MİMLİK SORULAR ve CEVAPLAR

Sevgili arkadaşlarım ICONJANE, STYLEBOOM ve MISSRED'S DIARY tarafından mimliler listesine katılmış oldum.. Aslında bugün üzüntülü bir günüm. Keşke keyfim olsaydıda bu güzel soruları muzur bir havada sizlerle paylaşıyor olsaydım. Belki de iyi oldu. Bu sayede kafam dağılacak..Teşekkürler canlarım..

1. İlk kez makyaj yapmaya kaç yaşındayken başladın?
Hmmm..Net hatırlamam imkansız. Sanırım hepinizden daha kocakarıyım o yüzden mazur görün. Ama en net hatırladığım kendime değil de pembe elbiseli en sevdiğim bebeğime makyaj yaptığım. Sanırım 5-6 yaşlarındaydım.

2. Aldığın ilk makyaj malzemesi neydi ve hangi markaydı?
Aldığım değilde hacıladığım demek daha doğru. Çok yakın arkadaşımın 2 tane vardı. Zorla bir tanesini bana ver yoksa bir daha senle konuşmam diye tehtit etmiştim kızcağızı :) Böylelikle sahip olduğum ilk makyaj malzemem Avon marka uçuk pembe ruj oldu.

3. Makyaj senin için günlük basit bir rutin mi yoksa hastalık mı?
30'lu yaşlardan sonra hiç makyaj yapmamaya ve sadece cilt güzelliğine önem vermeye başladım. Cildimin pırıl pırıl parlaması bana en iyi makyajdan daha güzel görünür. Regl dönemlerinde ciltteki renk değişimlerini silmek için ayda en fazla 2-3 kez fondöten kullanırım. Fondötende La Prairie'nin Caviar serisinin Anti-Cernes SPF 15' i şu ana kadar rastladığım en mükemmel fondöten. Düğün ve önemli davetlerde ise haute couture makyajımı Beymen Erdem Kıramer'de yaptırırım.

4. Karşılaştığın her güzel makyaj malzemesini çılgınca arzuluyor musun?
Bir önceki sorunun cevabından anlaşılacağı gibi makyajı 30'lu yaşlardan sonra bıraktım. Artık böyle bir sorunum yok. Ama cilt için iyi gelecek bir kremi eğer çevrem tavsiye ediyorsa ve aklıma yatmışsa ne yapar eder muhakkak satın alırım.

5. Hiç MAC kullandın mı? Kullandıysan, "işte bu en harika ürünü!" diyebileceğin tek bir ürün söyle bana.
Evet. MAC in parlaklık veren simli allığını almıştım. Ama işte bu ürünü harika diyebileceğim bir deneyimim yok.

6. Her genç kızın favori bir siyah göz kalemi vardır. Senin favori göz kaleminin markası ve rengi?
Göz makyajında feci tutucuyumdur. Yıllardır aynı markadan vazgeçmem. O da LANCOME 'un tüm siyah kalemleri !!

7.Vazgeçemediğin, elinin altında en az üç-dört tane bulundurduğun favori rimelinin markası?
Yine Lancome her zaman Lancome..Volume vereni, Waterproof lusu o su bu su her şeyiyle Lancome.

8. Makyaj alışverişini en çok hangi mağazadan (tekin acar v.b.) /web sitesinden (strawberry v.b.) yapıyorsun
Havaalanlarında duty free mağazalarından ve Nişantaşı Beymen'den yaparım. Dermatolojik ürünlerim içinse Nişantaşı Fulya Eczanesi.

9. Makyaj malzemelerini nerede saklıyorsun?
Tüm temizleme ürünlerimi makyaj çantamla yanında taşırım. Ama su bazlı kremlerim buzdolabındadır.

