Orjinal midir Çakma mıdır Karar Sizin :)

Valla artık ben yazmaktan konu etmekten yoruldum ama ortada memleketin ikoncanı olma durumu olmasa bu kadar üstüne gitmezdim bu konunun. E bir de mazallah o kadar sıkı baba malzeme veriliyor ki nasıl konu etmem diyorum kendi kendime.


Efendim bu sefer elimizde Hello dergisinin eki Decor 'un kapağı var. Konu ev ve dekor olsa da kapakta Eda Taşpınar ve gözüme gözüme sokulan Balmain 'in en hit parçalarından 28 bin dolarlık yani 50 bin liralık ceketi görüyorsunuz.
 
Ceket orjinal mi değil mi diye kararı size bırakıyorum. Bana kalırsa değil ama benzesin diye sıkı uğraşılmış. Daha iyi göresiniz diye orjinal ceketin çeşit çeşit görsellerini koyuyorum. Hiç üşenmedim bu ceketi satışa koyabilecek 3 yeri araştırdım ve tahmin ettiğim gibi pahalı olması ve satılmayacağı sebebiyle hiçbiri getirtmemiş. Mesela Polar Butik 3 sene önce çok konuştuğumuz Ajda Pekkan 'ın giydiği çakma Balmain 'in orjinalini getirtmişti. Hatta Nur Yerlitaş Ajda 'ya çakmasını dikmeden butiğe gidip ceketi yakından mikroskopla incelemiş :) O zaman nasıl bir süper stara çakma giymesini yakıştırmadıysak aynı şey memleketin moda ikonu diye lanse edilen ismine de yakışmıyor. Olayın özü budur !

 
 
 
 
Moda ikonlarımız (!) Balmain 'in fall koleksiyonunu çok sevmiş belli ki. İlk Kristen Stewart 'ın üstünde orjinalini gördüğümüz elbisenin Eda Taşpınar yorumlusunu gördük. Sonra Deniz Berdan 'ın Balmain esintili tasarladığı ve satışa koyduğu elbisesini ve şimdi de bu posta konu olan Balmain ceket. Deniz Berdan her ne kadar benim elbisemin Balmain ile ne alakası var ki desin görünen köy kılavuz istemiyor. Tasarımcıysan en azından insanların aklına getirmemesi açısından bu tarz bir benzerlikten kaçınılmalı. Yoksa elbette inci işleme Balmain 'in tekelinde değil ! 
 
 
 
Rastlantı bu ya, dün düzenlenen Amerikan Müzik Ödülleri 'nde Gwen Stefani de aynı Balmain ceketi ama elbette orjinalini giymiş.
 
Yok mudur Balmain 'in bu koleksiyonundan orjinal bir parçayı giyip de memleketin namusunu kurtaracak bir babayiğit ? :)
 
 
 
 
* Bu post ©ModaVeSosyete 'ye aittir. Blog ismi ya da linki olmadan başka bir yerde kullanılamaz. Aksi taktirde yasal işlemlere başvurulacaktır.
 

Yorumlar

  1. Başlığı görür görmez yineee miiii dedim

    YanıtlaSil
  2. GORUNEN KOY KLAVUZ İSTEMEZ APACIK İSTE BELLİ..:=)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle orjinal değil, işlemelerden önündeki siyah şeridin yönünden vs her şekilde belli.. Ayıp artık bu kadarıda... Hiç giyme madem, kimse seni yargılamaz neden Balmainin ceketini giymedin diye, saçmallık.

    Sümeyra
    birdilimportakal.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kimse neden giymedin demez ama eğer çakmasını giyiyorsan o zaman ayıplanmayı, eziklenmeyi de hakkedersin.

      Sil
  4. ceketin alt kısmı epey benzemiş ama yukarısı ve dirseklerdeki işlemeler, e tabi bir de kalite farkı maalesef çakmayım ben diye bağırıyor!

