DİVA GOLÜ YEDİ !!

 
Ajda Pekkan'ın Beyaz Şov'a sezonun hit parçası Balmain ceketin çakmasıyla çıkması ve birde bu taklitçilikle övünmesi epey tepkilerilere yol açmıçtı. Bende dahil anlı şanlı divamıza, hemde bir stil ikonu olarak gördüğümüz Ajda'mıza yakıştıramamıştık bu taklitçiliği.

Bu hafta Nuray Fenercioğlu adında ki bu hanımefendi paşalar gibi 20 bin YTL verip orjinal Balmain ceketle Ajda Pekkan'a golü bir güzel atıvermiş. Demek kaderde bu günleri görmekde varmış..

Milliyet'den Melis Alphan'ın yazdığı gibi :

" Bu olay körkütük Ajda hayranlarına gözlerini biraz açmaları gerektiğini gösteriyor. Ajda, en azından stil konusunda, 30 yıl önceki Ajda değil. O, kadınların tarzını taklit ettiği, modada öncü, yenilikçi Ajda değil artık. Ya kendisi hâlâ o günlerdeki gibi kapalı bir toplumda yaşadığımızı, dünyadan bihaber olduğumuzu düşünecek kadar hayal aleminde ya da bizi aptal yerine koyuyor. Bütün markaların tasarımlarını aylar öncesinden bir tıkla öğrenebildiğimiz, bir tıkla onlara sahip olabildiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Artık bu ülkede de modayla fazlasıyla haşır neşir olan binlerce insan yaşıyor ve bunların hepsi Ajda’nın ceketini gördüğü an “Balmain” diyecek kadar konu hakkında bilgi sahibi. Geçmişte yurt dışındaki mağazaları, fuarları gezerek gizli gizli fotoğraf çeken ve dönüp burada o ürünlerin aynılarını üreten eski tekstilciler bile akıllandı, hepsi kendi tasarım ekiplerini kurdu. Hırsızlık yapıp fark edilmeyeceğiniz zamanları çok gerilerde bıraktık. Her şeyden haberimiz var. Bunu bence aklınızdan çıkarmayın."
Yazısının tümünü okumak için TIKLA

Kaynak : Şamdan Plus

Yorumlar

  1. orjinal olsun çakma olsun ne olursa olsun berbat bi ceket oldugu kesin.

    YanıtlaSil
  2. bence hanimefendi'ye pek yakismamis bu Balmain ceket, alaturka durmus? soyle hos, sade bir Lanvin elbise giyse daha uygun olmaz miydi yasina?

    YanıtlaSil
  3. Melis Alphan'ı okuyunca ben de aynı hisleri yaşadım, iyi ki paylaşmışsın Pelincim hepimizle.

    Kesinlikle çok doğru yazılanlar. Taklit etmenin bir nevi hırsızlık olduğunu göz ardı edip bir de bunu böbürlene böbürlene söylemek kesinlikle talihsiz beyanat kategorisinde.

    YanıtlaSil
  4. Baros benim favorilerimde. cart diye verebilecek param olsa bi saniye düşünmem :)

    neslie haklısın. işte o yüzden Ajda'ya daha çok kızıyorumya. o vücutta görmek nire bu bayanda nire dimi yani :)

    melis alphan'ın böyle kızdımı giydirmeleri çok tatlı oluyor. okurken damarlarımda hissediyorum resmen. her kelimesine imzamı atarım.

    YanıtlaSil
  5. evet, kesinlikle hanıma yakışmamış, eğreti durmuş malesef.

    Pelin, aynen ben de alabilsem mutlaka bu parçayı dolabıma koymak isterim. Aah-ah!

    Ajda'nın niye böyle birşey yaptığını da hala anlayabilmiş değilim, farkedilmeyeceğini sandı acaba? :)

    YanıtlaSil
  6. hemde ne gol yedi :)

    nuray zaten kaliteli parçalar alsa dahi hiçbir zaman aa çok şık olmuş diye bahsedilcek bir giyim tarzına sahip değil bence?

    YanıtlaSil
  7. Ajda'ya taklit yakışmadı o ayrı konu da Nuray da yazık etmiş o güzelim Balmain cekete, hiç taşıyamamış.

    YanıtlaSil
  8. Balmain'e benziyor olması o ceketi taklit yapmaz.taklitcilik, birebir aynısını yapmaya çalışmaktır, dikkat ederseniz omuz ve yaka formları ve kol işlemeleri cok farklı. Benzeme konusuna gelince, modada birbirine hiçbir açıdan benzemeyen ne var ki? 80lerin modasını bugün givenchy kullandığında bu da taklitçilik mi oluyor o zaman? Bence bakış açınız çok taraflı.Ben size katılmıyorum.
    Moda, tredleri kendine yakışacak tarz ve kombinasyonda giymektir, diğer hanımefendinin Balmain giydiği o kötü görüntüdense Ajda'nın kendine çok yakıştırdığı ceketli fotoğrafını terci ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.