THY 'first class' UÇURACAK

 


THY, 29 Aralık 2008 de ‘first class’ uçuşlara başladı. İlk olarak Londra, Hong Kong ve Singapur olmak üzere iki uçakla üç hatta uygulanacak konsept için her uçakta 8’er koltuk bulunacak. Jet Airways’ten kiralanan yeni uçaklarda bulunan first class koltuklar, İstanbul çıkışlı ve gidiş dönüş olmak üzere Hong Kong’a 5 bin 682 Euro, Singapur’a 5 bin 744 Euro ve Londra’ya 2 bin 534 Euro’dan uçacak.

First class yolcuları için uçuş öncesi ve uçuş sırasında business ve ekonomi yolcularından farklı hizmetler verecek olan THY, müşterilerini yine farklı bir kontuardan uçağa alacak. İstenildiği takdirde yatak haline gelebilen koltukların kapatılarak kişisel kabine dönüştürülebildiği first class’ta, business’tan farklı olarak eğlence sistemleri de bulunacak.

İlerki aylardada First class misafirlerin evlerinden alınacağı bir limuzin servisi hizmete girecek. Bu hizmet, belli mesafeler için ücretsiz olacak. Terminal kapısında karşılanacak müşterilerin uçağa biniş kartları hazır olacak, harç pullarını kendileri almak zorunda kalmayacak. Yine bu yolcular için ayrı bir kontuar ve özel bekleme salonları olacak. Refakatçi eşliğinde işlemlerini tamamlayan müşteriler, kapının uzak olması durumunda uçağa, golf arabalarıyla gidecek.

Yorumlar