    YanıtlaSil
  5. bir kere nedir o full makyaj olayları. eskiden yapmazdı şimdi sahneye çıkacak gibi yapıyor.
    ayrıca dergiye haber oluyorsun ya bu kadar da göstere göstere yapılmaz.
    yani bunun kapalıçarşıdan sahte çanta almaktan ne farkı var Allah aşkına. ezik insanların sahte kullandığını söylerim artık üstüne bastıra bastıra söylüyorum. madem paran yetmiyor sende paranın yettiği markayı giy. illa balmain giymek zorunda mısın? al işte didem soydan. marka falan giymiyor ama bir o kadar da güzel giyiniyor. ben sahte giymenin ciddi bir özgüven sorunu olduğunu düşünüyorum. bi halt olamadım bari şunu üstüme geçirimde beni bi halt sansınlar. bak cinler tepeme çıktı yine yahuu. eda ezilmiştaşpınar olarak değiştirdim adını. neyse sakinleşeyim en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şekersin :) ve her dediğine katılıyorum. bir kadının şık olması için illaki marka giyinmesine gerek yok. mesela daha yeni günün şıkı dediğim mine kalpakçıoğlu ya da senin örneğin gibi didem soydan. giydiğini taşımayı bildikten ve bedenine fiziğine yakışanı bulabildikten sonra gerisi fısss :)

      Sil
  6. Ya bu sosyeteyi pek yakından takip etmiyorum fazla bilmişlik yapmak istemem ama hangi dergiye elimi atsam biz de durum böyle. Pek beğenilen, tarzı var diye göklere çıkartılan sosyetelerimiiz de aynı parçaları aynı şekilde kombinliyor çoğunlukla. Pek şaşırılacak bir olay değil yani Eda Taşpınar`ın ki :)) Kollarındaki işlemeleri tam yapamamışlar ama. Orjinalini görmediklerinden olsa gerek, resimden gözüktüğü kadar yapmışlar :))

    YanıtlaSil
  7. Aslında düşünüyorum da bunu bu sekilde kullanmanın bir sakıncası bir yasağı yoksa ve buna kimse müdahale edemiyorsa/etmiyorsa aynısını diktirip giymek özgürlüğüne sahip.Kim buna engel olabilir ki. Kaç kişi var sizin gibi dikkat eden acaba, şüpheli?

    Diğer postunuzda bakış açım sizin ki gibiydi yorumumu da o eleştiri ile altına yazmıstım zaten.Bugun ise tamamen farklı bir bakış açım var.Tabi ki stil sahibi olduğunu her sekilde belli eden biri var karsımızda, gönül ister ki hiç fakelere bulaşmasın alabiliyorsa orjinal alsın ama bu özgürlüğe sahipse kendine olan özgüvenini tebrik etmek lazım.:)Sayın Eda hanımın..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Balmain ceketi Gwen Stefani'nin gidip para vererek aldigini hic sanmiyorum buyuk ihtimal stylist'i getirmistir o da giymistir bircok celebrity'nin yaptigi gibi. Bizde de bu sekilde tanitim amaciyla verilse tum isimler seve seve giyer. Ama 50bin TL verecek kimsenin oldugunu sanmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı şekilde düşünüyorum. Yabancılara bu elbiseler markalar tarafından gönderiliyor, giysinlerde reklamı olsun ürünlerinin diye. Özellikle Oscar geceleri ve ödül törenlerinde tüm giysiler bedava gönderiliyor.

      Sil
    2. Aynen ama sonuçta mantıklı bir satış politikası bence :)

      Sil
    3. tabiki de hiçbiri para vermiyor. ama eda taşpınar da pekala harvey ya da beymen 'den özel çekimler için orjinal parçaları satın almadan kullanabilir. bu mağazalar vip müşterilerine böyle bir hizmet verirler. böyle bir imkan varken ne diye en uçuk türkiye 'de satılmayan bir parça istenir ki sorun bu !

      Sil
  9. ceketin desenleri hiç uymuyor birbirine, bariz sahte

    YanıtlaSil
  10. bence çok çirkin bir ceket, çakmasını yapmak için o kadar zahmete değmez.

