VALENTINO Pembesi ?

Valentino Garavani 'nin koleksiyonlarındaki en bilindik imzası kendine has kırmızı rengidir. Hatta moda dünyasında Valentino kırmızısı diye bir terime bile sahiptir. Mutlaka her koleksiyonunda en göz alıcı parçasının rengi kırmızıdır.  Lakin bildiğiniz gibi Garavani 'nin emekli olmasıyla tasarım kalemini devralan ikili Chiuri ve Piccioli markayı tümden değiştirme yolunu seçti. Çokta iyi ettiler. Kanımca en mükemmel değişime sahip olan marka Valentino 'dur. Orta yaş ve üstüne hitap eden çehreyi öylesine kaliteli işçilik ve tasarım yeteneğiyle gençleştirdiler ki hala şaşkınlık ve hayranlıkla izlemeye devam ediyorum.



Ama tek bir şeyi çok kurcaladılar. İkonik Valentino kırmızısını. Anlamadığım bir sebeple son 2-3 senedir koleksiyonlarında kırmızıyı bastıran ve bolcana kullanılan renkler pembe ve fuşya oldu. Yıldızlar sevdi, giydi ve böylelikle yeni baskın renk sevildi. Ama birden ne olduysa yanlışlıklarının farkına varırcasına son koleksiyonlarında tekrar Valentino kırmızısına jet hızıyla dönüş yaptılar. Hem de en kan kırmızı tonunda nefis bir renkle. Ama ne var ki pembe hala kullanılıyor ve görünen o ki yıldızlar bu yeni demirbaş rengi bırakmaya pekte niyetli değiller. Hele Gwyneth Paltrow 'un MET Gala 'da kendisi için özel yapılan pembe bir Valentino giydiğini görünce tamam dedim artık bunu yazmanın ve bloga dökmenin zamanıdır. 


Hele üstüne bir de Yasemin Masis 'in tığ işi pembe/fuşya Valentino 'sunu görünce hemen masanın başına geçiverdim :)

Modaevi en azından Yves Saint Laurent markasının babasına yaptığı saygısızlığı sergilemiyor ama bazı ikonik değerlerlerle oynaması da pek hoş görünmüyor. Kırmızı Valentino 'dur Valentino kırmızıdır işte o kadar ! :) 




UYARI : Bu post ve görseller ©ModaVeSosyete 'ye aittir. Kullanmak isteyenler kaynak belirtmek zorundadır. Aksi takdirde yasal işlemlere başvurulacaktır.

Yorumlar

  1. Tasarım zevke kalmış bir konu ama işçilik konusunda (özellikle Gwyneth Paltrow'un elbisesini gördükten sonra) kafamda soru işaretleri yaratıyor.

    YanıtlaSil
  2. Valentinoya ve valentinoyu guzel taşımasını bilen kadınlara bayılıyorum; naiflik, zarafet ve masumluk üçlüsünün en guzel yapıdır valentino:)
    Hande t.

    YanıtlaSil
  3. Yasemin Masis'in Valentino'su şahane... Ama bence de esas olan "Valentino Red". Ya ikonlaştığı için böyle düşünüyorum ya da pembeyle pek aram olmadığı için (:

    İlgiyle takip ediyorum post'larınızı.

    Sevgiler,
    Melike

    YanıtlaSil
  4. And the applause goes to Yasemin Masis.

    YanıtlaSil
  5. Bence kırmızı kadınlığı pembe ise gençliği simgeliyor.

    Aylin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru demişsin. Yaşını almış bir kadına kırmızı ruj bile her zaman yakışır ama pembe sürdü mü, işte vahim . Y.M çoook başarılı bu kıyafetiyle. duruşu , tarzı, zorlama olmaması yessss

      Sil
  6. http://in.5thvillage.com/u/yaseminmasis/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.