DR. OZ 'u SEVİYORUM !

 


Türk doktor Mehmet Öz, Amerika 'da başarıdan başarıya koşuyor. Geçenlerde Daytime Emmy Awards 'da En İyi Talk Şovcu ve En Bilgilendirici Talk Şov ödüllerini kazandı.

Biliyor musunuz ki ben bu adamı daha birkaç ay evveline kadar hiç sevmezdim. Her Türkiye 'ye gelişinde Alem Dergisine verdiği en az 50 sayfalık ropörtajları, adına düzenlenen davetleri, başta Ali Kırca 'nın akşam haberlerine çıkıpta şınav çekmesi, seks hakkında ileri geri konuşmaları bana müthiş itici gelirdi. Rahmetli babamda bir doktordu. Ve nedense beynimdeki tüm doktor profilleri de babam gibi ağırbaşlı, burnundan kıl aldırmayan ciddi tiplerdir..Mehmet Öz 'ün ezberimi bozmasından nefret ederdim. Koskoca doktorun televizyon ekranında şovmen gibi şekilden şekle girmesine tahammül edemezdim.

Özellikle seçimler sonrası bendeniz artık akşam haberlerini seyredemez oldu. Hem memleketimin gidişatından memnun değilim hem de her saniye birinin vahşice öldürülüş haberlerini seyretmeye artık tahammül edemiyorum. İşte bu anda hayatıma akşam haberleriyle aynı anda yayınlanmaya başlayan Mehmet Öz 'ün Home TV 'de ki programı Doktor Oz Show 'u girdi.

Ve şimdi tam bir Doktor Oz tiryakisiyim. Program o kadar akıcı ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Hergün 1 konuyu ele alıyor. Konuyu ele alışı ve en ince detayına kadar işleyişine hayranım. Ekranda karizmatik ve katiyyen sıkıcı değil. İlgilenmediğim tıbbi konuları bile sınava girecek bir öğrenci dikkatiyle ve ilgisiyle dinliyorum. Mini yarışmaları çok eğlenceli. Mesela, artık tavsiye ettiği gibi her ağır bir yemek sonrası 9-10 adet yer fıstığı yiyorum ki kötü yağlar vücuduma yerleşmesin. Kahvaltımda artık cevizi eksik etmiyorum. Ayça 'nın da her yemeğine ezilmiş ceviz, fındık ve keten tohumu karışımını ekliyorum. Mercimeğin beyne ne kadar faydalı olduğunu yeni öğrendim. Ayça 'ya da haftada en az 3 kere mercimek yediriyorum. Programı bunun gibi bir sürü faydalı bilgiler içeriyor.

Hani belki benim gibi sinir olanlar ya da ilgilenmeyenler varsa en az 1 kere programını izleyin derim. Eminim ki 1 kereyle kalmayacaksınız :)

PS : Ülkemde yapılan tüm sağlık programları aldatıcı. Programcı birçok arkadaşım olduğu için bu söyliyeceklerime inanın. O sabah programlarında çıkan doktorlar var ya..Ben eskiden yapımcının programına çıksın diye doktora belli bir ücret ödediğini sanırdım. Halbu ki tam tersiymiş. Bu programlar öncesi doktorlar ve yapımcı arasında kıyasıya bir nevi ihale yaşanıyor. Asıl parayı ödeyen doktorun kendisi oluyor. Kim daha çok para ödüyorsa o doktor programa çıkmaya hak kazanıyor. Ve parası çok olan birden bire 'Ülkemin En İyi Doktorlarından' biri oluveriyor..


Yorumlar

  1. Bende severim Dr oz u :) ama herkes beyefendi için o kadar siraliyorki artık kimsenin yanında sevdiğimi söylemiyorum. Azınlıkta olmadığıma sevindim walla:) ben de oprah tan beri sempatik yaklaşıyordum şimdi yakalarsam mutlaka seyretmeye çalışıyorum kendi programını ...