    YanıtlaSil
  11. BENCE ÇAKMASINA VERDİĞİ EMEĞİ ORJİNAL PARÇA ÇIKARTMAYA HARCASA ORTAYA DAHA BAŞARILI BİR İŞ ÇIKARMIŞ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle :) hatta epey malzeme kullanmış en az 2 bin 3 bin eder bu ceket :)

      Sil
  12. bizimkinin boncuklarına pul payet atmışlar ..! pesss dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben pul payeti göremedim ayşenur gözlerin kartal gibi :)

      Sil
  13. Orijinal olduğunu düşünmüyorum.İşlemelerden çok belli bu zaten,yaka kesimi bile gösteriyor durumu.Zaten bir cekete 50 bin lira nasıl versin Eda hanım.Pek çok isim de vermez o parayı bence ama alamıyorsan çakmasınıda giyme arkadaşım.Bilmiyorum benim için durum böyledir.Ayıp değil ki alamayıp giyememek,asıl ayıp çakma parçalarla ortada orijinalmiş gibi dolanmak onu geçtim kendi tasarırım demek.
    Kimse üstüne alınmasın ama çakma çanta/ayakkabılarla gezenler içinde aynı şeyi düşünüyorum ben.Pek çok noname veya orta dereceli markalarda da çok hoş, şık parçalar var hemde uygun fiyatlı şahsen ben bunu tercih ediyorum.Ne kendimi nede kimseyi kandırmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi canım almak zorunda değil ki! yani ben şimdi bu balmain i üstünde görmesem ne olacak kafamdaki eda taşpınar zarar mı görecek ? ama böyle kopyacılıkla gösteriş yapması çok itici çook !

      Sil
  14. Ceketin ilk baktıgınızda bir albenisi var kesinlikle,ve deri bir pantolon (eger yoksa siyah hafif parlak bir pantolon) ile güzel bir kombin yaratılabiliyor.Cekete çirkin diyemeyeceğim..Ve blogunuzu yeni buldum,gerçekten çok hoş,takipteyim.Benim bloguma da beklerim.Sevgiler..:)

    fashionfrommyeye.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler melis başarılar diliyorum :)

      Sil
  15. Bencede çok ayıp ve yanlış, özellikle medyatik ve halk önüne çıkan kişilerin taklit giymesi uygun değil. Yeni ve genç Türk tasarımcıların modellerini giyebilirler böyle çakma giyip gözden düşeceklerine.

    YanıtlaSil
  16. bence cok gereksiz ustune gidiliyor her marka birbirinin aynisini yaparken bence bu kadar kisilerin ustune gidilmemeli, birakin giyen giysin anlayan anlasin ama bu kadar da can acitici olunmamali ki , eda taspinarin o kadar guzel bir fizigi varki ne giyse yakisir aslinda bunlara da gerek yok dimi:) aslinda baslarda boyle diildi sonra niye giydigi her parca tipatip benzeri olmaya basladi cok garipsenicek bir durum. suna katiliyorum kesinlikle ben tasarimciyim demeseydi bu kadrda olay olur muydu acaba?
    Hande t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son cümlen herşeyin özeti aslında. çok uçtu, kastı, lafları şaşırdı ama nihayetinde bugün şöhretini ve kazancını ikoncan lıktan besliyorsa bu eleştirileri de göğüs germek zorunda.

      Sil
  17. Çakma diye bas bas bağırıyor burası bir gerçek bununla birlikte bir sorum olacak, mesela C.Olympia'nın ayakkabılarının önüne koyduğu gold renk dolgunun neredeyse bire bir aynısını N. Kirkwood'da gördük bu sezon, peki bunun ismi de ilham mı oluyor sevgili yorumcular ve Pelin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süpersin çağla :) ben de ilk gördüğümde bu ne yahu dedim ! ama dikkatlice incelediğimde birebir olmasa da minicik bir farklılık yapmış. ama kesinlikle kopyacılık olduğunu söyleyebilirim. Kirkwood 'a yakışmayan çok ucuz bir yaklaşım.

      Sil
  18. Baska bir noktaya dikkat cekmek isterim hatta cvplari da merak ederim:) diyelim ben deniz berdanin giydigi kiyafeti harvey nichols da girdum begendim aldim ama balmain i de yada boyle bir durum olan baska bir ornek valentinodan hermes clutch benzeri hir urun aldim kullaniyorum orjinalini alamayip onu mu almis olurum yoksa , isim yada herneyse koleksiyon koleksiyon takip etmedigim icin zevkime uydu aldim nolucak? Mng dan siyah beyaz elbise aldim zevkim diye bir baktim stella mccartny ve philip lim yapmis hangisi once yapti diye arastiricak miyim? Belki de farkinda olmadan benzer bir suru alisveris yapiliyor nolucak siZce , sence sevgili pelin:) (eda taspinar durumunun bu konuyla alakasi yok tamamen frkli bir konu sordugim tabiki)
    Hande t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman o markaların ezikliği ve beceriksizliği oluyor.

