Bugün Ne Giysem Final ve Hakan Akkaya Tasarımı Pucci 'miz !

İnanın konuya nereden gireceğimi bilmiyorum. Bugün Ne Giysem Final malzeme açısından o kadar bol bir geceye imza attı ki en azından bu açıdan kesinlikle adını unutulmazlar arasına yazmıştır :)

Önce programın açılışı ile başlayalım. Elbette mis gibi kopyaların kopyası bir Victoria's Secret videosunu almışlar birebir kopyalamışlar. Buyrun Victoria's Secret 2011 yılbaşı gecesi tanıtım videosu ve buyrun Bugün Ne Giysem Finalin açılış görüntüleri. Bari Moves Like Jagger şarkısı yerine başka birşey kullansalarmış :)

Jüride Türkiye 'nin en şık kadını dendiğinde aklımıza gelen ilk isimlerden Feryal Gülman ve dikim konusunda gerçek ustalardan Canan Yaka var. Bu 2 ismin yeri benim için ayrı. Jack Nicholson özentili Güneri Civaoğlu yakışmış. Ama Jack Nicholson 'a benzeme konusunda ciddi bir rakibi var o da Metin Fadıllıoğlu bunun da altını çizmek isterim:) Emel Acar 'ın Beni Baştan Yarat isimli katılanın eski halini mumla aratan bir programı var ama kendi tarzını severim beğenirim dolayısıyla onu da jüriye yakıştırdım. Erol Albayrak isimli bir modacı vardı ki akıllara zarar. Tasarımları son derece ağdalı, son derece demode ve bir o kadar da felaket olmasına rağmen beyefendinin yarışmacılara akıl vermesi gece boyunca bana "Te Allam" ile başlayan düzinelerce cümle kurdurttu. 

Gelelim yarışmacılara. Şahsen hepsi pek bir özenmiş pek bir uğraşmış. Hele şu an isimlerini hatırlayamadığım 2 yarışmacı vardı ki bıraksınlar en şık seçilmeyi deeerhal güzellik yarışmasına katılsınlar ! Su gibi dupduru güzellikleri ile adeta başımı döndürdüler. 



Bazı yarışmacıların çakma Ralph Lauren ile Stephan Rolland elbiseleri tivit aleminde hemen dikkatleri çekti :) Açıkçası bu konuda kızları eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Ünlü değiller ve hayatlarının en önemli gecesinde en iyi en şık olmayı istiyorlar. Kimsenin Eda Taşpınar tarzı "kendi tasarımım" dediğini de duymadım. Beğenip diktirmeleri en doğal haklarıdır. 





Arada bir adet yerli Daphne Guinness 'imiz de vardı :) Başka bir tarzı bu denli birebir kopyalamayı nasıl da yere göğe sığdıramadılar hayretler içinde kaldım !! Hele Ivana Sert ve Hakan Akkaya hızlarını alamadılar bir de en şık seçtiler bu baştan aşağı özenti kızımızı !


En şaşırtanlardan biri de tesettürlü yarışmacımızdı. Kafa sıkı sıkı kapalı saçın tek teli görünmüyor ama vücudun hatlarını en bariz şekilde ortaya koyan balık kesim bir elbise ! Umarım bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyen birtek ben değildim !!


Bu yarışmacılar arasında bir adette Atatürk kadınını temsilen bir ninemiz vardı. Öyle böyle değil ninemizi birinci bile seçtik. Tamam iyidir hoştur ama hak denen de birşey vardır öyle değil mi ? İş oylarımıza kalırsa AKP 'yi 3. CHP 'yi de 1. seçeriz hesabı bir tablo çıktı ortaya. Neymiş memleketin en şıkı seçiliyormuş. Komedi gibi bir final !

Olan ise Zeynep Tosun tasarımı elbisesiyle dört dörtlük bir şıklık sergileyen Duygu kızımıza oldu. Çatır çatır harcadık oylarımızla. Maskesiyle girişi, elbisenin usta dikişçiliği, üstüne yakışması, harika taşıması, havası cakası hepsi boşa gitti. 

Demek ki bize oylamak yasaklanmalı. Bunun bir diğer yakın zamanlı örneği Elle Style Ödülleri. Firma para yapsın diye olmayacak şeyleri yaşıyoruz durun bakalım bunun sonu nereye gidecek !


Gecede Ivana Sert 'in birbirinden felaket tasarımlarının yer aldığı bir defilede vardı. Onun eşşiz yeteneklerini (!)  fazlasıyla bildiğimiz için konuşmaya bile gerek duymuyorum. Hele Şenay Akay 'ın adamı çiğ çiğ yerim tarzı ölümcül bakışlarını fırlattığı görüntüleri hemencecik unutmak istiyorum. 

Üstünde durmak istediğim kişi Hakan Akkaya. IFW 'de erkek koleksiyonuyla epey dikkat çekti. Doğrusu ben de pek beğendim. Sevelim sevmeyelim Hakan Akkaya tarzı olan kendi stilini benimsetmiş bir isim. Laaaakin defilesinde öyle bir parça vardı ki çok samimi söylüyorum gördüğüm an içtiğim suyu püskürttüm !!

Bu Hakan Akkaya 'nın defilesindeki elbise ;





Ve bu da Emilio Pucci 2012 Fall koleksiyonundan :)


Allahım bu nasıl bir özgüvendir !! Bu nasıl "birtek ben akıllıyım diğer herkes gerizekalı" deme şeklidir ! Jüride Feryal Gülman, seyirciler arasında Beyza Aslan, sosyal medyada en küçük bir açığı yakalamak için aportta bekleyen eller ve podyumda Emilio Pucci by Hakan Akkaya çakması. Bu isimleri veriyorum çünkü hepsi bu koleksiyonun her parçasını giyen bilen gördüklerinde tanıyabilen kişiler. Bir de el işçiliği hakkında Feryal Gülman 'ın fikrini sormaz mı ? Bu denli rahatız bu denli vurdumduymazız !

Ama işte twitter çıktı mertlik bozuldu hesabı kimsenin yaptığı yanına kalmıyor. Benim gibi uyuzlar ise işin ayrı bir boyutu :)

Gecede aklımda kalan güzellikler ise; Duygu isimli yarışmacımızın Zeynep Tosun tasarımı elbisesiyle verdiği kusursuz şıklık, güzeller güzeli 2 yarışmacı kızımız, Feryal Gülman ve Canan Yaka ile aynı şeyleri beğenmemiz ve Çağla Şikel 'in adamı orta yerinden çatlatan şarap misali havası cakasıdır. Gerisi her zaman ki gibi çekirdekliktir ! 

Yorumlar

  1. bu ne ya rezalet o kadının ki tesettür falan değil ya tesettüre uygun giyinsin yada başını açsın daha iyi..rezalet..

