Moda ve Sosyete 'den 2011 YAZ MODASI RAPORU

 

Bu yazın modası için sayfalarca detaya girmek gereksiz. Hele birçok kişinin fikrini alıp da her kafadan ses çıkması sadece kafa karıştırmaya yarıyor o kadar.

Sezon modasını anlamak için gerekli 3 kritere ihtiyaç var. Sezon defileleri + Bahar aylarından itibaren ünlülerin giydiği kıyafetler + Moda dergilerinin bahar sayılarında ki çekimlerde ön plana çıkan kıyafetler..

Bunlardan yola çıkarak hem markalar hem de yaz modası kaba hatlarıyla ortaya çıkıyor.


1. NEON RENKLER, BLOK RENKLER



Bence son zamanların en cesur moda devrimi neon renklerden yaratılan kombinasyonlar. Eskiden fuşyaları, yeşilleri, sarıları hep baz renkler olan siyah, beyaz ve kahve tonlarıyla birleştirirdik. Yani bir nevi işin kolayına kaçardık. Şimdiyse işimiz zor. En küçük bir hatayla 80lerin o korkunç kıro haline dönüşebiliriz. Çünkü renkler birbiriyle alakasız olmalı. Sarı etek üstüne siyah ya da beyaz değil çingene pembesi bluz giyeceğiz. Bu renk cümbüşünü sezonun Gucci, Jil Sander, Christopher Kane, Proenza Schouler, Prabal Gurung, Louis Vuitton, Celine, Missoni ve Max Mara koleksiyonlarında bolca görüyoruz.

2. DANTEL ama özellikle BEYAZ DANTEL..

Dantelin modasının geçeceği yok. Tek farkla o da siyahın yerini beyaz aldı. Bu konuda özellikle ön plana çıkan Dolce&Gabbana oluyor. Sezonda danteli en iyi işleyen diğer markalar Ralph Lauren ve Erdem..



D&B'nın mini dantel elbisenin Vogue'un 3 kapağında da olması rastlantı olamaz. Demek ki bu yaz beyaz danteller içinde peri kızları misali salınacağız :)

3. MİNİMALİST ÇİZGİLER



Blok renkler, çoklu renklerin yanısıra tek rengin hakim olduğu yalın çizgilerde moda. Renklerin göz alıcı olması en önemli şart. Bu akımın öncüsü bu sezon Jil Sander oluyor.

4. BİLEK ve DİZ ARASI UZUNLUĞUNDA ETEKLER



Maksi, pilili, uçuşan etekler bu sezon çok moda. Uçuşan etekler dendimi akla Lanvin geliyor. Ama en dikkat çekici bir diğer unsur ise diz ile bilek arası etek boyları. Böylelikle eteğinizin altına giyeceğiniz ayakkabılara daha fazla önem vermeniz gerekecek. Sezonun bilek ve diz arası etek boyunu en iyi yansıtan markalar Chloé, Dolce Gabbana, Yves Saint Laurent, Marc Jacobs ve Donna Karan.

5. KUYRUKLU ETEKLER



Bu yaz kuyruklu etekler epey gözde. Julien MacDonald, Antonio Berardi, Emilio Pucci, Gamze Saraçoğlu, Andrew Gn kuyruklu elbise ve etekler konusunda sezonun en gözde markaları.

6. TULUM



Tulumlar hala moda. Geçen senelerde aldığınız tulumları sakın kaldırmayın. Şayet ince ama özellikle uzun boyluysanız kısa paçalı olanlarını da tercih edebilirsiniz. Tulum dendimi başvuracağınız markaların başında YSL, Etro, Diane von Furstenberg, Calvin Klein, Celine, Bottega Veneta ve Gucci geliyor.

7. ÇİÇEK, BÖCEK Kısaca DOĞA DESENLERİ



Tabiat Ana bu sezon her yerde. Çiçekler, meyveler, dallar, yapraklar hem bluzlarda hemde eteklerde. Bluzda var diye eteği düz giymeyeceğiz. Eteğinde çiçekli olanını seçeceğiz. Elbiselerde ne kadar çok çiçek varsa o kadar iyi diyeceğiz ve hemen kasaya koşacağız. Doğa desenli koleksiyonların başında Stella McCartney ve Dolce&Gabbana geliyor. Dries Van Noten, Oscar de la Renta, Erdem, Etro ve Carolina Herrera da başvurulacak diğer markalar.