      Sil
    2. elbette zevkine uyan beğendiğin şeyi alır giyersin. ne diye araştıracaksın ya da kendini kötü hissedeceksin ki. tanınmayan, moda ikonu diye lanse edilmeyen, her ürün ilk çıktığında bana gönderilir demeyen normal bir vatandaşsan içinde kendini mutlu hissettiğin herşeyi giyebilirsin. burda konumuz ve üstünde durulan şey çok farklı.

      Sil
  19. Vallahi senin yazıyı okumadan önce acaba arkadaşı Deniz Berdan'ın koleksiyonundan bir parça alıp da onu mu giydi demedim değil? Bilemem artık. Adı çıkmış dokuza inmez sekize hesabı. Bundan böyle orijinal bir parça da alsa hep kafada soru işaretleri olacak. Bu ortamı hazırlayan kendileri oldu. Üzgünüz.

    YanıtlaSil
  20. edanın terzisini istiyorum, bulun getirin banaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha:) ben de:)

      Sil
    2. Gonlume Gore19 Kasım, 2012

      Hehe bencede cok komik hakkatten adam tek tek usenmemis benzetmis tam sacmalik :))

      Sil
    3. o zaman sizi merakta bırakmayım. geçenlerde 2.sayfa da konuşuldu. terzisi kadıköy 'de melek isimli bir terziymiş. ama büyük olasılıkla ilk dönemde diktiriyordu son dönemde hepsini kendi dikiyormuş. yani öyle diyor onun yalancısıyım :)

      Sil
    4. Bence Melek Hanım Balmain in geçen sezonlarını işlerken kör oldu ve getirisi iyi olmasına rağmen emekli olmak zorunda kaldı =) Ya bu işi gerçekten kim yapar çok merak ediyorum. Eda nın yapamayacağı kesin dee. Pess diyorum. Pelin, bu postun yorumları çok hoşuma gitti, çok güldüm çok eğlendim gerçekten =) Herkes çok şeker =)

      Sil
  21. Bu kadinin(eda taspinar)ruh halinsen suphe etmek gerek.bu kadar icon olma hevesi varsa biraksin markalari deli gibi ugrasip kopyalamayi o ugrasi kendi cizdigi bi modele versin.sonucta bi caba ve ugras veriyo..ama dedigim gibi nasil bir ruh halinde!ayrica balmain hbri varmi acaba chanel gibi??yazik valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle zorlamadığı vakit çok daha iyi. yani illa şık demek ya da stil sahibi hoş hatun demek için üstündekini bilmeye gerek yok ki. tüm olay taşıyışta ve özgün olmakta.

      Sil
  22. Ben sosyeteden daha ne insanlar biliyorum o marka çantaların, ayakkabıların hatta takıların en iyi çakmalarını alıp kullanıyorlar. Parası var ama bir orj. alıyorsa araya 3 tane iyi çakma alıyor bunu da kimse anlamıyor.Çünkü herkes bu sosyetik veya ünlü isimde bu varsa o kesin gerçektir diye düşünüyor. Feriştahı gelse anlamaz o derece orj. parçalar var. Şimdi bu ezikli midir nedir? Yukarıda demiş ya birisi eziklik diye? Neye göre bu kıstas? Yani yanlı anlaşılmasın ben kayırmıyorum da neden böyle yapıyorlar onu anlamak istiyorum. Parası olanda alıyor olmayanda. Bunun sonu yok kimler kimler neler kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim demiş eziklik diye? göremedim ben?

      Sil
    2. Yalnız imkanı varsa ve alabiliyorsa niye çakma alsın? Yani en baba çakması da olsa kalite farkı var. O kadar param varken ben lüksümden feragat etmezdim.

