STİL KEŞİF : Ulyana Sergeenko

Sizlere moda dünyasını farklı ve özgün stiliyle kasıp kavuran bir ismi büyük bir keyifle takdim ederim. Ulyana Sergeenko ! Eminim bir çoğunuz kendisini çoktan keşfetmiştir. 2 çocuk annesi 32 yaşındaki bu dünyalar güzeli kadının vintage ve etnik karışımı tarzı uygulayışını bir süredir büyük bir hayranlıkla takip ediyorum.


 
 
Küçüklüğünden beri modaya gönül veren biri olmuş Ulyana. Ama asıl mesleği fotoğrafçılık olmuş. Ne yazık ki maddi imkansızlıklar kendisini fotoğrafçılıkta istediği yerlere götüremediği gibi modaya duyduğu aşkında bir türlü ucundan tutmasına izin vermemiş.. Ama yeteneği ve azmi gibi şansıda yanındaymış. Aşık olup evlendiği adam Rus oligark Danil Khachaturov 2 milyar dolarlık servetiyle Rusya 'nın en zenginlerindendir. İlk 2 sene Ulyana evliliğiyle ilgilense de modaya olan aşkı ve bir yerlerden başlama isteği hiçbir zaman azalmamıştır. Ve nihayet Danil eşinin moda dünyasında söz sahibi olabilmesi için tüm maddi imkanları önüne serer. Sonuç büyük bir başarıdır. Yakın dostları Natalia Vodianova ve Dasha Zhukova 'nın desteklerininde bu başarıda büyük bir rolü vardır. Son 1-2 senedir teatral ve özgün tasarımlarıyla Ulyana Sergeenko markası moda dünyasında fırtınalar estirmeye başlar. Lady Gaga en büyük hayranıdır ve şu ana kadar birçok davette Ulyana 'nın tasarımlarını büyük bir keyifle giymeye devam eder.





 
Ulyana 'nın sadece tasarımları değil kendine has stilide farklıdır. 50'lerin moda dergilerinden çıkmış vintage tarzını Rus kültürünün etnik lezzetiyle harmanlamakta ustadır. Kendi tasarımlarını giymekten büyük bir keyif aldığı gibi hepsini de olağanüstü bir başarıyla sunup insanda hemen almalıyım isteği uyandırıyor. Tabi ancak yokla var arası bir bel çapınız ve sütun gibi bacaklarınız varsa :) Farkettiyseniz pullu payetli şeyleri sevmiyor. Ancak transparan tül etekleri ve en fazla bacak dekoltesini tercih ediyor. Şapkalar ve eşarplar en sevdiği aksesuar. Makyajında en belirgin özellik kırmızı ruju ve göz kalemi. Saç modeli değişkendir çünkü giydiği her kıyafetin ruhunu tamamlamasına büyük bir önem gösterir.

Günümüz modasına kesinlikle kurban olmuyor. Örneğin bu sezon deri moda diye hemen edinmeliyim diyenlerden değil. Kendi koleksiyonları dışında giymekten en keyif aldığı marka Dolce&Gabbana. Çünkü Dolce&Gabbana 'nın da son yıllarda iyice ön plana çıkardığı etnik Sicilya tarzı zevkine fazlasıyla hitap etmektedir.
 
Kısaca karşımızda stil sahibi nasıl olunur sorusuna verilecek en güzel cevaplardan biri duruyor. Bu iş sezonun en hit parçalarını alıp giymekle olmuyor. O zaman sadece şık olursunuz. Ama stil sahibi olmak çok başkadır. İşin küçük sırrı sizin modaya uymanız değil, kendinize belirlediğiniz tarza modayı uydurmaktır. Tıpkı Ulyana Sergeenko 'nın yaptığı gibi !







Yorumlar

  1. bi çok elbiseyi kopyaladım bilee:)

    dikilmek üzere dosyamda yerlerini aldılar
    çok güzeller
    çooooooooook tşklerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koleksiyonu şahane. herkese ona yakıştığı gibi yakışır mı bilemem ama dikim için yerinde bir marka seçtiğini söyleyebilirim. iyi günde giymeler dilerim )

      Sil
  2. Uzun zamandir bu kadar ozgun bir tarz gormemistim. Harika ifade etmissin Pelin, ellerine saglik! Keske bizde de cok degil 5 kisi ciksa soyle her gun basinda yer alan kadinlar icinde. Fakat kopyacilikta Cin 1, biz 2 oldugumuz icin, herkes birbirinde gordugunu aynen alip giymek zorunda maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) bizde kimlere yakışır inan kafamda hiç canlandıramıyorum. sanki siren ertan çıtıpıtılığı ve biblo güzelliğiyle bu tarzı rahatlıkla kaldırabilir gibi. başka da aklıma gelen yok hayret. ha son anda aklıma tuba ünsal geldi ne dersin olabilir mi ?

