CAMBRIDGE DÜŞESİ CATHERINE ' nin İlk Sınavı !

 


Obama çiftinin İngiltere ziyaretinde eminim ki en merak edilen şey Catherine Middleton 'ın Cambridge düşesi olduktan sonra ilk ne giyeceği idi :) İlk resmi görevinde taze düşes her zaman ki sade stiliyle kimseyi şaşırtmadı ve sevdiği markalardan biri olan REISS 'den bir elbise seçti. Böylelikle REISS markasını resmen ihya etti. Düşesin resmi internete düştükten sadece 2 dakika sonra REISS 'in bu elbisesinden tam 20 adet satılmıştı bile. Ve siparişleri karşılamakta epey zorlanıyorlar.

Cambridge Düşesi 'nin yaklaşık 450 lira olan elbisesi yerinde bir tercih olmuş. Hem tarzına gitmiş hem de resmi bir görev için gayet uygun bir seçim. Belki renk seçimi daha cesur olabilirdi. Saçları ve aksesuarları çok hoş. Son derece zarif bir şıklık sergiliyor. Evde clutch taşımasını birçok kişi absürt bulmuş. Ama çift Buckingham Palace 'da değil Anglesey 'de yaşıyor. O yüzden clutch taşıması bana gayet normal geldi. Tek sorun fotoğraf çekilirken elinden bırakmamış olması. Çünkü fotoğraflar evsahibini çanta taşımayan Michelle Obama gibi yansıtıyor.



Cambridge Düşesi 'nin mütevazi seçiminin yanısıra Michelle Obama her zaman ki marka ve lüks seçimlerine devam ediyor. 3 bin 500 lira değerinde ki Barbara Tfank marka çiçek baskılı elbisesini beğenmedim. Haute couture olmadıkça resmen döşemelik kumaş gibi görünüyor. Bolero kesim pembe ceketinide beğenmedim.

Ama mor renkli degaje yaka Roksanda Ilincic elbise ve lacivert Narciso Rodriguez ceketiyle uyguladığı kombinasyonu beğendim.

Akşam yemeğinde ise beyaz bir Tom Ford seçmiş. Elbisenin rengi ve yaka kesimi Michelle Obama 'ya çok yakışmış. Ama o beyaz eldivenler tüm görüntüyü ve şıklığı allak bullak ediyor. Aslında Michelle Obama güzel bir jest yapmak istemiş. Çünkü İngiliz aristokrasisinde eldiven büyük bir önem taşır. Hele sözkonusu Kraliçe 'nin ev sahipliği yaptığı bir yemek ise eldiven giymek bir saygı işaretidir. Bunu düşünmüş olması çok hoş. Ama herşeyin baştan aşağı beyaz renkte olması kötü görünüyor. Kim olduğunu bilmesem rahatlıkla giydiğine bir gelinlik derdim.

Uzun lafın kısası Michelle Obama 'nın ne olursa olsun arka planda kalmaya niyeti yok :) Hatta düşesden rol çalabilecek kadar kılık kıyafetine özen gösteriyor. Taze düşesinde seçimlerinin yaşına daha uygun olmasını ve daha cesur renkler kullanmasını ümit ediyorum :) Fazla şansımın olmadığını bilsem de :)

Yorumlar

  1. Pelincim,

    Sabah gazetede Kate Middleton'u gorunce, aklimdan gecti Pelin kesin bunu haber yapar diye:) Nefis olmus yazin yine.

    YanıtlaSil
  2. yiğidi öldürmeden önce hakkını verelim. Michelle Obama'nın mor ve lacivertli kombinasyonu hem çok şık, hem yaşına uygun hem de resmi okazyonlara uygun usturuplu bir seçim.
    Şimdi yiğidi öldürme kısmına geldi: o çiçekli elbise ve şekerpembe bolero beni güldürdü resmen. O iri cüssede çok komik durmuş, karikatür gibi. Böyle bir kombinasyon bana göre 16 ya da 17 yaşındaki genç kızlara yakışır sadece. Kızları seçmiş olabilir bu kombinasyonu : )

    YanıtlaSil
  3. ay o kadar tahmin edilesi bir tarzım mı var yani :) hihi öpüyorum çok :)

    sevgili ülkü beyaz elbiseyi unutmuşun. sen ne düşünüyorsun merak ettim çok.

    YanıtlaSil
  4. beyaz elbise hakkındaki yorumlarına katılıyorum, ben de kim olduğunu bilmesem gelinlik diyebilirdim.

    Çok fazla beyaz olmuş, washed out derler ya hani. Bu kadar beyaz bana onun konumunda bir kadın için fazla iddialı geldi. Olumsuz anlamda iddialı. birşeyleri ispat çabası gibi. Yakınında olsam ona, "tamam, first ladysin, herkes seni tanıyor, insanlar seni seviyor, alış buna ve artık biraz sakinleş" derdim.

