VAKKORAMA 'nın BEGÜM SALİHOĞLU Kemerleri

 


Genç tasarımcılarımızdan Begüm Salihoğlu 'nun 2011 koleksiyonunda kullandığı fosfor renkli, altın ve gümüş metal görünümlü plastik kemerlerini Vakkorama 'da da bulabilirsiniz. Ama Begüm Salihoğlu etiketli olarak değil tamamen Vakkorama 'nın cin fikirli tasarım ekibinin elinden çıkma Vakkorama etiketli olarak.



Üstelik işin acı tarafı bu kemerlerin orjinali yani Begüm Salihoğlu etiketli olanları 50 liraya satılırken Vakkorama etiketli olanlar tam 150 liraya satılıyor. Üstelik 150 liraya satılanların çoğu bitmiş bile.

Şimdiye kadar birçok esinlenme ve kopya tasarıma rastladım ve konu ettim. Ama ilk kez Türkiye 'nin moda devlerinden birininde bu işe karıştığına şahit oluyorum. Demek bu işin toprağını biraz daha kazısak daha neler bulacağız neler.

Bu yazıma Coco Chanel 'in en beğendiğim sözlerinden biri çok yakışır. ' Takdir degil taklit ediliyorsaniz basarilisinizdir '

Orjinal kemerin 3 katı fazlasını ödeyerek taklitlerini alanlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yorumlar

  1. Haha hem de 3 katı fiyat ha, iyiymiş :D

    http://kendincee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. begum ulusoy20 Ağustos, 2011

    Sende herkeze taklitci diyorsun begum salihoglu sanki cok bilinen birisi begum sal yurtdisindan kopyalamistr vakkoda ondan yada yurtdisindan cok kucuk dusunmeyin vakkoramanin newyorkta on kisilik tasarim ekibi surekli calisiyor arastiriyor bence ikiside taklit etmistir

    YanıtlaSil
  3. Herkes birbirini taklit ediyor hem de gayet açıkça, çekinmeden.Bir kısır döngüdür gidiyor.Mesela benim de dikkatimi çeken "mybestfriends" diye bir marka ki blogları var modatutkusu.net diye onların tasarımı olan etekler.Hatta Küçğk Sırlarda Su'nun üzerindeki etek de( benim blogta var bu etek) onların eteği.Mesela bu eteklerin aynı modelini (şu an nette harıl harıl arıyorum, çünkü gördüm100% eminim) ya Stella McCartney'de ya da başka yabancı bir markada gördüm. Herkes herkesten esinleniyor ve YERSEN!!!.Yapacak birşey yok sanırım:-))

    YanıtlaSil
  4. papişim şekerim sana yardımcı olayım. aradığın marka ACADEMIA. :) birebir aynı kesim. ben bunuda gördüm ama blogger lar olduğuından karışmak istemedim doğrusu.

    http://www.luxuryshoppers.net/2011/08/04/what-we-wore-39/

    burdan görebilirsin. :)

    YanıtlaSil
  5. Peliiinn,
    Canımsın, evt nette gördüm çok iyi hatırlıyorum.Academia'nındı.Evet kızlar luxuryshoppers da giymişti.Sonra ben onu NeimanMarcus veya the outnet de de görmüştüm.Ooohhh beeeee rahatladım.deli gibi zaman harcıyorum nerdeydi nerdeydi diye?
    Çoookkk tşk.ederim. kalp, kalp, kalllpp:-))

    YanıtlaSil
  6. Demek ki 10 kişilik tasarım ekibiyle olmuyor bu işler ve demek ekip de yetersiz.Vakko zaten artık eski Vakko değil bence.

    YanıtlaSil
  7. Ben karıştım Pelincim.O eteğin altına zaten etek çok kötü diye yazmışlardı.Ben de altına aynen durumu yazdım:-)) Blogger diye kayıracak halim yok valla:-) Bari esinlendik desinler yahuuuu.Bilen var bilmeyen var:-)

    YanıtlaSil
  8. Vakkorama, bu yaz çok moda olan Equipment signature ipek gömleklerin birebir aynısını yapıp neredeyse aynı fiyatına satıyordu.

