İMDAAAT !! ÇATLIYORUUUM !!

 
En büyük korkularımdan biri bendenizi ziyaret etmeye kararlı..Sabah air- condition dan sersem sepet kalkış, yüzümü yıkayış, duş alış ve klasik güreşçiler tarzı yağlanma işlemime başlamışken korkunç bir kabusla burun buruna geliverdim.

ALT GÖBEKTE HER ŞEKLİNDEN PEMBEMSİ KIZARIKLIKLAR !!! Evet tahmin ettiğiniz gibi. Çatlaklarım ve ben ! O kadar badem yağı, kayısı yağı, Johnson, Lierac kullandım ama hiç bir halta yaramadı.. Doktorum zaten uyarmıştı. Yapısal olarak gelişirler diye. Eğer genetik olarak cildin müsaitse ne yaparsan yap imkan yok engelleyemezsin demişti. Kremlerle ancak geciktirebilir ya da miktarını daha az tutabilirmişim. Bu yüzden hazırlıklıydım açıkçası. Ama hazır olmakla aynada görmek aynı şey değilmiş işte. Mok gibi kalakaldım ayna karşısında. Kilolarıma alışmıştım ama onlar nasılsa diyetle, süt vermekle gidebilecek şeyler. Fakat bu lanet çatlaklar bir türlü gitmezler. Ancak lazer ya da ameliyatla ki o bile kesin çözüm değil.

Bu sefer başladım benim adamı kurcalamaya. Şekerim biliyorum sen beni her halimle seversin de çatlaklarımda buna dahilmi diye miyavlamaya :) Adama zaten bıkkıntı geldi hergün farklı bir Pelin'le karşılaşmaktan. O yüzden şu aralar en sevdiği kelimeler tabiki karıcım elbette karıcım. Sabahtan beri bunları sıralıyor ama beni kesmiyor arkadaşlar. Kendimi nasıl çirkin ve kusurlu hissediyorum anlatamam. Tam bu esnada içerden birşey "tık,tık,tık üzülme annecik" diyor ve ben herşeyi unutup salak salak gülümsüyorum ama yetmiyor işte.

Bu çatlakların ne yazık ki beni en yakın dostuymuşçasına terk etmeyeceğini biliyorum. Onlar hallerinden memnunda ben ne yapacağım hiçbir bilgim yok. :((

Yorumlar

  1. Kesin bende de olur, çünkü şu an bile bacağımda var hem de 17-18 yaşımdan beri:( Bir şey okumuştum hep hamile kalırsam kesin alırım diye araştırmıştım, Strivectin SD diye bir çatlak kremi var, Madonna kullanmış, onun kullandığını duyup Demet Şener ay pardon Demet Kutluay kullanmış, ilk hamileliğindeydi. Çok övüyordu bir röportajda Amerika'dan aldım falan diye, burda da satılıyor,belki duymuşsundur???
    Buarada benim annem 60'lı yaşlarında kadında 1 gram selülit, 1 adet çatlak bile yok, ben kime benzemişim bilmiyorum ki????

    YanıtlaSil
  2. Strivectin SD'i biliyorum ama oda herkese aynı tesiri yapmıyo ne yazıkki :( bi arkadaşımda ciddi anlamda azalttı ama geçirmiyo yinede. birinde ise aynı tas aynı hamam.

    bendede yapı olarak hafif selülit vardır ama çatlağım hiç yoktu. bugüne kadar hüüüüü :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkeste olsa sorun degıl benı ıcın :S

      Sil
  3. sende yokken hamilelikten sonra oluşmuşsa tamam artık ben 2 aylık hamileyken başlar bende daha karnım şişmeye başlamadan ahahaha:)))

    YanıtlaSil
  4. Benim de en büyük korkularımdan biri:( Şu an bile baya var,hamileyken düşünemiyorum bile..

    YanıtlaSil
  5. geçenlerde bi yazı okudum. bu gebelik öyle bişimişki efendim çatlaklarımızı bile severmişiz.. palavraya bak..bunun nesi sevilir yahu :(( offff benim ciddi anlamda estetik ameliyatlarını araştırmaya başlamam gerek :)

    YanıtlaSil
  6. mosquito belkide zaten olanlarda fazla olmuyordur. belli olmuyoki bu işler. bende olmaz olmaz dedim aha aldım boyumun ölçüsünü.

