CFDA Moda Ödülleri

EN BEĞENDİKLERİM :



Gecede görür görmez süpeeer dediğim az sayıda kişi var. Chanel Iman 'ın inceliğinin ve teninin renginin turkuaz renkli BCBG Max Azria elbisesiyle uyumuna bayıldım. Altın renkli stilettoları çok yakışmış.

Alessandra Ambrosio 'nun giyimini genelde beğenmem. Ama bu sefer müthiş güzel ve şık görünüyor. Prabal Gurung marka ateş kırmızısı elbiseyi bambaşka bir boyuta taşımış. Kusursuz bir şıklık ve güzellik.

Bu kadar seksi kadının içinde Sofia Coppola 'nın ne işi var dediğinizi duyar gibiyim. Ama ben sadeliğine ve 40 yaşında olmasına rağmen hala genç kız gibi görünmesine, yalınlığına ve zerafetine bayıldım. Sadece Marc Jacobs elbise ve yılan derisi bir ayakkabı o kadar. Ne kadar az o kadar çok görünürmüş dediklerinden.

Miranda Kerr 'in de stilini sevmem. Ama bu sefer Michael Kors 'un kes-at tarzı elbisesiyle çok güzel ve şık. Kemer ve cuff eşleşmesi bu sezon tavan yapmış durumda.

Karlie Kloss 'da Alessandro Ambrosio gibi ateş kırmzısı yalın çizgilerde ki Jason Wu elbisesiyle muhteşem görünüyor.

İLGİNÇ SEÇİMLER :



Olsen kardeşlerin seçimleri ilk bakışta güzel görünüyor. Renk uyumlarına bayıldım. Ama tek tek incelendiğinde bir sürü kusur bulabilirsiniz. Ashley Olsen 'in uçuk mavi tonlarındaki The Row marka elbisesi çok hoş. Ama altına giydiği ucu sivri Manolo Blahnik ler son derece demode. Birde yeni farkettiğim birşeyi paylaşayım. Ashley Olsen 'ın saçlarını siyaha boyatın, iri mavi gözleri, göz makyajı, burun, çene ve elmacık kemikleriyle bakın bakalım kime benziyor ? Ayşe Kucuroğlu ! (Eminim sevgili Ayşe Kucuroğlu 'nun bu benzetmem çok hoşuna gidecektir :)

Mary-Kate Olsen 'ın altın renkli Chanel ceketi başlı başına bir olay. Muhteşem ! Ama her zaman ki gibi 2-3 beden büyüğünü seçmeseymiş çok daha güzel görünebilirmiş. The Row siyah saten kuyruklu eteği ve Louis Vuitton stilettolar çok yakışmış.

Kardeşler baştan aşağı marka içinde yüzselerde asıl dikkatleri çekmek istedikleri şey The Row marka yeni çantaları. Bu kıyafetlerle eşleşmeleri ne kadar doğru tartışılır ama tek başlarına ele alınırlarsa gayet güzel çantalar.

Chloë Sevigny sıradışı seçimleriyle ilgi çekici ama lütfen bu kadının bir stil ikonu olduğunu iddia etmeyin. Opening Ceremony marka seçimleriyle her zaman ki klasik rüküşlüğünde.

Daphne Guinness 'i son günlerde McQueen olmayan bir kıyafetle görmek neredeyse imkansızdı. Neyse ki sonunda farklı bir seçim yaparak her zaman ki sıradışı stilini koruyabilmiş. Bu sefer Abed Mahfouz imzalı değişik bir kombinasyonla. Kendi tasarımı çorap/çizme karışımı ayakkabılarla istediği uyumu yakalamış.

Karnı burnunda Jessica Alba 'nın DVF imzalı kıyafetini beğenmekle beğenmemek arasındayım. Renkler tenine çok yakışmış. Ama bana ilk bakışta yemek yaparken üstüne yağ gelmesin diye beline bir önlük sarmış gibi geldi. :)

SIKICILAR :



Aerin Lauder 'in sarı/siyah Lanvin 'i bu geceye hafif kaçmış.