    YanıtlaSil
  2. Bastan sona tam bir komedi :D Hele cagla sikel artik video'yu birakin mankenlerin hareketlerini de bire bir kopyalamis neredeyse. Ben Feryal Gulman nasil boyle bir programa katildi ona cok sasirdim. Ve Pelin.. Senin gibi bir tane daha yok Turkiye'de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim harika bir moral oldu yorumun çok sevgiler :)

      Sil
  3. Burada yaptığınız bazı yorumları twitterda yapmıştım:) Neden sizi takip ettiğimi daha iyi anladım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatma kucak dolusu sevgiler teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ben sözde teset"türlü" yarışmacıyı gördüğüm an yuh dedim. O kadından tesettürlü değil çıksa çıksa türlü çıkar. Altı başka türlü üstü bambaşka türlü...

    Nasıl bir zihniyettir anlamıyorum, sorun sadece saçlar mı yani? O zaman başımızı kapatalım ama geri kalan her yerimizi gönlümüzce sergileyelim! İşin ucunda para olunca nasıl da değişiyor insanlar. Zaten kapanmaya gönlü yokmuş, böyle de tam çakma türbanlı olmuş.

    Duygu'nun hakkı yendi bence de. Kıyafeti en güzel taşıyan, hal ve tavırlarıyla zerafet saçan yarışmacı yerine sevimli ninemiz seçilmemeliydi.

    Bir de dikkatimi çeken başka bir ayrıntı var. Geceye katılan herkesi silah zoruyla getirmişler sanki. Kimsenin yüzü gülmüyor ve soğuktan da donmuşlar belli ki :)

    Sevgiler,
    Zeynep

    YanıtlaSil
  5. yorumlardan görüldüğü üzere bir çok yorum tesettürlü bayana gidecek.. evet tesettürlüyüm ama onu savunmuyorum sadece anlayamadığım artık toplum öyle bir duruma geldi ki eleştiriyoruz diye ipin ucu kaçıyor ve millet birbirine kin kusuyor ya doğru örtsun ya açsına geliyor durum neden peki??? sana göre yanlış bir tarzı benimsemiş olabilir tesettürün amacını anlamamış ta olabilir ama böyle katılmış neden böyle muhteşem bir blogta hemen iki kesim haline dönüşüyor modaseverler?? ben programı izlemedim bana göre de ilk koyduğunuz resimdeki bayan çok hoş giyinmiş ve duru güzelliğinin artısıyla seçilmeliydi birince teyzenin kıyafeti çok görünmüyor şaşırdım fakak izlemediğim için yorum yapamıyorum ama ben gitseydim bu yarışmaya her zamanki başörtü bağlamamla hafif tül pudra rengi bir eşarp tek parça sade uzun düz kesim bir elbise seçerdim tesettürlü bir bayan illa gösterişle şık olmaz bazen cok sade giyinerekte şık seçilebilir özelikle burdan ibret olsun özel günlerde başörtünüzü kuaförde yaptırmayın o saç görünümü hiç hoş olmuyor artı basit duruyor arkadaş diğer yarışmacılarla aynı katogoriye kendini sokmuş ve böyle tuhaf bir görüntü ortaya çıkmış bazende hoş görmek lazım..
    sevgiler,
    esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ortsun ya da acsin diye getirilen yorumlar, insanlarin artik dini cikar icin kullanmaya baslamalarinin getirdigi sonuc ve genellikle bu dogru. Benim bir arkadasimin babasi cok dindar bir kadin dogumcudur. Muayenehanesine kizlik zari diktirmeye gelen sozde kapalilar yuzunden artik o kesimden nefret eder hale geldi ve ogluna da asla turbanli bir kiz getirme diye nasihat etmeye basladi ele mahkum. Aci aslinda bunlarin yasanmasi, sekilcilikler. Kimse kimsenin dinine zaten karismamali, bunu ben de savunuyorum; isteyen ortunur, isteyen istedigi kadar acar.. Ama iste her teori pratikte uygulanamiyor.. Burada da kizcagiza yapilan elestiriler; dinen kapaniyorsan dikkat cekmemek icin kapaniyorsundur. Yine ortunup sik olabilirsin fakat dapdaracik giyip kalcani ortaya cikarip milyonlarca kisinin izledigi bir kanala cikacaksan basini niye ortuyorsun ki? Bunu kimse samimi bulmaz. Sevgiler.

      Sil
    2. Ben türbanlı değilim ve olmayı da düşünmüyorum. Evet iki seime ayrıldığımız doğrudur.

      Ama benim giydiğim kıyafetin boyuna posuna karışan şekilci ve baskıcı zihniyetin, hele hele okullarda kıyafet serbest ama diz üstü yasak, kısa kollu yasak ama türban dibine kadar diye sözde "özgürlük"ler veren meclisin olduğu "adamına göre demokratik" ülkemde sadece saçlarımı kapatıp sahtekar olmaktansa minilerimi giyip dürüst olmayı tercih ediyorum. Asıl şekilcilik de suratına 1 ton boya sürüp, benim giymediğim darlıkta pantalon ve taytlarla sözde başı kapalı hatunlardadır.

      Bir işi ya adam gibi doğru düzgün yapmalı ya da hiç yapmamalı. Sizce bunun bir ortası var mı yani?

      Ben başı açıkların artık iyiden iyiye dinsiz damgası yemeye başladığı bu ortamnda kesinlikle katlanamıyorum böyle sahtekarlıklara. Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz demişler çok da doğru bulurum bu lafı.

      Sil
    3. kızımızı niye tesettürlü diye eleştirmiyorum(z) bu konuda hiçbir yanlış anlama olmadığını görmek sevindirici. tesettürlü ise bu seçimin gerektirdiği gibi davranılması gerektiğini düşünüyorum. katılmaması gerekirdi diyemem ama en azından bu iş kuralına göre yapılmalıydı.

      Sil
  6. adsız arkadaşım sence bu bir tarz mı..nedenine gelince ya tesettürlüyüm dersin gereğini yaparsın yada açığım dersin..ama bu kadına bakıyorum tesettürlü diyemiyorum lakin tesettürlülere hakaret olur..açık desem açık diyemiyorum açıklara hakaret olur..benim hayalim ileride tasarımcı olabilmek böyle bir elbiseyi asla tesettür kategorisine koymam açık kıyafetler dikerim daha iyi tarz yapıcam diye farz olandan şaşılmaz..bir çok güzel tesettür kıyafetleri var onlardan birini pekala seçebilirdi..insanlar dikkat çekicem diye böyle komik duruma düşüyor işte..herşeyin hakkını vermek lazım değil mi ama..biz eleştirimizi yapıcaz ki insanlar ne yaptığının daha doğrusu cahilliğinin farkına varsın..benim gözümde makyjlı topuzlu dar kıyafetli tesettürlü bi bayan mı yoksa mini eteğiyle açık bi bayan mı dersen benim gözümde değerli olan açık olandır..ayrıca ipin ucunun kaçtığı falan yok yarası olan gocunur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her dediğine katılıyorum fikrini paylaştığın için teşekkür ederim.

