VOGUE 'un Meşhur Eylül Sayısından Hangisi Favoriniz ?

Eylül sayısı dendimi kusura bakmayın ama akla sadece ve sadece VOGUE gelir. Bu ayda başka hiçbir derginin şansı yoktur. O zaman bir dünya turuna çıkalım ve diğer ülkelerin Vogue eylül sayılarının kapaklarına bir göz atalım.

Öncelikle VOGUE Türkiye 'ye bakalım.



Kapakta : Natalia Vodianova
Fotoğraf : Cüneyt Akeroğlu

Bir Amerikan VOGUE kadar olmasa da kesinlikle iddialı bir kapak. Natalia güzel, makyaj tuhaf, Gucci elbise ile renk ahengi harika. Natalia 'nın göz makyajı bana biraz korkutucu geldi. En merak ettiğim ise Ali Taran 'ın eski karısı ile yapılan röportaj. Doğrusu bu tarz bir çalışmayı Ayşe Arman 'dan beklerdim, Vogue 'dan değil.



Amerikan ve Paris VOGUE 'ların kapaklarının ikiside Mario Testino imzalı. Dergi içindeki Kate 'in resimleri için TIKTIK ve Charlotte 'un resimleri için yine bir TIKTIK

Kate'in Alexander McQueen imzalı elbisesi ve kapaktaki A'dan Z'ye herşey eylül sayısına yakışır nitelikte.

Paris VOGUE ise Emmanuelle Alt 'ın yönetime gelmesiyle yeni ve çarpıcı kapak konularına devam ediyor.



İNGİLTERE : Freja Beha Erichsen yine Mario Testino tarafından fotoğraflanmış. Elbise ve takılar D&G 'nin 2011-12 koleksiyonundan.



ALMANYA : Kapakta Alexi Lubomirski tarafından Iris Strubegger. Elbise Bottega Veneta imzalı.



AVUSTRALYA : Kapakta Louis Vuitton 'un tasarımlarıyla Katie Fogarty. Kapaktaki yalınlık çok hoşuma gitti.



İSPANYA : Eva Herzigova, Helena Christensen ve Claudia Schiffer yakında bıkkınlık vermeye başlayacak olan D&G yıldız motifli elbiselerle.



JAPONYA : Kapakta Karolina Kurkova. Üstünde Giorgio Armani 'nin ikonik elbisesi. Yeni sezonun olmazsa olmazlarından. İlk giyen kazanır !



RUSYA : Natasha Poly fazla fotoşoptan tanınmayacak halde.



KORE : Kapakta Arizona Muse ve olağanüstü güzellikteki kaşları. Kalın kaşlardan nefret ederim ama bu bu bu bambaşka bir güzellik ! Kusura bakma Kate'ciğim ama bu siyah beyaz kapağa bayıldım. 1950lerin havasında ve VOGUE 'un kapağında siyah/beyaz bir fotoğraf. Herşeyiyle radikal bir çalışma. Benim eylül sayısı favori kapağıma bakıyorsunuz !



PORTEKİZ : Kapakta Auguste Abeliunaite 'in güzelliği, ışık ve renkler. İç açıcı hani şirinmi şirin dediklerinden bir kapak.



ÇİN : VOGUE Türkiye gibi kapakta Gucci elbiseler kullanılmış. Fazla Gucci fazla renk fazla model. Klas ve zerafet eksikliği hat safhada.



YUNANİSTAN : Kapakta Sophie Holmes.



MEKSİKA : Eylül sayısı için 3 farklı kapak kullanılmış. Kapakları Eniko Mihalik, Isabeli Fontana‎ ve Anna Maria Jagodzinska süslüyor.

Ne yazık ki hala Brezilya, Hindistan ve İtalya eylül sayısı kapakları internete düşmemiş. Şimdilik elimizde olanlarla seçimizini yapmanızı isteyeceğim.

Benim favorim Kore ve Avustralya. Natalia 'nın gözlerinden ve bakışlarından korkmasaydım rahatlıkla Türkiye de diyebilirdim. Bakalım en beğenilen kapak hangisi olacak.

Bu ankette birden fazla seçeneğe oy verebilirsiniz !!!





Yorumlar

  1. kore nin kapağı tam bir eylül görüntüsünde olmuş bayıldım kapağa baktığında insana sonbaharı yaşatıyor diğerlerinde o havayı göremedim..

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle !! müthiş bir kapak olmuş Kore'ninki !