    YanıtlaSil
  7. Uzun bir aradan sonra merhaba.:)

    Çatlak lafını duyunca bodoslama atlamak istedim. Hamilelik geçirmedim ama maalesef çok hızlı kilo alıp veren bir yapım olduğu için benimde çatlaklarım mevcut. Benim bir tanıdığım var, 1.5 yıl önce bir kız çocuğu dünyaya getirdi ve bir tek çizik bile yok vücudunda. Maalesef genetik faktörlerde var. Bazı inanlar çatlamaya daha yatkın oluyorlar ki onlardan biri de benim. Ben kakao yağı iyi geliyor diye okumuştum. Tam çözüm değil elbette, zaten çatlağın tam çözümü yok ama görüntülerinin azalmasına yardımcı oluyormuş galiba. Bu arada minik prensesini kucağını alınca bunların hiçbirini hatırlamayacaksın. Canın sağolsun her şeyden önce. Umarım her şey dilediğiniz gibi gidiyordur. :)


    derya

    YanıtlaSil
  8. deryacım yoktun hakkaten uzun zamandır. açma arayı bu kadar :)

    kakao makao hiçbişi olmuyo canım. bu işin anahtarı gen. genin iyiyse ne ala ama müsaitse al başına dertleri.

    herkes öyle diyo. bebek gelince unuturmuşum. açıkçası bu konuda pek kendimden emin değilimde umarım öyle olur.

    en azından uzun bir süreliğine elveda bikineler :)

    YanıtlaSil
  9. bende kilo çatlağı var verince oldu bunlar cidden gitmio ama doğum çatlakları özel kremlerle gidiyor diye duymuştum sankii :S dur ben şunu bi araştıriim :P bişi bulursam işine yarasın bari :) ama eminim sen her halinle güzelsindirrr :D

    YanıtlaSil
  10. Seni cok iyi anliyorum, ben de hamileyken ayna karsisinda kendime bakar dururdum. Sevgilime surekli "Ama gene de begeniyosun beni di mi" tarzi seyler sorardim. Benim karnimda degil ama kalcamda biraz olustu pembe renkte catlaklar fakat dogumdan sonra gorunusleri epey azaldi. Once rengi beyazlasti, sonra ten rengimle ayni oldu, pek belli olmuyorlar. Belki seninkiler de zamanla duzelir. Kilolari dert etme, normal dogum yapip bebegini emzirirsen hemen eski haline gelirsin. Ben dogumdan 2-3 hafta sonra eski kiyafetlerime sigabilmistim. Umarim her sey iyi gider, simdi kacinci haftandasin?

    YanıtlaSil
  11. :( çok üzücü ama yapılıcak birşey yok. Benimde orta okul yıllarımdan beri çatlaklarım var. HEr türlü yöntemi denedim ciddi para harcadım ama bir tık gerileme olmadı.

    Cildin elastikiyetine bağlı
    birde bol bol hamilelik öncesi su tüketmek gerekiyor. Su elastiyet konusunda müthiş. Fakat ben ne yaparsm yapıyı hmile oduğumda çok çatlıcam.

    YanıtlaSil
  12. Bebek gelince unutulur tabi ama bebek biraz büyüyüp, deniz- havuz sezonu açılınca, bikiniler ortaya çıkınca, kaymak gibi çıtırlar ortalıkta dolaşmaya başlayınca tekrar hatırlanır hahaaa:))
    gerçekçi missred:))

    YanıtlaSil
  13. @lalz fashion
    araştırın araştırın her türlü çılgın teklife açığım arkadaşlar. yeterki kurutulayım şu meletten :)

    @tuguna
    bi arkadaşımda seninki gibi olmuş. hiç gitmedi ama izi azalmıştı. dua ediyorum inşallah bende öyle olur.

    @serap
    yok sevgili arkadaşım. günde 3-4 litre içerim aksatmadan. yada benimki itisnai ama su mu işlemiyo ne yazıkki :(

    @missred
    çok kötüsün ama :)) o zamana bile gerek yok şimdiden bikinilere bye bye :((

    YanıtlaSil
  14. amaaaaaan boşver bebiş sağlıklı nasılsa,ondan gelen her şey güzel:)

    YanıtlaSil
  15. ah özgecim ah keşke senin gibi düşünebilsem. kimbilir dendiği gibi gerçektende kucağıma alınca dünya bile umurumda olmayacak :)

    YanıtlaSil
  16. 21 yasındayım ergenlık donemımde bacakalarım komple catladı senelerdır arastırıyorum krem fayda gostermedı lazer ıse kesın cozum değil..şimdi yeni bişe buldum buz terapisi arama motoruna yazarsanız bir sürü acıklama cıkıyor..kesin çözümmüş ve banada güvenilir geldi..yaz sonunda yaptırmayı düşünüyorum biraz pahalı ama değicek sanırım..

