38. Altın Kelebek Ödülleri

38. Altın Kelebek Ödülleri Töreni hayatımda seyrettiğim en kötü organizasyonlardan biriydi. Okul müsameresi tadında ama alanların nasıl oluyorsa Oscar ile karşılaştırdığı komedi tadında bir eğlencelik.

* Vuslat Doğan Sabancı 'nın 'çatlak' konuşması güzeldi ama açılış konuşması yapılması çok gereksizdi.
* Törende işini en iyi yapan Beyaz dı.
* Ayşe Arman, Hakan Yıldırım imzalı kıyafetin içinde her an gaz çıkaracak gibi duruyordu. Ah bir salıverseydi o gazı ne bomba olurdu. Tam bir Çin işkencesi yaşadı. Saçlarını tören başlamadan önce kim yoldu çok merak ettim. Bir de Hakan Yıldırım hangi akla hizmet o taşları pulları koymuş anlamadım. Normalde dümdüz olan elbise taşlarla pullarla Günay sahnesine hazırlanmış gibiydi. Ayşe Arman 'ın aptalca soruları çok gereksizdi. Ama ne yaparsa yapsın o Ayşe Arman dır. Çok severim kendisini. Ama lütfen bir daha sunuculuk yapmasın.
* Öyle bir tören ki adaylar bile açıklanmıyor.
* Törende ödülünü almaya gelmeyeneleri gördümde ödül vermeye gelmeyenini ilk kez görüyorum.
* Ödülleri hep aynı kişiler verdi. Hatta en önde oturan bir beyefendi resmen joker gibiydi. Ödül vermeye gelmeyen mi var hoooppp amcacık hemen sahneye atıveriyordu kendini.
* Okan Bayülgen 'in ödül konuşması tek kelimeyle olağanüstüydü.
* Uzun bir süre en ön sırada dekor olarak bir ağaç var sanıyordum. Meğersem Bülent Ersoy muş. Ota moka yerli Leydi Gaga demeye ne gerek var. Bizim 30 senedir Lady Gaga'mız var zaten.
* Sibel Can resmen yüzüne gülümseyen bir maske yapıştırmış. Yeminle en az 3 saat aynı yüz ifadesini korudu..
* Hadise, Beyoncé şovu için belli ki çok çalışmış. Bravo. Ama kıyafetler ve makyaj dökülüyordu. Sanki sahne almadan önce birinden sıkı bir dayak yemiş gibi görünüyordu. Bülent Ersoy dan sonra gördüğüm en kötü ve itici makyajı yapmıştı. Konuşmasında ruju dişlerine bulaşmıştı. Makyajını kim yaptıysa derhal işine son vermeli. Bir de o baldırlara mümkünse mini etek giymesin.
* Tarkan gecenin en efendisiydi. Bu sefer ödülünü almaya geldi ama kendini bilmez bir şöhret budalası yüzünden adamcağız ödülünü bile doğru dürüst alamadı. Sahne belli ki tam bir yol geçen hanıydı.
* Nasıl oluyorsa Hıncal Uluç gibi bir adam ödül aldı. Sadece bu bile ödüllerin oylarla alınmadığının kanıtı olabilir.
* Hala ödül verme anını beceremiyoruz. Yahu tonla yabancı ödül töreni seyrediyoruz hala kafamız basamıyor bu işlere. Her sahneye ödül almaya gelen ile sunucular arasında ilkokulda sözlüye kalkan çocukların telaşı yaşandı.

Kısaca sağırlar dilsizler birbirini ağırlar kıvamında acemize, plansızca hazırlanan rezalet bir ödül töreniydi.