10. Makyaj alışverişine aylık ne kadarlık bir bütçe ayırıyorsun?
Cilt bakımıma ciddi bir bütçe ayırırım. Mutfaktan keserim ama bakımımdan asla :) Kremlerim genelde 2 ay içinde biter. Ama bunun yanısıra her hafta kese, hamam ve özel cilt bakımlarım vardır. Creme de la Mer ve Valmont marka kremlerim 2 ayda bir yaklaşık 1.000 YTL eder. Serumlar ise daha fazla. Vücut kremlerime ise hiç girmiyorum :))

11. Severek takip ettiğin bir yerli ve bir yabancı makyaj blogunu yazar mısın?
Makyaj ilgi alanım olmadığından ne yazık ki bu konularla pek ilgilenmem. Onun yerine cildi sıkı ve diri gösterecek ne gibi metotlar çıkmış onları takip ederim.

12. Yerli makyaj markalarından favorin hangisi?
Pastel'in tüm kırmızı ve bordo ojeleri.

13. Hangi göz makyajı temizleyiciyi kullaniyorsun?
Bu konuda yine Lancome'un üstüne tanımam. Belki hemen hemen hepsini denemişimdir ama Lancome Eau Micellaire Douceur'dan iyisine rastlamadım. Yüz, dudak ve göz tümünü en hassas en güzel şekilde çıkarıyor.

14. Ten ve göz rengin?
Tenim açık buğday, gözlerim ise bal rengi.

16."Onsuz yapamam!" dedigin kozmetik markasi?
Dermalogica'nın Intensive Eye Repair. Özellikle spor sonrası duşunuzu aldıysanız birde hamam yada buhar banyosu yaptıysanız göz kenarlarınıza bunu sürdüğünüzde birden 18'lik göz kenarlarına sahip oluyorsunuz. Tabi bir süre sonra gerçek dünyaya dönüş acı oluyor :)

17. Klasik bir soru: makyaj çantana sadece üç şey koymaya hakkın olsa neler alırdın?
La Prairie'nin yeni çıkan yosun kremi Advanced Marine Biology Cream, Dermalogica'nın Intensive Eye Repair ve Lancome temizleyicilerim.



18. Far bazı, makyaj bazı gibi ürünler kullanıyormusun? Kullanıyorsan hangi markalar? Kullanmıyorsan neden?
Hayır kullanmıyorum. Sanırım far, makyaj ürünlerinde en sevmediğim çeşit olsa gerek. Hele hele renkli gözlü olmayanların mavi ve yeşil far sürmeleri kadar kıro bir görüntü olamaz. Belkide Serpil Çakmaklı dönemlerini yaşadığımdan olsa gerek feci ön yargılı yaklaşırım şu far işine. Makyaj bazı ise profesyonel çekimler hariç kullanılmasını gereksiz ve sağlıksız bulurum. Ne kadar hayır kapatmıyor diye iddia etselerde bu bazların her türlüsü cildin hava almasını engeller. Atılması gereken tüm toksinleri cilt altında tutar ve hayati önem taşıyan kolajen yapımızı tahrip eder.

19. Makyajı en çok yakıştırdığınız ünlüler..(Bu soru benden geliyor)
Jennifer Lopez sanırım makyajın her türlüsünü en güzel taşıyan ünlü. Yüzünün kemik yapısına hayranım.

20. Bu mim dalgasını hangi bloglara göndereceksin?
Sevgili Trendtastic NY , MODA CADISI ve seraplamoda. İşiniz kolay değil kızlar iyi şanslar :)

Yorumlar

  1. Bende yurtdisina tasindim tasinali artik cesit ve ulasilabirlik bollugundan midir nedir pek bir merakli oldum suse puse, ozellikle de senin gibi Pelin'cim, cilt bakimina! Sephora'nin internet sitesinden cok alisveris yapiyorum, bunun disinda ne var ne yok diye department store lara ve pharmacy lere cesitli araliklarla gidiyorum...
    En sevdigim cilt bakim markasi ise tamamen dogal olmasindan ve tum urunlerinin muhtesem kalitede olmasindan dolayi Origins..siddetle tavsiye ederim!

