SOSYETİK IKONCAN DEĞİLSEN NESİN ?

 
Taşkışla'da düzenlenen İstanbul Moda Günleri defilelerinin tümünü izleyen Deniz Berdan, 'sosyetik' ve 'ikoncan' diye tanımlanmasına tepki gösterdi: "Sosyete çok korkunç ve iğrenç bir laf. 22 yaşından beri çok sıkı çalışıyorum. Sadece sosyete diye tanınmak hoşuma gitmiyor!"

'İkoncan' diye anılmak istemediğini de belirten Berdan, "İkoncan lafı bence çok kıro. Moda benim sadece hobim" dedi.

Ah canııımmm napacaz şimdi !?? :)) Sen kalk haftanın 7 gecesi hiçbir daveti kaçırma, dikkat çekmek için tüm absürd kıyafetleri giy, resimlerin boy boy çıksın diye ciddi çaba göster, plajlarda günde 3 mayo değiştir, seksi pozlar ver, dergilerde sayfa sayfa röpörtajların çıksın sonrada sosyete diye anılmaktan üzül ve rahatsız ol..

Hanımefendi büyük ihtimalle kendisini Osmanlı Hanedanlığının son kuşağından görüyor. Hatta bu öylesine bir hayal dünyası ki Habsburg Hanedanlığı bile olsa şaşırmam.

Halbuki kendisi has be has günümüz sosyetesinin en önemli simalarındandır. Eskidendi sosyetik kelimesinin kaliteyi ve asaleti simgelediği zamanlar. Şimdi sosyetik demek ikoncanlar, rüküşkonlar, kırocanlar, salakkonlar, annekonlar diye uzaar gider..Hanımefendi demek bunların farkındaki kendisini bu sınıfta görmek istemiyor.

Birde hayalleriyle yaptıkları birbirini tutsaya :)

Haber Kaynak : Sabah ve Habertürk

Yorumlar

  1. Moda günlerindeki palyaço halinden sonra bitmiştir nazarımda:S

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. yazdıklarına o kadar katılıyorum her kelimesinde haklısın:) Ben ifd 'nin bi gününde kendisine maalesef rastladım ve sırf ilgi çekmek için giyilmiş saçma sapan kıyafetleriyle ortalıkta salınmaktaydı. Keşke bi de çıkıp ne iş yaptıgını nası bi sıfatı oldugunu söylese... Sinirlendim valla:)

    YanıtlaSil
  4. hahaha sinirlenmeyin kızlar. ben çok eğleniyorum bu ikoncanlarla :)

    palyaço resmini gördüm felaket :))

    hesionka geberttin gülmekten beni..berdan ve quantum. aslında epey ilginç bi ikili :))

    YanıtlaSil
  5. biri bu kadını durdursunnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  6. hehehehehe yorumun harikaydı..Deniz de bizi duyacak mı :)))

    YanıtlaSil
  7. hehe merak ediyorum bazen burada yazılanları okuyolarmı diye :))

    YanıtlaSil
  8. aynı acıklamayı yaparken yanlış hatırlamıyosam ergenekonla kurt acılımıyla daha cok ılgılenıyorum falan gıbı bıseyler demıstı. Mustafa Balbay hala hapıste bu insanlar neden hala hapıste kımse sormuyor demiş. Gercekten kimsenin sesi cıkmıyor! bu insan yıne de bunları dusunup soleyebiliyorsa tebrik ediyorum. En azından bazı adı güya 'sanatçı' insanlar gibi hükümet yalakası değill

    YanıtlaSil
  9. Yanlış görmediysen güzel bir firikik vermiş :D

    YanıtlaSil
  10. sosyete aslında fransızca bir kelime (la société) ve "toplum" anlamına geliyor. bu bağlamda kelime doğru anlamıyla kullanıldığında bakkal mehmet efendi de sosyete oluyor pazardan alışveriş yapan ayşe teyze de. sosyal kelimesi de buradan türeme, toplumsal demek. biz de ise sosyalleşmek, çevre yapmak gibi anlamlarda kullanılıyor. önce kelimeler doğru şekilde kullanılsaydı sorun da kalmasaydı.

    YanıtlaSil
  11. o zaman high society yada jet society gibi ayırım yapmak gerekiyorki bunuda neye göre yapacaksın. zaten dünyada farklı statüye sahip olanlar sadece royalty ler kaldı. onlarda aralarında feci kapalıdır. high society lik en son 70 lerde vardı artık o da yok. o zaman hepsine jetgiller diyelim olsun bitsin :)

    YanıtlaSil
  12. sosyete tanımlamanız çok hoşuma gitti sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.