Bu Bir Brezilya/Türk Ortak Yapımıdır..

Doğrusu eski Brezilyalı gelinimiz Martha Graeff 'den bunu beklemezdim. Bir süredir blogunda butik açıp kıyafet satışı yapmaya başladı. Ama ne kıyafetler. Valla Eda Taşpınar 'ımızın orjinalliğini (!) bile yaya bırakacak cinsten :) Buyrun bir kaç örnek..






Aynen o aklınıza gelenden..Hepsi Balmain 'in harika çocuğu Olivier Rousteing 'in hasır sandalyeleri referans aldığı Spring 2013 koleksiyonundan esinlenme/araklama/çakma artık ne derseniz ondan. 






Elbette orjinali gibi 30-40 bin lira bayılmıyorsunuz. Sadece 750 $ 'cık ödeyerek Balmain 'in yandan yemişine sahip olabilirsiniz. E ne de olsa bu kızcağız da bir dönem Türkün havasını soludu suyundan içti. Bu yüzden bu kurnaz kopyacılığa çok da şaşırmamak gerekir değil mi ?! 

Görsel Kaynak : AroundInStyle.Com





UYARI : Bu post @ModaVeSosyete 'ye aittir. Kullanmak isteyenler kaynak belirtmek zorundadır. Aksi takdirde yasal işlemlere başvurulacaktır. 

Yorumlar

  1. Pelincim bundan sonra her tasarim isine giren sirf sen onlari yaz da reklamlari olsun diye kopyaciliga baslayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha bu iyiydi :) ben de farkındayım canım ama birilerinin bunları demesi üstüne gitmesi lazım. kimse ne etliye ne sütlüye varsa yoksa şakşakcılık ! O yüzden bunu bile bile yazmam gerektiğini düşünüyorum. hem reklamın iyisi kötüsü olmaz lafına da hiç inanmam. böyle reklam isteyene ancak acırım.

      Sil
    2. Ahahahahahaha *Thums up*

      http://little-nerd-of-fashionworld.blogspot.com

      Sil
  2. Gün geçmiyor ki bu tarz haberlerle başta senin blogun olmak üzere bazı diğer kaynaklarda rastlamayalım.. Artık şunu düşünmeye başladım, herkes bu kadar kopyacı olamaz, olmamalı! Bu dünya üzerinde keşfedilecek, tasarımı yapılacak yeni birşey kalmadı mı yahu? Ok, esinlenme elbette olacak ama adı üzerinde esinlenme olduğu için tadında bırakmak lazım.. Ben Martha'nın instagramınıda takip ediyorum, Allahı var taş gibi hatun, ee olacak o kadar Brezilyalı tabi:) Çuval giyse yakışacak tiplerden.. Ama D.B ailesi gibi bazen öyle abuk subuk kılıklara bürünüyor ki sırf zengin/sosyetik/skinny kontenjanından götürüyor işi:)

    YanıtlaSil
  3. Ah o ne muhteşem bir koleksiyondu öyle... her biri sanat eseri...

    YanıtlaSil
  4. Hayır her şeyi geçtim de 750$ da ucuz değil ki! Yani ben bir Balmain elbiseye 30 bin - 40 bin veremiyorsam hiç almam, onun yerine bir Louboutin alırım mesela. Hadi kopyalaması bir derece! Ama kendi tasarımı gibi gösterip de bu fiyatlara satması hiç hoş değil gerçekten!

    YanıtlaSil
  5. neda nique26 Temmuz, 2013

    Teknigin guzelligini beceremediginden, fotokopisini cekip taslarla isletmis!! renklerdeki guzelligi oldumus kendi renk yorumu cok kotu, kalitesiz boya isi gibi, sadeligini kenar mahalledeki diskotek kizlarinin giysilerine dondurmus. Biri kalkip $750 verecek, ustunde bas bas bagiran ben taklidim bayragina giyip ustune ustluk ucuz gorunecek!!!
    Bu bayan Turk musterisi nasil olsa salak buna da verirler mantigiyla yapti muhtemelen, haksiz da degil var oyle bir kitlemiz! musterisi hazir, ama diger kesimden bir saygi beklemesin!

