1 Çakma Louis Vuitton Üst + 1 Çakma Balmain Etek = BOZ SISTERS



Yok arkadaşlar bitmiyor bitmiyor..Ben yazmaktan yoruldum ama bazı kendini akıllı sananlar çakmacılıktan bıkmadı. Resimde Boz Sisters 'ın aleni Balmain esintili eteğini ve Louis Vuitton 'un damalarına benzer bluzunu görüyorsunuz. İşin bir başka vahim tarafı ise bu kombinin Harper's Bazaar gibi moda kredisi yüksek bir derginin haziran sayısında yer alması. Moda editörü Merve Kırşan. Çekimlerde Prada, Phillip Lim, Peter Pilotto gibi devlerin yanısıra yerli markalara yer vermesi iyi güzel ama verdikleri de keşke gerçekten hak edenler olsa. Bir moda editörünün bu denli bir çakmacılığı anlayamamış olmasına ise ne denir bilemedim. Yorum sizlerin.


Balmain



Louis Vuitton




UYARI : Bu post ve görseller @ModaVeSosyete 'ye aittir. Kullanmak isteyenler kaynak belirtmek zorundadır. Aksi takdirde yasal işlemlere başvurulacaktır.

Yorumlar

  1. Benim bu konu ile ilgili takıldığım başka bir konu var.Esinlenilmiş/çakma modellerin yapıldığı firma çekimleri moda dergilerinde üstelikte orijinalleriyle bazen arka arkaya boy gösteriyor.Vogue da BNG de Eda Taşpınar'ın çakmalarını yayınlamaktan pek farklı bir durum değil bence.Bu dergilerin de bir sorumluluk alıp bu reklamları yayınlamamaları düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  2. merve kırşan ve boz sisters'dan 2 kız kardeş lise arkadaşlarıdır. kopyacılığı anlamamaktan çok, hatır ön plana geçmiş olabilir ki bu daha da vahimdir.

    YanıtlaSil
  3. Hadi bizim etik yoksunu dergiler bu insiyatifi gostermez ama markalarin reklamlarini geri cekmekle tehdit edip yaptirim uygulamasi gerekmez mi? Nasil chanel eda taspinara takipteyiz dedi, basini da o sekilde takip etmeli. Ciddi reklam bedelleri veriyorlar, ayni dergide cakmalarini gormek icin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı reklam bedellerini yerli markalar da ödüyor. Hatta bilinirlik bakımından aynı bedelleri ödemeyi onlar da göze alıyor. Dolayısıyla kimse reklam sağlayıcısıyla arasını papaz etmez. Aynı sayfada iki farklı marka düşünün, biri dünya markası biri yerel marka olsun, ikisi de aynı fiyatı ödüyor. Dergici için bir fark yok o yüzden.

      Sil
    2. Dergilerin icindekiler bolumunden once sayfa sayfa dunya markalari var hem de her sayisinda. Onlar yillik anlasiyorlar ciddi bir mevlag ile. Yerel markalar icin bu gecerli degil. Beymen vakkoyu ayiriyorum digerleri dergi icin ya da icerige oduyorlar ama ayni degil. Nasil bir tutabiliyorsun anlamadim. Zaten dergi elit algi yaratmak icin dunya markasini tercih eder bizim cakmacilari tercih etmez

      Sil
  4. al işte birtane daha bunların sonu gelmez ve böyle gidersede kesilmez galiba, ama bu konulara senin el atman süper oldu pelinim belki kulakları bükülür de bu kadar alanadi çalışmazlarr,kopyala yapıştır olayına girmezler____

    YanıtlaSil
  5. Bence de bu işte fark edememek olamaz. Harper's Bazaar'a editör olmuş her Allah'ın kulu o üst'ün LV'daki sarı elbiselerin siyah üst modeli olduğunu anlar. Bu işte daha çok göz yumma var. Böylesine bir dergide de "esinlenme" bile değil tam anlamıyla çakma parçalar kullanılır ise vay halimize...

    http://nerd-of-fashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Esinlenmek demek benim bildiğim icra etmek istediğinin gelmesi demek evet süper iyi fikir bende aynısını yapıyım ama sadece bir taş konduruveriyim demek değil aynen fazılhanın dediği gibi çakmasın işte biraz özgüven biraz yaratıcılık lütfe,.ayy benim artık çok canım sıkılmaya başladı bu kopya,çakma olaylardan pelinimin sayesinde neler gördük burda ama böyle gidersede daha neler görmeyede devam edicez.

    YanıtlaSil
  7. Eski stil terzilik yapsalar daha iyi olmazmi bu "designer" diye gecinenler? Musterileri moda dergilerinden resim gosterirler, onlar da atolyelerinde ki emekdar, bu isin asil erbabi olan calisanlara diktirirler. Prova esnasinda da kendileri iki toplu igne tuttururlar, bu kadar.

    YanıtlaSil
  8. Yurtdisinda yasamanin en guzel taraflarindan biri yurdun her kesiminde her sektoru de donen uckagitciliklardan uzak durmak.modadan anlamayan insanlar modaci da olur editor de. Alenen cakma uretirler satarlar digerleri de alkislar.Evime ve ipadime her ay Voguedan tutun bazaar instyle vs her bir dergi giriyor. Bu dergilerin birinde boyle densizlik yapilsa kac kisi isini kaybeder, bizde gogsunu gere gere styling yapip dergiye basiyorlar. Bir guzel de insanlara satiyorlar. Ilan konusuna gelince. Buyuk ya da kucuk marka farketmez, bir marketingci olarak soyleyebilirim ki yillik anlasma diye bir sart yoktur. Firma isterse 12 ay isterse 3 ay ilan verir o 3 ayi da kendisi secer (noel yilbasi zamani vs) bu densizlikleri ortadan kaldirmanin ilk yolu dogru kisilerle calisarak bir dergi cikartmaktir. Sen moda editoruyum diye gecineceksin ama daha bu sezonki kiyafetlerden bihaber olacaksin. Daha pazar gunu Nordstrom Rack'de 2006 kis sezonuna ait Trina Turk kazagin yesilini gordum ve tanidim. aradan 7 sene gecmis stocklarinda kalmis heralde. Ben bile cikip moda editorculugu oynamiyorum. Turkiyede hatirla gonulle ise alma, is verme, torpil gecme oldugu surece hicbir sey duzelmez.

    YanıtlaSil
  9. Yok artık daha ne denir ki...

    YanıtlaSil
  10. Son adsizin yorumuna katiliyorum. Turkiye'de hersey hatirla, ricayla, torpille olurken gercek hak edenler geri planda kaliyor. Carpik bir duzen. Fakat Pelin Hanim bazen bu cakma haberlerinde cok acimasiz oldugunuzu dusunuyorum. Artik tasarim dunyasi cok kisirlasti. Kareli desen her sezon bir cok markada kullanilabilir. Cok yaratici bir yenilik de degil. Bazi benzerlikleri ben daha anlayisli karsiliyorum. Gecen gunku selma cilek elbisesi orneginde mesela tam hak verdim size. Bu kadar olmaz dedim. Ama bazi durumlarda da cok kizmissiniz diye dusunuyorum. Bilmiyorum benim fikrim boyle. Tugce

    YanıtlaSil
  11. Alenen kopya yapildiginda kisi moda veya designer olmaktan cikar Triko veya konfeksiyoncu olur. Olmamis... Esinlenmek baska kopya baska.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.