    YanıtlaSil
  2. Origins ?? ilginç duymadım hiç. ama hemen araştırma yapmaya başlamaca :) hele hele böylee sağlam bir referansı varsa birde denemece..

    YanıtlaSil
  3. Pelincim en yakın zamanda cevaplarım gelecek ;)

    YanıtlaSil
  4. Evet cok bilinen bir marka degil Pelin'cim ama Amerika ve Kanada'da gordum ben hep ve bir de Almanya'da sanirim? Arastirmani siddetle tavsiye ederim, eminim cok seviceksin! web adresi www.origins.com. Benim favorilerim Never A Dull Moment cleanser, A Perfect World skin guardian, Youthopia skin firming lotion ve High Potency Night-A-Mins moisture lotion..ama daha baska bir suru ihtiyaca cevap veren baska urunleri de var ve hepsi de birbirinden basarili...
    Bende su Dermalogica'nin goz kremini cok merak ettim bak, denicem en kisa zamanda..

    YanıtlaSil
  5. ben de mimlemiştim seni :((((

    YanıtlaSil
  6. aaaa ne zaman yaw..yorumlardamı yazmıştın. hay benim kafama valla gözümden kaçmış şekerim kusuruma bakma senide ekleyim hemencecikde gönlünü alayım :)

    YanıtlaSil
  7. hahaaa iyi ki seni mimlemişim pelincim, valla çok keyifle okudum:)

    YanıtlaSil
  8. pelin yani "beni de belirt" diye söylememiştim aslında şimdi böyle illa beni de yazmanı istedim gibi algılamamışsındır umarım:)))Styleboom'a katılıyorum ben de keyifle okudum buarada. Benim ne kozmetikle ne kremlerle pek aram yok umarım iş işten geçtikten sonra pişman olmam. Bu durumda sana sormak istiyorum hep merak etmişimdir. 40 liraya da krem var 400 liraya da. 400 liralık krem ne kadar daha iyi olabilir ki diye düşünürüm hep mucize yaratacak hali yok ya?? Sen ucuz ürünlerle pahalı olanları karşılaştırma imkanı buldun mu? Bazı ünlüler pahalı ürünleri gereksiz buluyor kremlerimizi evde yapabiliriz falan diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  9. sevindim kızlar keyifle okuduğunuza..

    missed ciğim aşkolsun anlarmıyım öyle. benim gözümden kaçmış ama seninde mimledim diye meaj atman gerekirdi o yüzden kopukluk olmuş.

    soruna gelince bende zaten ucuzla pahalıyı karıştırıyorum. dermatologica sadece eczanede satılan normal fiyatlılardan. ben çok deneyen biriyimdir. 1 ay muhakkak denerim. zaten çoğu krem bu süre içinde tesirini gösterir. deneme yanılmayla bana en çok uyanları tespit etmiş oluyorum. nemlendiricide la prairie, la mer ve valmont un üstüne tanımıyorum. bunlardan çok daha pahalısınıda kullandım ama memnun kalmadım. tabi bu cildine göre değişiyor. herkesde aynı tesiri yapacak diye bi kaide yok. ama şu yüze yumurta akı, kayısı falan işine giremiyorum. hem çok tembelim hemde mütemadiyen nereye kadar yapabilecelsinki. veriyorum parayı sürüyorum 2 dakkada işte o kadar :)

    YanıtlaSil
  10. ben de bu la praire'nin marine serisini şiddetle merak ediyorum, 26 yaşında başlanır mı sence la merlere la prairelere? göz temizleyicim la praire gerçi, diğer ürünlerine başlayacaksam ne zaman başlamalıyım?

    dermalogicanın göz kremi beni de mest ediyor, severek ve içime sinerek kullanıyorum.. daily microfoliant'ı da tavsiye ederim, müthiş!