      Sil
    3. Adsız sen bu sahteleri nasıl bu kadar iyi biliyorsun????
      herkes başkalarını kendi gibi sanırmış diyorum!
      eda hanıma da pes yani,eda hanım da deniz hanım da insanları salak zannediyorlar

      Sil
    4. Serenay C.19 Kasım, 2012

      Ayol durun kıza o kadar yüklenmeyin! BENCE KESİN BALMAİN TAKLİDİ CEKET DENİZ BERDAN'IN HEDİYESİDİR! Pardon Balmain'in deniz berdan'dan çaldığı modeldir demek istedim puhahahahahahhh:))))))))))

      Sil
    5. yukarıda zeynep onur demiş. nuray ben bu işi yapıyorum çünkü bana gelen müşterilerden biliyorum.kişi karşısındakini kendi gibi sanarmış evet aynı senin gibi.

      Sil
    6. Anladim ADSIZ .Cakma satiyorsun ,"sosyete kullaniyor siz de kullanin" diye reklam yapiyim dedin.Akillica ne de olsa hergun bu blogu 1000 lerce kisi tikliyor! (Tabi edanin arkadasi degilsen ve tartismayi baska yone cekmek istemiyorsan)
      Ben etilerde dolasan birkac tipten bahsetmiyorum.
      Pelinin yayinladigi giydigi elbisesi 1000 lerce dolar olan tiplerden bahsediyorum.bir kere giydigi elbiseye o parayi veren ve her davete o kadarlik elbiseler giyen insanlar hergun takicagi cantaya parayi esirgemez!
      Bu arada kimse paralarini car cur etsin derdinde degilim.kit butceyle de muthis sik olunur ama taklit ederek bir arpa yol gidilmez!!!!!!


      Nuray

      Sil
    7. arkadaşlar üzgünüm ama adsız 'ın dediği gibi 2-3 tane orjinalin yanına fake ürünler alanlar yığınla. hem de hiiiç tahmin edemeyeceğiniz isimler. herşeyi de yazamam ki yahuuu :))

      Sil
    8. Ben de alışverişlerim sırasında Pelin'in zaman zaman konu ettiği kişilerden birini elinde Hermes ile Nursace den louboutin çakması alırken görmüşlüğüm var...

      Sil
  23. pelin blogunu severek takıp ediyorum.Harikasınn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asıl harika olan sizlersiniz teşekkür ederim :)

      Sil
  24. Ceket bas bas ben sahteyim diye bagiriyor malesef. Olculer hic tutmamis, incilerin sira sira dizilimi farkli. Boyle bir ceketi Balmain'den almicaksa hic giymeseymis keske Eda cunku hos bile durmamis uzerinde:(

    YanıtlaSil
  25. Pelin, teseekkurler yine okumaktan zevk aldigim bir post olmus, aksam aksam ammada guldum yaa, gercekten bu kadar bariz cakma modeli sosyeteden birininin giymesi komik.

    xxx

    YanıtlaSil
  26. Kumanda Panelinde gördüğümde bir an "Ne? Orjinal mi??!! Kesin bir çekimdir falan, herhalde?!!" oldum ki sayfa açılınca bariz bir şekilde görüldü ki sahte ( Dikene tebrikler. )
    Ben artık söyleyecek bir şey bulamıyorum. O kadar tatlı o kadar sevecen birisi de bu kadar mı loser olabilir anlayamıyorum.
    Aslında okursa falan hiç kalbini kırmak istemem ama ben "Literally can't live without" dediğim bir sektöre yapılan bu hakaretlere de göz yumamam.

    YanıtlaSil
  27. Ceket sahane, Eda'nin 'sabika'sini göz önünde bulundurursak çakma olma olasiligi 100%.. Eda'nin bu parayi verip ceketi aldigina asla inanmiyorum.. Ne denir ki pes!!

    YanıtlaSil
  28. adsız şahsiyet ,kimmiş sosyetede bir gerçeği yanına 3 sahte kullanan çok merak ettim doğrusu.pelin gibi gözü açık ve pek bir blogger'ımız varken ,bu kadar internet ve twitter ortamında herkes başlı başına bir yayın organına dönüşmüşken,beren saati uzakdoğu'da bile telefonla çekip koyarlarken,kimse sahte kullanamaz!Daha alırken kapalıçarşıda gazetelerin baş sayfasına düşer! kimse artık sahteleri yemiyor!yedirmeye çalışanlar da böyle deşifre oluyorlar!Sen gönlünü rahat tut!