    YanıtlaSil
  2. ben artık dönek azınlıklardanım :)

    perşembe sabahı her şey tadında programına konuk olacakmış. şimdi tanıtımını gördüm. kaçmazz :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Pelin,blogunu büyük bir keyifle okuyorum,olaylara olan bakış açın bunu bize sunuş şeklin,tavsiyelerin gerçekten hoşuma gidiyor;zaten blogunun bu yüzden her gün yeni yazıların cıkmıs mıdır diyerek sabah aksam kontrol ediyorum, senin sadece moda değil diğer yönlerdende sesini duymak isterim teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Geçen haftalarda sanırım Time'a kapak olmuştu.
    İşini iyi yapmaya çalışan başarılı bir adam bence. Ben hep seviyordum da insanlar niye sevmiyor anlamıyordum. Herkes belli formların içine sığmak zorunda değil ki.
    Ayrıca Time'da kapak olan Mehmet Öz değil de Hadise olsaydı millet çıldırırdI. Başarıları çok önemsenmiyor diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Pınar o kadar da değil :) tabi ki gurur duyulacak bir başarı. ama tarzı benim gibi tutucu tipler için feci amerikanvari. ama alıştım ve onu çoook seviyorumm.

    sevgili adsız övgüler için çok çok teşekkür ederim utandırdın beni :) ama ben o bahsettiğin 'diğer yönlerdende ' nedir anlayamadım. biraz açarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  6. Unutmamak lazim ki kendisi amerikada buyumus, okumus bir adam, amerikali yani! Bizim medyanin jalopies kendisini has Turkmus gibi gostermesi yanlis bence. Her basarili Turk asilliyi vatan evlati gibi gostermek anlamsiz. Kendisine de soruldugunda amerikaliyim diyor zaten!

    YanıtlaSil
  7. ama babası yüzde yüz türkse elbette ki nerde büyürse büyüsün kanının yüzde 50 si türk tür yahu :) bak ben bu amerikalıyım dediğini bilmiyordum iyi oldu sayende öğrenmiş oldum. bak her an fikrim değişebilir ve sıkı bir satış yapabilirim :))

    YanıtlaSil
  8. Mutlaka kaninda var Pelincim AMA adamin Turklukle bir alakasi var mi sence? Turkceyi bile zor konusuyo! Burda Oprah showda cikarkenda hatirliyorum bid kere Oprah sakayla karisik gogsundeki tuyleri sormustu oda "ancestors" larimdan geliyo demisti! Turk lafini kullanmadi bile! Burda o kadar buyuk bir sohreti var ki zaten kalkipta yok ben aslinda sizden farkliyim, Turkum falan demesini de hic beklemem.. Yinede dunya insani kendisi o yuzden sevelim onu :) ozellikle gecirdigi lander hastaligindan sonra...

    YanıtlaSil
  9. aaaa o zaman ne diye buraya her geldiğinde tüm haber programlarına çıkıp türk adetlerine ve yaşam tarzına göre tavsiyeler veriyor ki..ayrıca inan türkçesi 2 sene amerikada kalıpda amerikanlaşan türklerden çok çok daha iyi :))) bak senin söylediklerinden çok etkileniyorum bu türklüğünü kabul etmeme olayından hafifte kıllanmaya başladım :)))

    YanıtlaSil
  10. Pelincim sonucta kendisi bir doctor ama ayni zamanda da bir showman ve de businessman. Sen marketing gurususun anladigim Pelincim, yani her kim olsa Turkiye'ye gelir de extra Turk takilmaz mi? Ister Turk ister Amerikan olsun sonucta Turkiye'ye gelid program yspmasi guzel :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili pelin,Ben kitap önerisi,sinema caz festivali vb. gibi önerileri kastetmiştim 'diğer yönlerdende'ki kastım budur bi ara ne kitabı okuyorum köşen vardı =)

    YanıtlaSil
  12. evet çok haklısın. bi dahaki sefere bu dediklerinide önerilerime katacağım. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Saglık reçetelerinde karısını zayıflatacak bir formül yokmuymus? :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.