    YanıtlaSil
  3. Benim favorim Kore ve Japonya. Birbirinden zıt iki kapak olmalarına rağmen Japonya Karolina Kurkova'ya sempati duymamdan kazandı. Kapaklara bakarken şunu da merak ettim. Acaba portre fotoğrafları mı daha çok ilgi görüyor yoksa beden-boy dahil edilen kapaklar mı? Çünkü farkettim de sırf portre olanlar bana daha soğuk geliyor nedense derginin içi sıkıcıymış hissi uyandırıyor. Diğeri ise daha ilgi çekici, albenili benim için. Velhasıl dergilerin bir sürekli okuyucuları var, kapağında ne olursa olsun alan ki bu VOGUE için çoğunluğu oluşturuyor, bir de kapağa göre konuya göre alan okuyucular var ki mesela ben artık eskisi kadar vakit bulamadığımdan böyle bir okuyucuyum o zaman seçimim daha çok renkli kapaklardan oluyor ne yalan söyliyim.

    YanıtlaSil
  4. en kötü kapaklar japonya(all alısşverisş dergisi tadında),rusya(chirstina ricci kate moss arası bir kadın?) ve ispanya(90 ların ucuz alman dergisi kıvamında)

    en iyi avustralya

    YanıtlaSil
  5. sevgili Gokçe yazdığım gibi İtalya, Brezilya ve Hindistan kapağı henüz nete düşmemiş ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  6. Tr, Avustralya ve Kore. Anladım ki Vogue'da renkli neşeli kapak sevmiyorum. Daha ciddi daha seçkin şeyler bekliyorum Vogue'dan. Kore'yi özellikle beğendim nostaljik havayı çok iyi yakalamışlar.

    YanıtlaSil
  7. Gözüm Italya'yi aradigi icin yazdigin kismi atlamisim..pardon.. ne de olsa italian vogue :) Bu arada USA'yi bu sefer nedense hic begenmedim. Ki september issue! Bana kiyafet her ne kadar Mcqueen de olsa cok klasik, arkadaki yesillikler ile rönesans döneminden kalma, 60 yas üstülere hitap eden bir poz gibi geldi.. belki icindekileri görünce fikrimi degistiririm..

    YanıtlaSil
  8. kore ve usa cok beyendim,bu sezon BV-nin lace koleksiyonuna da bayildigim icin almanya da ok.turkiyeni de cok sevdim ve kapaktaki moda ve sosyete yazisi dikkatimi cekti,acaba pelin seninle bir ilgisi varmi?

    YanıtlaSil
  9. kevinciğim ahhh keşke :) sadece logomu koydum o kadar :)

    YanıtlaSil
  10. Eminim senin hazirladigin bir Vogue chok daha basharili olur;)) umarim bu haberini duyariz))

    YanıtlaSil
  11. sırf türk vogue u desteklemek için söylemiyorum ama bence en güzel kapak vogue türkiyeninki...kapakdaki renkler, gucci elbise falan çok hoş göründü gözüme.

    YanıtlaSil
  12. awwww imkansız olsada böyle birşey duymak bile nasıl mutlu etti beni anlatamam. çok teşekkürler :)

    tr vogue 'u bende beğendim ama dediğim gibi natalia 'nın bakışları bir tuhaf geldi bana. hani süper güçleri olan kadınlar vardır ya aynı onların gözleri gibi lensli bir göz var sanki :)

    YanıtlaSil
  13. Peliiin,
    Vogue TR'nin kapağında modavesosyete yazıyor anacım??? Seni mi konu aldılarrrrrr?? Nr güzel yaaa...

    ALMANYA, PORTEKİZ,AVUSTRALYA'yı çok beğendim.

    YanıtlaSil
  14. Ay ben ne guzel logo koyarmisim :)))

    YanıtlaSil
  15. 12 points for Azerbaijan :)

    Benim favorim Kore. Türkiye kapağını da beğendim.

    Feride

    YanıtlaSil
  16. ben Kate'de tutuklu kaldım sanırım, USA diyeceğim:)) bugün alıp gömüldüm dergime:)

    bu bir sürü modelin bir arada kullanıldığı kapaklar 90'lardan kalma gibi görünmüyor mu sizce de?

    YanıtlaSil
  17. Bence İtalya her zamanki çizgisine yakışır bir şekilde, çok kaliteli bir coverla gelicek.Ayrıca Kate Moss'a olan hayranlık ötesi duygularım Vogue US'e oy kullanmamdaki en büyük etkendir.
    Bu arada bu ayın Harper's Bazaar Espana sayısı da muhteşem olmuş. Bkz.http://twitter.com/#!/TuubAshlee/status/106862811266809857/photo/1

    YanıtlaSil
  18. vogue kapaklarinin yanisira harper's bazaar us edition'da karl lagerfeld'in yaptigi upstairs, downstairs cekimine de bi goz atin derim. inanilmaz fotograflar cikmis ortaya, donup donup tekrar baktim resimlere

    YanıtlaSil
  19. Evet eylul ayi dergilerin hepsi bir baska oluyor degil mi ? Harper's Bazaar 'lari gordum onlarada ayri bir baslik yaacagim tesekkurler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.