Ve gelelim şıklara rüküşlere ;

Öncelikle Melis Alphan 'ın kıyafetini göremediğim için büyük bir sıkıntı yaşıyorum. Duyduğuma göre son derece kötü bir kıyafet giymiş. Görmeden birşey demek istemiyorum ama ölüyorum meraktan :)



Resimlerini gördüğüm kadarıyla ödül töreninin en şık 2 ismi vardı. Biri Gül Saygı diğeri ise Tülin Şahin. Aslında bir ara Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Berrin 'i oynayan Yıldız Çağrı Atiksoy 'u gördüm ve siyah elbisesiyle çok hoş görünüyordu. Ama sahne o kadar karışıktı ki 2 saniye görebildim o kadar.

Gül Saygı ve Tülin Şahin 'de beğenmediğim tek unsur saçları. Kıyafetlerine göre saçları fazla avantgarde kaçmış. Saçlar daha doğal olabilirdi. Ama kıyafetleri çok yakışmış.



Malum bir de rüküşler topluluğu var ki bunlar maaşlı kadro gibiler. Tek tek isimlerini yazmama ya da kim ne giymiş diye konu etmeme bile gerek yok. Tablo ortada.



Bir de şık ve rüküş arasında kalanlar var. Gecenin kendini bilmezi Tuba Ekinci'ye şayet şu mandalinalarını göstermeseydi pekala şık denilebilirdi. Derya Baykal 'ın ayakkabı rengi yanlış seçim.

Fatoş Kabasakal 'ın Hakaanvari kesimlerde ki kıyafeti fena değil ama renk gitmemiş.

Aynı şekilde Esra Erol 'a da elbisesinin rengi hiç yakışmamış.

Nermin Bezmen ve Tolga Savacı çiftini sadece gözüme hoş göründükleri için koydum. Arada ki yaş farkı hiç belli olmuyor ve birbirlerine çok yakışıyorlar. Bırakın isteyen istediğiyle istediği aşkı yaşasın.



Sanal alemde Hande Yener 'in Selim Baklacı imzalı elbisesi hiç beğenilmedi. Ama ben elbisenin kesimini de renginide kendisine çok yakıştırdım. Şimdi bu elbiseye Rodarte 'nin 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarından biri desem hiç sırıtmaz. O derece Rodarte ve Mark Fast karışımı bir tasarım. Görüntüyü bozan tek şey kafasındaki anlamsız kelebekler.

Eksiklerin fazla güzelliklerin az olduğu bir ödül törenimiz daha sona erdi..Çok şükür !! :)

Yorumlar

  1. yerli gagamız bülent ersoy yorumuna bayıldım :)) süper tespit

    YanıtlaSil
  2. Yamzasam çatlarım dün gece izlerken çatladım ve habire twitter da twitlerimle içimdekileri ortaya döküverdim.
    Ayşe Arman'a kafayı feci takmıştım zaten.İnanılmaz göz zevkimizi bozuyordu.Elbise ha patlayacak de patlayacak derken çok şükür birşey olmadı.Ve elbisenin darlığından mıdır nedir duruşunda bir yamukluk(ki Bülent Ablamız onun o duruşunu çok estetik bulduğunu ve beğendiğini söyledi) kesin bugün beli tutulmuştur diyorum ve Ayşe arman'ın neden talk show yapmak istemediğini bu törende çok iyi anlamış oluyorum.O güzel güzel yazsın anacım, ne sunucluk yapsın ne de başka birşey.

    Hadise, Bülent Ersoy ve diğerleri konusunda inanılmaz aynı şeyleri düşünmüşüz Pelincim.Atiye denen kızımızı da beğenmedim.Bembeyaz bir tayt mı tulum mu birşey giymişti.Kardeşim senin uuupppuzun bacakların, boyun mu var da, kusursuz hatlara mı sahipsin de o taytvari tulumumsu şeyi giydin çıktın.Ha şarkısı showu fena değildi ama gerisi hikaye....
    En çoookk Tülin Şahin'i beğendim.Gül Gölge'yi sevmiyorum.Birkaç kez aynı ortamda bulunduk.Bu kadar kasıntı, bu kadar kendini birşey sanan, dünyayı ben yarattım havalarında biri olamaz.İnsan biraz mutevazı olur ve geldiği yerleri hemen unutmamalıdır.Elbisesinin de rengi güzel ama kollardaki şifon detaylar gereksiz bence.