      Sil
    2. bu şekilcilik hiçbir zaman bitmeyecek sanırım.kapalı bir bayan değilim ama bırakın kim nasıl isterse öyle giyinsin. kapalı ama makyaj yapıyor kapalı ama dar giyiniyor.. 2013 senesi hala bunlar tartışılıyor dar giyinsin arkadaşım bize ne, bizde istediğimizi giyelim kime ne .kimse mükemmel olmak zorunda değil ki. elinden gelen bu demek ki .ordaki kapalı bayanı eleştiren arkadaşlar siz mükemmel misiniz.yargılamak bize mi düştü.benim de bu şekil de kapanan arkadaşlarım var o kadarını yapabiliyorlar herkesin nefsi var elinden bu kadarı da gelse kÂr değil mi. bırakın insanları dış görünüşüyle eleştirmeyi.herkes kendine baksın.Allah bile ölmeden yargılamıyor.siz kimsiniz?

      Sil
  7. Cok guzel yazmissin.

    YanıtlaSil
  8. Senay Akay o bakislara cok calismis herhalde. Hala unutamiyorum :(

    http://www.stylishtimes.net/

    YanıtlaSil
  9. Duyguyu bende begendim, bir de sarışın düşen bir kız vardı_gerçi düşmeyen kalmadı da- onun da tarzının olduğunu düşünüyorum. Diğer yaptığın tüm yorumlara da katılıyorum..

    YanıtlaSil
  10. Yazdıkların ,yorumladıklarınla izlerken garip gelen şeyleri çözmüş oldum :) Benim birincimde Duygu Hanımdı, gecenin birincisi bana, daha çok bu kadar karışırsanız bunu seçeriz gibi bir patlama gibi geldi bana :))
    Sadece merak ettiğim yarışmada tasarımcı seçilmiyordu,hangi yarışmacı kendine daha iyi yakışanı giyer iddiasıydı ama sanırım başka tasarımcıların adı ön plana çıkmasın diye yarışmacılar harcandı.

    YanıtlaSil
  11. geceden aklımda kalanlar ;
    bebeğin gerçek olup olmadığı ki gerçeklerse ben neyim :P ,
    tesettürlü hatunun o dap dar elbisesi ,
    şenay akay'ın korkunç ötesi bakışları ve
    yaşlı nenemizin orda ne işi olduğuna aynen katılıyorum :)
    Kendi çaplarında eğlenceli bir gece yapmak istemişler :P bizde gülüp eğlendik işte....

    YanıtlaSil
  12. Bence en büyük rezalet pırıl pırıl genç kızlar varken gidip 80 yaşında kadına verilen Türkiye in en şık bayanı ünvanıdır.Madem ortada bir gönderme var o zaman kardeşim kategoriye böl ona göre bir yarışma düzenle.Şok oldum ya.Bu mudur şimdi 1.50 boy,kare vucut,kırışık yüz al sana Türkiyenin en şık kadını.

    YanıtlaSil
  13. Tesetturlu biri olarak ,bu kizi taa finale getirmek bile yanlis bir karar oldugunu dusunuyorum.. Hic bir sik kapali bir bayan ozel gece davetlerde o sekilde basini kapatmaz ve dar iddiali bir kirmizi secmez bi kere bu misyonuna ters olmus,en dikkat cekici renktir kirmizi..ya saf ipek sifon sal takar ya da duz bir kiyafet secip renkli esarpla kombinler..yine de burada gosterilmek istenen demokrasinin uyganlandigiydi,buda gayet basarili olmus..Sevgiler..Eda T.

    YanıtlaSil
  14. Tüm yorumlarına içten katılıyorum. Şenay Akay dan keşke bahsetmeseydin zar zor da olsa unutmuştum yahu. İvana Sertin defilesindeki tek bir parçaya bunu ben giyerim diyebilecek biri çıkarmı acaba. Keşe teyzemize Atatürk kadını diyen olmasaydı da yarışmayı hakkıyla Duygu alsaydı
    vah ki ne vah hatta cık cık cık...

    YanıtlaSil
  15. Hasta olunca programa iyice sarmıştım zaten tüm gece twitterdan :) Her dediğine katılıyorum. Hakan'ın defileyi kaçırmıştım senin yazdığını gördüm ama bu kadar benzediğini tahmin etmiyordum ohannes diyorum :)) Yarışmada Zuhair Murad http://bit.ly/UgMS9S ve ikinci Stephane Rolland benzeri elbiseler daha vardı http://bit.ly/ZX83Ax :)) İyi seneler dilerim bu arada ! :) Daphne Guinness barizliği ve Tatler Hong Kong çekiminden fırlamış gibiydi elbisesi http://bit.ly/Zg0P9h :) Başı kapalı kızımızın ayrı bir iticiliği vardı açıkçası. Sivaslılara ve muhafazakar kesime çok güveniyordu. Her türlü kazanırım diye düşündü. Bu kadar kötü, arada kalmış bir giyime üçüncü olması bile çok büyük başarı. Zeynep Tosun tasarımı elbiseyi gözüm bir yerden ısırıyor ama hala çıkaramadım. Çıkarmakta istemiyorum açıkçası pek :)) Teyzemizin kazanmasını asla istemedim. Duygu'nun hakkıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaşız biz adaşşş :)) Bende pek zannetmiyorum ama şu memleket desteği isteyenlerin bir şeylere sığınma ihtiyacına sinir oluyorum :) Ben çıksam ülkeme hitap ederim hıh :Pp :D

      Sil
  16. Okuduğum yorumlar beni çok sevindirdi. Çünkü akıl ve mantığın yansıması. Programda yapılmak istenene güzel cevap, bence. Olayı şık olmakdan çıkarmışlardı, birinci ve üçüncü seçimden dolayı. Sonucu kanalın kendince her iki kesime de selam çakması olarak gördüm ve ikincinin hakkının yendiğine inanıyorum.
    Bir tane de başörtülü olsun mantığıyla oraya getirilen başörtülü yarışmacı ile yaşlı teyzeye "cumhuriyet kadını" tanımlaması baştan aşağı sakat düşünceydi. Oradaki her kadın "cumhuriyet kadını"ydı. Herkes dilediği gibi giyinir, bu rejimin gereğidir.

