eşi benzeri yok :)
  
Mary Katrantzou 'ya gönül verenleri görüyorsunuz. Siren Ertan Çarmıklı, Bahar Şer, Serap Dindar, Pınar Talay ve Etel Baler. Cadı Kazanlık olarak Serap Dindar 'ı, En Şık olarakta Pınar Talay 'ın etek ve siyah bluz ile giydiği kombini seçiyorum.
  
Peter Pilotto kokteyl elbiseler de epey revaçta. Siren Ertan Çarmıklı 'nın giydiği 2 elbisede favorilerim. Sevmediğim ise Ebru Kadayıfçıoğlu 'nun Pilotto elbisesini gümüş Chanel jumbo ile eşleştirmesi.
 Victoria Beckham elbiselerde favorim Beyza Arslan 'ın Victoria by Victoria Beckham elbisesi. Berrin Yoleri de hoş görünüyor. Feryal Gülman da ise fall koleksiyonun hepsi olmalı çünkü her 2 günde bir üstünde VB görüyorum. Belli ki hatlarına yakıştığının fazlasıyla farkında :)

Erdem meraklısı 2 ismimiz var. Biri Siren Ertan Çarmıklı diğeri ise Feryal Gülman. Ama son günlerde Feryal Gülman baskın çıkıyor ve 3 seçimiyle de göz dolduruyor. Favorim 3. elbisesi.

Stella McCartney 'e geldiğimizde elbette yine bir hatta iki Feryal Gülman var. Esra Oflaz Güvenkaya 'nın üstüne bu kıyafeti zamanında yakıştırmamıştım. Feryal Gülman 'ın ortadaki elbisesi sezonun en hit parçalarından. Yakışmış yakışmasına ama açıkçası çok daha genç birinin üstünde görmeyi tercih ederdim.

Emilio Pucci 'ye geldiğimizde Burcu Karabacak ve Feryal Gülman 'ı aynı model elbiseyle ama farklı renklerinde görüyorsunuz. Ben pudra pembesine bayılmıştım. O yüzden yine Feryal Gülman 'a bakıyorum ama elbisenin üstüne tam oturmadığını ve yer yer potluklar çok göze batmış diyorum.



Lanvin ve yine Feryal Gülman. Bu 2 elbisesi için 50 'ye yakın mail geldi :) Her 2 elbiseyle de sıkı bir piştilik durumu var. Ama yeşil elbisede bu sefer pişti olan Kim Kardashian. Yeşil olanı içime fenalık verecek kadar kapalı ama kırmızı peplum çok güzel. Kim 'e bile çok yakışmış. 3 'ü de harika görünüyor.


Altuzarra 'yı sosyetede en sık kullanan isim Feryal Gülman. Ve Kate Bosworth 'un benzer modelde giydiğini seçmiş. İkisi de çok hoş görünüyor.


One Woman Show devam ediyor ve Feryal Gülman bu sefer yine Kate Bosworth 'un giydiği Burberry Prorsum kombini ile görünüyor. En azından Kate kadar birebir kombine etmeyip Gianvito Rossi bootie 'ler ile eşleştirmiş.


Son olarak bir adet Jason Wu ve Prabal Gurung katalım ve yine Feryal Gülman diyelim. Farkındaysanız son zamanlarda kime daha çok yakışmış diye anket bile yapamıyorum çünkü mazallah her seferinde Feryal Gülman olacak ki bu da epey sıkıcı bir durum :)

Jason Wu yeşil bluz ve eteği Eva Mendes üzerinde görmüştük. İkisi de birbirine yakın fiziklere sahip olduğu için ikisine de aynı oranda yakışmış. Feryal Gülman, Prabal Gurung 'un dinamik çizgilerini taşımakta da başarılı.
Konu çeşitli markalar ve farklı isimler olması gerekirken Feryal Gülman sayesinde Tek Kişilik Şova dönüştüğünün farkındayım. Suçlu ben değilim lakin herşey ortada :)

Yorumlar

  1. Feryal Gülman ın gerçektende eşi benzeri yok, hem kendisine yakışan güzel parçalar seçiyor hem de hemen hemen hepsini çok güzel bir şekilde taşıyor.
    Ama benim favorim kesinlikle Ebru Kadayıfçıoğlu çok güzel ve kibar bir kadın elbisesini de çok beğendim...

