ERDEM'İN BAŞARISI !

Hep demişimdir...Moda haftasına yazılı olmadığı halde Paris'de bir otelin salonunda defile düzenledim diye ortalıkta salınacağınıza, Hollywood'un ünlü simalarını giydirmeyi başarın. Çünkü ünlü bir isme kendi koleksiyonunu giydirmek demek bu işi gerçek anlamda başardın demektir.

Feci takıldım bu Paris defilelerine değil mi :) Napayım takıntı hastalığı var bende. Birtek kendini akıllı sananlara gıcık oluyorum, burada giydirip rahatlıyorum :)


İşte Türk modasının son yıllardaki medar-ı iftiharı Erdem Moralıoğlu koleksiyonu giymiş 2 ünlü isim. Biri oyunculuktan çok moda dünyasındaki etkisiyle tanınan Sienna Miller, diğeride İngilizlerin en güzel filmlerinde başrol oynayan Keira Knightley. İki isminde son aylardaki seçimleri ERDEM 2010 Resort oldu.

ERDEM, koleksiyonlarında kullandığı kendine has çiçek ve baskı modelleriyle moda dünyasında kalıcı bir iz bırakmaya kararlı görünüyor. Sienna bu şahane etek ve bluzu, Chloé ayakkabılarla tamamlamış. Kıyafeti ne yazıkki son filmi GI:Joe'nun tanıtım çekimlerinde giydi. Keşke galalardan birinde giymiş olsaydı.

Kiera Knightley ise bir davete ERDEM kıyafetle katıldı. Elbise, Kiera'nın narin ve kırılgan görüntüsüyle müthiş bir uyum içinde. Kiera zaten uzun zamandır bir ERDEM hayranı.

Bu nasıl sessiz ve derinden gelen bir başarıdır değil mi ? Ne sosyete dergileriyle editorial çalışması vardır, ne sayfa sayfa röpörtajlar verir, ne de şunu bunu giydiriyorum diye ortalıkta caka atar. Çıkar, olması gerektiği yerde Londra Moda Haftasında dehasını konuşturur o kadar ! Gerçek bir designerın olması gerektiği gibi. İşte o zamanda değeriniz bilinmesi gerekenler tarafından hakkıyla bilinir. Erdem Moralıoğlu'nun başarılarını keyifle izlemeye devam ediyorum.

Yorumlar

  1. yazının geri kalanına kesinlikle katılsamda tek bir noktayı belirtmem lazım. erdem yarı ingiliz yarı türk asıllı ve montrealde büyümüş bir modacı. ingilterede okumuş amerikada çalışmış. türkiyeyle pek bir alakası yok kısacası genlerinin bir bölümünü saymazsak. pek türk modasından esinlendiğide yok gezdiğim farklı kültürlerden etkilendim diye belirtir genelde. kendini türk olarakta gördüğünü hiçbir röportajda daha okumadım. ondan erdemi türk modacılar arasına katmak bana biraz yanlış geliyor.

    YanıtlaSil
  2. erdem m. yarı türk olduğunu yabancı basına defalarca dile getirmiştir. bazıları gibi türkiye de türküm ingiltere de kıbrıslıyım demedi hiç. en azından ben şahit olmadım henüz.

    http://www.elleuk.com/elletv/Seasons-and-Designers/(season)/A/W_09/(designer)/Erdem

    http://www.hurriyet.com.tr/cumartesi/4136766.asp?gid=66

    http://www.modahaber.com/haber/1696/moda-bagimlisi-erdem-moralioglu.html

    ayrıca ELLE yada Marie Claire dergisindeki röpörtajındada aynı beyanatı vermiştir.

    YanıtlaSil
  3. Bende Montreal'de yasiyorum ve Erdem M. gibi inanilmaz yetenekli ve onu acik bir modaciyi takip etmekten buyuk mutluluk duyuyorum...Yari Turk olmasa bile ben onu yine cok severdim ama sunu rahatlikla soyleyebilirim ki buradaki kimi arkadaslarim onu yakindan taniyorlar ve hepsi de onun kimliginden haberdar...hatta bana onlar soyluyor yari Turk oldugunu bende si si biliyorum diyorum:) Birgun kendisiyle yuzyuze tanisma hayalim gercek olur umarim!

    YanıtlaSil
  4. awww neslie inşallah tanışırsın. şayet tanıştın benim selamımıda ilet. deki bak böyle bir blog var belli aralıklarla sana hayranlığını dile getiriyor :)

    YanıtlaSil
  5. güzel bir post ama "keşke galada giyseydi" yorumunuzu red carpet fashion awards sitesi ile aynı olması ilginç geldi. tesadüf mü?

    http://www.redcarpet-fashionawards.com/2009/08/21/runway-to-eiffel-tower-sienna-miller-in-erdem/

    YanıtlaSil
  6. ben ERDEM'i ilk kez Styleboom blogunda arka arkaya okudugumda tanidim ve desenlerine hayran olup arastirinca da bir cok interviewda yari turk oldugunu direk belirttigini gordum,ama zaten ismiyle ve basarisiyla arastirildigi surece kendinin de ayrica balirtmesine gerek yok diye dusunuyorum.ustelik iyi bir modaci zaten esin kaynagini yalnizca kendi yari veya degil memleketinde aramaz!

    YanıtlaSil
  7. o cümleyi düşünmek için fazla zeki olmaya gerek yok. hele bir türkün bir yarı türk modacı için böyle bir dilekte bulunması tanınırlık açısından o adresini verdiğin linkten daha mantıklı. bilmem anlatabildimmi.

    YanıtlaSil
  8. erdem, ilk duyduğumda gurur sebebi,m oldu benim de. ama biraz marchesa esintili gelmedi de değil açıkçası.

    ismi cismi yeter tabi, hatta bir de net-a-porter'da ürünlerinin olması, celebrity'lerin referansı gibi yine güzel bir referans. kutluyorum!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.