    Tek kriter şıklık olmalıydı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bravo :) Cok guzel bir yorum: Basi kapali olan sanki Ataturkcu Cumhuriyet kadini degil de, iki farkli uc varmis gibi yansitilmasina gerek yoktu. Bu ulkede yasayan her kadin basi acik-kapali Ataturkcu Cumhuriyet kadinidir. Bu ayrimi bizler yapiyoruz ve her iki kutup da bir digerine "oteki" olarak bakiyor.

      Teyzenin birinci olmasi tamam hos, tatli bir sey; ancak goz var nizam var. O programa 80 yasinda katilmak medeni cesaret gerektirir; ancak sikligi beraberinde getirecek diye bir sey yok. Bunun onune, ne kadar uygun olur bilemiyorum ancak, belki yas siniri koyarak gecebilirlerdi.

      Sil
    2. ne güzel yazmışsınız.Yüreğiniz.aklınız ve yüzünüz çok güzeldir eminim.

      Sil
    3. En guzel yorum sizin yureginize saglik :-)

      Janset

      Sil
    4. fatma ne güzel yazmışın ellerine sağlık.

      Sil
  17. Gece bastan sona rezaletti. Hele birinci aciklandiktan kahkaha attim, ama sinirden:) bir de mankenler ve yarismacilar surekli tokezlediler.hele.gecen sene birincisinin taci vermek icin sahneye gelirken tokezleyip yere kapaklanayazmasi:)) bu esnada da tacin yere firlamasi:)) sanku evren bile bir mesaj vermek istiyor gibiydi:)) muhtesem rezaletti.

    YanıtlaSil
  18. Türban var türban var, bu kadının kafasının kapalı olması kırmızı gibi en sexy renklerden birini daracık bir elbiseyle birleştirip giydiği gerçeğini değiştirmiyor. Çok fazla sexy ve göz alıcıydı, böyle kapanma, böyle giyim olmaz kimse kendini kandırmasın.

    YanıtlaSil
  19. Pelin hanim seviyorum sizi Allah askina su nineyi nasil birinci yaptilar zir-zir aglamak isteim bu nasil bir adaletsizlikdir
    basini siki siki sarmalayip da bedenini gozumuze sokan kadina ne demeli
    off yuregimin yaglari eridi yahu tesekkur ederim elleriniz dert gormesin

    YanıtlaSil
  20. Türkiye'de modayı yerin dibine sokan yine bu insanlar ve sırf bu yüzden onlardan nefret ediyorum.
    Kendilerini çok mu akıllı sanıyorlar? Fark etmeyeceğimizi mi düşünüyorlar? Neyin kafası bu ya?
    En yaratıcı olunacak konuda bile yaratıcılığın dibine vuruyorlar. Tamamen iğrenç bir durum.
    Ama yazı fazlasıyla orijinal ve çok güzel. Ellerine sağlık canım.
    Ayrıca yeni yılın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  21. NIHAYET!!! Post'un geriye kalan kismini okumadan sana coook tesekkür etmek istiyorum. Daphne Guinness cakmasini (ki en az Eda taspinarin cakmalari kadar iyi bir cakma)ilk gördügüm andan beri soktayim. Her defasinda neden kimse Daphne Guinness'in takliti oldugunu söylemiyor diye evdekilerin kafalarini sisiriyordum. Bu kadinin komple look taklidi en az büyük markalarin cakmasini giyinmek kadar yüzsüzlük oldugunu düsünüyorum. Hani, Daphne hayraniyim, tarzini begeniyorum gibi birseyler söyleseydi, biraz'da olsa icime su serpmis olacakti. Ama nerde... Komik olan birsey daha var: Bu Kadinin tarz arayisi baya celiskili gecmis galiba. Daphne Guinness olmadan önce Angelina Jolie'mis sanirim. Sirtinda Angelina'nin iki dövmesininde bire bir kopyasi var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şekilde düşünüyoruz burcu. bir de bunun takdir görülmesi hatta neredeyse en şıka kadar götürülmesi anlaşılır iş değil.

      Sil
  22. Arkadaslar herkes birseyi gozden kacirmis!!!!bende duyguyu desteklerken,nezamanki o tesetturlu kadin mikrofunu eline alip alenen kendi kesiminin taraftarligiyla modern kesime kardi ayirimci konusmayi yapti,inceden inceden bizim kedim heryerden geliyor gelecek dedi,iste o an bende digerleri gibi sen cumhuriyet ayirimini gorursun gorucen dersi verilmek icin oylar cumhuriyet jadini lanse edilen rana hnma kaydi.cunku halk artik bu konuda hassas.bakin okadar guvendeydiki muhafazar kedim gaketmedigi halde begensin begenmesin oy yagmuruyla 3.luge oturttu kadini..hassas duygular one cikti ve rana hnm.aldi.iyide oldu o 3.ye karsi!!

    YanıtlaSil
  23. aklin yolu bir.. bir bir yazmissiniz dusuncelerimi tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  24. Benim takıldığım bir başka konu var,sizce stil sahibi olmak bir tasarımcının lookunu baştan aşağı giymek midir(özür, ama tam Türkçesini bulamadığım için İngilizce kulandım)yoksa o look a kendinden bir şeyler katmak mıdır?Duygu kızımız güzel,şık,hoş ,filan ama yarışmanın başından beri hep tasarımcılarla çalıştı,gitti Jale Hürdoğan'nın defile look nu aldı ,birebir giydi,zira Zeynep Tosun'da öle.Bu konuyu Hakan Akkaya dile getirir gibi oldu ama İvana ve Uğurkan lafını kestiler ve o da sustu.(izledim o bölümü)Yani bu bence çok ince bir nokta derim.Tamam şıktı ,elbise güzeldi ,kendi güzeldi,hiç diyeceğim bir şey yok ,bir tek bu konuya takılmaktan başka..
    Daphne çakması Özlem kızımız son derece başarılı bir kopya,ilk çıktığında juri ona benziyorsun dedi o da evet kendisini çok beğenirim dedi.Ama kendini ona benzetmişsin diyemedi tabii.)Gene de belli bir tarzı var ne olursa olsun,bu da bi şey bence.
    Son olarak giysi yarışmasının politize edilmesi hoşuma gitmedi.Gerek yoktu ,bu sadece stil yarışması idi.
    Galiba bu kadar diyeceğim..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Itırcım burda stilden ziyade olay en şıkın seçilmesi. yani sana yakışan bir kıyafeti seçmen, güzel taşıyabilmen, ifade edebilmen ve sonuç olarak şık olabilmek. stil sahibi olmak demekte zaten ruhuna, vücut diline, yapına en yakışanı bulabilmek ve bunu en iyi şekilde yansıtabilmek değil midir ? bu açıdan bakarsak duygu çok başarılı bir kompozisyon çizdi. ama farklı ve özgün bir stili birebir hele hele dergi çekimlerinde kullanılmış bir görüntüyü alıp bunu birebir uygulamak bana ne stil ne de moda ne de şıklık adına hiçbir şey ifade etmiyor. bu daphne kızımızda kendinden birşey katmayı nereden gördün çok merak ettim :) duygu en azından senin tabirinle total bir look u alıp giymiş olsa bile en azından kendine yakışanı bulup seçebilmiş. benim kriterlerime göre bu yeterlidir.çok öpüyorum :)

