HAKAAN - Paris Moda Haftası

 


Ne kadar çok defile vardı konuşulacak tartışılacak. Ama şu blogspotların kapatılması bende ne konuşacak hal ne de keyif bıraktı. Bari en azından Hakaan defilesini konuşalım.

Hakaan'ın bir önceki Paris Moda Haftası epey olaylı geçmişti. Üstüne bir de koleksiyonu beğenmeyince yaşadığım hayalkırıklığının seviyesi epey yüksekti.

Bu sefer ki koleksiyonu herhangi bir söylentiyle ya da skandalla çalkalanmadı. Yine aynı ihtişam ve süper model ordusuyla sundu. (Her ne kadar Mert Alaş desteği olsada)Peki koleksiyonu nasıl mı buldum ? HARİKA !! Bir süredir oturtmaya çalıştığı yalın çizgisini daha da akıllara kazıyor. Mini elbiselerine Hakaan imzasını iyice oturttu. Baktığınız vakit rahatlıkla bu bir Hakaan tasarımı diyebilirsiniz.

Ama koleksiyonunda miniler hariç tüm parçalarında kendi stillerini oturtmuş başka markaların havası hissediliyor. Deri ceketlerde Gareth Pugh, pantalon ve tulumlarda Stella MacCartney ve Chloé, siyahlarında Ann Demeulemeester gibi.

Yine de ilk bakışta gayet doyurucu bir sunum. Renkleri çok güzel kullanmış. En beğendiğim ise beyaz renkli straples üstü tül kullandığı mini elbise oldu. Belde ki pencereler çok hoş durmuş. Kişisel Notum : 8

Yorumlar

  1. pelin'cim yine yillanmis moda kritiklerinden de iyi bir sekilde decode etmissin defileyi, tebrikler vallahi.

    bu arada lutfen blogspot'da yazmaya devam et ki en azindan yurtdisindakiler mahrum kalmasin.
    Filiz

    YanıtlaSil
  2. sevgili Filiz
    ama ben hemen şımarırım bana böyle davranılırsa :)) teşekkürler ve sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bence cok sıkıcı bir defile pek ozgun degıl yeni hiçbirşey goremedim dediğiniz gibi bircok markadan esintiler var.3 sezondur aynı detayları goruyoruz...top modellerın sadece poyumda yurudugu showlar cok sıkıcı hiçbir yaratıcılık yok...ne kıyafetlerde ne konseptte nede showda hıcbır alt metın yok...lafa gelınce huseyin çaglayanı turkıyede dogmayan ve turkıyede yasamayan tasarımcı olarak ayıran hakaan bu topraklardan cıkıp bu kadar sıg olmamalı ...hakaan sadece iyi bir kıyafet tasarımcısı olabılır ama asla trendsetter yada soyle dunyayı kasıp kavuran bir fıkır tasarımcısı olamaz...kısaca modayı bır adım one gecıremez gıbı gorunuyor tabı boyle gıderse...bu kadar mert alaş destegıne ve baglantısına gercekten kendı olan showlar koymalı ama sanıyorum kı mert alaş hakaan ın onunde duruyor cunku bizim bildiğimiz hakaan kadınalra şiddeti anlatan mor kolleksiyonu, kurban kolleksiyonu ve son sefer kolleksiyonu yapan hakaan emınım kı yabancılarda hakaanın o kısmını daha cok sevecekler hakaan bır anca once yenı birşeyler yapamalı yoksa bu detay sıkıntısı ve sıkıcılıgı ıle ubces parisli burjuvanın dolabından oteye gidemez.hakancım artık lutfen cesur ol yasadıgın nefes aldıgın buyudugun gecmısının oldugu duygulara onem ver...soyle dusunun atıf yılmazın selvi boylum al yazmalım mı yenı cekılen 3. sınıf romantık komedı avrupai turk fılmlerı mi?hakan yıldırım istanbula gocmus bir tuncelılı gercekten cok cok iyi konseptler yakalabılır...ayrıca turklerden destek isterken hakaan defilesinde bir tane bile turk model cıkarmamasını yadırgıyorum.

    YanıtlaSil
  4. gercekten harika bir post ve yorum tebrikler:)şımarmak hakkın valla bu noktada :)
    gecen gun ben de hakan yıldırım for koton eteğimi giydim farklılaştırarak,bak bakalım yorumun ne olacak merak ettim :))
    http://fashionozge.blogspot.com/2011/03/buradayizzwe-are-here.html

    YanıtlaSil
  5. sevgili duygu
    eline sağlık çok güzel bir yorum yapmışın. ama ben senin kadar aceleci değilim. hakaan bence en doğru stratejiyi uyguluyor. önce kendini iyice alıştırıyor. bunuda istikrarlı ve fazla değişmeyen bir çizgiyle yapabilir. her sezon farklı ve orjinal olucam derken kimlik karmaşası yaşamak yerine bu şekilde ilerlemesi daha doğru geliyor bana.

    YanıtlaSil
  6. Bende Duyguyu yadirgiyorum ve kiniyorum yorumlarindan oturu. Asalim bu cekememezlikleri artik.Bizden de iyi biseyler cikiyor,kabul edip saygi duyalim.Ziraaaa tum dunya bunu yapiyor bizden once.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.