    YanıtlaSil
  5. Hersey cok hos cok guzel de, Kate daha ne kadar kilo vericek onu merak ediyorum. Cok zayiflamis!

    YanıtlaSil
  6. İkisininde ayakkabıları hakkında yorum yapmamışsınız.. Sanırım daha da kötülemek istemediniz=)

    YanıtlaSil
  7. Michelle Obama-ya hich bir giyimi yakishdiramiyorum niyese.

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler sevgili ülkü :)

    gerçektende en ufak rüzgarda uçacakmış gibi görünüyor :)

    açıkçası kate 'in ayakkabıları klasik ve uyumlu. ama michelle in kiler her daim felaket. büyük numara giyenlerin ucu sivri model seçmeside ayrı bir talihsizlik.

    bazı seçimleri gerçekten kusursuz oluyor sevgili kevin. hem tahmin edilmesi imkansız hem farklı markalar hem de renkli seçimleriyle takip edilmesi keyifli bir isim.

    YanıtlaSil
  9. Ben de direkt kıyafetlerden öte ayakkabılara yorum yazmak istiyorum.Ben bu sivri burun pabuçları vakti zamanınd anasıl giymişim şimdi dehşete düşüyorum.Kate'inkiler tamam fen adeğil ama Bn.Obamanınkiler korkunç ötesi yani. Am abu arada görüyorum ki yine sivri pabuçlar mod aoluyor bu sefer eskisi kadar uzuuuuuunnnn burunlu değil, kısa ve biraz da yuvarlatılmış gibiler.En belirgin modeller de Loubotinde var.

    YanıtlaSil
  10. bende zamanında sipsivri uçlu aldım ve çok giydim. şimdiyse bu kadar sivri olmasada hala sivri uç ayakkabı giyerim :) kısa paça pantalonlarla özellikle derilere pek bir yakıştırıyorum ben.

    YanıtlaSil
  11. tuturellacığım nerde yahu şu senin gördüğün çarıklar merak ettim doğrusu :)

    ben de başta hiç ısınamamıştım bir türlü. ama şimdi sempati duyuyorum. her daim güleryüzlü her daim komşumun terbiyeli kızı imajı bir aralar epey sıkıcıydı. hele hele diana cığım ile karşılaştırılması kabul edilecek birşey değil. ama ingiltere nin diana dan sonraki eksikliğini iyi gidereceğe benziyor. ben potansiyel görüyorum kendisinde.

    makbıule benzetmen cuk pturmuş yine klavyene sağlık :)))

    YanıtlaSil
  12. sevgili kate şimdi sen koca düşes ol sonra git böyle evde cluth tut hadi tuttu neden onu kütüphaneden kitap almış gibi tutuyosun yani anlamadım...ha güzelsin gülüşün dünyalara bedel o ayrı ama lütfen güzel giyin izlediğimiz royal wedding hatrına canım :)) pelincim kate e mektubumu iletirsen sevinirim bayan obama için yorum yapmak istemiyorum o benim için hep güzel....

    YanıtlaSil
  13. Bir İngiliz kadınının bu kadar tanned gezmesi ilginç değil mi?
    Hem beyazlıklarıyla öne çıktıkları için bu görüntü bana ilginç geliyor.

    YanıtlaSil
  14. balayı rengi olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  15. yapma amaaa :)) hadi michelle için desen anlarım teyzenin ayaklar yayla gibi. ama kate in ayaklar bebe ayağı resmen. galiba michelle inkiler yüzünden öyle görüyorum :)) şaka bir yana benim hoşuma gitti ayakkabı seçimi.

    YanıtlaSil
  16. Bence de Kate'in ayakkabıları hoş durmuş. Sivri uçlu ayakkabı güzel kombinlenirse hoş görünebiliyor. Ayrıca ben Kate'in içinde bulunduğu durumu oldukça iyi idare ettiğini düşünüyorum. Kendini güzel taşıdığı ve eskiden olduğu insan gibi kalmaya çalıştığı çok açık. Alçak gönüllü ve kibar.
    Michelle Obama'nın saçlarını uzatması gerektiğini düşünüyorum, omuz hizasında falan daha hoş duracak sanki.O kadar iri bir kadında kısa saç eksik duruyor sanki :)
    Sadece mor elbiseli kombinini beğendim. Beyaz elbise yerine pudra rengi falan giyseymiş ve eldiven giymeseymiş keşke.

    YanıtlaSil
  17. Kate'i çok seviyorum nedense, işte her zaman ne giymiş diye zevkle takip edeceğim yeni ikon Kate:) Michelle Obama'nın rengarenktarzı da hoşuma gidiyor, o yüzden o rakı beyazı kıyafeti yakıştıramadım, eldiven giymeyeydi iyidi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.