      Sil
  25. Yazdiklarina bende harfi harfine katiiyorum ama sunuda eklemek istedim. Ucuncu olan sahisa neler hissedigini sormak icin mikrofonu uzatinca Cagla, demezmi " beklemiyordum, 1.ligi bekliyordum diye, tam o sirada kamera Feryal hanimi gosterdi ve yuzunde "tuh seviyesiz allah cezani versin nankor" der gibi bir bakis atti ve yuzunu eksittiki hic unutmadim.
    Cakma Daphne cok basarili bir cakma olmus :) Gelsin Ingilterede onu havada kapar unlulerin benzerlerinin kayitli oldugu ajanslar, iyi para kazanir magaza acilislari fln.

    Tamamen sogudum ve asla BNG izlemem- ciddiyeti kacti.

    Pelincim, trendreporter olarak instagramda resimlerimde Daphne var ve elbise bile orijinaline bezetilmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gördüm daphne çekimlerini ve inanamadım !! feryal gülman 'ın 3. nün sözlerine gülme cesaretini gösterdiği için teşekkür ederim. orda benim gibi birçok kişinin tepkisini en azından birisi ikiyüzlülük yapmadan aksettirmiş oldu.

      Sil
  26. Pelincim,

    Son bir iki haftadir internetten Muhtesem Yuzyili seyredip, yahu noolmus bu diziye, din dersimi yoksa benim deliler gibi sevdigim dizi mi diye burdan sinirden kuplere biniyorum. Bu yarismayi hic seyretmedim ben ama 10 yil dusunsen tesetturlu bir bayanin bu yarismanin finalinde olabilecegi aklima gelmezdi.!! Turkiyede demekki hangi kanala baksan, hangi gazateyi okusan bir din polemigiyle karsilasicaz. Ne kadar icler acisi! Inan uzuntuden kahroluyoum. Benim yillar once yasadigim Turkiye o kadar farkli, o kadar modern goruslu bir Turkiye idi ki, bugun ku kati goruslu, polemiklerden kurtulamayan, insanlarin birbirinden tiksinircesine nefret ettigi Turkiyeyle hiic alakasi yok! DIn ozgurlugu icin cikilan bu yolda, varilan nokta dinler savasimi oldu yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elle,

      Bu yarışmanın geçen yıl ki gala gecesinde de bir türbanlı kızımız finaldeydi ve ikinci olmuştu düşün artık. Kanalın yalakalığı diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Turbanli kizimizin finalde olmasini neden dusunmeliyiz? Burada tartisilmasi gereken kizin sik olup olmamasi, basortusu takip takmamasi degil ki. Sonra da yok efendim kutuplasiyoruz. Yarismayi izlememistim ama buradaki linkten birazina baktim. Basortulu kizimiz giyinememis olmamisaslinda kendisinden pek hazzetmedigim Guneri Civaoglu orada dogru bisey soyledi, vucudun her tarafi kapali oldugu icin kumasin uzerini susleyip pusluyorlar o da cogunlukla olmuyor. Dar bir kiyafet olmasi da cabasi. Bu elestirilir fakat basortulu kendi halinde birinin yarismaya katilmasi din polemigi falan cikarmaz ne alakasi var.

      Birinci olan teyzeyi gormedim fakat duyguyu sonradan izleyince begendim. Sonra bir de siyah dantelli kiyafet giyen cok guzel bir kiz vardi o da iyiydi :-) kiyafet dukkani olan ithal gelinler ile eskiden badem in kliplerinde oynayan mankenlerin yorum yaptigi yarismadan beklentimiz olmamali zaten rahatlamak icin izliyoruz iste :-)

      Mobil baglandigim icin yazim hatalarim affola, bu blogu cok seviyorum sevgiler :-)

      Janset

      Sil
    3. başörtülü hanımı bende beğenmedim, hem hiç bir şekilde şık değildi, hemde üzerindekiler hiç bir şekilde kapalı bir bayanın giymememsi gereken şeylerdi zaten bana kalırsa kapalı bir bayan bu yarışmaya kayılıpta kendini sergilememli, zaten örtünmenin amacı da budur.. ama bunu kendi tercih eder çok sevgili ELLE siz karışamazsınız! siz karar veremezsiniz, katılıp katılmayacağına...isteyen gider katılır ne demek yahu?

      Sil
    4. janset ben de sizleri çok teşekkür ederim sevgiler :)

      Sil
  27. türbanli yarismaci, istanbul'daki 3 milyon sivas'liyi sms'e cagirinca, ekran basindaki kemalist teyzoslar paniklediler ve dogal olarak bastirip cumhuriyet kadini nineyi birincilige tasidilar.
    özetle sana katiliyorum.

    birincilik duygu'nun hakkiydi, o da bekliyodu ve agladi da zaten.

    civaoglu'nun kafasi iyiydi ve orada bulunmasi, cirkin oturusu gecenin kalitesini arttirmadi, dusurdu.
    feryal hanim her zamanki gibi cok zarifti, harikaydi.
    herkesi ezikleyen simarik hakan'in, yukaridaki cakma rezaleti icin aciklama yapmasini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir oylama olduğunu bile düşünmüyorum osms'ler direkt haybeye gitti bence.

      Sil
    2. Su yoruma aynen katiliyorum:
      "herkesi ezikleyen simarik hakan'in, yukaridaki cakma rezaleti icin aciklama yapmasini bekliyorum".
      Ici sisirilmis isimlerden biri, bana gore hicbir ozelligi zaten yoktu. Balon patladi iste.
      Bizim millete ozgu,bir mertebe yukari cikip Allah muhafaza juri falan olunca bunlar kendilerini birsey saniyorlar. Burdan sesleniyorum, gercekten de BIRSEY degilsin.

      Sil
    3. esin güneri c. 'nun oturuş rezaletini atlamışım ki bunun notunu tutmuşum. ağzına sağlık. nasıl çirkin bir oturuştu öyle. bir de salon erkeğim diye geçinir.

      sanırım hakan akkaya nın bu kopyalama işi yeni değil. geçenlerde cemil ipekçi 'nin bir magazin programında HA için sarfettiği cümleleri dinledim. ben öyle dergiden elbise yapmam, avrupa markalarına benzer elbiseler dikmem diyordu. demek ki daha gözümüzden kaçmış başka araklamaları da var. takipteyim takipteyiz :)

      Sil
  28. Ya sen yine nasıl güzel yorumlamışsın arkadaş.Emeğine sağlık. Hakan yarışma boyunca birşey beğenmiyor, tasarım da tasarım diyor ama maşallah kendisi çakma tasarımın kralını yapmış tek bir farkla bir pencere daha açık bırakmış elbisede:)) İlk 2 fotodaki kız gerçekten nasıl güzeller. Sarışın olana zaten tüm jüri programda bayılmıştı.Hakan özellikle seni defilemde istiyorum demişti kıza.