    YanıtlaSil
  6. Artık kendi halkınızı aşağılamaktan vazgeçseniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dunyanin her yerinde var bu. paris te latin mahallesinde ve hotel de ville'in arka tarafinda nami boyunu asan d'avignon un butiginde de var, benim londranin minik butiklerinden by zeli'nin yeri mesela salon tanitimlarindan hemen sonra seri uretime geciyor... belcikada arkadasim her sene yeni chanel cantalarini d'ixel mi d'exel mi o mahallede bir yerden begeniyor, tabii 400 500 euroya, benim aldigim maasa kimse sahtesini aldigimi konduramaz, ben de boylelikle her sezon 3 canta aliyorum diyor. Yani durumu olanlar dahi bunu yapiyor, guzel seylere sahip olmak istiyoruz, o fiyatlari ben veremiyorum, verebilen de vermek istemiyor. malesef bu boyle. Ama her yerde boyle.

      Sil
    2. Aşağılamak ve eleştirmek farklı şeyler.

      http://little-nerd-of-fashionworld.blogspot.com

      Sil
  7. Buna esinlenme de denemez ki canım bu bildiğin çakma... Ama bir bu arkadaşın kalitesine bir Balmain'in kalitesine bakıp eğlenmek için birebir.

    Balmain de ne çekti, her çakmacı koşa koşa Balmain. Diğer markalar çuvala mı girdi. Bunda bile orjinallik yok. O marka çok yapıldı ben şunu yapayım yok.

    http://little-nerd-of-fashionworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Yanlış anlaşılma olmasın, bu çakmacılığı kınıyorum. Ama 2. ve 3. resimlerdeki elbiseler çok güzel bence. $750 verip almam, o ayrı.

    Hoş bir elbiseye 30-40 bin TL verilmesi çok daha saçma bir durum bence.

    Feride

    YanıtlaSil
  9. kimi kandırıyor acaba?insanları mı kendini mi?kendini acaba tasarımcı olarak görüyor mu yoksa yaptığının açık açık ne olduğunun farkında mı?utanç verici her iki durumda da.

    YanıtlaSil
  10. Boyle Eda T. dir bu ablamizdir,yanlarina gidip gozlerinin icine derin derin bakip "Ama neden?" demek istiyorum."Neden?" diye tekrar fisildayip arkami donup kosmak istiyorum.
    Gunes

    YanıtlaSil
  11. hayır taklit edeceksin bari böyle çok bilinen, çok takip edilen modacıyı taklit etme. eminim daha az bilinir ve çok yetenekli modacılar da vardır :)

    YanıtlaSil
  12. Blogunda boutique kısmına baktım. Benim tasarımlarım demiyor ama benim tasarımlarım da değil demiyor. Yurtdışında bir çok blogger boutique kısmına başka tasarımcıların ürünlerini koyuyor. Büyük bir ihtimalle bir merchandiser/üretici sponsor olmuştur siteye. Sen ürünlerini yerleştir, ben sana şu kadar USD vereyim veya satılan her ürünün 25%i senin gibi. Yoksa, bu kadar akışız değildir umarız M. G.

    YanıtlaSil
  13. Balmain'in yanından bile geçmiyor. O elbiseler de 750 dolar etmez diye düşünüyorum.

    Ya bu arada bir elbiseye 30.000-40.000 verebilen insanlar var mı ya. Vay anasını. Ben de kendimi işim yönünden şanslı sayıyordum da... Ne olursa olsun maaşla olacak iş değil herhalde. Bizde CEO da olsan alamazsın bunları yani.

    Moralim bozuldu bak.

    Ayşe

    YanıtlaSil
  14. Turklukle alakası ne şimdi. Tamam güzel bi konu bulmussunuz bloga yazmışsınız. Birtek Türkler mı çakıyor yani. Başka kimse çakma uretmiyor mu?
    Bir turkle evlenmese tanımayacaktık belki kendisini. Allahın brezilyalisi..

