HERVE LEGER KADINI OLMAK KOLAY DEĞİLDİR !

 


Hervé Leger bandaj elbiseler birçok kadının giymek istediği ama ne yazık ki herkesin giymemesi gerektiği bir modeldir.

Ben bu elbiseleri çok sıska kadınlara yakıştırmıyorum. Hatları olan fit kadınlarda çok daha güzel duruyorlar. Ama sadece bunla bitmiyor. Bu elbise kesimi yüzünden ne yazık ki en ufak bir hatayı bile affetmiyor. O yüzden fazlasıyla dikkat etmeli.

Konuyu etraflıca ele almak için bu hafta içinde Hervé Leger giyen ünlülerimizi örnek göstererek devam ediyorum.

Işıl Reçber ile başlayalım. Aslında yazılarımı takip edenler Işıl Reçber 'i konu etmemek için ne denli bir özen gösterdiğimi bilirler :) Ama kendisini bu resme dahil etmemek çok büyük bir haksızlık olurdu.

Işıl Reçber 'in vücudu çok güzel ve bir Hervé Leger bandaj elbise için ideal ölçülere sahip. Signature model çok ama çok yakışmış. Saçlarını toplayarak en doğru hareketi yapmış. Sanki haykırışlarımı duymuşçasına saçlarının rengini koyultmuş gibi görüyorum ama bu kalitesi düşük resimlerle emin olmak çok zor. Makyajı yerinde. Clutchı güzel. Emilio Pucci Thong sandallarına bayıldım. Bir Hervé Leger elbisenin altında kolay kolay görülmeyecek bir seçim ve çok yakışmış. Bilekliği güzel. Sadece tek birşey rahatsız edici o da dövmesi. Bu tarz bir dövmeyle aksesuar seçimini kısıtlamış. Bunun dışında herşeyiyle tam bir Hervé Leger kadını.

Etel Baler 'in Hervé Leger'in Tan-Combo Batik elbisesini ne kadar beğendiğimi Mango Defilesi başlığı altında belirtmiştim. Çok güzel taşımış. Vücudu çok uygun. Reed Krakoff ayakkabı seçimiyle ince zevkini göstermiş. Bir Hervé Leger aldınmı yanında Christian Louboutin veriyoruz tarzı bir kural varmışçasına başka bir marka seçen çok azdır. O yüzden böyle seçimler gördüğümde pek bir seviniyorum.

Gelelim Özge Ulusoy 'a. Olivia modeli ne kadar da yakışmış. Çok ince bir vücudu var ama güzel doldurmuş. Bir eldiven misali kumaş vücudunu o kadar güzel sarmış ki hayran kaldım. Sanırım IFW 'de bir defile sonrası davete katıldığı için makyajı silme gereği duymamış ve büyük bir hata yapmış. Üstelik portföyüde çok kötü. Keşke ayakkabılarını görebilseydim. Sadece elbise yakışmış ama elbiseye hakedilen değer verilmemiş.



Ayşe Kucuroğlu Candice modeli seçmiş. Yakışmış demek çok zor çünkü etek boyu falso. Gördüğüm kadarıyla vücudu ince ama bacakları kalın. Eğer diz altı bir model seçseydi müthiş olabilirdi. Mesela Gamze Karaman 'ın seçtiği gibi diz altı bir modelle harika görünebilirdi. Aslında Candice model bu kadar kısa değildir. Büyük olasılıkla boyunu kısalttırmış. Orjinal boyu Catherine -Zeta Jones 'un üstünde gördüğünüz gibidir. Saçları güzel, makyajı daha da güzel. Altın renkli cuff (kolluk) hoşuma gitmedi. Elbisenin kol boyu bu denli bir aksesuar için uygun değil. Ayakkabıları ise çok güzel bir Charlotte Olympia T-bar.

Gamze Karaman straples Denise modelini seçmiş. Çok yakışmış. YSL ayakkabıların rengi değişik ama yakışmış. Ayakkabı rengine yakın bir Bottega Veneta clutch seçmesi yerinde. Kolye seçimi hoşuma gitti. Saçlar ve makyaj uyumlu. Gamze Karaman belli ki bu elbiseyle neler giymeliyim diye epey düşünmüş ve iyi etmiş.