      Sil
    2. Siren Ertan fiziksel olarak evet, ama sadece prensesvari olanlarinda. Vintage-etnik onda siritir bence. Tuba Unsal'da etnik tarz bazen teatral durabiliyor, o yuzden her zaman ikna edici degil. Bence onun tarzi henuz cok oturmadi. Ece Sukan desen, vintage var ama etnik yok. Bana sorarsan baska da "stili olan" cok yok bizim kadinlarimizdan. Zaten, galiba her yorumumda yaziyorum, bu biraz da yasam stiliyle ilgili bir sey. Bizde kac kadinin kendine has bir yasam stili var ki giyim stili olsun?

      Sil
  3. kylie minogue a kardeşinden daha çok benziyor resmen :D cildi harikaymış

    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana pek andırmadı nedense bilemedim :)

      Sil
  4. İlk başta kendisine şüpheyle baksam da styling başarısının tesadüfi olmadığı apaçık. sonbahar koleksiyonuna bayılıp ben de bir post yapmıştım. Özellikle eşarp konusundaki cesaretine hayranım...

    http://onfashionandthings.blogspot.com/2012/07/russian-doll-ulyana-sergeenko-fall.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müthiş bir kadın müthişş. bu denli tesadüfi bir styling olamaz haklısın.

      Sil
  5. ben miroslava duma hayranı olarak Ulyana Sergeenkola beraber hep fotograflarını görüyordum ve gerçekten dikkat çekici bir tarzı oldugunu keşfetmiştim ama hayat hikayesini bilmiyordum teşekkürler pelinim_____farklı bir bakış açısı var modaya çok güzel yazmışsın yazını anlatmak istediğim o aslında işte bu farklılığı doğallıgı seviyorum ben bu postu ayrı bir sevdim pelincim ellerine sağlık harikasın________________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuğbadem benim için büyük bir keyif hele sizlerden böyle geri dönüş aldımı inan atomu bile kırabilirim hehehe :)

      Sil
  6. Bir yerlerini açmadan da şık olunabileceğinin kanıtı Ulyana. Biz de olsa kocasının sayesinde modacı oldu diye kaale almazlardı. Evet kocası sayesinde modacı olup, modacıdan başka herşeye benzeyen de var ama kocasının sayesinde işini kurup çok başarılı olanlar da var (bkz. Siren Ertan). Biz toptan etiketliyoruz malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru demişin gökyüzü her dediğine katılıyorum. tamam kabul ediyorum paranın gücü elbette daha roket hızıyla tanınmana belki de haksız ilgiye çanak tutabilir ama sonuçta ortaya koyduğun iyiyse mutlaka geri dönüşün olacaktır. parasızlık yüzünden nice yetenekler harcanıyor gidiyor en azından ulyana gibi şanslılar da olmalı diyorum.

      Sil
  7. Senin sayende keşfetmiş oldum. Harika bir stili var. Ellilere hayran biri olarak kombinlerine tasarımlarına bayıldım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim sayemde keşfetmiş olmana daha bir sevindim teşekkürler sevgiler :)

      Sil
  8. pelin super superr superrr :)) bende beğenirim Ulyana'nın tarzını ama resimlerden bir çoğunu görmemiştim..Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  9. merhabalar! ben yabanciyim, Belarus'luyum, ama Turkiye'de oturuyorum. sizin blogunuza uzun zamandir takip ediyorum:) burada da Ulyana'yi gorunce cok saairdim ve sevindim! harika bir taza sahip olan biri, bizde artik cok populer oldu. Rusya sosiyetesi onun kiyafetlerini surekli giyiyor, insallah bir gun Turkiye'de onun tasarladigi bir elbise gorurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dünyanın her yerinden her kültürden okuyucumun olması mutluluk verici teşekkür ederim :) türkiye 'de henüz satılmıyor diye biliyorum ama gelmesi yakındır yani mutlaka gelmeli nefis parçalar var çünkü.