    YanıtlaSil
  29. pelincim ceketin çakmalığına değil de memleketin namusunu kim kurtaracak? ona takıldım ben :)
    bana sorarsan kurtarsa kurtarsa derin mermerci kurtarır bu namusu ama adı çıkmış bu ceket mi olur yoksa başka bi balmain şahanesi mi olur orasını bilemedim! :)

    YanıtlaSil
  30. Ceketin modelinin adini bilen var mi?

    YanıtlaSil
  31. Ben fake olduğunu taa burdan bilgisayar başından anladım valla.. Asıl hata Eda Taşpınar'ı ikoncan diye adlandıranlarda bence yine aynı şekilde Deniz Berdanı da.. Türkiyede bu cekete o kadar para vericek bir isim yok bana göre çünkü bu sadece sezonluk bir parça bana göre yoksa bir Hermes için paraya kıyan biri gayet bunu da alabilir.. Ama o kadar sezonluk ki!

    YanıtlaSil
  32. Vallahi pes! Bu ne yuzsuzluktur, bu ne taklitcilik azmdiir kardesim, yalniz terzisinide tebrik etmek lazim kadrolu eleman olarak calisiyor herhalde:)

    YanıtlaSil
  33. anam anammm karışmış yine biraz ortalık:) valla ben de adsıza katılıyorum Türkiye'de bu ceketi alıp da namus kurtaracak kimse olmaz. Bence Derin Mermerci bile almaz bunu. Zaten almasın da!

    YanıtlaSil
  34. Bende calma kullanan cok zengin taniyorum. Paralari var ama neden bir cantaya 20.000€ vereyim diye düsünüyorlar. Acikcasi bende. Maddi durumum cok iyi herbiseyi alabilecek gücteyim. Ama sezon sezon okadara cok trend oluyorki bazen air 3 ay tasiyorum bir cantayi. Orijinllerim cok, hermes, chanel, LV, prada. Ama bazi chanel cakmalarim var:) bire bir yapan yerler var. Sosyetenin gittigi. Asistanlati sparis efiyor. Her detayi ayni olan. Kalitesi ayni. Sirf marka ismine para vermiyorsun. Harika bir yer var. Cogi ordan aliyor. Taniyorum sosyete müsterilerini. Sanatcilar bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adres alabilir miyiz :)

      Sil
    2. Saka gibi bir yorum yani. "Orijinllerin" cok demek sevgili adsiz. Kalitesi ayni degil iste. Parasi olan herkesin kalitesi ayni, egitimi ve gorgusu ayni olmadigi gibi, o gercek chanel'le sahtesinin de kalitesi ayni degil. Gercekleri alanlar o harika yeri bilmediginden degil, kendi kendini ve baska kimseyi kandirmak istemediginden, emege, modaya ve stile saygi duydugundan gercegini aliyor. Amaclari baskalarina hava atmak degil, kendilerini tatmin etmek. Ama hayat gorusu gelismemis sadece parayla birsey oldugunu zanneden insanlarin anlayabilecegi bir durum degil bu.

      Sil
    3. YC çok güzel cevap vermiş buna daha başka birşey eklemek gereksiz. alanlar alabilenler kendilerini tatmin için alırlar. markaya olan sevda, zamansız ve kalınır olması, tasarıma ve kullanılan malzemenin kalitesine verir parayı. birebir benzeyeni alanlar ise sadece kendini kandırır ve çevresine hava basmak ister. tabi bu konuştuğum ancak "alabilecek durumu" olanlar için sözkonusu. bütçen kısıtlıdır alırsın kime ne güle güle kullansın eskitsin sefasını sürsün.

      Sil
  35. Sevgili Eda T, yeter yeter yeter...Biz burada biktik usandik senin sahteciligini konusmaktan ama sen inatla abuk subuk ne kadar pahali urun var, onlari birebir kopyalamaya "calisip" giymektekten usanmadiiiiiiin!!!! Eminim biliyorsundur, dunyaca unlu milyon tane moda blogu var fashion aleminde... Benden sana ufak bir hediye olsun, hadi bari su listeye bir bak ve bir zahmet oralara gidip bak.. Kim senin gibi copy cat'cilik oynuyor? Kim senin gibi onun bunun taklitleriyle dergilere boy boy poz veriyor? Herkesin kendine ozgu bir tarzi, kiligi kiyafeti var... Lutfen bir ornek al rica ederim!