Benden bu kadar sıra sizde. Seçin bakalım en beğendiğiniz Hervé Leger kadınını :)







Share


Yorumlar

  1. bu elbiselerde boy kısaltma olur dimi dediğiniz kadın kısaltmş belli .model bozulur mu

    YanıtlaSil
  2. ah ah şu elbise için az mı diyete girmedim az mı koşu bandında dilim dışarda şeklinde koşmadım...ama yok valla benden bu kadar demekki herkes giyemezmiş gördüm onayladım vazgeçmiş bulunuyorum...neyime yetmiyo benim zara mango elbise ha söyle bana pelin söyle :D

    YanıtlaSil
  3. evet özellikle kısaltma için çok uygundur ona göre payı vardır zaten. ama muhakkak usta bir terzi yapmalı yoksa çok belli olur.

    yok şekerim herkes giymesin zaten. şıklığın en acıtıcı şamarlarından biri. bende senin gibiyim :) hepsi dolabımda nerdeyse naftalin kokacaklar giymeye giymeye :)

    YanıtlaSil
  4. selincim yapma nolur ad falan yazma ben anlarım :)
    evet gerçektende dediğin gibi bu sefer IR güzel taşımış bende şaşırdım ve çok beğendim.
    FNO için görüşmelerim oldu ama kıbrıs seyahatim vardı o yüzden anlaşamadık :) ben cratos da ki FNO ya katılıyorum :)
    çok öptüm :)

    YanıtlaSil
  5. ayyy onu bilmiyorum ama tutuşum. eminim çok yakışmıştır ama.

    YanıtlaSil
  6. hani yazıyorsun ya pelincim"Emilio Pucci Thong sandallarına bayıldım"
    fotoğrafı görünce hemen çantanın ,ayakkabının, aksesuarın vb vb ne olduğunu ,hangi marka olduğunu nasıl anlıyorsun?bunun için googleden ön araştırmamı yapıyorsun yoksa deneyim mi diyelim:)

    birdeee lütfen bir ara bize makyaj dolabın,makyaj masan,giysi odan,gardolabın,ayakkabıların öantaların aksesuarlarınla ilgili bir post yapsana lütfen lütfen.

    ve neden kendi kombinlerinden oluşan ayrı bir blog açmıyorsun yada buraya arada bir yayınlamıyorsun.yüzünü gizleyebilirsin tabii:)biz zevkini görelim yeter.çoook zevkli olduğuna eminim.
    seni merak eden 60 milyar var bu ekranın karşısında ,başta bennnnnn:)
    ebru

    YanıtlaSil
  7. Etel Hanım hem çok şık hem çok genç görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. sevgili ebru çok şekersin teşekkür ederim :)
    şöyle diyelim : çok okuma, çok surf yapma, çok alışveriş ve çok kokoş dost sayesinde :) bunların hepsinin harmanı ortaya ister istemez gördüğünü anlama yeteneğini doğuruyor. ama ben iyiyim diyemem çünkü blog yazarı olmayıpda benden fersah fersah iyileri biliyorum. ben debeleniyorum sayılır :)

    etel baler zaten genç ama. 30ların ortası yada sonu olmalı. 40 olsa da bir kadını hala genç bulurum ben:)

    YanıtlaSil
  9. Bene Pelin dolabım, oyum, buyum diye post yapmasın agerek yok.Onu bilen bilir, bilmeyen tanımayan da çamur atar durur.Pelinin kimseye birşey ispatlamaya ihtiyacı yok.Ben Pelini böyle seviyorum, yazılarını seviyorum ve tarzını da çok iyi biliyorum.


    Benim oyum bu arada Özge'ye gitti.En çok elbiseyi ona yakıştırdım. Ayşe Kucuroğlu ise kötü olmuş.Kusura bakmasın ama bazı eyler olmayınc aolmuyor, neden zorlarlarki.Bence Kucuroğlu stilini halaa oturtamamış.Bazen stili sandığım çizgi dışında görüyorum ve hiç yakıştırmıyorum.Muz desenli yeşilli neydi Givenchy eteği ile de kötü görünüyordu.Bence Kucuroğlu acil profesyonel stil danışmanlığı almalı.