      Sil
    2. tek sorun - fiyatlari!:) her parcainanilmaz pahali, ozellikle yeni bir designer icin)

      Sil
  10. kendisini bana cok sevgili styleboom tanitmisti onun stilinede fazlasiyla benzetiyorum ben ozellikle esarp kullanma basarisi takdire sayan ama o nasi bel ulyana ya :( ablacim hic mi yemiyosun o gozlerinn guzelligi hokka burnun ve bembeyaz teninle '30 yasinda cökuyo bu ruslar yaee 'tabusunuda yikmistir tebrikler ablacm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha hakkaten rus kadınlar için öyle bir inanış var 30'dan sonra yamuluyorlar diye :)) YALAN !! benim çok tanıdığım var hepsi 30'larında daha bir taşlaşıp şarap gibi oluyorlar. Bu söylentiyi bizim kuzey bölgesi kadınlarımız çıkarmış olmalı :))

      Sil
  11. Pelin yine super bir post. Bunuda yazmadan duramicam, bu hatunda koca parasiyla modaci olmustur ama bizdeki once model sonra modaci olma bir cok beceriksiz, "modaci" hatunlarada ders olsun da oturup calissinlar.
    xxx

    www.thetrendreportuk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler zelish'cim çok öpüyorum :)

      Sil
  12. Bugün bu yazınla bir şey daha öğrendim, bir insanı daha tanıdım. Teşekkürler Pelinim. Nasıl hoş kadın. Porselen bebek gibi. Maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle yeni keşiflere sebep olmak daha da bir keyifli çok öptüm hülyammm :)

      Sil
  13. Bu kadina ben taparim inanilmazdir ve bu donemler kadinin tam feminen oldugu zamanlardir , daha cok bilinmesine katkida bulundun icin tesekkurler:)) tarz stil kadinlik zerafet ve ozgunluk akiyor bu zaman icin ;50lerde herkes boyleydi hatta bizim simdi casual takilan beyoglu ki i zaman pera denirdi boyle giyinmis kadinlar ve fotr sapkali beyler gezerdi...ozlemle aniyorum simdiyi dusununce:)
    Hande t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o pera zamanlarını annem hala anlatır. beyoğlu 'na çıkmak demek yeni bir şapka almak, saçını yaptırıp, beylerin traşa berbere gitmesi demekmiş. herkes tertemiz, zarif ve şık olmak için büyük bir özen gösterirmiş. bu konuda ileri değil geriye gittiğimiz ortada :(

      Sil
  14. Yok canım o kadar da değil.Bir eşarp takıntısını takdir ettim.Hoş duruyor kendisinde farklı bir tarz ama öyle wowww diyecek bir stil sahibi değil.Her fotoda gördüğümüz koca parasıyla ikon olan hanımcıklardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin wowww 'unu merak ettim doğrusu :)

      Sil
  15. Çok hoş kadın bayıldım. Sadece dudaklarını sevmedim fazla gözüme batıyorlar zaten iriler birde kırmızı ruj olmamış. Ben angelina'da da kırmızı ruj sevmem mesala. Stili hakkında söylenecek çok birşey yok. 10 numara 5 yıldız. Hem farklı hem çok stil ayrıca havalı ve en önemlisi yakıştırmış kendine. Hepsi ayrı ayrı güzel. Dönem kadınlarına benziyor ulyana. Farklı,tarz sahibi,asil... bayıldımm!! Keşke böyle türk kadınları olabilse,en büyük hayalim. Ama ruslar 30 dan sonra çöküyorlar buna inanıyorum ben.Ulyana güzel bir istisna olmuş gözümüzü açtı. İyiki yaptın bu postu pelin'im:) Eline sağlık şahane olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamzecim teşekkür ederim :) dudaklara ben de takıldım büyük ihtimalle dolgu var. hele profil resminde dudak çıkıntısından bariz belli oluyor. ama yakışmış mı yakışmış. o 30'dan çökenleri zorlu hayat şartlarına sahip olanlar için geçerli. yoksa rus kadını inan her yaşta taşşş çok sinir çoook ! :)