    1) BECAUSE I'M ADDICTED
    2) FASHION ETC.
    3) KINGDOM OF STYLE
    4) SONG OF STYLE
    5) HANNELI
    6) WHO WHAT WEAR
    7) THE COVETEUR
    8) FASHIONLOGIE
    9) BRYAN BOY
    10) FACEHUNTER
    11) JAK & JIL

    Soyadinin hakkini tam anlamiyla veren hakikaten TAS gibi bir hatunsun, ah bir de gercek bir "tarz" sahibi olabilsen... Hani cliche Amerikan filmlerinde derler ya:

    "If I had the $$$ that you have, I'd have created a much better world!"

    That's it, that's ALL!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanında ajda 'nın çakma balmain 'i için melis alphan nefis bir yazı yazmıştı. eskiden olsa kim anlayabilirdi ki ?! artık elinde internet her kaynağa o kadar rahat ulaşabiliyorsun ki ! İşte ancak Balmain 'i bilmeyenler hedef alınıyor diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Balmain cakmaciligi konusunda ozellikle Deniz Berdan ve Eda T.'in bayragi elinde tutuyor olmasi da ayri bir absurdluk.. Birbirlerine surekli gaz veriyorlar herhalde "sen sunu yap bende bunu" diye... Elinde internet olan herseye kolaylikla ulasabiliyor dogru ama iste bu iyi mi kotu mu orasi tartisilir.. Onlara gore belki biz anlamiyoruz pek ama iste bak, gayette iyiyiz:)

      Sil
  36. çıkıp bir açıklama falan da yapmıyor ha doğru bu kaçıncı hadi esinlenme olur tamam da bu kadar da yuh

    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  37. offf edacım yaaa vallahii ne diyecegimi bilemedim herkez kendince haklı olarak yorum yapmış seni çok seviyorum çok hoş güzel bir bayansın ama bu taklit olayının artık b... çıktı.biraz pelinin blogunu izle ve yorumları oku bence ozaman belki arkadaşları haklı bulurda bu durumdan vaz geçersin bu arada terzini tebrik etmekte isterim büyük başarı ama eksikleri var işte onlarıda zamanla çalışarak düzeltir herhalde :):)________

    YanıtlaSil
  38. Şu çakma olayını bırakalım allasen o kadar paran var ya git al kullan çocuguna vintage diye bırak sinirleniyorum böyle insanları görünce amacın ne yani ?? terzine övgü istiyosan biz övgü yerine yergi yapıyoruz tatlım!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru demissin.. Hani gercekten "cocuguna vintage diye birakma" diye bir mukemmellik var su dunyada... Bu acidan bence basta Victoria B.'nin minik kizi olmak uzere, sevgili Pelin'cigimizin tatli kizi cok sansli:))

      Sil
  39. Ben yorumculara hastayim edayı geçtim:) Allahım o nasil bir dil özentiligi ki ingilizce tamlamalardan geçilmiyor . O nasil bir elestiridir!!( akilli bazı bidiklar imla hataları aramasın iPhone kendince düzeltmeler yapıyor on saat yazmaya uğraşmam.)
    Bu kadar hararetle tartıştığınız konuya tahminen eda Taşpınar icinden 'tırt' deyip birazda gülüp geciyordur:)
    Pelincim sen su guzel kızının kıyafetlerini bizimle paylaşsan söyle kombinleyip olmaz mı ?
    Sevgiler
    Aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman yani Eda Taşpınar gülse ne olur gülmese ne olur, onca insan onun taklitlerine fazlasıyla gülüyor zaten.

      Sil
    2. Sorun orda zaten sen de tam onu demek istedin sanırım . O bunları biliyordur taklit eden o sonucta sallayip kendine ceki düzen vermediğine göre asıl milletin ona gülmesinin bı manası yok.capish ;)

      Aslı

      Sil
    3. O zaman etrafta ben iconcan'im ya da ben istemeden bu etiketi yapistirdilar diyerek dolasmasin. Ustelik kendisi yanilmiyorsam Ingiltere'de moda egitimi de almis, oyle kor cahil ne yaptigini bilmez degil yani. Kendisi apacik bizleri -yani modaseverleri- alenen salak yerine koyuyor ya da kendisini rezil etmekten yana bir derdi yok? Onceki yorumcunun da dedigi gibi guluyor aglanacak haline.. Capish?

