SORU YAĞMURUNA TUTULDUM :)

Sadık okuyucularımdan Elif son 1 haftadır benden tatil önerileri istiyor. En az 20 sorusuna büyük bir sabırla cevap veriyorum ve ama soruları bir türlü bitmiyor :) Bu sabahta bir başka soruyla karşılaşınca bunlardan bazılarını sizlerle de paylaşayım istedim.

TATİL ÖNCESİ HAZIRLIK : Herşeyden önce güzeeel bir kese. Sadece tatil için değil aslında her ay mutlaka yaptırmanızı tavsiye ederim. Hem ölü deriyi güzelce atıyorsunuz hem de gözenekleri açıyorsunuz ve cildinize mis gibi hava veriyorsunuz. Kese sayesinde güneşlenme sonrası yaşayabileceğiniz renk dalgalanmalarınıda engellemiş oluyorsunuz. Herkes sevmez ama ben yüz kesesi de yaptırmanızı tavsiye ederim. Kese dendimi Swiss Otel 'de Serap ın üstüne tanımam. Birde dermatoloğum Dr.Gönül Ergenekon 'a uğrarım. Cildimde sorun yok ama her ay düzenli bir bakıma girerim. Özellikle tatil öncesi uyguladığı destekleyici serumları çok iyiymiş..(Henüz denemedim)

GÜNEŞ YAĞI MARKAM : Güneşlenmeyi sevmem ve cildimi güneşten olabildiğince korurum. Şimdiye kadar yüksek koruyuculu bilinen tüm markaları kullanmışımdır. Ama en iyisi Bioderma. Doktorum öyle diyor. Bakalım haklımıymış :)

YAZ SAÇI BAKIMIM : Yllardır Kerastase 'dan başkasını kullanmam. Özellikle saçı boyalı ve havuza girecekler için boya koruyucu Kerastase yağ spreyini şiddetle öneririm. Seneler önce boya sonrası girdiğim bir havuzdan yeşil saçla çıkma gibi felaket ötesi bir tecrübem vardır. O yüzden bu konuya ayrı bir önem veririm.

YAZ MAKYAJIM : Ben zaten normalde makyajdan kaçınırım. Hele yazları hiç makyaj yapmam diyebilirim..Bir yere gideceksem en fazla rimel sürerim birde dudak parlatıcısı o kadar. Fondöten ve allığın yanına yaz ayları yaklaşmam bile. Ama genelde la Prairie ve Kanebo 'nun fondötenleri cildim için en ideal seçimler.



TÜRKİYE FAVORİ TATİL YERİM : Fethiye Hillside Beach Club. Erken rezervasyonu tavsiye ederim. 1 hafta önce gitmeye karar verip de yer bulabilmeniz neredeyse imkansız. Her daim doludur. Her sene 1 kere giderdik. Tabi A.Ö. (Ayçoşdan Önce) :) Ama ağustosda inşallah şeytanın bacağını kırıyoruz ve gidiyoruz :)

YURT DIŞI FAVORİ TATİL YERİM : Tüm Güney Fransa ve İtalya Amalfi Kıyıları. Bu 2 ülkeyide araba kiralayarak gezin derim. Biz her sene öyle yapardık. Minik bir bavulla atlarız uçağa ya Nice ya da Roma 'ya. Kiralarız bir araba. Ve hiçbir otel rezervasyonu yapmadan kafamıza göre gezeriz. Bu şekilde inanın çok pahalı bir otelde bile gelen müşteriyi kaçırmamak adına boş oda varsa hayallerinizin ötesinde bir indirimle karşılaşabilirsiniz. Portofino Hotel Splendido ve Monte Carlo Hotel de Paris 'de normal fiyattan %70 indirimle kaldık. Bunun için özellikle saat 17:00 sonrasını seçin. Bu saatten sonra oda boş kalacağına akıl almaz fiyata razı geliyorlar.



EN PAHALI TATİLİM : Balayımı ayrı tutarsam Cote d'Azur 'da ki Chateau de la Chevre d'Or. Yakın bir dostumuzun nikahı için gittik ve süit oda tutmak zorunda kaldık. Hem de 1 hafta. Tam bir gacırt deneyimi :) Değdi mi ? Evet her kuruşuna kadar. Eze köyünün güzelliği zaten sizi fazlasıyla sersem ediyor. O şuur kaybında pek anlamıyorsunuz yaşadığınız soygunu. Her şey döndükten sonra başlıyor :)