Leelee Sobieski 'nin Adam Kimmel imzalı beyaz takımı ve Givenchy bootieleri çok yakışmış ama Sharon Stone 'a benzemiş ve olmamış.

Lucy Liu MET 'e gider gibi.

Anna Wintour 'ın kıyafeti Marc Jacobs değil de sanki Anna Wintour marka. Çok sıkıldım hep aynı tarzda giyinmesinden. Hele o ayakkabıları sanırım bininci kez giyişi.

Kirsten Dunst 'ın Patrik Ervell imzalı gömlek ve smokini yakıştıramadım tarzına. Ama yaka renginden ojeleri ilginç ve güzel.

Naomi Watts Calvin Klein elbisesiyle gecenin en sıkıcısı. Gwyneth Paltrow 'a bu renk ne kadar yakışmışsa Naomi Watts 'ı da o kadar kapatmış yok etmiş.

HİÇ BEĞENMEDİKLERİM :



Karolina Kurkova son zamanlarda hiçbir kırmızı halıyı kaçırmıyor. Şıklık konusunda epey istikrarsız bir çizgiye sahip. DVF imzalı tuluma bayıldım. Çok yakışmış. Ama alakasız bir Christian Louboutin seçimiyle tüm şıklığını mahvetmiş.

Marcia Kross, Pamella Roland imzalı ışıl ışıl bir tulum seçmiş. Ama olmamış. Herkes her güzel şeyi giyerek şık olamıyor ne yazık ki.

Liv Tyler 'in çok renkli Proenza Schouler elbsiesini beğenmedim. Renkler bir arada boğucu bir etki yarattı bende.

KATEGORİ DIŞI ÇİRKİNLİK :



Bu kategori dışı çirkinlik ne yazık ki yılın moda ikonu ödülünü aldı. Böylesi mide bulandırıcı bir zevke prim verildiğine göre ben kim oluyorum ki eleştiriyorum. Lady Gaga 'nın pornovari giyimine moda denilmesi bile içimi acıtıyor. Demek ki her kendine güvenen ve çıplaklığını cesurca sergiliyebilen biri doğru pazarlamayla moda ikonu olabilir. Ne felaket bir örnek !

Yorumlar

  1. Cok seviniyorum senden yeni yazi gorunce:) Ellerine saglik!
    Ashley Olsen'in ayakkabilari saka gibi! Sanki kostum partisi icin giymis.
    Karolina Kurkova'nin tulumunun boyu rahatsiz edici. Biraz daha uzun olmasi lazim sanki.
    Anna Wintour'un kiyafetine bakarak American Vogue'un editoru olduguna inanmak cok zor! Yasli teyze kiyafeti resmen.
    Lady Gaga insan sinirlarini zorlama konusunda azimle ilerliyor. Bu isin sonu nereye varicak diye dusunuyorum, ve korkuyorum!

    YC

    YanıtlaSil
  2. bende çok mutlu oluyorum sizler için yeni birşeyler yazdığımda :)

    YanıtlaSil
  3. Chanel ile Karlie favorimdi benm..Olsens hep ayni..skldm artk..Miranda aslinda zevkli hatundur,cekimlerde editorleri bile yonlendirir ama terzi kendi sokugunu dikemiyor bazen..

    YanıtlaSil
  4. ayşe kucurooğlu eskiden sarışındı, hatta platindi. Kaşları falan da böyle kalın değildi. hepsi sonradan(birkaç sene sonra oldu) Yine de tanıdığım en şeker kadınlardan biri. Öyle sarışınken falan lady d havası bile seziyordun.
    pınar

    YanıtlaSil
  5. gerçektenmi ? o zaman en doğru kararı vermiş ve koyultmuş. :) ve lütfen leydi diciğimin yanına kimse yaklaşamaz bile değil benzemek. ama haklısın çok şeker bir kadınmış :)

    YanıtlaSil
  6. Olsen kardeslerin çantaları bana Victoria çantalarını anımsattı. celine gibi birçok markanın bu tarz formları olmasına rağmen öyle geldi. hele o demode 40 yas ayakkabıları? pradanin da benzer formları var onlar gibi felaket:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.