LANVİN 'in Minik Canavarları ve Benim Kokoş Canavarım !

 


Lanvin 'in çocuk koleksiyonuna bayıldım. Çocukların moda sektöründe acımasızca kullanılmasına şiddetle karşı gelsem de resimlerin güzelliği ve şirinliğinden olsa gerek her resme dakikalarca hayranlıkla bakıyorum.

Çocukça masumiyet ve şirinlik bir kaç kare hariç hepsinde en damarından. Mesela şu koltuğa oturmuş kadınsı havada ki resme gıcık oldum. Ama diğerleri çok hoş. Elinde balon tutmuş gül kurusu renkli kabarık etek giyen kızı öpmekten morartabilirim :) Ve bu elbiseyi acilen almalıyım. Bir diğer favorimde kırmızı tütü etekli elbise..Model olarak kullanılan melez kız ise ayrı bir bomba. Enerjisini resimden çok öteye taşımış.



Bu vesileyle Ayçamın kokoşluk gelişiminide sizlerle paylaşayım. Hanımefendi henüz 21 aylık ama şimdiden ne giyeceğine ufaktan ufaktan seçmeye başladı. En sevdiği elbisesi İstinye Ralph Lauren 'den aldığım pembe elbisesi. Bazen kollu Gap t-shirtlerle giymek istiyor. Bazen de içine hiçbir şey istemiyor. Anacım o elbise şimdiden kaç kere yıkanmıştır bilmiyorum. Allahtan rengi solmadı henüz. Elbiseyi giydimi doğruca ayakkabı dolabına. Stride Rite 'ın çok renkli papişlerini seçiyor ve kendince giymeye çalışıyor. Bir de Gap 'ten aldığım etek uçları dantel beyaz bir elbisesi var. Bu 2 elbise değişik kombinasyonlarla haftanın 7 günü giyilmek isteniyor. Tabi ben delirmek üzereyim. Onca şey varken neden bu 2 tanesine takıldı anlaşılır iş değil.



Hanımefendi yatarken Petit Bateau 'dan aldığım lila renkli çiçekli şort ve bluzunu giymek istiyor. Ha öyle istiyor derken sanmayın efendi efendi istediğini. Tam manasıyla evde fırtına gibi esiyor. Sıkıysa hayır başka birşey giy deyin. Önce kendini sonra da tüm Zeynep bebeklerini falakaya yatırıyor :) Kesmezse arada bende kaynıyorum :)

Daha 15 aylıkken YSL marka çok sevdiğim bir rujumun kapağını açtı, çevirdi, ısırdı, bir parçasını yedi, beğenmedi ve gidip resmen çöpe attı :) Bir sonra ki ayda parlatıcımın kapağını açıp dudaklarını 333 misali öne doğru uzattı ve sürdü !

Her sabah ve akşam benim krem seanslarıma şahit olan yivriciğim şimdiden bir krem kurdu oldu bile. Eline hangi krem geçerse geçsin ustaca kapağı açılıyor ve Allah ne verdiyse tüm suratına sürüveriyor. Tabi arada tadınada bakılıyor :) Geçenlerde baktım ev mis gibi kokuyor. Oh bahar havası diye salakça sevinirken birden ampül dank diye yanıverdi. Bahar kokusu dediğim Chloé 'nin Love parfümü :) Hanımefendi açmayı denemiş. Başaramayıncada nasıl yaptı hala bilmiyorum şişeyi bir güzel kırıvermiş. 1 hafta oldu mutfağım şimdi bile mis gibi kokuyor :)

Bir de feci bir toka sevdalısı. Sabahları saçları tarandığında ne toka takacağına kendisi karar veriyor. Arada bir toka kutusunu boşaltıp kendi istediği gibi düzenlemeyi seviyor. Zeynep ve Selin bebeklerinin saçlarını özenle tarıyor sonra da tokalarından takıyor. Saçları lüle ve kıvırcık karışımı. Saçlarının uzun olduğunu ancak yıkandığında anlıyoruz. Tüm uzunluk kıvırcıklara gidiyor. Yakında Bonus kafa olabiliriz :) Normal tarak acıtmaya başladı ve bendeniz deli gibi perma tarağı arıyorum :)

En sevmediği aksesuarı bandana tarzı saç bantları. Yeni doğduğunda kulakları kepçe olmasın diye her daim takardım. Bir kulağının üstündeki kıvrıklık böylelikle yok oldu. Yeni bebişi olacaklara şiddetle tavsiye ederim. Feci sıkılmış ki bantları gördümü gözü dönüveriyor sinirinden :)

Banyo sonrası Kırkpınar güreşçileri gibi yağlanmaya bayılıyor. Özellikle bacakları yağlanırken sporculara yapılan kas gevşetme hareketleri favorisi. Tamam diyene kadar da yapmak zorundasınız yoksa canınıza okuyor :) Bu masaj işini çok büyük olasılıkla daha dünyaya gelmeden göbişimin içindeyken sevdi. Ben her çatlaklar için yağlandığımda göbeğimde resmen ters dönerdi keyiften.