    makyaj ve cilt bakımı gustonu kendime yakın buldum, ben de istanbulda yaşadığım zaman beymende erdem kıramerde ve arada mac'te makyaj yaptırırdım, aahh nostalji oldum:P

    bişi dicem, sen bence çoğu cilt uzmanından bilgilisindir bu konuda, bnm ille de öğrenmek istediim bişi var. her ürünümün aynı markadan olması şart mı sence?

    kolsuz agop'a sordum, kızım sen deli misin bebek gibi cildin var gelme bir daha sakın gerek yok, ben senden para da almıcam, gece yatarken makyajını sil yat güneşe çıkarken de koruyucu sür yeter demişti.

    ama benim bilmek istediğim şeyler var. kolsuz agop çoook tatlı biri ama kızsal muhabbet yapamadım kendisiyle:)

    bilinçli ve çıkar gözetmeden, satış tekniği uygulamadan tavsiye verebilecek birilerine ihtiyacım var.

    sence her ürün aynı marka olmalı mı?

    siyah noktalar cilt bakımında sıkılmalı mı, beymende la prairede cilt bakımı yapan başka şey diyor annemin eczacısı kadın başka şey diyor.

    göz kremi illa günde 2 kere mi sürülmeli,

    ooooffff... sen keyifli keyifli mim yapmışsın benim sorulara bak..

    kısaca, güven veren bir mim olmuş, bilinçli ve her çıkan şeye atlamayan, cilt sağlığına ve ışıltısına değer veren, fondoten kullanmayan birilkeri görünce sevindirik oluyorum da:))

    YanıtlaSil
  11. sedacım nerden başlayacağımı bilmiyorum..tek tek cevap vermeye çalışacam :)

    canım marine serisi o kadar ferahlık veriyorki muazzzam. bir saniye bile düşünme derim. ve evet. 26 yaşında sürmende bir sakınca yok diye düşünüyorum. oht peptide kremleri kadar güçlü değil çünkü. rahatlıkla sürebilirsin. bana bunlara başlarsan sonra daha alt ürünleri süremezsin falan dediler ama defalarca sürdüm hiçbi zararını da görmedim.

    la mer serisini 30 yaş sonrası hatta kırışıklık çıktıktan sonra sürülmesi daha doğrudur. ama la prairie ve valmont çizgiler çıkmadanda önleyici olarak kullanabilirsin.

    koluz agop demişe vardır bir hikmeti sen onu dinle derim :)

    cilt bakımında bende siyah noktalarımın hepsinin sıktırırım. sadece 2 gün suratımı pancar gibi kırmızı yapar ama sonrası için gayet yararlıdır.

    her ürün aynı marka zaten olmamalıdır. sana kim diyoasa sallama şekerim :) her ürünün her bögeye yararlı olduğunu ne gördüm ne de duydum. benimde yüzümde her bölgeye sürdüğüm farklı oluyor.

    senin yaşındayken göz kremini akşamları sürmen kafidir derim. ama 34-35 yaşlarında sabah-akşam ideal.

    umarım yetei kadar yardımcı oldum canım. varsa başka bi sorun seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  12. pelin, cennetliksinn:)))

    çok teşekkür ederim, bilinçli ve açıklayıcı bilgiler için

    süpersinnn!!!

    YanıtlaSil
  13. ne demek canım zevkti :)

    YanıtlaSil
  14. Origins krem diyorum baska da bisey demiyorum pelin! İnanilmaz bi urun ben de yurt disinda tanistim bu urunle ve butun parami bu kremlere yaTirdim:) ne var ne yok aldim goz kremi serumlar maskeler 2 ser tane super super superrr!!

    YanıtlaSil
  15. bebeğim,jennifer lopez konusunda sana katılmıyorum.kadında ses yok,sadece arka planda çalan disko şarkılara eşlik edip vücudunu teşhir etmekten başka bir şey yapmıyor.makyaj konusuna hiç girmiyelim,yakında boynuna allah kolyesi takıp televizyonda ağlarsa da hiç şaşma ;)

    YanıtlaSil
  16. merhaba, origins ürünlerini internetten sipariş verebileceğim bir adres bilen var mı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.