    YanıtlaSil
  2. nasıl bir zaman harcama servet harcama her kadının hayalini gerçekten süslermi acaba ...

    YanıtlaSil
  3. HAKLISIN ADSIZ BENDE AYNI ŞEYİ DÜŞÜNDÜM AMA KADININ MADDİ İMKANLARI GERÇEKTEN DE ÇOK FAZLA BELKİ AYNI DURUMDA BİR BAŞKASI OLSA AYNI ONUN GİBİ DAVRANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM,
    BİR DE SERVET HARCAYIP GİYİM KONUSUNDA BAŞARILI OLAMAYAN ARKADAŞLARIMIZ VAR:))) FERYAL GÜLMAN GİYDİĞİ HER KIYAFETİN HAKKINI SONUNA KADAR VERİYOR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar katiliyorum ;) serveti olup ne hale donenleri fazlasiyla goruyoruz ;)

      Sil
  4. Feryal Hanım dediğiniz gibi bu işi yardım almadan yapıyorsa hakikaten çok fazla zaman harcıyor olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine sanilandan cok kısa suruyor. Sezonluk siparisini onceden veriyor, tatillerinde denk dusenleri aliyor o kadar. Saka gibi ama gercek ;)

      Sil
  5. Feryal Gulman gibi biri o Stella'yi nasil giyer de sokaga cikar inanamadim. Tamam, kendisinin cok iddiali parcalari hakkiyla Tasimisligi var da o stella elbisenin altindan kalkmak herkesin harci degil. Feryal gulman'in yuvarlak hatlari brokqr desenle birlesince cok bogucu olmus. Pelin tam da yorumladigin gibi genc biri giymeli o elbiseyi.

    YanıtlaSil
  6. Feryal Gülman'ın çok zevkli bir insan olduğunu düşünüyorum...kendisine çok emek verdiği içinde tebrik ediyorum.. Bu güzel elbiseleri seçmek için ve hem de bir o kadar güzel taşımak için kendisi gerçekten tebrik ediyorum...ve bu işin sırrı hakkında tiyolar istiyorum..
    sevgiler
    fidan bozkurt (mimar75)

    YanıtlaSil
  7. feryal hanimin kizi var mi acaba? yoksa ben olmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Ben en çok Peter Pilotto elbiseleri ile Siren'i beğendim.Sonrasında ise Feryal hanımın Erdem kombinlerine bayıldım ve son olarak da Burberry Prorsumlar içinde de yine çok alımlı.

    gülnihan

    YanıtlaSil
  9. Feryal g. Son derece zevkli biri; ülkemizi temsilen giden oyuncularımıza styling bile yapabilir:)
    Bir dergide sosyete pazarından alışveriş yapip kombinler üretmişti inanın orda da cok basariliydi bu is kesinlikle zevk meselesi, Parayla ilgili diil;) haaa böylesine alışveriş yapmak her kadının hayali ayrı...
    Bence söyle bir gözlem yapabilir miyiz bilmiyorum ama;kendisinin klasik bir stili var zaten oldukca bakimli ve guzel kadın genellikle yası ve zevki geregi tek parça elbise kombini yaptığını düşünüyorum ; bu da zaten lüks ve guzel parcalari seçtiği icin Isinioldukca kolaylastiriyordur f.g dan bağımsız olarak fikrim sudur; farkli parcalari birleştirmenin daha zor olduğunu ve bu birleşimden çıkan tarzın ve zevkin daha takdir edilesi olduğudur.Ama her daim oldukça kendine neyin yakistigini bilerek giyinen takan ve bakimliolan bir kadın:)
    Siren ertani cok beğenirim ama oldum olasino da yasından daha klasik giyinmesini seven biri ; gerçi yasım olgulasikca bence klasik parçalara yatırım yapmanın daha akıllıca olduğunu dusunenlerdenim. Ama bu da yaşla zevki bazen ortusturmuyor:((
    ikisi de turk kadının guzel vitrinleri eskiden Paris sokaklarında gezerken ne hoşumuza giderdi kadınların sıklıkları ve zevkleri ne mutlu bize artık turk kadınları da boyle ya da ellerinden geldiğince sık olmaya çalışıyorlar...yahuuuu:)))
    Hande t.

