Yakaları Sıkı Sıkı Kapatıyoruz !

Son zamanlarda yakalı elbiselerin, bluzların ve boğaza kadar ilikli gömleklerin ne kadar popüler olduğunun farkındasınızdır. Bu sonuç Alexa Chung 'ın yıllardır moda olsun olmasın giydiği yakalı bluzlarının ve elbiselerinin meyvesi diye düşünüyorum.


Peter Pan yani bebe yakalılarla başlayan akım zamanla yerini klasik gömlek yakalara bıraktı. Özellikle elbisenin farklı renginden yakalı modellerin popülerlik rüzgarı kasırgaya dönmüş durumda. Artık gömlekler eskisi gibi bir-iki düğme açık bırakılıp içine kolye takmıyoruz. Aksine boğaza kadar ilikliyoruz. Hatta kolyelerimizi uysun uymasın sonuna kadar kapattığımız yakaların üstüne takıyoruz.


Marc Jacobs, Chanel, Valentino gibi birçok marka bu modeli koleksiyonlarında eksik etmediler ama en büyük çıkış Victoria Beckham ve Victoria by Victoria Beckham ile yaşanıyor.

 
 

Bizde de bu akıma karşı koyamayanlar mevcut. İlk Siren Ertan Çarmıklı 'nın Givenchy gömleğiyle başladık. Kapalı yaka Mary Katrantzou elbisesiyle devam ediyor..Ardından Feryal Gülman ve Berrin Yoleri 'nin Victoria Beckham marka yakalı elbiselerini konu etmiştim. Aslı Şen ise bahsettiğim yaka üstü kolye tarzıyla güzel bir örnek sunmuş. Bu listeye bugünden itibaren Ayşe Kucuroğlu ve Demet Şener Kutluay 'ı da ekliyorum. Ayşe Kucuroğlu 'nun kuğu desenli yakalı VB elbisesinin gül kurusu olanını Victoria Beckham bizzat kendisi giymişti. Ayşe Kucuroğlu ve Demet Şener Kutluay marka olarak olmasa da stil olarak aynı mekanda benzer kıyafetleriyle piştinin kıyısında gezinmişler :) Hangisi daha iyi taşımış derseniz Miu Miu ayakkabı seçimiyle Ayşe Kucuroğlu daha iyi derim. Demet Şener Kutluay 'ın giydiği şu uzun, dar ve büzgülü çizme modellerini oldum olası sevmedim sevemedim. Hiçbir giyene de yakıştırmışlığım yoktur.



Ayşe Kucuroğlu uzun zamandır bu kapalı yaka akımını uygulayanlardan. Mesela geçtiğimiz gün Alexander McQueen deri eteğinin üstüne giydiği Celine marka gömleğine de aynısını yapmış. Saç modeli ve makyajı kusursuz güzellikte. Hele hele o Loubi 'leri bir içim su. Doğal bırakılan kaşları seviyorum ama bu kaşlarda fazla mı gür bilemedim ?!



Tabi güzel örnekler gibi bir de facia örneklerimiz var. Üstelik bu kişinin terzi kendi söküğünü dikemez kuralını bir kez daha kafama kafama vuran Tuvana Büyükçınar olması pek bir manidar. Tam bir cadı kazanlık görüntü değil mi :)


Ve bu post nasıl Alexa Chung ile başlayıp Tuvana Büyükçınar ile bitti sakın sormayın :)

Yorumlar

  1. Bu akıma bayılıyorum. Ancak bır turlu cesaret edip bende alamadım :(

    YanıtlaSil
  2. Alexa'yı bilemem ama her ne kadar sevmesem de söylemek icap eder, 2 senedir bu akımın Tr'de öncüsü kesinlikle Hakan Akkaya.

    YanıtlaSil
  3. Demet Kutluayin tarzini hiç begenmiyorum, bir tarzi oldugunada emin degilim zaten..
    Ayse Kucuroglunun kaslarini çok kiskaniyorum, en güzel yeri bence, sakin dokunmasin. Birde sunu söylemeliyim ki Ayse hanim hiç fotojenik degil, ekranda kesinlikle daha güzel görunuyor, fotograflarda hayalet :)
    Tuvana Büyükçinarin elbisesi küçük kiz elbisesi gibi.
    Victoria'ya zaten laf yok, idolüm!!
    Siren Ertanin bu kombinlerini sevmedim, fazla karisik geldi bana.

