CENGİZ ABAZOĞLU 2009 İlkbahar-Yaz Paris Defilesi

 
Genç modacı 2009 ilkbahar-yaz tasarımlarını Paris'te George V Otelinde düzenlenen bir defileyle tanıttı. Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk ve eşi Suzan Korutürk'ün de izlediği defilede, Abazoğlu'nu yakın dostları eski mankenler Deniz Akkaya ve Ebru Şallı da yalnız bırakmadı. Cengiz Abazoğlu, defileden sonra basına yaptığı açıklamada, ilk defa modanın merkezi Paris'te bir defile düzenlemekten büyük heyecan duyduğunu belirterek, bundan sonra daha sık Paris'te defile düzenlemek istediğini söyledi.

Buraya kadar klasik bir metin ve şimdide benim yorumum. Cengiz Abazoğlu ve Dilek Hanif in İstanbul yerine Paris de defile vermelerini anlamıyorum. Hiçbir uluslararası moda sitesinde ikisininde adı geçmiyor. Tüm haberler Türk sitelerinde. Dice Kayek defileleri yapıldığında en prestijli özellikle Style.Com da tüm defile resimleri ve ünlü moda eleştirmenlerinin yorumları yer alırdı. Abazoğlu nun ve Hanif in yaptığı sadece Paris de bir otel salonu kiralayıp Türk misafirlerini burada ağırlamak o kadar. Yani çalışmalarının uluslararası hiçbir getirisi yok. Sadece Paris de defile düzenledimin havasını atmak için yapılan gereksiz bir girişim. Paris de düzenleyeceğinize haute couture de can çekişen İstanbul a yatırım yapsalardı çok daha güzel olurdu.

Koleksiyonda en beğendiğim ilk resimdeki fütüristik kıyafet oldu. En azından değişik ve dikkat çekici. Podyum son derece sıradan ve Paris Moda Haftasında gördüğüm en renksiz dekor.

Yorumlar

  1. Yaptığınız yorum oldukça gerçekçi bir yaklaşıma sahip. Dilek Hanif ve Cengiz Abazoğlu arasında sanırım pr savaşı var. Bu iki modacınında Paris'te yada Avrupa'nın başka bir yerinde butiği de yok zaten. Ama şimdi bu iki modacı arasında ki moda: Paris'te defile yapmak! Ve Türkiye'de bunun havasını atıp 500 kişilik sosyete grubunu kendi atölyelerine çekmek. Bugüne kadar Özlem Süer, Ümit ünal, Erol Albayrak gibi Avrupa'dan davet alıp defile düzenleyen ve bütçeleri gene Avrupa'da ki fonlar tarafından sağlanan ve Hüseyin Çağlayan, Bora Aksu gibi Avrupa'da atölye kurup, çalışmalarını ordan organize eden Moda tasarımcılarının bu tarz haberlerle isimlerinin bu iki modacının yanında geri planda kalmayacağından emin olmakla birlikte bu iki modacının savaşını izlemek oldukça eğlenceli. İki sıra halinde oturan 100 metrekarelik Paris otellerinin toplantı salonlarında defile yapmak gerçekten de 1.000 TL'ye Türki filmi çekme mantığında bir girişim olduğundan dolayı oldukça yaratıcı bir çalışma olmuş. Her iki Modacıyıda Türkiye'nin ismini Avrupa'dan Türk insanına duyurduklarından dolayı yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. son cümleniz herşeyi mükemmel ifade etmiş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.