    YanıtlaSil
  10. Cok seviyorum bu kadını ya, gercekten o kadar asil bi durusu var ki kesinlikle her giydigini abartı olmadan cok guzel yakıstırmasını biliyor.
    Benim en en enn favorim sanıyorum VB olan nar cicegi gomlegi ve icinde aynı renklerin oldugu kalem etegi, kusursuz :)

    Ne kadar emek isteyen bi post hazırlamıssın yine, ellerine saglık!

    cihcthem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorsun ben boyle postlari yapmaktan muthis keyif aliyorum cok tesekkur ederim ;)

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. feryal gulman feryal gulman!!! moda ikonum benim. hayır kızı yok bir oğlu var:))ben de merak ediyorum eskilerini nereye veriyo acaba

    YanıtlaSil
  13. Feryal Hanım,gerçekten çok zevkli.Kombinleri,saçı,makyajı da çok başarılı.Eskisi gibi heryere giderken Hermes çanta da kullanmıyor.Yalnız Stella McCartney elbiselerinden bir tanesinde kullandığı çanta seçimini begenmedim.Onun yerine clutch kullansaydı daha hoş olurdu sanki...Yine de birçok sosyetik hanıma göre çok zevkli olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Feryal Gülman olmaz böyle bir hatun manken olsa bu kadar güzel ve kusursuz taşır harika ya resmen baka kaldım siren ertan çarmıklıda aynı şekilde eşsiz asil bir duruşları var bu hatunların____________

    YanıtlaSil
  15. Feryal hnm bu kiyafetleri nasil muhafaza ediyor merak ediyorum , evinin yarisi giyinme odasi mi acaba:)

    YanıtlaSil
  16. Şimdi önce ilk paragrafa bir yorum yazayım sonra tek tek yine yazacağım:)) Feryal hn. gibi birini ben tanıyorum. Kendi alışverişini tamamen kendi yapan, çalışan, her şeyede yetişen çok çok yakın bir arkadaşım var. Yıllardır ben bunun cevabını bulamadım. Sanırım alışverişi ve giyinmeyi çok sevdiği için ona enerjisi bu yüzden hiç tükenmiyor.

    YanıtlaSil
  17. Feryal Gülman'ı(FG) Erdem elbiselerin üçüyle de çooook beğendim. İlk fotoğrafta Pınar Talay'a etek bence oturmamış. Bir de etek boyu ona olmamış. Yoksa kombin gerçekten çok güzel ama ı- ıııhh bir olamamışlık var.

    Yine FG Altuzzarra elbisenin içinde müthiş görünüyor kıvamında dekoltesiyle çok yakışmış. Feryal hn.da tek beğenmediğim yeşil olan Lanvin elbise.Çok kapalı kıyafetler giymesin bence. Olmamış. Ama dediğin gibi kırmızı elbiseyle de su gibi olmuş Feryal hanım. Sanırım ben Feryal hn. ı ilk tanıdığımda(magazinlerden o zamanlar Hafta Sonu gazete olarak çıkardı, ablacığım çok okurdu ve Feryal hn.ı çok beğenirdi) sanırım 18-19 yaşlarındaydım. Çok da emin değilim herneyse ben de kendisine hayranlık duyuyorum. Her daim bakımlı, şık, alımlı ve güzel bir kadın, güzel bir insan. Maşallah diyorum kendisine.