    Merve

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece turkler çakmacılık yapmıyor tabii ki. Fakat elalem yapınca gizlemiyor. Çin taklit ürünleriyle ünlü. Bunlar ekonomilerinin zaten parçası.Taklit telefon, taklit araba bile yapıyorlar.Ve biz bunu yapıyoruz, çok ucuz, isterseniz bizden taklidini alın satış stratejileri var. Türkler de t-shirt, çanta yapıyorlar taklit. Bunlar da taklit ürün yaptıklarını gizlemiyorlar. Fakat türkler orijinal fikri yabancı birine ait olan bir ürünü KENDILERININmiş gibi sunabiliyor. Ve cesaretle sunuyor. İşte fark burada. Cahil cesareti denen var ya, türklerde cahil cesareti maalesef fazlasıyla çok.

      Sil
  15. Blogunuzu takip ediyorum çok beğendim gerçekten (: aynı takib'i sizden de bekliyorum lütfen (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tşk ederim sevgilerimi gönderiyorum :)

      Sil
  16. sanırım bu tarz tasarımda renk kombinasyonu çok önemli olacaktır. karmaşık duran renk seçimleri tasarımda olması gereken havayı kaybettiriyor. blog için de ellerinize sağlık. başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  17. Maşallah gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor, 5 6 sayfa dolaştım sitenizde şaştım kaldım. Nasıl bir araştırmadır tek tek nasıl eşleştirip buluyorsunuz böyle. Vallahi tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim :9 benim gözümden kaçsa bile okuyucumun kaçmıyor ve beni mutlaka haberdar ediyor :)

      Sil
  18. Pelin iyi tatiller ama dön artık yeni yazılarını merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. döndüm dönmesine ama yine kaçabilirim yazın cilvesi de bu oluyor :(

      Sil
  19. sevgili pelin sabah gazetesindeki yeni işinde çok başarılar diliyorum. instagramda takip ettiğim kadarıyla seçtiğin gazeteden dolayı tepkiler var ama bence gereksiz ve dikkate alınacak tepkiler değil. 3 büyük gazeteden biri olarak geçiyor ve bu şekilde ulaşacağın kitle sayısı daha fazla. aynı zamanda okuyucuya bu kadar bilinçli ve yetenekli birinin ulaşmasını sağlayan aracıya bence teşekkür etmeliyiz. bende aydınlık ya da hürriyet almam, aslında internet varken gazete almak gereksiz zaten:) ama bu gazetelerde yazıyor olsan bile yine de mutlu olurum. bence bize işini bilen ehli insanların artık seslenmesi gerek. 2-3 moda dergisi okuyup başımıza modacı olanların değil. eve almıyoruz gazete diyenlerinde zaten para verip gazete aldığını düşünmüyorum bu zamanda. her gazeteyi nette takip etmiyormuyuz. önümüzdeki 10 sene içinde yazılı basının yarısı mefta olacak zaten. bu yüzden aba altında sopa gösterir gibi tehditvari söylemleri çok dikkate alma derim. nerede yazarsan yaz senin gibi işinin en iyi olanları takip ederiz. vogue dergisine kadar gider bu yol inşallah:) çok başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deryacım yorumun için çok tşk ederim. herkesi memnun etmek imkansız. dediğin gibi benim için "ulaşabilmek" bu kararımdaki en büyük etkendi. teklifi aldığım kişi işinde usta üstelik şartlarımız çok uyuştu. benim için değişik ve eminim ki zevkli bir deneyim olacak. beni anladığın için tekrar tşk ederim.

      Sil
  20. pelin Allah rizasi icin bir post yap artik. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapacam canım bir süre istanbuldayım :)

      Sil
  21. pelin tatildemisin ozledik!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de özledim ve döndüm bir süre daha beraberiz :)

      Sil
  22. tşk ederim çok sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.