    Seninle bir tek Çağla Şikel konusunda hemfikir değilim. Çoook zayıf çook uzun bu kadarı da cidden güzel durmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol hülyacım benim öpüyorum arkadaşımm :)

      Sil
  29. Valla Feryal Gülman hep nefiss ama o yarışmada yazık olmuş keşke gitmeseymiş ama vardır bir bildiği mutlaka.

    YanıtlaSil
  30. Pelincim bir de son bir şey eklemek istedim. Bu yarışmayı izlemedim gala gecesini de izlemedim. Sende okudum şimdi.Ama Feryal Gülman o yarışmada jüride hiç olmamalıydı. Niye gitmiş ki? Belli ki iyi niyetinden teklifi geri çevirmek istememiş ama Feryal hanım orada sıkıntıdan patlamıştır heralde? :) Neyse en azından oradaki bazı insanlar onun sayesinde nezaket ve şıklık görmüş oldular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de senin gibi düşünüyorsum ama en azından şıklık adına birinin o jüride olması temsilen iyi olmuş derim.

      Sil
  31. cok güzel aciklamali bir yorum. katilmamak mümkün degil :)

    YanıtlaSil
  32. Çok güzel anlatmışsın o geceyi. Çok fazla eleştirildi ama sen çok güzel örneklerle aydınlatmışsın :). Şaka gibi yaa o başlangıçtaki çakma vidioya şaşkınlıkla gülüyorum bukadarmı olur diye:D. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler anisa beğenmeniz çok önemli benim için kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  33. İnanılmaz güzel yazmışsın :) ve bu derece araştırmacı/bilgili olduğun için de seni tebrik ederim. Ben inan şuan öğrendim/gördüm bunları. Özellikle Hakan Akkaya'ya yazıklar olsun, bence elini ayağını çekmeli bu işten bunun gibi bir rezaletten dolayı, tam bir rezillik. İkinci çok şaşırdığım da daphne guinness oldu,taklitin böylesini görmemiştim :D diğer başı kapalı(!) arkadaşa birşey soylememe gerek yok, herşey ortada zaten, çok güzel yazmıssın katılıyorum her kelimene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoooom teşekkür ederim utandırıyorsunuz beni :)

      Sil
  34. Teyze cici olmasına ciciydi ama kendisine Coco Chanel muamelesi yapılmasına bir türlü anlam veremedim. Hayır ekran başındakilerin ne amaçla oy verdiği zaten belli ama jüride de birinci olması gerektiğini düşünenler vardı.
    Ne bileyim giysileri, mücevherleri etkileyici olsa tamam ama...Duygu Hanım'ın hakkı yendi bence de. Bir de biri çakma olmak üzere iki tane beyaz elbiseli hanım vardı. Onları da beğendim. Çağla Şikel'in bordo Dilek Hanif elbisesi nefisti, göğüs kafesinin elbisenin dışına fırlamasını saymaz isek.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha süpersin gerçekten coco chanel muammelesi yapıldı. ama bu saçma salak programdan başka ne beklenirdi ki :)

      Sil
  35. Aslında bu yarışma Türkiye'nin moda anlamında ne kadar kötü olduğunun göstergesi gibiydi.
    Yarışmacıların çoğu çakma modellerle geldiler yarıştılar ki onlar en masumları.
    Organizasyon seninde kanıtladığın gibi tamamen çakma.
    E Hakan Akkaya çakma.
    Bir de sonuca bakınca moda yarışmasına siyaset karışıyor falan.
    Moda anlamında bir gece düzenleniyor Türkiye'de ama bence kesinlikle sınıfta kaldık diyorum ben.
    Duygu Hanım çok zarifti yazık oldu.
    Ayrıca Feryal Hanımında bu blog sitesini takip ettiğini biliyorum inanın çok zarif bir bayansınız.

    YanıtlaSil
  36. Yazılmış çizilmiş kopyalanmış bir gece izledik, final ise tam komedi bitti, 1 tane ninemizin gönlü olsun dedik, sonra br kapalımız olsun dedik, birde 1. olarak seçtiğimiz kızımız var... Diğer ikisi kesinlikle zorlamayla oluşturulmuş bir liste diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  37. Bir Bugün Ne Giysem fiyaskosunu da boyle kapattık çok şükür. Sonuclar pek iç açıcı değildi. Zaten Hakan Akkaya, İvana Sert, Özge Ulusoy ve Çağla Şıkel'in moda otoritesi ve karar mercii oldugu bir moda programından ne bekliyorduk ki?

    YanıtlaSil
  38. Öncelikle bütün yorumların tam yerinde Allahım aynı şeyleri hissetmişiz dedim. süpersin süper ama eklemek istediklerim var. Bende kapalıyım, ancak bu yarışmada gördüğümüz kıza kapalı tesetürlü hatta hiç bişey demeyelim o konuştukça ben kızardım bozardım. nasıl bir öz güvense birde 1. olmayı bekliyormuş:D bu kadar kötü bir kıyafet başörtü stili olamaz. ama yarışmacıların ünlü tasarımları birebir diktirmelerine şaşırmadım çünkü o kıyafetleri alabilecek durumları olmadığını düşünüyorum ve bence arlarında seninde resmini koyduğun sırt detaylı elbise ve zeynep tosun elbise harikaydı.

    YanıtlaSil
  39. Ne güzel anlatmışsın :))
    Ben nefret ediyorum böyle programlardan..