    YanıtlaSil
  18. Feryal hanımın gelini çok şanslı bir gelin olacak bence:) İnsanın böyle bir kayınvalidesi olduğunda komplekse de girer vallahi:)

    YanıtlaSil
  19. Yine şahane bir post olmuş. Gözümüz gönlümüz açıldı. Ancak sezonun en hit parçalarını alıp, neredeyse look'ları bile aynen kombinleyip giyince mi stil sahibi olunuyor yoksa, mesela ilk aklıma gelen örnek olarak bir önceki yazında Didem Antebi'nin yaptığı gibi, farklı markaları birbirine uydurup, kendi tarzını da işin içine kattığında mı?
    Bu sözlerimle kesinlikle Feryal Hanım'ı hedeflemiyorum. Bu hep aklımıza gelen bir soru ve yeri gelmişken dillendireyim istedim. Yoksa dünya para harcayıp da, "hoş" bile görünemeyenler varken, bu fotoğrafların üstüne laf söylemek ayıp olurdu.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PY sana katiliyorum. Feryal Gulman şık bir hanim ama elbette yaratici degil. Riski sevmiyor ama bu klasikci oldugu anlaminda risksiz secimler degil defile ya da moda cekimlerini takip ediyor; uyguluyor.
      Ote yandan cesur ve yaratici olabilenler var mi camiada? 1-2 kisi belki. O nedenle bence Feryal Gulman tercihlerini en azindan bazilari gibi cesur olacagim diye abuk sabuk secimlerden yana kullanmiyor.
      E.

      Sil
    2. Py senin gibi dusunmuyorum cunku konumuz stil sahibi olmak degil. Feryal Gulman şık ve bakimli bir hanim. Maddi imkani var, modayi seviyor ve cogunluklada giydigini gayet guzel yakistiriyor. Kanimca herkes bir Kate Moss olmak zorunda da degil ;)

      Sil
  20. feryal hanımın kızı yok ama kız yeğeni var.hatta o da bir blogger ama bu aralar pek yazmıyor.
    s.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi blog???

      Sil
    2. tahmin ediyorum kim olduğunu. Pelin hanımın bir ara yazılarından ESİNLENİP postlar yapan kızı olmasın bu? Çok lüks markalar giyiyor ve yurt dışında okuyor falan. Hatta blogunun adında bile Pelin hanımın blogundan esinlenmiş hissini verdi bana:-)

      Sil
    3. Esra hayir degil ;) blrkac yorum asagida dogru cevabi goreceksin

      Sil
  21. Feryal Gülman'ın mavı Stella McCartney elbısesini IFW de Elif Cıgızoglu defilesinde Ece Sukan giydi, tam da senin soylediğin gibi daha genc ve zayıf bır fizikte de oldukca iyi gorunuyordu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhteşem görünüyordu! ece sükan zaten çok farklı parçalar seçip çok doğru kombinler yapan bir isim, bayılmıştım o görünümüne :)

      Sil
    2. Ece 'nin gorsellerini yeni gordum ve bayildimm !! Yarin post yapmaca ;)

      Sil
  22. Ferya Hanım'a giydiği kıyafetlerin çoğu yakışsa da Kate Bosworth uyarlamasını sevmedim, o kadar da değil, biraz daha ince belli olsaydı daha fazla yakışabilirdi ama yaşına uygun bulmadım. Aynı kombini Fatoş Sarıgül'ün de giymesini bekliyorum. O da sıkı bir Prorsumcu çünkü. Feryal Gülman alışveriş için oldukça vakit harcıyor olabilir, kafa yoruyor olabilir ama bizi hiç şaşırtmıyor. jASON Wu'lar Eva Mendes'e daha fazla yakışmış, onu da almış aynı şekilde giymiş. Bu durumda uyarlama olmaktan çıkıyor, taklit oluyor, o da ona uymuyor. Elif.