      Sil
  16. sevgili pelin çok çok iyi bir post,seni takip etmemin en büyük sebeplerinden biri de budur.Modaya bakış açın,moda bilgin (ki eğitimin ya da yaptığın iş nedir bilmiyorum)çok başarılı.Postlarını okumak,takip etmek büyük bir keyif,sevgiler.. tuğba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili tugbasrl sizinle ayni fikirdeyim.. bu blog sayesinde cok sey ogreniyor insan, moda egtimi aliyoruz. sevgili Pelin hanimin emegine yuregine saglik .. iyi ki varsiniz, iyi ki ModaveSosyete blog var...onunuzde saygiyla egiliyorum :)
      Sevgiler...

      Sil
    2. tugbasrl ve minna çok teşekkürler ve kucak dolusu sevgiler çok mutlu ediyorsunuz beni :) eğitimim de mesleğim de modayla geceyle gündüz kadar alakasız :) asıl iyiki sizler varsınız. sizler olmasanız ben yazmaktan bu kadar keyif alamam ki teşekkür ederim tekrar :)

      Sil
  17. :)) bu blog bir okul gibi yahu :)) burdan öğrendiğim şeylerle sosyal hayatta havamı atıyorum :)) ahahaha :)) ayy ne çok şey biliyorsun diyorlar :)) bu kadını bende styelboomdan öğrenmiştim bende tarzını ve kendini biraz benzetiyorum ona :)) bele oturan kabarık elbiseler ve feminen 50 ler tarzı.. yüzü ve saçları da açık bıraktığı zaman baya andırıyor bence :)) kadın bebek, taş o kadar güzel ki, ne giyse yakışır yani :)) bu kıyafetleri aynı kombinleme şekliyle bi başkası giyse bu kadar stil sahibi gibi durmazdı bence :)) ahh işte genetik şans.. ama belirgin bir tarzı ve stili var bence.. üstelik wooww denecek cinsten... en azından risk alıyor ve güzel görünmeyi başarıyor bunu başarıyorsanız woowww denecek bir stiliniz var demektir... yoksa sıfır riskli parçalarla, siyah elbiseyle, herkesin yüzde yüz beğeneceği belli giysilerle, günün trendleriyle ebemde şık olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy o zmana daha çok şey yazayım ki daha çok havanı at harikasın :))son cümlene katılmakla birlikte okurken koptuğumu söylemeden olmaz çok yaşa :)))

      Sil
  18. Ulyana'nin tarzi tek kelimeyle muhtesem bence. Daha once birkac fotografini gormustum ama kim oldugunu bilmiyordum, paylasim ve kesyaplar icin elinize saglik

    YanıtlaSil
  19. Bana cok klasik geliyo Ulyana'nin tarzi :( Yasi 32 dedin ama ben bilmesem 40 a yakin derim. Ben Rus sosyetesinden bir Mira Duma bi de Elena Perminova ya bayilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulyana 'nın tarzını klasik olarak adlandıramam açıkçası. hatta hiçbir klasik tat almadım. evet yaş konusunda haklı olabilirsin. ama unutmayalım ki 40'lar artık yeni 30'lar :) sevgiler :)

      Sil
  20. Gonlume Gore02 Kasım, 2012

    Pelincim yine super bir stil yakalamissin tebrikler.Ben hayal meyal farkindaydim boyle birinin varligini,ortaya boyle bakilasi guzel goruntuler koydugun icin tesekkurler.Gercekten stil sahibi olmak buna denir,ozellikle ilk ekoseli resme bayildim haa ben bunlari giyebilirmiyim yada kac kisi giyebilir bu tartisilir isin ucunda komik olmak bile var.Insanin konumu,kim oldugu cok onemli bu kadar iddiali bi stil ortaya koymak icin.iste bu kadina tamda cuk diye olmus.Senin yazdigin hayat hikayesi kocasi ve Rusyada pozisyonu ve fizigi itibariyle cok yakistirdim cook.Lutfen burdada boyle seyler denensin sosyetemizde demesinler kime yakisacak bu tip bi stil simdi isim yazmak istemiyorum ama bircok sosyetik bayan geldi aklima soyle hicbiri kakdiramaz Nisantasinda bu sapkali ekoseli elbise haaaa haa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gönlüme göre aynen ben de düşünüyorum düşünüyorum yakışabilecek isimler olarak bir siren ertan bir de tuba ünsal diyorum. başka da bulamıyorum. ama çok riskli bir stil. açıkçası işin ucunda palyaçoya dönmekte var. ruhunda olmalı böyle bir tarzı kaldırabilmek için. ya da en azından sıkı, işine hakim bir styling desteği gerekir derim.