    YanıtlaSil
  4. Demet kutluay biraz giyim konulRinda kendini ehitsin derim.sadece bu goto icin demiyorum genel tarzi iyi degil.oda dogal olma akimina kapilip olamayanlar kervaninda.tuvana hnm. icin ise yorum gercekten yok.tamM cici bici seyler onun tarzi anladikta,azicik vucuduna uydursun.ben victoria derim birdahada demem

    YanıtlaSil
  5. Tuana Büyükçınar iyi bir çıkış yaptı, ünlüler akın etti bayağı popüler oldu isim yaptı, bir de organizasyon şirketiyle yaptığı işler sayesinde konuşuluyor fakat bence iki üç senedir Tuana Hanım dan tasarım adına bir şey göremiyoruz. Hele Tutti markası evlere şenlik bence bu şekilde aynı istikrarı sürdürebileceğini zannetmiyorum. Sema

    YanıtlaSil
  6. Cok itici bir tarz,umarim modasi bir an once gecer de gozlerimiz daha fazla eziyet cekmez.Kimseye yakistiramadim,yine de en katlanilir olanlari VB elbiseler..

    YanıtlaSil
  7. Bence HARİKA bir olay!
    Gömlekler gömlekler gömleekleeer ♥
    Valentino'nun s/s 2013'inde de epeyce yer verilmiş bu akıma ona da bayıldım zaten :)
    http://goo.gl/NJVks bu da benden iki kombiiin :)

    YanıtlaSil
  8. Tuvana Büyükçınar'ın elindeki Chloe Sally ağlıyor mu ne?

    YanıtlaSil
  9. Ben Alexa disinda kimseye begenemedim kusura bakmayin. Oda sirinlikten kurtardi. Turk bayanlarin hepsi icimi daraltti desem dogru olur. Nedir o Demet Kutluayin VB elbisesi? Of bu kadar mi kotu olur yani? O cizmeler , o siyah coraplarrrrrrrrr!! off ta off yani...

    YanıtlaSil
  10. Bence de victoria ve alexa bu stili çok güzel taşımışlar.Türklerden bir tek Siren Ertan'a çok yakışmış.Diğerleri gerçekten bunaltıcı görünüyorlar.Tuvana Büyükçınar'a söylicek bişi bulamıyorum resmine baktıkça ağlamak istiyorum:)Bence kendisine bi iyilik yapsın en azından o kötü saç renginden bi an önce kurtulsun.

    YanıtlaSil
  11. Ben bu yakaları çok seviyorum. Sadece Ayşe Hanımla ilgili küçük bir sıkıntım var. Ben yakası sonuna kadar kapalı uzun kollu ve boyu uzun kıyafetlere bu kadar dekolte ayakkabı yakıştıramıyorum.

    Aylin

    YanıtlaSil
  12. Aaaa demet şener pantolonunu çıkarmış:)))

    YanıtlaSil
  13. Tuvana Büyükçınar'ın ayakkabisi hangi marka acaba? cok cok begendimde :(

    YanıtlaSil
  14. Vikicim kapatmışta ben açarmıyım :)___________

    YanıtlaSil
  15. birde tuvana büyükçınar fotoğrafta niye böyle çıkmış yaa elbise hoşta saçı yüzü kilo almış sanki ben beyenirim aslında kendinide tasarımlarınıda ma bu fotoğraf için aynı şeyi söyliyemiycem____

    YanıtlaSil
  16. Kapalı yakaya oldum olası bayılırım ve her zaman kışın iş kıyafetlerinde kurtarıcım olmuştur. Siren Ertan ve Ayşe Kucuroğlu'nu en çok beğendim. Demet Hanım selvi boyunu yanlış seçimlerle nasılda saklamış.
    Akım güzelde yalnız yaka üstüne kolye vs işi bana pek bir hoş gelmiyor.

    gülnihan

    YanıtlaSil
  17. İstediği kadar akım olsun bence bu yakalar kapalı herkesde güzel durmuyor. Hele ki ben sıkıntılı kadın aslaaaa( gerçi asla dediğim çok şeyi de sonra yaptım ama:))o yakaları kapatamam sanırım.

    Siren hanım sağdaki fotoğrafta çanta -ayakkabı rengi aynı kullanmış. Bazen seviyorum da bu çantayı ayakkabıya uydurmayı.

    Ayşe Kucuroğlu'nu deri etekli kombiniyle daha çok beğendim. Siyah elbisesi ile de aslında kendi tarzını yansıtmış ve orda saçını da sevdim.

    Yalnız Aslı Şen bence hiiiç olmamış. Olmayan kısım etek! O etek onu daha da hacimli göstermiş. Bluz ve kolye tamam ama bütün bakınca yine eksik ve olmayan birşeyler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe Kucuroğlu'nun deri etekli kombinini bende beğendim ve Hülya'cım Kelebekde Melis Alpan köşesinde bu kıyafetle ilgili kötü yorumlar yapmıştı enteresan buldum şahsen.

      Sil
  18. Bu Demet Şener feciii halde Victoria Beckham'ın etkisinde. Feci takip ediyor, onun stil ikonu heralde :-)

    YanıtlaSil
  19. Demet Kutluay'ın giydiği botlar kaç yılından kalma acaba, arasan bulamazsın o kadar eski model

    YanıtlaSil
  20. Ben de gömlekte ilikli yaka tarzını denemekten hoşlanıyorum. Zarafet kattığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.