EN ROMANTİK TATİLİM : Balayım dışında en romantik tatilimi İtalya Positano ve Fransa Aix-en-Provence 'da yaşadım. Positano 'da kocam şair bense ressam oldum :) Aix-en-Provence 'da ise her ikimizde birer Cezanne 'nın yandan yemişiydik :) Daracık sokakları, minicik kafeleri, her adım başı şahane galerileri, semt pazarları, kıyıda köşede verilen klasik müzik konserleri, yörenin şarapları ile inanın süzme bir odun bile Cyrano de Bergerac olabilir :) Boğazına düşkünler içinde ideal bir gourmet adresidir. Positano 'ya gitme hikayemizde bir tuhaf. Marisa Tomei ve Robert Downey Jr. 'ın Only You filmini seyrettiğimizin haftasonu gittik. Ne yazık ki kaldığımız otelin adını hatırlamıyorum :( Ama Aix-en Provence için şiddetle Villa Gallici 'yi tavsiye ederim.



UNUTAMADIĞIM TATİLİM : Balayım ! Fransız Polinezyası 'nda 2 hafta unutulmaz bir tatil yaptık. Özellikle Bora Bora Adaları 'nı ayrı bir yere koyuyorum. 2001 senesinde Türkiye 'de henüz bilinen bir yer değildi.. Hatta hiç unutmam bizden sonra Alinur Velidedeoğlu şimdi adını hatırlamadığım Amerikalı eşiyle balayı için Bora Bora 'yı seçmişti. Türkler için Alinur Velidedeoğlu sayesinde popüler oldu. Tek kelimeyle cennetin yeryüzü şubesi. Varış Paris-Los Angeles-Moorea aktarmalı neredeyse 1 gün sürüyor. Sadece Bora Bora değil diğer adalar Moorea, Huahine, Raiatea ve Tahiti 'de de kaldık. Yeni evlenecek olan ve nereye gideceğine karar veremeyen okuyucum varsa hiç düşünmesin derim. Evet tuzlu bir seçim ama inanın her kuruşuna değer. Seçeceğiniz her otel lüks ve konforlu olacaktır. Özellikle denizin üstü bungolaw seçmenizi tavsiye ederim. Sabah sizi sandalla alıp kahvaltıya götürmeleri çok romantik. Hem de bungalowlarda yer şeffaf ve alttan geçen tüm balıkları seyredebiliyorsunuz. Offff anlatırken bile şu an gidesim geldi. Size bir anımıda anlatayım. Hala esrarengiz havasını koruyan bir deneyim çünkü. Gittiğimizin 2. günüydü. Haziran yağmurları başlamıştı. Ama bildiğimiz yağmurlardan farklı. Muson yağmurları tadında yağdımı her yeri sis kaplayan müthiş egzotik bir yağış türü :) Sabah kahvaltıya gittik. Kahvaltı sonrası ikimizide bir uyuşuluk bir miskinlik kapladı. Hadi gidip güzellik uykusu yapalım dedik. Uyuduk. Uyandık hadi yemeğe gidelim dedik. Öğle yemeği diye yine sabah kahvaltısıyla karşılaştık. Evet o anladığınızdan ! Tam 24 saat uyumuşuz :) Jet lag genelde gidişte değil dönüşte yaşanır. Ve biz bu işin sırrını 10 sene oldu hala çözemedik. Nasıl olduda ikimiz 1 günü kaybedecek kadar uyuyabildik ! Hala cevabı bulamadık :)

Bir tane daha..Hani her yerde muhakkak bir Türkle karşılaşırsın derler ya..Yok burda imkanı yok bir Türk görmeyiz dedik. Ne de olsa henüz favori balayı adres listesine düşmemişti. Birgün baktık karşıdan şortlu, atletli, beyaz soket çoraplı ve çantasını sıkı sıkı tutan bir tip geliyor. Kocam a-ha işte bu bir Türk dedi. İhtimal vermedim ama daha sonra tanıştık. Evet bir Türk. Hem de Arjantin 'de ayakkabı dükkanı olan bir Türk. O sıkı sıkı tuttuğu çantayı da çaldırdı ! :) Vardır böyle içi para dolu çantayı sıkı sıkı tutma gibi tuhaf huyumuz. Ben anlamışsam hırsızdan kaçarmı ayol :) Yaaa işte böyle balayı maceralarımızda var. İyi oldu sizle paylaşırken yine üstünden geçmek :)

Şimdilik bu kadar..Varsa sorunuz büyük bir keyifle yardım ederim..