    YanıtlaSil
  23. Feryal Hanim'in yegeninin blogu burada:

    http://mervedeyiz.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler en kisa zamanda inceleyecegim ;)

      Sil
  24. onemli olan sik ve guzel gorunmek ise FG bunu cok guzel beceriyor . Kendisinin tarzi bu. Parasi bol, cok guzel degerlendiriyor. Biz de zevkle bakiyoruz...Zevk ve stil insanin icinde bence, bir yere kadar bunu ogrenirsiniz. Kendisinde o `stil gozu ` var. Biz de agizimizin suyu akarak izliyoruz kendisini. Bence nazar boncugu filan taksin kursun doktursun:)
    gul
    gul

    YanıtlaSil
  25. Benim merak ettiğim Feryal Hanım özellikle kıyafetlerini ne yapıyor ? Bir giydiğini bir daha giymiyor .. Ya da ıkı sene önce aldığı ama bir daha asla giymeyeceği kıyafetlerini

    YanıtlaSil
  26. Feryal şov olmuş bu post ile :)) Adsız'a ben cevap vereyim. Göz önünde olan yerlerde bir kere giyiyormuş, basının olmadığı partilerde, arkadaşları ile olan bir çok etkinlikte elbiselerini tekrar giyiormuş. Hepsini özenle sakladığını söylemişti :)

    YanıtlaSil
  27. Pelin senden Feryal Gülman la bir röportaj bekliyoruz, göruldugu gibi merak edilen sorular çoook :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lara yeni yil icin yaptigim roportajlari gormedin demek ki ;) Aralik 2011 postlarindan bulabilirsin ;)

      Sil
  28. Feryal Gülman çok güzel giyiniyor kabul,yüzünde hiçbir kırışıklık falan da yok ama ben birbirinden değişik fotoğraflarını gördüğümde de hep aynı hisse kapılıyorum yaşı kaç bilmiyorum ama tercih ettiği kıyafetler onu yaşlı gösteriyor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feryal Gülman genç 46-47 yaşlarında.

      Sil
  29. Giderek güzelleşiyor efendim, durduramıyoruz:))

    YanıtlaSil
  30. ben gerçekten feryal gülman ın dolabinı merak ediyorum buse terim bir ara ünlülerin dolaplarını çekiyordu keşke birde feryal gülman a uğrasaydı hangi ara bu kadar kıyafeti alıp , defilenden hemen sonra giyiyor pes doğrusu:) ama galiba buna özetle para var huzur var... demeliyiz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben o işi çok tırtıkladım ama ı-ıh katiyetle gardrobunu haklı olarak kimseye açmıyor :) şahsen bu tutumunu çok taktir etsem de yine de üzülmüyor değilim :(