    Düşüncelerim bundna ibaret.Postun için teşekkürler Pelincik:-)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Melis Alphan 'ın kıyafetini cok merak ettim. Pelin'den sonra kiyafet elestrilerini en begendigim kadin o'dur :)
    Birisi bulursa lutfen burda paylasabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. yerli gaga :)

    atiye yi kaçırdım o yüzden birşey diyemedim. gül gölge konusunda haklısın. bir kez taylan kümeli nin spasında karşılaştım kendisiyle. tam da dediğin gibi burnu kaf dağında bir havalar offf dedim yaa kimsin nesin yaaa :)))

    çooook merak ediyorum alphan ın kıyafetini. bu kadar herşeyi eleştiren biri nasıl giyinmiş insan daha bir merak ediyor doğrusu :)

    YanıtlaSil
  5. Ben Hande'nin kıyafetini aslında beğendim ama fazla ''Mark Fast'' . Pelin Hanım siz kesin biliyorsunuzdur Mark Fast elbiseleri İstanbul'da satan bir yer var mı ?. Beymen İstinye Park'ta satılmıyor. Anna Dello Russo'nun fashion shower klibindeki elbiseyi bulmak için deli oluyorum ama YOK YOk

    YanıtlaSil
  6. Yorumlar muthis Pelin. Cok guldurdun beni sabah sabah. Ama ben kimseyi pek begenedim bu resimlerde. herkesde bir arabeskliktir almis gitmis. Tulin fena diil ama saclar cok kotu. Birde biz bul elbiseyi Tulin'in ustunde gorduk mu daha once? Gul Golgeyi hic begenmdimm. Gul yasi benle bir yada bir yas buyuk benden. Ben 80 dogumluyum. Ama kendisi 40 yaslarinda gosteriyo o kirmizi elbise ve o saclarlaa. Kasintiligina gelince bencede cok kasinti kendisi. Ama bunun sonradan gormelikle alakasi yok. Ben Izmir Turk Kolejinden bilirim onu. Ayni koleje gittik zmirde. Daha o zamanlarda bile kasintilindan gecilmezdii. Mankenlik ajansina mi ne gidiyomus o zamanlardaa. Kendini dunyalar guzeli sanirdi hepp!!

    Melis Alphan'i bende cok merak ettim. Kendisini hic gormedim ben ama yorumlarini cooook komik buluyorumm ama acikcasi kendi tarzindan da pek umitli degilimm. :)

    YanıtlaSil
  7. mark fast yanlış hatırlamıyorsam atelier 55 de satılıyordu. istersen bir telefon aç. bunun dışında bildiğimiz hiçbir büyük mağazada satılmıyor ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  8. ya elbette herkes aslında kötüde işte arada kötünün iyisini seçiyoruz :)

    melis alphan yarın çıkar diye ümit ediyorum. resmen delireceğim meraktan :) ara ara bakıyorum hala google a düşmedi..

    YanıtlaSil
  9. Nilay Dorsa'yı gördüm ya başka laf etmeye gerek yok rüküşler kraliçesi :)

    YanıtlaSil
  10. dün görünce sen geldin aklıma pelin..kısacık bi post olur resimleri sıralar altına;
    oturun ! sıfır! der geçer demiştim :)

    ayrıca tuğbanınkilere mandalina demişsin duysa çok üzülür o kadar küçük mü diye:)

    YanıtlaSil
  11. melis alphan'ın ne giydiğini bulduuum!!!!! :D
    aşağıdaki linkten görebilirsiniz umarım:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150214976613953&set=a.486430983952.257676.528188952&type=1&ref=nf
    o kadar ettiği laftan sonra daha fazlasını beklerdim açıkçası :)