    Milly'nin de bir atletini beğenmiştim, sonra bir baktım, aynı modelin düz renkli olanı Vakkorama etiketiyle satıyorlardı.

    Normalde Equipment'de Milly de dümdüz tasarımlara sahip iki ürün ama mağazada hem orijinal hem de Vakkorama etiketli olanları görünce hoş olmuyor.

    YanıtlaSil
  9. Ayni sey alexander wang cantalar icinde gecerli hem orjinallerini hem vakkaroma etiketli aynilarini yanyana sayiyorlar yeni bir sey degil evet amerikada arastiran ekipleri var ama genellikle taklit ediyorlar yada 50 dolarlik seyi ithal edip 500 tlye satiyolar ama o kemerlr begm salihogluna ozel birsey degil iki senedir ny ta sokaklatda bile satiliyor

    YanıtlaSil
  10. Su incecik altin renkte olan kemer tam benlik! Bayildim!!

    YanıtlaSil
  11. Vakkoramadan beklenilen birşey hiç şaşırmadım. Kaç senedir birçok yabancı markaları taklit ediyorki saymakla bitmez. Begüm Salihoğlu'na geçmiş olsun demekten başka elden ne gelirki.

    YanıtlaSil
  12. Çıkış noktasının Begüm Salihoğlu olduğuna emin misin?

    http://seravgul.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Begum Salihoglu gecen sene kis koleksiyonunda ilk kullandi bu metalleri. Hatta websitesine de baktim dogru. Vakkorama'da bende bugun gordum hakikaten aynisi.

    YanıtlaSil
  14. Harbiden büyük geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
  15. ben BS'dan almıştım gold renkli olanını. çok kullanışlı ve rahat. verdiğim her kuruşa helal olsun. geçen hafta vakkoramadaydım ve kemerler reyonunuda özellikle gezindim ama bu kemerlerden bir tane bile görmemiştim. demek satılmış bile.
    kemer plastik ama ordinary bir plastik değil. kendine has bir dokusu vardı.
    ne vakko ne de vakkorama ne de power fm vesaire hiçbiri eski havasında değil zaten. tüm fiyatlar gereksizce şişkin. kalite desen tartışılır. hele kazakların yanına bile uğramayın. hepsi tek yıkamalık.
    begüm salihoğlu bence güzel bir su içsin bunun üstüne. yapabileceği ne yazıkki birşey yok. atı alan üsküdarı geçmiş cepleri doldurmuş. yazık çok yazık !
    seda

    YanıtlaSil
  16. oh be sonunda birisi mybestfriends in meşhur(!) eteğinin aslında Academia tasarımı olduğunu dillendirmiş! ben de merak ediyordum yasak mı neden kimse hiçbir şey söylemiyor diye :) bir de onlar baya baya sanki uzun konsept çalışmaları sonunda inanılmaz bir şey yaratmışlar gibi lanse ettiler o eteği yani. belki görmediler Academianınkini diyeceğim ama yok öyle bir şey de olmaz :) maalesef bazı insanlar bu sektörün çok hızlı ilerlemesini bahane ederek istedikleri gibi "esinleniyor" biz de fazla üstünde durmuyoruz :) tabi bu haber konusundaki kemer birebir aynı, uğraşabilse hakkını mahkemede arasın diyeceğim ama artık geçmiş olsun demek daha doğru herhalde..

    YanıtlaSil
  17. @ adsiz: Vakkorama'nin kalitesi o kadar dusmus mu gercekten?yazik....

    YanıtlaSil
  18. moda vakko'dur. ahahah

    YanıtlaSil
  19. vakkorama 'nın ayıplarından sadece biri. yıllardır büyük markaların aynı olmasada benzerlerini yapardı ama nedense kimsenin dikatini çekmezdi. eline sağlık. begüm salihoğlundan birçok şey almışımdır. ve hala zaman zaman eski koleksiyon olsada keyifle giyerim. mesela çizgili tulumu vardır ki gardrobumun demirbaşlarındandır. çok yeteneklidir ve özgündür. ne büyük bir şok yaşamıştır kimbilir. ama ne yazıkki bu ülkede hiçbir emeğin hakkını arayamadığın gibi buda güme gidecektir. bu kopyacı ve milleti düdükleme zihniyetinden nefret ediyorum. yapan herkeside senin vasıtanla kınıyorum.