Çocuk psikolokları genelde bu gibi süslenme püslenme işine ailenin karışmasını doğru bulmuyor. Aksine bir birey olarak gelişmesi adına bu tarz uçluklar yararlıymış. Özellikle 2,5 yaş sendromu denilen dönemde tüm anne ve babaların peygamber sabrına sahip olmalarını salık veriyorlar. Bizim korkulu dönem hızla yaklaşıyor. Allahtan rahat bir yapım vardır. Nasılsa işin telaş kısmını kocam fazlasıyla üstleniyor. Benim rahatlığıma inanamıyor ve her fırsatta laf sokuşturuyor :) Amaaaaan sağlığı iyi olduktan sonra gerisi boş. Neyi nasıl yapmak istiyorsa yapsın umurumda bile değil. Nasılsa buluğ çağında dersleriyle, ilk aşklarıyla bana bol bol anacığım ne kadar haklıymış dedirtecek. Ne gerek var şimdiden sinir harbi yaşamaya. Haksız mıyım ? :)

Yorumlar

  1. çok şiriiinnnn! inşallah bnm de ilerde kızım olur da böyle eğlencelerimiz olur:) saçları da çok güzel bu ardaa, kocaman kocaman maşallah diyorum pelincim! aynen, annesine çekmiş seninki, elleme tadını çıkar:)

    YanıtlaSil
  2. saol sedacığım. ben de hep kızım olmasını hayal ederdim çok şükür sahip oldum. isteyen herkese Allah'ım nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Ay ay ay kocaman bir Maşallah Ayça hanıma. Kız çocuğu bambaşka birşey, inşallah bana da nasip olur. Çok seviyorum kız bebekleri. Bu arada kokoşlukta annesini aratmayacak Ayça hanım anlaşılan. Ama olsun, kızın bakımlısı makbuldür. :) Maşallah tekrar. Allah nazarlardan korusun.

    derya

    YanıtlaSil
  4. rujumu ısırıcak, parfümümü kıracak? bildiğin parçalardım ben onu, iyi dayanmışsın!

    YanıtlaSil
  5. yok işte yapan evladın olunca kızamıyorsun öyle kolayca :))

    teşekkürler ve kocaman bir inşallah diyorum deryacığım :)

    YanıtlaSil
  6. coook lokum coook tatli masallah

    YanıtlaSil
  7. Allah hayırlı, sağlıklı uzun ömürler versin ayça kuzusuna..
    Bize de nasip etsin böyle güzelliklerden ..İsteyen herkese..

    Adaş sayılırız bu arada kendisiyle :)

    YanıtlaSil
  8. bişey sorucam kızınız sizemi benziyor ben sizi hiç görmedim bi pelin hanım var ama nasıl biri öyle merak ediyorumki sarışın esmer uzun boylu nasıl birisiniz acaba bi resminizi görmek isterdim kızınız güzelmiş pelin hanım allah bağışlasın

    YanıtlaSil
  9. Cook tatli Aycos :) Cok da sansli, senin gibi hem akilli hem de eglenceli bir annesi var. Bu arada Pelincim o iki yas sendromu falan yalan:) 2 yas, 3 yas, 4 yas diye gidiyo :)

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederim :)

    bendeniz balyajlı sarışın, beyaz tenli, ela gözlü, uzun boylu ve koca popolu biriyim :)

    YanıtlaSil
  11. sizi esmer bekliyordum sankş sarışınlığa gıcıksınız öyle bişeyler okudum sanırım yada yanlış olabilir

    YanıtlaSil
  12. haklısın. bir kere dünyaya geldilermi her yaşları sendrom artık bunların :) en basit örneği ben..evlendim anne oldum hala anneme göre sendromum devam ediyor :)

    YanıtlaSil
  13. herkeste sarışınlık güzel durmaz ki. o kadar çok kadın var ki caanım saçlarını sırf sarışın olma sevdasıyla sapsarı boyatan ve yapay görünen.