    YanıtlaSil
  40. Tesettürlü biri olarak sunu söylemek isterim;
    Bence başörtülü bır bayanın böyle bır yarışmada ısı olmamali. Nihayetinde amac kendini sergilmek ve tesettürün anlamıyla zaten çekişiyor. Ayrıca hadi katıldın, tayt misali bır elbise giymek zorundamiydin?! Ve o yıllar oncesinden kalmış Demode bır başörtüsünü jürinin cok farklı ve guzel bulması tamamen fiyasko idi. 1. Kesninlikle duygu olmalıydı. O stille 3. Olmayı haketmemişti. Başörtüsü stil sahibi olmaya engel değildir. Ama aklı basında bır örtülü kiz da tutup bugün ne giysem'e katılmaz. O yüzden sık bır tesettürlü bayan olmayacak ekranlarda. Şahsi fikrim böyle. Beyza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bravo. Tesettürlü olmak yarışmaya katılmaya engel değil bence ama altı kaval üstü şeşhane kıyafetin eleştirilmesine dayanamayanlar varsa çok güzel cevap olmuş :)

      Zeynep

      Sil
    2. Bu başörtüsü birçok kisiyi rahatsız ediyor, biliyorum. Ki ben feryal Hanım'a o bakışları hiç yakıştıramadim. Kendisi saygı duyduğum bır insandı. Ben bu blogu takip ederken sahibesinin dini görüşüne degil moda zevkine baktım. Ve cok da beğenerek takip etmeye devam ediyorum. İstegim bu önyargının kırılması. Zamanla bu da düzelecek diyorum Beyza

      Sil
    3. Feryal Hanim'in o bakislari atmasi kizin bas ortusunden degil kustahligi ve memnuniyetsizligindendi. Ayni laflari basi acik bir kiz soylese yine goz devirirdi. Ben cok insani buldum ve helal olsun dedim :)

      Sil
    4. aynen ! feryal gülman başörtüsüne değil kızın küstahlığına tepki gösterdi. aynı şekilde ben de tepkisine bayıldım çok hoşuma gitti. diğerleri ise vıcık vıcıktı :)

      Sil
  41. bu nasıl bir proğramdır zaten allahım ilk başlarda nurellam varken bakıyodum onun için oda gitti bende bitti program izlemedim izlemeyide düşünmedim sadece şunu düşündüm dedim zaten pelinim herşeyi o harika gözüyle ve yüregiyle görmüştür ben ondan kesin net tüyoları alırım:)heleki yorumları ve postu okuyunca hiç birşey kaçırmamışım hiç pişman değilim iyi olmuş tersine sinirlenmemişim böyle saçma şeyleri görüpte bence hepsi birbirinden vasat yanlız Cakma Daphne beni benden aldı o mükemmel hayran olduğum kadını taklit etmek adına ne hale gelmiş kızcağız___emel acar,feryal gülman ın ne işi var orda ya inanmıyorum bence zarefetlerinden kırmamak adına oraya gitmişler diye düşünüyorum____________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de araya girenleri kırmamak adına kabul ettiler diyorum ama şahsen olmaları da hoşuma gitti. sonuçta gerçek şıklık adına bu kavramları temsilen birilerinin olmasını sevdim. malum ekran bu konuda o kadar kirlendi ki.

      Sil
  42. oncelıkle blogunu ozenle ve hergun takıp edıyorum bukadar modaya hakım olup bızlerı bılgılendırmene ayrıca tesekkur ederım fakat taklıt yada calma artık ne dersek dıyelım bunu herkez yapıyor su sıralar gundeme yenı bırısı gırdı buse terım sozde moda ıkonu!! onunda bır yardım kurulusunda borak ıncılerını kopya etmesı nı de konu almanızı beklerdım teskkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o inci konusuna tivitten değindim ama hangi kolyeye benzetildiğini kaynak olarak bulamadım. şayet görselini bulsaydım elbette ki konu ederdim. yanılmıyorsam sacit aslan dı konu eden.ama o da hangi kolyeyi birebir kopyalamış diye görselini koyamamış haber havada kalmış.

      Sil
  43. bence isteyen basini istedigi kapatir, istedigi gibi de giyinir, bunu da ozgurlugun bir yansimasi olasrak goruyorum. Bazi insanlar bunu uygun bulur ya da bulmaz ama bu ozgur olmanin verdigi hakki kullanmanin onunu kapamaz. Ayrica Emel Acar'in programi ile ilgili yazdigin yoruma koptum, gercekten aynisi dusunuyorum, yani bu kadar olmaz ya! Izlemeyen de bulsun izlesin, resmen sac bas yolduruyor ekranda. Hayir akli basinda hangi insan ciddi sekilde gobegi olan bir kadina inatla bel kismi dapdar bir elbise giydirip kadini hamile gibi gosterir ya, program tam anlamiyla felaket otesi. Hem modanin icinde olucaksin, tasarim yapicaksin hem de moda gozun sifir olucak, hey yarabbim.

    YanıtlaSil
  44. İkinci olan maskeli kız da güzeldi ama Zeynep Tosun'da da hiç insaf yokmuş. Gidip bu sefer de Givenchy'nin aynısını yapmış. Hem de Tuğba Ünsal ve Valli rezaletinden sonra. Ben olsam utanırdım. Diğer kızlar TERZİ'lere elbiselerin aynılarını diktirmiş belki ama Zeynep Tosun'un TASARIMCI olup da onun bunun çakmasını dikmesi inanılmaz komik. Tüm saygımı kaybettim kadına, herkes aptal kendisi akıllı sanıyor. Hakan Akkaya'dan farkı yok resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu benzetme twitter da da yapıldı ama hangi givenchy ye benzetildi ben çıkaramadım açıkçası. biliyorsunuz varsa bir model üstüne giderim zaten ama bu benzetme haksızca geldi bana.

      Sil
    2. Benimde aklıma givenchy geldi. 2009 ya da
      2010 yılında naomi cample'in cannes'de giydiği elbiseye benzettim ben. Beyza

      Sil
  45. Canan Yaka'yi edepli davranislari ve mantikli konusmalarindan dolayi tebrik ediyorum. Juri dedigin boyle olur, olmali.

    YanıtlaSil
  46. Pelin yazınla alakasız istersen yayınlama ama şu linke bir bak istersen ;)

    http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/22297362.asp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gördüm canım ne vahim bir habercilik örneği değil mi ? bir de kadıncağızın ağzından çıkmış gibi yazılmış. daha rt 'nin ne olduğunu bilmiyorlar.

      Sil
  47. Ya ben maskeli kizi hic begenmedim, bence vucudunu biraz garip gostermisti ve uzaktan gecelik gibiydi.. Rengi belki baska olsa islemeler daha cok one cikabilirdi. Canta ve ayakkabi da uyumsuzdu.

    Ben Barbie'ye benzeyen kiz cok guzel oldugu icin hic kiyafetine falan bakmadim, direkt bu birinci olmaliii !! dedim :) Biliyorum onemli olan kiyafet ama..

    Ha onun disinda -izledigim kisim kadariyla- hicbir kiyafetten oyle aman aman etkilenmedim.