    YanıtlaSil
  20. ayy klasıkkk vakkoroma aldıgım bluz 345 tl ıdı ve urban outfıtters taklıtıyms orjınali 45 dolardi:(

    YanıtlaSil
  21. ama bu taklit ve esinlenme olayları mide bulandırıcı bir hal almaya başladı. bu konuda yasal birşeyler yapılabiliyor olmalı. bu nedir yaaa !! ayıp ayıp !!

    YanıtlaSil
  22. Herkese selam.Arkadasım söyledi Mybestfriends adi geciyormuş burda.İlk bu eteklerin başlangıcını söylemek isterim.Emilio Pucci başlattı bu akımı.Sonra bir çok marka devam ettirdi.Ama beymen'deki eteği Ezgı kramer'de görüp sok olduk.Çünkü inanın biz bilmiyorduk . Bu eteği
    Hikayesi ocak yada Şubat'ta yurtdışında bir davette giymek için düşünülmüş birseydi.Ayrıca proje ödevimiz için yapılmıştı .Hatta ima'daki tüm hocalarımız sahittir.ordan geliştirilmiş birsey.Zaten bol trend sitelerini gezdiğimiz için bu tarz eteklerin moda olacağını biliyorduk .Eminim beymen tasarimcilarida bunun farkında olup yapmışlardır.kaldı ki Beymen'de görüp birebir yapmak böyle bir çıkış yapmak isteyen marka için çok yanlış olurdu.Düşünürseniz sizde?
    Bir diğer konu biz özellikle sitemizde bu koleksiyonun tasarım değil daha çok sevdiğimiz parçaların kaliteli kumaşlarla birleşimi dedik.Heryerde okuyabilirsiniz.
    Bu sitenin formatını seviyoruz ve ne olursa olsun saygı duyuyoruz.Disardayim cepten yazıyorum yanlış bisey yazdıysam affınıza sığınırım.Sevgilerle,

    YanıtlaSil
  23. sevgili moda tutkusu merhaba :) ilgi gösterip açıklama yaptığın için çok teşekkür ederim.

    açıkçası bu çalışmalarınızdan haberim sevgili Onda Gördüm sayesinde oldu. Su karakterinin pembe eteğini görür görmez Academia diye düşünmüştüm. ama sonra sonra arkasında tanıdık bir blogger olduğunu görünce doğrusu işi bulandırmak istemedim. Hatta Onda Gördüm 'e de bunu yazmıştım. Evet etekler neredeyse birebir. Bu etekleri büyük mağazalarda markalarda satıyor ama işin içine tasarımcılık (ben tasarım diye biliyordum) girince elbette bakış açısı daha bir farklı oluyor.
    Ama gerekli açıklamayı en ayrıntılı şekilde yapmışın. Bunun için bana ancak sana teşekkür etek düşer. Geriside okuyucuların fikirlerine kalmış artık.
    Başarılarınız dilemedende yazımı bitirmek istemem :)

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar pardon da academia da çok özgün sayılmaz:)) ayrıca o etek 2010 kış sezonundan bu yana, birçok markada var!

    YanıtlaSil
  25. üzerinden uzun zaman geçmiş ama yazmadan edemiycem. bu plastik kemerleri, yani PVC profilleri üretiyoruz biz. şu gümüş renkli olanın şuanki metre fiyatı 0,39$. bu satış fiyatı tabi, maliyetini hiç saymıyorum. Yani bu kemerin tokası, işçilik vs. maliyeti maksimum 1,5 - 2 lirayı geçmez. Vakkorama ise 150 liraya satıyormuş:) Ne desem bilemedim:) Bu parayı verip alanlar için derin üzüntülerimi belirtmek istiyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.