    YanıtlaSil
  14. Peliiiinn,
    Ahh Pelin ahhhhhh!!! Benim de 3,5 yaşa yaklaşan oğlum Ali'yle aynı sıkıntılarım var.Bir tutturuyor onu giymem bunu giyeceğim.Kışın okula giderken tutturdu mu şortunu ve t-shirt'ünü giyip gidecekmiş.İkna edebilene aşkolsun.Kaldı ki akşamdan ertesi gün giyeceği kıyafetleri ona seçtiriyorum ama genelde o fikirler sabah olunca değişiyor.3 YAŞ sendromu denen dönemde bunlar oluyormuş:-) Ne bu yahu bebekken gaz sıkıntıları olur, sonra diş çıkarma, sonra konuşmaya başladıkları dönemlerde hırçınlıklar, yok 3 yaş, yok ergenlik peeehhhhhhhhhhh! Çocuk büyütmek gerçekten zor zanaat:-)) Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Onalr iyi olsun biz ebeveynler herşeye sabır gösteriyoruz.

    YanıtlaSil
  15. Peliiin kendine haksızlık etme pleaseee.Bence gayet de hoş ve havası olan bir bayansın.Bir çocuk dünyaya getirmişsin azıcık popon büyümüş nolcak ki.Bak ben hamilelik de tam 20 kilo aldım 55kg.ile hamile kaldım doğuma girdiğimde 75 kg.idim.Ve inan bana bu kilolar ve vücudun eski formuna girmesi tam tamına 3 yılı alıyor.Ben şimdi şunun şurası 2-3 aydır eski kiloma dönebildim.Bakma sen o Ebru Şallılara,Demet Şenerlere onlar yarı aç geziyorlar yada başka birşeyler var bilmediğimiz:-))

    YanıtlaSil
  16. çok güzel bir küçük prenses, prensesliği annesinin kraliçeliğinden geliyor elbet:) maşallah annesi:)

    YanıtlaSil
  17. papisciğim bir oğlan anası olarak ergenlik zamanlarını nasıl geçireceksin merak ediyorum çok :) ayy oğlanların o dönemleri çok sevimsiz oluyor. hele cinsellik keşifleri özellikle anne açısından tam bir sorun olsa gerek :) sana şimdiden bol şans diliyorum sevgili arkadaşım :)

    iltifatlar için saol canım benim. biraz dalga geçiyorum aslında :) evet kilolarım var ama ben şimdilik onlarla mutluyum. nasılsa veririm diye hiiiiç sorun etmiyorum valla. du bakalım belki sırada 2. var o yüzden stres mitres yapmıyorum hiç. en büyük derdim bu olsun deyip çekirdek çıtlatmaya devam ediyorum :)

    çok teşekkürler ederim sevgili judy ciğim :)

    YanıtlaSil
  18. ay kokosuma bak, ruj surmek ha:) kızım olsun cok istemiştim sen boyle yazınca neden istediğimi tekrar hatırladfım. yoksa kayra unutturmustu bu isteğimi:)

    YanıtlaSil
  19. Ahhh ahhhh bende çok istedim kızım olsun ama iki oglumla gayet mutluyum şimdi. Benimkilerde kıyafetlerine çok düşkünler bazen alt üst alakasız giyinip çıkıyorlar :) benimse kızım olsaydı kesin kokos olurdu ... Kizim olmadigindan gelinlerime sıkı bir gardrop hediye edicem , sırf bunun için almaya devam ediyorum ' canimmm gelinlerim' ....

    YanıtlaSil
  20. ayyy ben kesin cadı kaynana olurdum ve hiçbir şeyimide vermezdim :))))

    YanıtlaSil
  21. Pelincim,
    Hadi hayırlısı bakalım.Bende de BELKİ 2.planları var ama işte sil baştan aynı şeyler nasıl üstesinden gelecem bilmiyorum.Ayyy o lohusa dönemleri, evde her kafadan ayrı ses çıkan insanlar (-ki bu daha çok kayınvalide ve eşrafından oluyor:-(( ve uykusuz geceler.Neyse kısmet bakalım bakarsın senle aynı anlara denk gelir mi gelir.Yazışır dururuz artık:-))Sevgiler, öpücükler canım arkadaşım:-))

    YanıtlaSil
  22. papisciğim al birde benden. aynı sebepten hiç yapasım yok. ne güzel kızım büyüdü ele avuca geliyor belli bir düzene oturttuk herşeyi. yine geri sarmaya o kadar üşeniyoruz ki anlatamam. gerçi zaman hakkaten çok çabuk geçiyorda ne bileyim işte yemiyor :)

    YanıtlaSil
  23. hala bulamadım desem. dün kuaförüme sipariş etmek zorunda kaldım :)

    YanıtlaSil
  24. Ben daha yeni görüyorum bu postu :)) Çok tatlı maşallah.. Şanslı annenin kızı olur derler.. Bende hep kız isterim.. Bir tane de olucaksa kız olsun, birden fazla da olucaksa kız olsun.. Bende tek kızım hayat kızlara daha güzel :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.