YAKIŞMADI SANA AJDA !


UPDATE : Onur Baştürk'ün yazdığına göre Ajda Pekkan Balmain ceketi görüp Nur Yerlitaş' tan aynısını dikmesini istemiş. Ajda Pekkan, Onur Baştürk'e bu bilgiyi verdikten sonra da aynen şunları diyor : " Benden başkası giyemezdi o ceketi " Ughh !! Efendimmm ??!! Hangi ceketi ??!!! Balmain olmadığı ortada. 1.000 YTL ye diktirdiği çakma ceketi kendisine yakıştırdıysa lafım yok. Acaba birgün Madonna'yı çakma Balmain ile görebilirmiyiz. Popüler ve bu kadar bilindik bir ceketin çakmasını orta sınıf şarkıcılarda görsek hangimizin lafı olabilir ki. Ama bahsi geçen kişi Ajda Pekkan ise olmuyor işte. Hele megalomanca "benden başkası giyemezdi ceketi " demekle hiç olmuyor. Sizi bilmem ama benim kafamdaki o havalı, şık Ajda Pekkan imajının yanında artık çakma seven bir Ajda var diyorum ve susuyorum.


Beyaz Show 'da Ajda Pekkan 'ın konuk olması haftanın güzelliklerindendi. Her zaman gerek tarzıyla, gerek estetikleriyle, gerekse o hiç değişmeyen sesiyle Ajda Pekkan adeta kendi liginin ismidir. Tabi ki meşhur ekran filtresi ve yönetmenin tembih edilmesiyle kendisinin yüzünü net göremedim. İsterdim ki gerçek Benjamin Button Nebahat Çehre nin cesareti Ajda Pekkan da da olsun. Fazlasıyla doldurduğu elmacık kemikleri ve şişkin dudakları yüzünden sakın bana kızmayın ama ben kendisini hafiften türkücü Ceylan a benzettim. Ama bunun yanı sıra vücut ve endam hala süper.


Tabi Ajda Pekkan söz konusu olunca programda neler giydiğide merak konusu. İlk bölümde giydiği ceketi görünce "İşte 12 bin dolarlık meşhur Balmain ceketini Türkiye de giyen ilk ünlü" dedim. Ama sevincim fazla sürmedi. Ceket bir kopyaydı ve kesinlikle bir Balmain değildi. Nerden almış, kim yapmış diye kafa patlatırken merakımı sağolsun kendisi giderdi. Hem de modacısı Nur Yerlitaş 'a teşekkür ederek. Terzi Nur Yerlitaş' ta ne yaratıcılık varmış da haberimiz yokmuş. Helal olsun (!)

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel yorumlamışsın. Söylenecek bir şey kalmamış. Ajda Pekkan'ı sanatçı kimliğiyle çok beğenirim, sesinin ve şarkılarının benim için ayrı bir yeri vardır. Ama estetik meselesi hakkında sana katılmamak mümkün değil Pelin. Türkücü Ceylan benzetmesi çok doğru. :) Sadece Ajda Pekkan değil aslında, dikkat ederseniz tüm estetikli ünlüler birbirlerine benziyorlar. Hepsinin burnu, dudakları, saçları vs. aynı. Halbuki herkesin kendi yüzüne göre bir karizması var. Yakışmıyor işte başkasının burnu kimseye. Kostümler konusunda aynı hayal kırıklığını bende yaşadım. Ajda Pekkan'ı görür görmez bende üzerindekini Balmain sandım ama yanılmışız. Üzüldüm bu duruma çünkü benim bildiğim Ajda Pekkan hep 'orjinal' bir kadın olmuştur.

    derya

    YanıtlaSil
  2. aslına bakarsan asla estetiğe karşı değilim. yüzüne gidecek yeterli ölçüyü tutturdunmu estetik aslında süper bir destek. mesela nebahat çehre de de estetik var ama dudak kenarlarını ve göz çevrelerini tamamen almamış. ve bu haliyle süper gözüküyo. sanırım en önemlisi dozu ayarında tutmak. bi kere kaçtımıda geriye dönüş yok bu işte. kendini bi sabah aynada başka birine bakarken bulabilirsin :)

    YanıtlaSil
  3. ajda hayal kırıklığına uğrattı bencede, modaya uyayım derken garip olmuş, insanın giydiği şeyede hava katmasıda önemli...
    estetiğe gelince hakikaten oyuncak bebek gibi olmuş
    ama süper starr kabulümüzz...:)))

    YanıtlaSil
  4. Ben de büyük hayal kırıklığına uğradım. Balmain ceketi kopyasını diktirtecek kadar beğeniyorsa eğer, kendisini almalıydı (alacak parası Ajda'nın kesin vardır.) Ajda gibi sanatçıların gidip de taklite yönelmeleri bana Balmain gibi markaların orijinalliklerine haksızlık ediliyormuş, emekleri çalınıyormuş gibi geliyor, bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  5. Ayni detayi yayinda bende farkettim..Once Balmain sandim ama sonra detaylarin 2 omzunda da oldugunu gordum..Ama bence Ajda Pekkan bunun Balmain in taklidi oldugunu bilseydi giymezdi,belki de bilmiyordur..Bu onun degil modacisinin hatasi..
    Ben sahsen Ajda Pekkani da Nebahat Cehreyi de cok cesur buluyorum..
    Sadece estetik degil hersey ona yakisiyor bence..

    YanıtlaSil
  6. Ceketin çakma olması büyük rezalet bence. İlk gördüğümde Balmain zannettim ben de, ama işlemeleri tek tarafında orijinalde...

    Ben Ajda olsam, bu nefis Balmain parçayı alıp dolabıma koyarım, taklitini diktirmem.

    YanıtlaSil
  7. bugün gazete yazıyor nur yerlitaşa 1000 tl ye diktirmiş çakma balmain i. divaya yakıştımı bu şimdi. tmm ısrafa bende karşıyım ama bu ceket sezonun en hiti. yani gözden kaçmasına imkan yok. yapacaksa başka bişide yapacaktı tasarrufunu.

    YanıtlaSil
  8. İnanılmaz bir skandal. Fakat tek yönlü düşünmemek lazım Ajda Pekkan ceketin çakmasını Nur yerlitaş'dan istemiş. Bir modacı olarak hayır cevabını vermesi gerkirdi. bu olay Nur Yerlitaş'ın sadece bir terzi olduğunu ortaya seriyor. Hiçbir tasarımcı taklit ürün dikmemeli.

    YanıtlaSil
  9. evet serapcım haklısın. ajda pekkan bir diva olarak nasıl orjinali tercih etmesi gerekirse dediğin gibi yerlitaş ın da bir taklidi dikmeyi reddetmesi gerekirdi. ama nur yerlitaş hep kendine zaten birinci sınıf terziyim der. o yüzden kendisinde fazla suç bulamıyorum. hele çakma giymesiyle övünenler varken NY zavallı kalıyo yanında :)

    YanıtlaSil
  10. bugünkü Melis Alphan ın yazısı süper.

    http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1103866&AuthorID=80&b=Ajdanin%20ceketine%20son%20%20noktayi%20koyuyorum&a=Melis%20Alphan&ver=38

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.