      Sil
  21. Gerçekten tarzı ve duruşu yaşını bir hayli büyük gösteriyor ama bu nefis göründüğü gerçeğini değiştirmez tabi. Bayıldım.

    Bu arada Pelin Hanım nereye yazacağımı bilemedim, Vogue'ün "Bugün ne giydim" köşesinin bu ayki konuğu sitenizde umarım yer alır çünkü sizin görüşlerinizi çok merak ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin için hemen kimi koyduklarına baktım ve şaşırdım. isim olarak kesinlikle yakışan birini seçmişler ama kendisini o kadar nadir şık bulmuşumdur ki o yüzden şaşırmamak elde değil.

      Sil
    2. Aynen isim olarak Melissa von Faber-Castell yani ama bence de biraz fazla "Para" konusun üstünde duruyor ama pahalı her şey şık olamıyor malesef.

      Sil
  22. kesinlikle tuba ünsal! daha iyi taşıyacak birini düşünemiyorum bizden

    YanıtlaSil
  23. Etnik kimliğini kaybetmeden nasıl bir stil ikonu olunurun ayaklı kanıtıdır. Çok fazla takdir ediyorum kendisini. Son koleksiyonu çok küçük olmasına rağmen gerçekten başarılıydı. Styleboom'un en yakın örnek olduğu doğrudur. Taklit demek istemiyorum ama ince bel takıntısı, beyaz teni ve seçimleri ile zaman zaman esinlendiğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  24. vayy harika! ulyana ne kadar bacak dekoltesini sevse de ben ona o minileri hiç yakıştıramadım.ben daha çok kapalı haldeyken şık olanları,stilini oluşturanları seviyorum.bilmiyorum kıyafetlerine bakarken < bundan gelinlik harika olurdu > diye geçiriyorum.her parçası mükemmel ve bunları birleştirmesi daha da mükemmel.renk uyumuna hasta oldum.her karede başka biri olmuş. bi bakıyorum demet evgar bi bakıyorum feryal gülman olmadı sofia vergara !

    YanıtlaSil
  25. Pelin hanim,tesekkurler paylastiginiz icin. Bazi resimlerideki giydiklerini ve genel tarzini cok begeniyorum,ama tarzini tam kabullenemiyorum. Bazan cok koyden indim shehire duruyor.
    Rusiya bloglarindaki yazilardan anladigim kadariyla, kendisi tam bir servet avcisiymish. Kocasi danil khachaturov da sinir bozucu bi tip:).
    http://fashiony.ru/page.php?id_n=76990 shu sitedeki ilk resimdeki ulyana. Cemiyet hayatindaki ilk resmi sayilir:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabina bir türlü gönderdiğin linki açamıyorum meraktan çatlayacam :(

      Sil
    2. tamamdır açtım ve şok oldum :) gerçi 2-3 foto sonrası değişimi rahatlıkla görülüyor. çok teşekkürler paylaşım için.

      Sil
    3. yalnız adamın tipi bomba :))

      Sil
    4. Bi shey degil,canim:). Evet,bomba:)))

      Sil
    5. slm, sabina hanim rusca bilginiz cok zayifmis anlasilan, yada metni tam okumadiniz!

      Sil
  26. Miroslava gibi minyon tipli sanırım ya da ben yanlış algıladım. İkisinin de tarzı harika. Yakışanı giymeyi biliyorlar.

    YanıtlaSil
  27. 2sene sonra katııyorum yorumlra inanamıyorum:)
    27 nisan 2014 milliyet ekinde gördüm ilk kez bu kadını.googleden araştırınca seninde yazmış olduğunu gördüm.bu sayede bu harıka blogu keşfettim
    ben yaşı konusunda takık kaldım.kesinlikle 42-45 derdim.32li yaşlar çok yaşlı değilki artık.30lu yaşların tazeliği yok bu kadında.
    tarzı mı? yani çok risksiz.bu fizikte kim giyse iyi dururdu.tipik bir kocam sağolsun durumu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.