    YanıtlaSil
  10. bir aralar neler aldığımı paylaşıyordum ama sonra sevmedim ve son verdim. hem bunla uğraşacak vaktimde yok doğrusu :) birde kocişim olacak kıskanç adam kimsenin beni görmesini istemiyor desem inanırmsınız. evet saçma ama bu işe başlamadan bana bu sözü verdirdi ve hala devam ediyorum.
    üstelik benim zevkimi anlamak için ne giydiklerimi görmenize gerek yok. yaptığım her postta yazdığım her yazıda ve eleştirilerde benim nasıl bir zevke sahip olduğumu az aşağı yukarı anlamış olacağınızı düşünüyorum. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. ya bu blog çok güzelde nasıl üye olunuyo

    YanıtlaSil
  12. sol kolonda yardımcı eklentileri görebilirsin. hem mail ile takip edebilirsin hemde google friend ile. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. etel baler çok şık ve güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  14. Etel baler15 Eylül, 2011

    Pelincim yanlis yazmisim gamze karaman en cok begendigim ,en sondaki o di mi?( hic tv seyretmedigim icin hic tanimiyorum kimseyi,esim dalga geciyor,tv 'yi calsalar 2 sene farketmezsin diye:))

    YanıtlaSil
  15. evet gamze karaman en sondaki :) çok kıskanıyorum tv 'nin kölesi olmamış insanları. çok şanslısın sevgili etel. ben değil 2 sene 2 gün tv siz depresyona girerim kesin :) çok feci durumum çoook :)

    YanıtlaSil
  16. Etel baler15 Eylül, 2011

    Pelincim inanilmazsin,ben kendi elbisemin modelini SENDEN ogrendim:)
    Tabi ki yanilmadin Aysecikin patileri Charlotte Olympia.V2K'dan aldi,cok guzeller bence.
    Uuuu o kadar yasli mi gorunuyorum.30'lari henuz yarilamadim.neyse ki bence kadinin en guzel yaslari 30'dan sonra basliyor,daha kendimizi buluyoruz,taniyoruz...
    Tesekkurler ekrandan.com ve merve.herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  17. hihihihih benden kaçmazz :))) ooo tüyo için teşekkürler ilk kez siyahını gördüm iyi oldu emin olmak.

    30 konusunda ise sana canı gönülden katılıyorum. bir kadının en güzel en bilinçli en kadın olduğu yaştır 30lar. hatta buna 40ları bile rahatlıkla katabilirim. bu dediğimi zaten ancak bir +30 anlayabilir :)

    YanıtlaSil
  18. En iyisi Gamze Karaman tabi ki ama YSL'ler pek olmamış sanki.Ayşe Kucuroğlu neden kısaltmış ki ya çirkin durması için uğraşmış dicem ama Charlotte Olympia'lar var neyse :D

    YanıtlaSil
  19. Benden kesinlikle İsil Recbere kocaman bir tebrik.Elbisenin rengi ve modelindeki butunluk kendisi ile cuk olmus.Yuz,fizik,makyaj, sac super.Pelin bu arada herkes sana cok kiziyordu neden bir turlu iyi yorum yapmiyorsun İR ye diye.ama yapabiliyormussun.İkinci Etel baler.Digerlerini begenmedim uzgunum.Hic herve leger gibi durmamis uzerindeki elbiseler.Tasiyamamak bu sanirim.sorry.

    YanıtlaSil
  20. sorma buse :) çok düşündüm listeye alayımmı diye. bir ara o kadar tuhaf muhabbetler döndüki hiç alasım yoktu. ama sonra kendimi rahatsız hissederdim. ne de olsa herşeyi her zaman en dürüst şekilde ifade etmişimdir burda. iddia edildiği gibi kimseyle kişisel bir alıp verememezliğim yok. neyse o :)

    YanıtlaSil
  21. Bu postu daha simdi okudum ve okur okumaz Herve elbisemle resmimi sana gonderesim geldi yorumlarini duymak icin :) ama bir hayli gec kalmisim okumakta. Blogun super bayiliyorum aynen devam :)

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. gercekten cok güzel elbiseler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.