    YanıtlaSil
  48. dahi misin den snra bedri misin baykam mısın demişsiniz ya, güzel sanatlar resim mezunu olarak söylüyorum kendisinin günümüz resim sanatında bir yere gelmiş değildir günümüz önemli ressamları arasında bile gösterilmez, değil ki dahi olsun! sadece magazinel bi kişilik tanınmış bir ressamdır (bana göre ressam bile değil) dahi olarak örnek verilince tutamadım kendimi :))

    YanıtlaSil
  49. Insanlar artik tepkilerini nerede gostereceklerini sasirdi, bir moda yarismasi bile itina ile kutuplara ayirilan Turkiye´nin sesini duyurma cabasi haline gelebiliyor..
    Ben programi buradaki yazi uzerine seyrettim. Aslinda hic de gerek yokmus, bloger´imiz tum can alici noktalari zaten belirtmis, ama yorumlarin uzerine programi seyretmek gercekten cok komik oluyor..

    YanıtlaSil
  50. Ben seyretmedim ancak bu blogda yazılanlardan okuduğum kadarı ile kendin pişir kendin ye durumu....Bu ülkede meşhur olmak bu kadar ucuz ve vasıfsızca oldukça daha neler neler görürürz kimbilir.İ ki kere dergide resmi çıkan halka maloluyor! ne iş yaptığı bilinmez bir dolu sosyetik !!!! her davette ayrı ayrı kıyafetle boy gösterip VİP olursa daha TVLerde de kimbilir daha ne programlarda seyrederiz.

    YanıtlaSil
  51. o peçeteye sperm olayından sonra benim için bitmiştir bedri baykam. sanatta her türlü ifade şekline saygı duysam da bu bu bu bambaşka birşey.

    YanıtlaSil
  52. o Daphne cakmasının sırtındaki dövmelerde Angelina Jolie cakmasıydı.Her telden vardı yanı bnasıl kopyala yapıstrdır anlamadm kadının sırtındakı herseyı yapmıs=)

    YanıtlaSil
  53. Anaaaaam şok içindeyim, ben o programda yarışmacılardan biri olduğum için o gece tek yarışmacıları inceledim ve tabi o çakma elbiseleri farketmemek imkansızdı (ama dediğiniz gibi kızlar ellerine gelen yapmışlar en şık olmak için sahte olsa da, çakma Daphne Guinness'imiz harıç o tamamen kopya olduğu için) Ama Hakan Beyın çakma elbisesi gözümden kaçmış vallahi. Hala bakıp inanamıyorum ya :S o_O Vay be diyorum başka söylececek bişey de kalmıyor :DDDDD
    P.S Blogunuzu yeni keşfettim ve bayıldım yorumlarınıza. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  54. Bu bloga tesadufen geldim ama gerçekten tebrik ediyorum sizi!
    Görüsünüzü resimlerle açiklaya açiklaya olmasi gerektigi gibi sundugunuz için ne mutlu ki böyle insanlarda var dedirtiyor!
    Harikasiniz.

    YanıtlaSil
  55. hakan akkaya pucci elbiseye inanamiyorum. bir de allah bilir juri olarak kizlara ozgun olun falan demistir. taniyan birileri lutfen ne dusundugunu sorsun. bu ne ya! saka gibi!

    YanıtlaSil
  56. Merhaba,

    Tesettürlü yarışmacı konusunda söylenenlere katılmakla birlikte dikkatimi çeken asıl konu, tesettürlü yarışmacının finale hatta üçüncülüğe seçilmesinin belirli bir amaca hizmet etmesidir.
    programda verilen mesaj, tesettürlü bir kadın ancak ve ancak vücut hatlarını gözler önüne sererse şık olabilir ' di bana göre.. çünkü yanılmıyorsam başka tesettürlü yarışmacılar da katılmış ve pek çoğu ''usulüne uygun'' giyindiklerinden elenmişlerdi..
    o şahsın giyimini eleştirmekten öte, bu şekilde yıllardır islami görüşlü kesimin uyguladığı ''mahalle baskısı'' nın bu kez tersine işlediği bir olaya şahit olduğumu hissettim ben..
    bu bakımdan, ben yaşlı insanların da tesettürlü insanların da ve özellikle balık etli ve hatta obez kişilerin de bu yarışmanın finalinde birer finalist olarak kalabilmelerini isterdim. yani
    her kesim ''hakkıyla'' kendisi gibi olabilseydi gerçekten de müthiş keyifle oturup kim neyi kimi taklit ederse etsin izlerdim şahsen.. çünkü sokaklarda finalistlerin çoğu gibi sütun bacaklı ve 34 beden kızlar çok çok az..
    böylece pekçok insan kendi vücut tipine göre birkaç tüyo bile edinerek gerçekten bir amaca da hizmet edilmiş olunurdu :)ha tabi jüridekilerin moda bilgisi ''halkı'' giydirmeye yetecek kadar derinlikli değilse bu kategori çeşitliliğinden kaçınmış olabilirler.. ''tabi 'DEHA' da bir yere kadar ;)

    ama o kırmızı kıyafetli ''mesaj kaygılı zorlama'' tesettür kızımız kullanıldığının farkında varamamış ve çok yazık olmuş bence...
    finaldeki ''cumhuriyet kadını'' mesajıyla birleşince yukarıda bahsettiğim tersine mahalle baskısı iyice gözüme battı çünkü..

    YanıtlaSil
  57. Ben sn. Ivana Sert'ın cakma modacı, tasarımsız tasarımcı oldugunu ilan ettigimden bu yana hicbir sey degismemis oldugunu gordum guzel ülkemde ve soyle bir search ederken sizin blogunuzu buldum. Pucci cok renkli bir tasarımcıdır ve cok nadiren black&white calısır. sn. Akkaya da bunu yakalamıs ve kullanmıs.Sizin isyanınız ile benim isyanım cakısıyor. Ben sene bilmem kac, İvana Sert'in en iyi tasarımcı odulunu aldıgını ogrenınce isyan ettim. Cunku kendisi ve eski esi benim NYC de 6.th ave. de ki magazama gelip, onlarca ürün alıp, benim tasarımlarımın deri versiyonlarını sn. Hatem yavuz ile birlikte actıgı atiya sokakta ki magazasında sergilemis idi. sonuc cok basarısız imis..ve ben bir sekilde tr ye geldigimde kendisini aradım. benden yardım istediler. tam 3 ay boyunca gece gunduz calıstım, magaza ve fabrika calısanları ile birlikte.iki defa NYC ye gidip kendi vendorlarımla harika bir koleksiyon cıkarttım. o zamanlar sn Ivana hn. bir dans yarısmasına katılmaktaydı ve bosanma davası vardı.herneyse hikaye cok uzun...ama keske ogun sn. Barboras Sansal ve Nur Yerlitas'ın katıldıgı programda konuk olarak bildigim , gordugum herseyı anlatsaydım. 3 maymunu oynamamam gerektıgını, sımdı anlıyorum...yazdıklarımı okumadan gonderiyorum, oldugu gibi. bu arada ben seniz yılmaz...halen google girince cıkıyor,sok, sok sok, az sonra ivana sert cakma modacı, dıyınce...kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.