      Sil
  31. Benm de en hoşlandığım konulardan biri kesinlikle :)
    Vakit kaybetmeden fotoğraflara geçecek olursak
    Mary Katrantzou;
    SEÇ'ın beğenmediğim nadir kombinlerinden biri... Chanel'i ve makyajı olmamış bu sefer bence... Ama elbisesi çok yakışmış!
    Bahar Şer kötü durmuyor da YSL ve Hermes çok basit seçimler.
    Serap Dindar'ın ballerinnalar feci... Seçebileceği tek çirkin MK'yu seçmiş sanırım. Ama yine de o Boy bag göze çarpıyor, güzel görünüyor.
    Pınar Talay çok şık duruyor. Ama blzunu eteğin içine soksaymış daha hoş olmaz mıymış?
    Etel Baler çok tatlı, çok lady-like olmuş :)
    Peter Pilotto;
    Sema Basa Best trendsetter of Greece! Μόδα στην Ελλάδα εικονίδιο!
    Siren Ertan ikisi ile de hoş ama favorim kırmızılı Pilottosu, harika!
    Feryal Gülman ilk mavi kombinini hiç beğenmemiş olsam da günlük kombinine BAYILDIM!
    Eda Kadayıfçıoğlu kesinlikle HAYIR! Zaten şu Chanel Jumboların ne amaçla yapıdığını, alındığını bir türlü anlamıyorum.
    Victoria Beckham;
    Berrin Yoleri hoş.
    Beyza Aslan'ın botlarını hiç beğenmedim. Ama Elbisesi çok tatlı.
    Feryal Gülman'a VB çok yakışıyor! Ama VBH çantası hayır bence.
    Erdem;
    Erdeme ben de bayılıyorum! Benim en başarılı Tür tasarımcım kesinlikle.
    Feryal Gülman'ın ilk elbisesi mükemmel!! Ama Ayakkabılarından hiç hazzetmedim. Kelly'sinin rengi ideal.
    İkincisinde yine Valentino(?) ayakkabılarını beğenmedim onun dışında çok şık! Üçünçü de hiç bir noktayı beğenemedim malesef ben, bir tek elbise hoş.
    Stella McCartney;
    Esra Oflaz Güvenkaya'yı ben de beğenememiştim.
    Feryal Gülman'ın elbisesi yakışmış clutch'ı beğenmedim sadece ama ben de daha genç birinde tercih ederdim. İkincisini zaten beğenmiştim Harper'a da kalpler :)
    Pucci;
    Ben ikisini de beğenemedim. Feryal Gülman'ın kombininde sadece küpeleri beğendim, Burcu karabacak'da hiç bir şeyi beğenmedim.
    Lanvin;
    İki elbise içinde en uygun ayakkabı kesinlikle sade siyah parçalar. Feryal Gülman da aynısını yapmış zaten :) İki elbise de Lanvin'in en hit parçaları. Ama birbirinden tam zıt. Reklamlarda biri 18 diğeri 80 yaşındaki iki mankendelerdi zaten :) İlk elbise için Kim'in ayakkabılarını ve saç modelini daha çok beğenmiş olsam da Feryal Gülman çok başarılı. Kim'in elbiseyi öldürmesinden bahsetmek bile istemiyorum. O basenler nedir ya??!!!! İkinci elbisede Kim Kardashian Louboutin'ları ile fena olmamış diyebilirim ama yine de sadece Herve Leger giymesinde ısrarcıyım. Nedir bu moda katilliği?! Charlize Theron hali ile mükemmel!! Feryal Gülman da çok çok güzel.
    Atuzarra;
    Feryal Gülman'ın elbisesinin formunu çok beğenmedim ama yine de şık :)
    Burberry;
    Aynen en azından Kate gibi direk Burberry reklamı olmamış ama Kate daha hoş duruyor sanki.
    Jason wu ve Prabal Gurung;
    Jason Wu çok yakışmış. Ama Eva Mendesden görüldüğü de çok bariz bu sefer.
    Gurung ise harika olmuş bence!! Bayıldım.

    YanıtlaSil
  32. Kim Kardashian, kanzuk pastil gibi olmuş.
    Onun dışında bir tek Emilio Pucci elbiseler hoşuma gitti.
    Diğer kostümler çok boğucu gözüküyor.
    Bir de, Feryal Hanım'ın kostüm seçimlerinde biraz daha risk almasını isterdim, iddialı seçimler yapıyor ama kendinden bir şeyler katmıyormuş gibi.

    YanıtlaSil
  33. ya feryal gülman o kadar elbiseyi ne yapıyor acaba. çünkü bir giydiğini ikinci kez giymiyo.e mail imi vereyim iletişime gecerseniz ben giymediklerini alabilirim,:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.