AÇIKLAMAYA GEL AÇIKLAMAYAAA !!!

Allahtan Onur Baştürk gündemde büyük soru işareti yaratan konuların üstüne gidiyorda sayesinde aydınlanıyoruz. Bugünkü köşesinde Hakan Yıldırım konusunu ele almış.


Bir süredir bütün gözler Hakan Yıldırım’ın üzerinde.
Nasıl olmasın ki?
Önce Londra Moda Haftası’ndaki defilesi çok ses getirdi.
Fransız Vogue’un yayın yönetmeni Carine Roitfeld ve Kate Moss’un da davetliler arasında olduğu defile sonrası tüm İngiliz basını ondan bahsetti.
Ardından Fransız Kültür Bakanlığı’nın başarılı/genç tasarımcıları destekleyen 220 bin euro’luk ANDAM Ödülü’ne layık görüldü Hakan.
Bu kadar pozitif gelişmeler olurken negatif şeyler de yaşanmadı değil.
Önce, ANDAM Ödülü’nü “torpille” kazandığına ilişkin isimsiz bir mail Fransa’daki moda camiasına gönderildi ve ortalık karıştı.
Hatta bu maili Independent gazetesi haber yaptı.
Son olarak da, Paris Moda Haftası ana takviminde “28 Eylül salı” olarak görünen defilesi bir anda silinince haliyle dedikodu çarkları hızla çalışmaya başladı:
“Hakan Yıldırım’ın defilesi iptal olmuş! Gönderilen isimsiz mailler yüzündenmiş...”
Endişeye mahal yok. Hakan Yıldırım’ın, marka adıyla Hakaan’ın defilesi bugün Paris’te gerçekleşiyor.
Peki defilenin tarihi neden değişti? Neden ana takvimde yer alan defile, “off” bölümüne ve bugüne alındı?
Hakan Yıldırım’la defilesinin hazırlıkları İstanbul’daki atölyesinde sürerken konuştum. Olan biteni anlattı.
Olay şu: Federasyonun belirlediği 28 Eylül, yani Paris Moda Haftası’nın açılış gününde defile yapmayı bizzat kendisi istememiş Hakan.
Haliyle “Nasıl yani?” dedim, “Delirdin mi?”
Elbette delirmemiş, ne yaptığını biliyormuş.
“O gün defile yapsam bir işe yaramayacaktı. Çünkü davet edilen birçok iyi ismi ve alıcıları Milano Moda Haftası’nın hemen bitiminde toparlamak kolay bir şey değil. Sonuçta o insanların gelmesi de önemli. Altın günü yapmıyorum ki!
O yüzden defilenin ikinci güne alınmasını talep ettim.
Bu talebim nedeniyle de Federasyon Başkanı benden nefret etti tabii!”
Ancak Federasyon ikinci günü değil üçüncü günü vermiş Hakan’a. Lakin Hakan ikinci gün için direnince “off” bölümüne alınmış son dakikada.
Ve onun defile yapacağı saate (19.00) başka bir defile konulmamış.
“Tarih değişikliği”nin hikayesi bu yani.
Her şeye bizzat Hakan müdahale etmiş, kendisi için böylesinin en iyi olacağına inandığı için.
Kısacası “off”ta ya da resmi takvimde yer almak; Hakan için mühim değil. O istediği günde yapmak istemiş ve yapıyor.
Bugün orada, defilede olacağım ve neler olacağını merak ediyorum.
Defileyle ilgili izlenimler cumaya...
Yemedim, yemedin, yemedi. Yemedik, yemediniz, yemediler...Buda böyle uzaaar gideeer !

Yorumlar

  1. madi claradan alınmıştır

    'Hı, hı evet canım. Koskoca Paris Moda Haftası ekibinin işi gücü yok, hayatında ilk kez Paris'te çıkacak olan, başarısı şaibeli, topuzunun kılları kadayıf olmuş bir meczubun kaprisini çekecek.

    Üstelik kendi kendini yalanlamak da böyle bir şey. Sevgili Hakaan'ın tüm hayatı boyunca eline geçen en büyük fırsat bu. Paris Moda Haftası ana programında gösterileceksin. Fakat sen kendi isteğinle bundan vazgeçip, off bölümde yer almayı kabul ediyorsun. Bu kadar saçma bir şey olabilir mi?

    O zaman artık Hakaan konusunu yazmaktan sıkıldığımdan kendime saklamaya karar verdiği bir dedikoduyu söyleyeyim bari. Hakaan'ın şovu neden mi ana programdan çıkarılmış? Londra'dan gelen dedikodulara göre kıyafetlerin büyük bir bölümü başka koleksiyonlardan 'aşırı esinlenmiş' bulunmuş, diğer bölümü de gösterilemeyecek kadar kötüymüş.'

    xoxo

    YanıtlaSil
  2. madidir vardır bi bildiği elbet :)

    YanıtlaSil
  3. Nasıl ki kadınların en büyük düşmanı diğer kadınlar, Türk'lerin de en büyük düşmanı Türk'ler. Delinin bir bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkartmıyor hesabı, gönerilen 600 isimsiz e-mailin akabinde yıllarca pek çok Ülkenin moda basınından övgü toplamış bir modacı yerden yere vuruluyor. Yani bir insanın emeğini aşağılamak bu kadar kolay bu Ülkede. Varsın yıllarca tırnaklarını kazıyarak, emek vererek bir yerlere gelmiş olsun hiç önemi yok, tek kalemde siler atar bu Millet sizi.