    YanıtlaSil
  12. harikaaasııınn what's next :)

    doğrusu benim hoşuma gitti. kısa saçlarıyla avrupai bir hava yaratmış. twitter da epey olay oldu çok kötü diye ama hoşuma gitti benim. offf şişmiştim resmen meraktan eline sağlık what's next :))

    YanıtlaSil
  13. ha bu ara ahu yağtu yu çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  14. Açıkçası Ayşe Arman hayranı olarak sırf onun için izledim desem yalan olmaz. Elbisesini pek beğendiğim söylenemez ama Bülent Ersoy'a kesinlikle katılıyorum. O elbiseye yakışan duruşla sahnedeydi. Ayrıca Ayşe'cim hep kilosuna takıyor halbuki incecik, çok güzel. Sunuculuk konusunda eksikti evet ama kamera deneyimsizliği ve heyecana vermek lazım. Tülin Şahin çok şıktı. Melis Alphan'ın ilk kez giydiği bir şeyi beğendim. Soyadını hatırlamadığın Tuğba Bla Bla ise o South Park elbiseyi giyerek ne kadar komik olduğunun farkında değil herhalde. Nilay Dorsa kötü ama o, ondan kötü.

    YanıtlaSil
  15. gül gölge magazin d de sunuculuk yaparken,beğenmediği hoşlanmadığı hazetmediği kişilerin haberini sunmazmış.bu haberler diğer haberlere kaynak yapılıp blok şeklinde sunulurmuş.
    hanımefendinin eşi o zamanların Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı olunca bu kadar kapris az bile..
    o havanın nerden geldiğini belirtmek istedim.

    xoxo

    YanıtlaSil
  16. Gül gölgenin burnu kaf dagında duruşu ne kadar itici. Evlilikle gelen havasını yesinler. Ayse armanda gecenin felaketi. Ondan sunucu olacağını düşünmek hata. Bastan sona ilkokul musameresi tadindaydi.

    YanıtlaSil
  17. ben beğendim melisin kıyafetini..yeşilin tonu çok hoş ve ten rengine de gitmiş..
    yalnız what's next'in verdiği linkteki fotoğrafta melis alphanın göğüs kısmı çok mu aşağıda bana mı öyle geldi

    YanıtlaSil
  18. Melis alphan Tülin sahinin sacını beğenmiş:)

    YanıtlaSil
  19. saçlarını mı ?? beğenilmeyecek tek şey. çok ağır kaçmış böyle sade bir elbisye. tabi zevk meselesi :)

    YanıtlaSil
  20. Ya ben bayıldım bu bloga! Geç kalmışım:( ödül törenini izleyememistim.Neyseki birsey kacirmamisim..

    YanıtlaSil
  21. Hande Yener'in cakma kelebekleri:

    https://twitter.com/#!/zuzukuzu/status/80871731350351872

    =)

    YanıtlaSil
  22. hoşgeldin pink princess teşekkür ederim :)

    zuzu benim hande yener kolajımı alıp kullandığının farkındamsın o blogun ??? ya ben her yere damgamı koymak zorundayım yani !! offf !!

    YanıtlaSil
  23. what' nextin verdiği linke baktım da cengiz semercioğlu onur baştürk'ün gazetecilik melis alphanın eleştirmencilik oynadığı bir ülkede ödül dağıtsan nee dağıtmasan nee kime ne ödülü veriyorlar acaba

    YanıtlaSil
  24. aaa ona hic dikkat etmemistim direk hande'nin kelebeklerine odaklanmistim.. Gayet bilincsiz yolladim ki iyi de yapmisim.. Saskinim..

    YanıtlaSil
  25. bense deli oluyorum bu çalma çırpma olayına. o yüzden eşşek gibi logo koymak zorunda kalıyorum :(

    YanıtlaSil
  26. tülin şahinin elbisesi michael korsun neon pembe elbisesine çok benziyor..
    yırtmaç-renk-ksim..

    YanıtlaSil
  27. evet hatta MET de brooklyn decker giymişti. sadece yakası farklı o kadar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.