Yorumlar

  1. Harika bir yazı. Büyük bir keyifle bir solukta okudum hepsini. Umarım tüm bu cennetlik yerleri gezmek kısmet olur. İnsanın yaşadığını anlaması için şart. Öneriler için ayrıca teşekkürler. :)

    derya

    YanıtlaSil
  2. harika bir yazı hazırlamıssın cok yardımcı oldun bana :)

    cok tesekkurler

    http://kelebebek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. An itibariyle kendimden geçmiş bulunmaktayım :)
    Elinize, yüreğinize sağlık :)

    Aybi*

    YanıtlaSil
  4. çok eglenceli bir yazı olmuş, tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Balayindan bahs ettinde senin gelinligini cok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  6. ben teşekkür ederim sizlere :)

    gelinliğim çok sadeydi benim. neredeyse hiçbir esprisi yok. pronovias dan giydiğim ilk gelinliği seçtim :)

    şimdi evleniyor olsaydım yine sade ama bol dantel bir model seçerdim.

    YanıtlaSil
  7. Peliiin! Tatilime gitmeden once yazmasam olmazdi ( ucaga falan binemem,uguruna inaniyorum) Tavsiyelerin yine bana minik bir dunya turu yaptirdi:) Ne guzel yazmissin:) Italya'daki Sardegna'da mutlaka gorulmesi gereken yerler arasinda. Biraz pahali ama herseyine degiyor, sahsen bir Italyanla evlenip buraya yerlesbilririm bile dedirtti bana:) ( ki hickimse icin yapmam dedigim sey)

    Miami'de candir, yani her sene Bodrum olacagina Miami'yi tavsiye ederim, hem Bodrumdanda cok ucuzdur.

    Aaah sizi SENi cok ozliycem bennnnn

    YanıtlaSil
  8. hiç amerika insanı olamadım ben ama..sevemedim bir türlü amerika yı. ne amerika ne asya varsa yoksa avrupa ! :)

    bol bol gez güneşlen denize gir enerji topla ve ne olursa olsun buralara uğramaya çalış :) öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ben bir Amerikan oyuncak sirketinde calistigim icin, Amerika benim icin kacinilmazdi:) Ama bir Paris asigi olarak senin avrupa olayinida cok iyi anliyorum:)

    YanıtlaSil
  10. Yaaa heryerde gercekten bir Turkle karsilasiyorsun. Bizde Andamar denizin ortasindaki kismen hic turist olmayan bir adaya demirledik yelkenle. Karaya inince sahildeki kucuk lokanta icin babam alin size ahmet'in yeri iste dedi. adam gercekten turk cikti! adi Hamzaymis, 10 senedir ordaymis. Lokantasina gelen ilk Turkler bizmisiz hatta.. Sonra tabi butun tatil boyunca babamin ben erdim, bana yukardan isaret geliyor aciklamalarindan bezdik...

    YanıtlaSil
  11. gurbette yasamanin goreceli avantajlarindan yararlanarak gecen haftasonu miami'deydim. beachdeki adamlardan biri Turk oldugumuzu ogrenince neden geldiniz bu dalgali okyanusa sizin oranin sahilleri heryerden guzel dedi. kibarligimdan diyemedem kendisine bende bayildigimdan gelmiyorum ama ucakla 2.5 saat uzakta en yakin burasi var diye..

    akdeniz ve ege'nin yerini hic birsey tutamiyor ya da ben cesme'de buyudugum icin kuzey amerika okyanus sahillerini asla sevemiyorum. onume laguna beach'i serseler, gene cesme, illa cesme :)

    birde bu sene 'karayip denizi acilimi' yaptim uzun haftasonlarinda, carribean sahilleride benim bir tanecik goz agrim cesme'ye yetisebilir durumda. orta amerika insanlari da uyuz amerikalilar gibi kultursuz ve tarihsiz olmadiklari icin cok daha misafirperver ve yemekleri de inanilmaaazzz, mutlaka tavsiye ederim ozellikle play del carmen-mexico ve turks& caicos adasi

    YanıtlaSil
  12. foodiebites'a aynen katiliyorum. Ben de NY'ta yasiyorum, ve de yakin oldugu icin Amerika civarindaki yerlere tatile gidiyorum. Basta Miami olmak uzere, hic birisi Akdeniz / Ege sahillerinin yerini tutmuyor. Miami, Bermuda, Bahamas, Porto Rico, Dominic'e gittim tatil icin, ama keske Cesme'ye gidebilseydim bu mekanlar yerine. Hepsi gece gunduz inanilmaz nemli yerler, insan inanilmaz bunaliyor, disarida yurumek tam bir iskence. Nerede soyle Cesme gibi tatli bir ruzgar essin.

    Latino'lar cok keyifli insanlar olduklari icin guneye gittikce eglence acisindan bir derece daha iyilesiyor.

