TAVSİYE..

 




Her ay dip boyası yaptırırım. Saçımda şu ana kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Ama bu ay saç diplerimde bazı kabuklanmalar oluşmaya başladı. Ve saçlardada kepeğe benzer pullar. Tahmin edersiniz ki son derece rahatsız edici bir durum. Hemen kuaförümle irtibata geçtim. Acaba az duruladıkları içinmi oluyordu ?! Neredeyse 20 yıldan fazla Erdem Kıramer'e giderim ve şu ana kadarda hiçbir şikayet yaşamamışımdır. Neyse, kuaförümün dediğine göre bazen deri saç boyalarına tepki gösterirmiş. (yaşlanmanın etkisidir demenin efendice hallisimi acaba :) Birde mevsim geçişleride olursa böyle kabuklanmalar normalmiş. Dediğine göre birçok kişide aynı sorun varmış. Tavsiye : Badem yağını sürüp biraz beklemece ve ardındanda durulamaca. 3 gün üstüste uygulamadan sonra gerçektende tüm kabuklanmalar ve pullanmalar yok oldu. Varsa böyle bir sorun daha yaşayan, işte çaresi. :)

Yorumlar

  1. Ben yıllardır aynı sorunu yaşıyorum.Üstelik kuaförüm pullanma var dedikçe yarım saat saçlarımı duruluyorum.Ben duruladıkça kepekler ayyuka çıkıyor.Bende badem yağını deneyeyim.Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. canım dip boyası sonrası saç derinizde pullanma oluşuyorsa boyama iyan işleminde bir hata vardır.
    normalde hiçbir saç derisi bir kerede, yılan gibi deri değiştirir gibi soyulmaz.
    genelde boya sırasında(yada açma işlemi), boya içine katılan oksidasyon volümü gereğinden yüksek tutulursa(ewet zararlı birşey), saç deriniz yanarak reaksiyon gösterir.
    büyük ve kalın pul pul deriler şeklinde, genellikle tırnak büyüklüğünde, saçınızın dibinde dolanır durur.
    çözüm evet yağlamak ve mümkünse çok yıpratmadan saç derisini hafif sık bir tarak ile hafifçe taramak.
    geçmiş olsun.

    xoxo

    YanıtlaSil
  3. canm geçmiş olsun.. benm de saç derimde seberoit dermatid var. sedef in bir türü .. halimi bir görsen, keşke kepekler dökülse sadece.. deli gibi de kaşınır. bazen çok kaşırım, kanarr:(( 10 yıldır çekiyorumm. o deri çok gergin ve kuru olurr, ben de bazen yumuşatmaya bepanten, hametan ve elecon ( bu elecon kortizonlu bir krem, aslında pomat, baya iyi geliyo, yağlıca bişey çünkü ) kullanırım.. ben de nacizane şunu söyleyeyim, o yağlar gerçek değil (eşim doktor ) o da sana bepanten, hametan gibi kremler önerdi. belki cildin hassastır ve o aromatik yağlara tepki bile verebilir .. ama sennki mevsimseldirr kesinn:) sevgileer

    YanıtlaSil
  4. bir de kepeklenme için ezcanelerde bulabileceğin bi şampuan var. o da çok etkili : ketoral.. bi dene istersenn ..

    YanıtlaSil
  5. benimki şimdilik geçti. bende oksidasyonu kaçırdılarmı diye düşündüm ama yıllardır aynı işlem yapıldığından ihtimal vermiyorum. ama tabi tekrarlanırsa işin rengi değişir. bundan muzdarip olan herkese geçmiş olsun. tavsiyeler süper harikasınız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.