8. YATAY ÇİZGİLER



Prada'nın yaz modasına hediyesidir. Kilolu bayanların korkulu rüyası yatay çizgiler bu yaz epey moda. Hem de öyle sadece bluzda ya da etekte değil mümkünse baştan aşağı olacak. Çizgilerde yine bolca renk var. Bu akımda başı çeken tek marka var o da Prada.

9. SİYAH ve BEYAZ



Evet neon renkler çok revaçta ama siyah/beyaz dansı da bu sezon moda. Dikkat ettimde yaz modası hakkında yazılan hiçbir yazıda siyah/beyaza değinilmemiş. Ama yaz defilelerinde hemen hemen tüm markalarda en az 2-3 tane siyah beyaz kombinasyona rastlayabilirsiniz. Siyah ve beyaz bu yazın gizli kahramanlarından. Başvurulacak markaların başında YSL, Antonio Berardi, Alice+Olivia, Anna Sui, Azzaro, Carven, Hüseyin Çağlayan, Preen ve Vionnet geliyor.

10. ÇANTA



Yazın en favori yani 'it' çantası Fendi'nin İtalyan artist Silvana Mangano'ya ithaf ettiği Silvana çantalar olacak. Fiyatlar derisine göre 2 bin ile 10 bin dolar arasında değişiyor.



Yves Saint Laurent'in kendi el yazısıyla adresinin yazılı olduğu YSL zarf cluthlar arzu nesnelerinin başında geliyor. Gucci'nin ortadan büzgülü portföyleride yazın en favori çantaları olmaya aday.

11. AYAKKABI



Christian Louboutin, Jimmy Choo gibi markalar her daim favori ama bu yazın tercihleri daha çok Gucci ve Lanvin'in metal topuklu ayakkabıları, Miu Miu'nin bileğe sarılı neon renkli ayakkabıları, Brian Atwood'un tüm Maniac serisi ve Fendi'nin çok renkli ayakkabıları olacak.

Ayrıca dolgu, hasır, mantar topuklar ve espadriller ile tüm saten kumaşlı ayakkabılar altın çağını yaşıyor.

Yorumlar

  1. herşey iyi güzelde o uzun kuyruklu etekler çok runway işi değil mi?
    giyilmesi-uygulanması zor.
    eda taşpınara-çağla şikele çok yakışır orası ayrı.

    xoxo

    YanıtlaSil
  2. blok renk modası kış sezonuna da uzar umarım, kışın çok zekli olur parlak renklerle donanmak diye düşünmekteyim:)

    YanıtlaSil
  3. evet zor iş ama kokteyllerde kırmızı halıda ya da bir paritde giyilmesi keyifli ve kadınsı bir kesim.

    o kadar renk modası var ama bizimkilerin baş tacı yine siyah olacaktır :)

    YanıtlaSil
  4. Super, harikasin Pelincim

    YanıtlaSil
  5. beğendiğine sevindim kevin :)

    YanıtlaSil
  6. Bence de dört dörtlük bir post ! çok faydalı ,keyifli ve derli toplu :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel ve yararli bir post. Tembellik yaptigin gunleri unutturdu bu arada:)

    Nesli

    YanıtlaSil
  8. Hakikaten neden Tr de davetlerde cogunluk cenazeye gider gibi siyah giyiyorlar, zayif gozukmek icin desem cogunun vucutlarda fit... merak ederim bunu hep... iyiki bu konuya degindiniz Moda ve Sosyete :)
    Asli

    YanıtlaSil
  9. thanks4urpost20 Nisan, 2011

    ayyyyy ben bir tasarımcıyım her sezon mecburen ısım gereği ve severek takıp edıyorum modayı her yaz:) bunlar moda asagı yukarı uydurma ısımlerle arada değiştiriliyor siizn verdiğiniz isimleri cok begendim aynen cicek bocek desenleri her yaz var:) neon dediğimiz cırtlak renkler her yaz var:)beyaz dantel her yaz var :)bu yıl farklı olarak sadece tulumlr cok one cıktı diyebilir yazılarınıza bayılıyorum.sivri dille kbiarlık arasında cok ilginc ve harika bir anlatım dili var gercekleri yazarken kırmıyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  10. sevgili thanks4urpost güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. sabah sabah iyi gaz verdin bana :)

    YanıtlaSil
  11. thanks4urpost20 Nisan, 2011

    valla hıc gaz değil kişisel yorum ve tartışma olmayacaksa yabancı blogları tercih ediyorum yoruma okumaya gerek yok resimlere bak gec:) boylece 10 yıldır yapılan benzer elbiseler harika muhteşem yorumları okumak zorunda kalmıyorum:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.