    Ben Hakaan'a inanıyorum, kim ne dersin desin. İnanmayana saygım var yanlış anlaşılmasın sakın, ama insanımızın bu kadar kolay manüplasyona uğruyor olması beni çok endişelendiriyor. Ben Onur Baştürk'ün yazısında yazılanları yeterli buluyorum, Hakan Yıldırım gayet mantıklı bir sebep beyan etmiş zaten. Benim için ötesi yok.

    YanıtlaSil
  4. Konuyu araştırdığımda bana da aynı açıklama yapıldı.

    Fransız Federasyon böyle bir antipatiklik yapabilir. Şaşırmam. Ama o zaman aynı saate başka defile koymama inceliğini göstermezler. Ve madem asil listede o saat boş, o zaman sırf kapristen off listeye almazlar.

    Açıklama bana hiç de tatmin edici gelmedi.

    Güya Hakan Yıldırım 29 olsun demiş, Federasyon 30'una gün vermiş.
    Hakan 29'da ısrar edince off listeye geçirilmiş.

    Hakan'ın 28'inde defile yapmak istememesi çok mantıklı. Sebepleri çok haklı. Büyük markaların çoğu gündüz saatlerinde ve haftaiçi günlerinde bile defile yapmıyor.

    Ama sanki başka bir sebep de var gibi.

    Ben Hakaan defilesini asil listede 29 Eylül saat 19'da gördüğümü hatırlıyorum.

    Bugün defilede olanları göreceğiz bakalım...

    Sevgiler

    Huban Ayşem

    YanıtlaSil
  5. komik buldum zaten hakanın defilesi asla ayın 38 olmadı en bastan beri 29 unda saat 7 deydi bu nasul bir yalandır yaa şaka mısın kardeşim.pardonda sırf türk diye bu kayırma isteğini kabul edemıyorum ozman soyle mi dicez türkler en iyi yapar eder ...yersen ama bencede yemedik asla da yemicez

    YanıtlaSil
  6. vogue türkiye zaten hakan defilesini 29 eylülde olacağını acıkladı 28 değilki yalana ne gere var.açılış günü değil 2. gün.öyle bir dedikodu duydum ki ama soylemem burda moda ve sosyete ye mail atarım:)

    YanıtlaSil
  7. huban ayşem defile ayın 29 saat 7 deydi doğru biliyorsunuz hatta vogue türkiye facebook ve twiter da duyurdu bunu.şu andada 29 unda tüm saatler doluyken hakan yıldırımın saati malesef boş.yani kesinlikle hiç tatmin etmeyen bir açıklama hakan yıldırım açıklaması.

    YanıtlaSil
  8. tarih konusu tam bir saçmalık. böyle açıklama olacağını bilseydim istemezdim bile. insanı aptal yerine koymaktan başka bişi değil.

    üstelik ben hakan tarafında olan biriyim. ne kadar çakma esinlenme densede tasarımlarını hep beğenmişimdir ve son koleksiyonunada hayran kalan biriyim.

    böyle ucuz böyle aptalların bile inanmakta zorlanacağı şeylerle kandırmak istenmesi son derece hayalkırıcı :(

    ps: her türlü dedikoduya açığım isteyen istediğini gönderebilir :)

    YanıtlaSil
  9. Onur Baştürk'e mail attım daha ayrıntılı bir bilgi için. umarım cevaplar.

    YanıtlaSil
  10. keşke onura değilde madiye mail atsaydın canıım ;)
    karanlık tarafı o daha iyi biliyor sonuçta.
    o dedikoduyuda inşallah paylaşırlar ve sende bizimle payşaşırsın :))
    bu arada hakaannın kendi değil ama koton koleksiyonundan bende bi sürü halk işi parça aldım, ama kotona olan antipatikliğim halen bitmedi :)

    xoxo

    YanıtlaSil
  11. hakan yıldırım uğruna 220 bin euro harcadığı defile vogue u.k den bakabilirsiniz...o parayı herhalde sadece ünlü model kiralamak için kullandı

    YanıtlaSil
  12. edirne'den cikinca dedikoduyla is donebilecegini, hele hele tum dunyanin gozu uzerinde olan ve yilin ennnn buyuk olaylarindan biri olan koskoca moda haftasinda sirf "-mış, -muş" denmis diye degisiklikler yapilacagini, ANDAM'in bizim OSS ya da KPSSye benzer bir sey oldugunu dusunmek bile oyle sacmaydiki!

    YanıtlaSil
  13. oldu styleboom bizim soylediklerimiz ne kadar saçmaysa daha ilk defilesinde (heleki rakipleri 4. 5. muhteşem sezon defilelerini yaparken)andam alabilmeside o kadar saçma...hatta hakanın andamı alalı 6 ay geçmemişken federasyona kpris yapması ve federasyonun ona gıcık olmasıda sacma çık işin içinde çıkabilirsen.sonuca bakıyorumda hmmmm defile kotu gercekten biz haklıyız galiba :)))

    YanıtlaSil
  14. adsız diyosun ki hakan hoca bana taktı mantığıyla federasyon bana taktı diyor yani bencede saçma

    YanıtlaSil
  15. styleboom sende koskoca federasyonu istanbul fashion week le pardon days le karıştırdın.oyle kimseyi tecrit eder gibi atamazlar.o sadece bizde var.tasarımcılar derneğine üye olmayanı türkiyede defileye almazlar bak pariste başka ülkeden birine para bile veriyorlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.