BİR GELENEK : ROYAL ASCOT

 
5 yıldır Londra'da yaşayan Lübnanlı bir arkadaşım Royal Ascot'un kraliyet at yarışları değilde sadece şapkalar şovu olduğunu sanıyordu. Kızcağıza nasılda feci yüklenmiştim. Ne görgüsüzlüğü kalmıştı ne assosyalliği :)) Allahtan makara kızdı da o da katılmıştı gırgırıma.

Gerçi pek de haksız değilmiş sevgili Muri'ciğim. Aslen ön planda yarışlar olmalı ama artık gerçektende bir şapka şovuna dönmüş durumda. İngilizler bir moda ikonu Kate Moss'u dünyaya kazandırdılar ama genelde fazla renkli ve kötü güyünmeleriyle tanınırlar. Pembeler, sarılar, kırmızılar ve özellikle ortaçağdan kalma asaletin rengi mora olan düşkünlükleri pek meşhurdur.

Şapka ustalarından Deida Acero, Jane Marcantonio, Louis Mariette, Stephen Jones, Cosmo Jenks, Philip Treacy ve Eugenia Kim koleksiyonları göz kamaştırdı.

5 gün süren bu geleneksel yarışda bayanların şapkaları adeta sanat eseri. Özellikle ilk 2 resimdeki şapkalar şimdilik favorilerim. Mini fötr şapkalar genç bayanların kıyafetleriylede uyumlu olunca ortaya harika bir görüntü çıkmış.

2. resimdeki çilekleri yiyesim geliyor :) Üsttki resimdeki pembe kıyafete mor şapkayıda çok beğendim. Ama o suratı örten şapkada ne demek oluyor ?

Lila renkli çiçekli şapka nefisss..

Bu siyah şapka bana Isabella Adjani'nin canlandırdığı Kraliçe Margot'yu andırdı.

Bence dünyanın en şık adamlarından olan Kent prensi yine asalet kokan havasıyla göz kamaştırıyor. Soğuk navale Wessex kontesi Sophie ve Prenses Beatrice'de konuklar arasında.

Yorumlar

  1. bayıldım çok eğlenceli şapkalar.. ayrıca haber de çok güzel.. sabah sabah içim açıldı :)

    YanıtlaSil
  2. Pelinciğim süper post.
    senin bu elit yaklaşımlı bilgilendirici ve eğlendirici yazılarına bayılıyorum.

    favorim rengarenk elbiseli turkuaz bileklikli KIRMIZI ÇAPKALI KIZ

    YanıtlaSil
  3. ben çok keyif alırım royal ascot'dan. o kadar eğlencelik şapkalar çıkıyorki..sevindim sizlerinde beğendiğinize.

    YanıtlaSil
  4. benim bi liseden bi arkadaşm bu şapkalardan tasarlıyor. facede buluşmuştuk. fotoğraflarını görünce ona çok imrenmiştim. ilginç bi yetenek ve tabiki paris modanın kalbinde yaşamak...

    YanıtlaSil
  5. @sevgili adsız

    arkadaşını istersen burdan tanıtabilirim. eserleride tanınmış olur üstelik.

    YanıtlaSil
  6. pelin tşk ederim. ama o kadar samimiyetimiz yokki. 1 kez konuştuk sonra koptuk gitti

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.