      Sil
    4. 2 üstteki yorumcu arkadaşa ithafen: Robert College mezunu olmayıp, okuldan atılıp başka bir yerde okul bitirmesine rağmen sağda solda Robert mezunu olduğunu söylemesi gibi mesela... Nerden tutsan elinde kalıyor.
      İsteyen de istediğine güler, acır falan filan. ( Kapiş ne yaaaaaa......)

      Sil
    5. hmmm enteresan bir detay. bir hakan yıldırım vakası daha yani :)

      Sil
  40. Kesinlikle orjinal değil tabii ki! Lafı bile olmaz :)) Yan yana koyduğun ilk görselde özellikle aralarında fark o kadar bariz ki! İşlemenin güzelliği yarışamaz bile :) O elbise facia zaten hiç bir güzel yanı yok. Kristen'ı görünce hiç beğenmemiştim ama şimdi o hali bile güzel geldi :D Sonu görmeden gwen'i söyleyecektim ama gözünden tabii ki kaçmamış. Boşuna zaten seni okumuyorum ;)

    YanıtlaSil
  41. Ya çok sinirleniyorum! Paran yetmiyor alamıyorsan çakmasını da gidip alma, giymeyiver canım ölmessin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölürler bak vallaha, ama giymediklerinden değil salaklıklarından. Yolda giderken yanlışlıkla rögar kapağı kafalarına falan girer mazallah.

      Sil
  42. Birileri bu gibi tipleri ciddi ciddi iş güç yapıyormuş yerine koyup gazetelerden manşetlere taşımaya son vermezsse böyle gelir milletin gözünün içine BAKA BAKA aptal yerine koymaya devam ederler.Aklıma geldi, bir panele davet edilmiş (Sebep meçhul) üniversiteli bir öğrenci de sormuş siz neden bu kadar ünlüsünüz, manken değilsiniz, modacı değilsiniz, bir işiniz yok, neden buradasınız diye, bu da cevap vermiş "ilginç giysi seçimleri yapıyorum" diye.Demek ki neymiş, abuk subuk kıyafetler ve tasarım hırsızlıkları yaparak manşet olabilir, hiçbir iş yapmayarak ünlü olabilirmişiiizzz. Hayat bunlara güzel walla.

    YanıtlaSil
  43. birkac aydir bu fiyasko kopya-eda taspinar yazilarinizi takip ediyorum. (Bu arada Blogunuza hayranim :D )..ve her defasinda saskinlikdan kendimi alamiyorum :S Özellikle avrupada büyümüs ve yetismis bir genz kiz olarak türkiyedeki bir takim insanlarin marka delisi olmalarina anlam veremiyorum! Maddi durumun el vermiyorsa neden gidip 50 bin liralik bir ceket giymek isterki bir insan?? Ha birde kalkip tipkisinin aynisini diktirir ve kendi tasarimi olarak tanitir?? Yani bu dünyada görülmemis bir ilkdir. Türkiyede bu insani modaikonu olarak görür :S Inanilmaz utanc verici. Iyiki siz varsinizki blogunuzda bunu konu ediyorsun...
    Eda Taspinarin bir Londra yada bir Oslo yada bir Berlin gezisi yapmasini öneriyorum. Sokaktaki insanlarin markasiz kiyafetlerle ne kadar stil sahibi olabildiklerini görmesi icin. Tabi kombin yapmak ayri bir marifet, o beceriye sahipmi bilmiyorum, simdiye kadar sadece copy-paste alanindaki uzmanligini gördük.
    Saygilarimla :)
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zeynep, iste bende tam bu konuya dikkati cekmek istemis ve yabanci en sevdigim bloglardan bazilarinin adreslerini yazmistim.. Stil sahibi olmak demek ne 50.000 dolarlik ceketler giymektir ne de iki tane elbise tasarlayip "ben oldum" demektir degil mi? Ama su da beni uzmuyor degil, sirf boyle dedim diye bazi yorumcu arkadaslar ozentilik, ingilizce sevdalisi vs. gibi sacma sapan karsi ataklarda bulunmuslar ve "amaaan Eda T. sizi ne takar" gibi seyler soylemisler.. Uzuldum baska birsey degil:(

      Sil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.