    Gokce

    YanıtlaSil
  13. nasıl keyifle okudum anlatamam, bu yazıyı biryere kaydedicem. tatil rotası çizerken bana yardımcı olsun diye. bunun gibi postları bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  14. BENDE KERASTASE KULLANIYORDUM AMA MERSİNDEKİ KUAFÖRLER BAZEN TAM SERİYİ GETİRMİYORLAR AMA BAZI ÖZEL ÜRÜNLERİ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL.BİLDİĞİN ONLİNE KERASTASE ÜRÜNLERİ SATAN BİR YER VAR MI?

    SEVGİLER.........

    YanıtlaSil
  15. tamam çeşme miz tüm ege sahillerimiz çok güzel kabulum ama pacifik atlantik ben buraların denizini bir başka seviyorum. özellikle pasifiğin kristal mavi sularını kusura bakmayın hiçbirşeye değişmem. :)

    sevgili gökçeciğim o çok sevdiğin çeşme rüzgarları beni nasıl yoruyor anlatamam. evet püfür püfür essin çok iyide bu havlu çanta uçuracak kadar şiddetli. gazete dergi okumak için şekilden şekilde giriyorum :)

    sevgili adsız kerastese ı sadece kuaförler satıyor diye biliyorum. bu bahsettiğim yağ kırmızı seriden. muhakkak bulursun. hele yaz oldumu en çok satılan ürünlerin başında geliyor. bulamzsan söyle bana ben sana yollarım :)

    YanıtlaSil
  16. aysun çok sevindim beğenmiş olmana. teşekkür ederim. ne mutlu bir işe yarıyor yazım :)

    YanıtlaSil
  17. PELİNCİM NE KADAR GÜZEL ANLATMIŞSIN NE GÜZEL YORUMLAMIŞSIN.AĞZIMIN SUYU AKTI DERLER YA ÖYLE OLDUM İNAN:))
    BİRGÜN BAHSİ GEÇEN YERLERE GİDECEĞİME İNANARAKTAN BU POSTUN ÇIKTISINI DA AYRICA ALIP SAKLIYORUM:-) SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  18. valla yazarken benimde ağzımın suyu aktı. acilen kaçmalayımmmmm :))

    YanıtlaSil
  19. Süper bi post. Dedigin yerleri duymuştum ama şimdi kesin gitme karari aldım harikasın pelin:)

    YanıtlaSil
  20. pelincim 14 temmuzda tatile gidicem İnşallah..beyaz tenliyim ama arap bacılar gibi bronzaşmak istiyorum
    süper bronzlaştıran bir iksirin var mı varsa beniml paylaşabilir misin??
    bir ihtimal carrotenin yoğun bronzlaştırıcı jelini düşünüyorum
    diğer bir ihtimal olarak da hawaiian tropic

    senden gelecek önerileri bekliyorum
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. sevgili hilal ben güneş kızı değilim o yüzden bu konuya pek hakim değilim. hey gidi günler heeey !! böyle envai çeşit krem markaları olmadığı zamanlarda üzerime cola sürüpde yandığım kıro hatıralarımda yok değildir hani :))

    afrika derisine sahip tüm arkadaşlarım seninde yazdığın gibi hawaiian ı kullanıyorlar. birde birşey daha vardı ya kakao özlü onu sürdünmü resmen kararıyormuşun. du bakayım sorayım onuda eklerim buraya senin için.

    sana şimdiden müthiş bir tatil diliyorum cnm..:)

    YanıtlaSil
  22. sağol canım ben de afrika derisi gibi asla olamam tıbben mümkün değil..melez renginde olsam yeter

    YanıtlaSil
  23. @Hilal,
    Ben bir tavsiyede bulunabilirim.Ten rengim pamuk beyaz olmamakla beraber açıktır.Yıllardır Garnier "Ambre Solair" Tanning Oil ( klasik Bronzlaştırıcı) den asla vazgeçemem.Mutlaka denemelisin.İnanılmaz güzel bir bronzluk veriyor.Bir de ben Lancaster'ın Tan Deepener'ını da denedim ama yaşadığım yer dolayısıyla Lancaster'a her istediğim an ulaşamadığımdan diğerini en çok kullandım.Tavsiye ederim.Memnun kalmaman imkansız:-))

    YanıtlaSil
  24. tavsiyen için çok çok teşekkürler papiş
    denemiştim onu bir yıl
    evet güzel bronzlaştırıyor ama bir de hawaiian tropici denemeni tavsiye ederim ambre solairden daha iyi bronzlaştırdığını söyleyebilirim

    YanıtlaSil
  25. kısa da olsa bir italya planlıyoruz bu yuzden dediğim gibi dondum yine.. bu arada italyada en merak ettiği yer positano ve only you yuzunden. o gun okurken bağdastıramamısm:)) insallah orayada uğrayabiliriz:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.