    YanıtlaSil
  17. buz terapisi benim bildiğim cilt lekeleri için çatlaklar için değil. yani en son öyleydi bi bakayım gelişmelermi oldu yoksa..hemen araştırıyorummmm

    YanıtlaSil
  18. Bebeğin sağlıkla doğsun.
    Sonra bakarsın.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  19. Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı,
    bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  20. doktorum bana honey butter diye bir krem önerdi ama ben almadım badem yağı kullanıyorum, şimdilik gözüme çarpan birşey yok... kocama göre ben hamile kalmadan öncede göbekli olduğumdan (yalan:) ) belki çatlamayabilirmişimmm ama haberi yok kafasını çatlatıcam bu espirinin üstüne :)

    YanıtlaSil
  21. ay ne güzel benim gibi hamiş biri daha. yok şekerim sen hiç kocana bakma. benimde göbeğim vardı bende çatlamam diye ona güveniyordum ama al başa belayı. anlamadığım bide bi gecedemi oluştu bu lanet olasıcalar yahu..duş almaktan nefret eder oldum gözgöze gelecaz diye :)

    YanıtlaSil
  22. benimde 16 aylık oğlum var hamileliğimin son ayına kadar hiç çatlak yoktu bir arkadaşım hamileliğinin son ayında duştan çıkınca üst bacaklarını kıpkırmızı görünce korkudan bayılıcaktım sende hazırlıklı ol demişti aynen öyle oldular üst bacaklar kıpkırmızı oldu.ne yazıkki hala var ve güneştede çok belli oluyorlar.nefret ediyorum ama yapacak birşey yok malesef.birsürü krem kullandım fayda etmedi.en azından kırmızı değilde ten rengi oldular:)

    YanıtlaSil
  23. bi dakka bi dakka. üst bacak derken tam nereyi kastediyosun anlamadım. baldırlarmı kalçalarmı. ben oralara fazla krem sürmüyorum ama hep kontrol ediyorum bişi yok henüz. benim merkez bölge tam göbek deliğinin altı. pembe pembeler bide :( umarım zamanla en azından renkleri ten rengine döner :((

    YanıtlaSil
  24. hiç merak etme doğum dan sonra dermadoc chorono cure kullanırsın gerçekten geçiriyor ve yeni oluşmasını da engelliyor ben kendim denedim ve memnun kaldım ayrıca strivectin ve oht peptit gibi kremlere boşuna o kadar para vermene gerek yok 90 gün sürekli kullandığın takdirde geçtiğini görüceksin fiaytı da diğrelerine göre daha uygun ml düşük ama diğerlerine göre etkisi çok

    semra

    YanıtlaSil
  25. semra tavsiyen hayat kurtarır cinsten..hemen araştırıyorum ve doğum sonrasıda deneyecam.. binlerce teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. Ben de hamileyiimm. Daha çatlamadım ama baya korkuyorum. Aynaya her baktığımda ya çıktıysa diyorum. Başından beri sadece Bebe yağı sürüyorum. Umarım birşey olmaz. Olmasın az kaldı zateeennn.

    YanıtlaSil
  27. gözde ne mutlu sanaki şanslılardansın. geçenlerde doktorumdan öğrendiğime göre bu iş tamamen genetik. eğer annen gebelikte çatlamışsa sende çatlıyomuşun. benimki çatır çuturmuş :) semra nın tavsiyesini deneyecam umarım bende işe yarar. yaw klonlamayı becerdilerde nasıl bu işe kesin bir çözüm yok anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  28. pelincim blog'unu takip eden ne kadar cok gozde varmis :) adasima mutlu bir hamilelik diliyorum. hamile degilim ama annem her zaman hamile olunca mutlaka badem yagini duzenli kullanman gerek der. umarim ise yariyodur. birde sanirim cok su tuketmek gerekiyomus.

    YanıtlaSil
  29. badem yağı hamile olduğumu öğrendiğimden beri kullandım gözde. zaten günde en az 3 lt su içen biriyimdir. sen annene sor bakalım sana hamileyken çatlakları olmuşmu. olmuşsa hiç şansın yok gözdecim senide güzel günler bekliyor demektir :)

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, çok zaman geçmiş ama ben şu an aynı durumdayım. Hamilelik sonrası, göğüslere süt dolunca çatlamalar oldu :( henüz kırmızı renkteler. Tavsiye edilen Dermadoc chorono cure kullandınız mı? Memnun kaldınız mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.